ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Νότιος Ερυθρός, Γαία Οινοποιητική 2012

Ερυθρό κρασί από την ποικιλία Αγιωργίτικο καλλιεργημένη στην Πελοπόννησο και οινοποιημένη από τη Γαία Οινοποιητική. ΒΑΘΜΟΣ 83/100




Τα βασικά του Αγιωργίτικου.
Χρώμα ερυθρό αρκετά βαθύ. Αρώματα ικανοποιητικής έντασης κερασιού με λουλούδια βιολέτας, μούρου και βανίλιας. Με ανακίνηση άφθονες γαλακτικές νότες το κάνουν αρκετά πολύπλοκο.

Corfu Contessa IPA


Ζυθοποιείο: Corfu Beer
Προέλευση: Ελλάδα - Κέρκυρα

Τα υποχρεωτικά στοιχεία μιας ετικέτας κρασιού

Ανεξάρτητα από το αισθητικό μέρος μια ετικέτας κρασιού η ελληνική νομοθεσία καθορίζει τα υποχρεωτικά στοιχεία που θα πρέπει να είναι εμφανή σε μια φιάλη. Ποια είναι αυτά;




Τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα συναντώ εξαιρετικές ετικέτες κρασιών σχεδιασμένες από ταλαντούχους γραφίστες που συναγωνίζονται μεταξύ τους για την αισθητική αρτιότητα και ποιότητα της δουλειάς τους.

KΟΡΡΕΣ η νέα σειρά προϊόντων σώματος, Pure Greek Olive



Είχε έρθει η ώρα νομίζω, μια από τις πιο διάσημες ελληνικές μάρκες στο εξωτερικό η KΟΡΡΕΣ, να συνδέσει το όνομά της με ένα από τα πιο διάσημα προϊόντα της ελληνικής γης: το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και συγκριμένα από τους ελαιώνες της Κρήτης.

Ο ΕΦΕΤ για την κατανάλωση πυρήνων βερίκοκου και πικραμύγδαλων



Την προσοχή όσων καταναλώνουν πικρούς πυρήνες βερίκοκου και πικραμύγδαλα εφιστά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), με αφορμή την ενημέρωση του Κέντρου Δηλητηριάσεων του υπουργείου Υγείας σχετικά με περιστατικό δηλητηρίασης λόγω υπερβολικής κατανάλωσης πυρήνων πικραμύγδαλων.

Οικογενειακό τυροκομείο Μπαμπούνη: Ένα πραγματικό αρσενικό από τη Νάξο.

Αν και οι περισσότεροι γνωρίζετε τη γραβιέρα Νάξου, εντούτοις ο βασιλιάς των τυριών στο νησί είναι το αρσενικό, ένα ιδιαίτερο πικάντικο κεφαλοτύρι που αποδεικνύει τις λαμπρές προοπτικές του για το μέλλον καθώς τα πρώτα δείγματα ήταν εντυπωσιακά.




Η γνωριμία μου με το αρσενικό, όπως με όλα τα γοητευτικά πράγματα στη ζωή μου, έγινε και αυτή αναπάντεχα στις Ημέρες Γαστρονομίας του 2014 στο Μουσείο Μπενάκη.

Κουζίνες της Ελλάδας - THNOΣ



Το νησί της Μεγαλόχαρης είναι ο μεγαλύτερος προσκυνηματικός προορισμός του ελληνισμού &  των απανταχού χριστιανών.

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Τήνου ασχολείται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία και την αλιεία, γεγονός που έχει επηρεάσει την κουζίνα του νησιού.

Κρεατάκι...Λίγο καί καλό ο πολύ καί αμφίβολο?



βιολογικό κρέας. Πανάκριβο; Εξαρτάται.
Αν βιαστούμε θα πούμε πως ναί, είναι προκλητικά ακριβό στις μέρες μας, τα τελευταία χρόνια , την περίοδο της κρίσης… Το βιολογικό κρέας , όπως όλα τα βιολογικά προιόντα θα το απαξιώσουμε και θα το αποκλείσουμε από τη διατροφή μας πρωτίστως υποστηρίζοντας οτι προορίζεται μόνον για τους ευκατάστατους (όσοι τέλος πάντων έχουν μείνει…) λόγω της τιμής του. Για την νοστιμιά του; Δεν θα πούμε τίποτα;

Όταν το γλυκό έγινε Γλυκάκι

Πώς γίνεται μια διαδρομή συνηθισμένη, που την κάνεις κάθε φορά που πας διακοπές, να κρύβει μικρές εκπλήξεις που δεν μπορούσες να φανταστείς;


Ας πούμε ένα εξαιρετικό γλυκό πορτοκάλι ολόκληρο με τη σάρκα του, χωρίς συντηρητικά, δεμένο στις κατσαρόλες με την παραδοσιακή συνταγή των γυναικών του χωριού. Αυτό είναι το «Γλυκάκι» από τον Οξύλιθο Κύμης στην Εύβοια.



Για να πας στη Σκύρο με αυτοκίνητο, υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις για να φτάσεις ως την Κύμη Ευβοίας από όπου ξεκινά το πλοίο για να περάσεις απέναντι.

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Τσίπουρο Βασιλιά


Τύπος: χωρίς γλυκάνισο 
Περιοχή : Αράχοβα
Παραγωγός : Ευσταθίου Π. Σιδηρά 

Plastiga Dry Stout


Ζυθοποιείο:  Plastiga Brewery
Προέλευση: Ελλάδα - Βόλος

Λικέρ Μαστίχας, Πηξάρι

Ανακάλυψη από το νησί της Χίου και μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του γνωστού λικέρ του νησιού.




Στην πραγματικότητα δεν είναι παραλλαγή αλλά μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή της ποτοποιίαςΜονογιούδη από το Νεοχώρι της Χίου.

Μελιτζάνες τουρσί, το φίλεμα της Λέλας

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση μεζέ μελιτζάνας από το Κιάτο.



Η μελιτζάνα το καλοκαίρι έχει την τιμητική της και γι’ αυτό κάθε μορφή της είναι καλοδεχούμενη. Έτσι είναι και αυτός ο εκλεκτός μεζές από λευκή μελιτζάνα τουρσί που περιέχει ακόμη καρότο, πράσινες και κόκκινες πιπεριές, σκόρδο, μαϊντανό, σέλινο, ζάχαρη, αλάτι και ξίδι.

Λουκάνικα Μαύρου χοίρου, Φάρμα Φωτιάδη

Τα λουκάνικα μαύρου χοίρου, ένα νέο προϊόν που αναζητά μια θέση στο τραπέζι μας με μια ενδιαφέρουσα πρόταση από τη Φάρμα Φωτιάδη



Ο μαύρος χοίρος μπήκε στο λεξιλόγιο μας τα τελευταία χρόνια αν  και πρόκειται για μια αρχαία φυλή. Σήμερα, κάθε εστιατόριο που σέβεται τον εαυτό του έχει στην κάρτα του και μια επιλογή από μαύρο χοίρο.

Premium Extra Virgin Olive Oil GET

Μονοποικιλιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο G.E.T. [Greek Exquisite Tastes] χαμηλής οξύτητας από Κορωνέικη ποικιλία.




Παράγεται στην Λακωνία και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Μονεμβασιάς. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της προσπάθειας μιας οικογενείας έμπειρων παραγωγών που διατηρούν ελαιόδεντρα από πολύ παλιά και που σήμερα χρησιμοποιούν τις πλέον ενδεδειγμένες μεθόδους ελαιοκομίας και αποδίδουν ελαιόλαδο premium ποιότητας στην κατηγορία εξαιρετικό παρθένο.

Τα μυστικά του πιπεριού

Το πιπέρι είναι ένα σημαντικό και πολύτιμο μπαχαρικό γνωστό ήδη από την αρχαιότητα καθώς χρησιμοποιούταν ως φάρμακο αλλά και ως αντίδοτο στο κώνειο. Με καταγωγή από την Ινδία συχνά μας μπερδεύει με τα είδη και τις ποικιλίες του.




Το πιπέρι, ή πέπερι των αρχαίων, προέρχεται από το φυτό pipernigrum που μας δίνει ανάλογα με την ωρίμανση και την επεξεργασία του 4 διαφορετικούς τύπους:

Άγριο κρίταμο Ικαρίας, Τρικιριώτης

Το κρίταμο είναι ένας αρωματικός, πραγματικός θησαυρός της Μεσογειακής κουζίνας, γνωστός από την αρχαιότητα.




Διερευνώντας την ποικιλία των ελληνικών προϊόντων συχνά πυκνά ανακαλύπτω διαμαντάκια που με την κατάλληλη χρήση απογειώνουν τη γεύση στο πιάτο και μου υπενθυμίζουν πόσο τυχερός είμαι που ζω σε αυτή τη χώρα [τουλάχιστον γευστικά].

Μαρμελάδα φράουλα με μοσχολέμονο, chefstories

Τα καλοκαιρινά φρούτα γίνονται μαρμελάδες για να μας κρατούν συντροφιά τις κρύες μέρες του χειμώνα




Οι chefstories, δηλαδή η Σύλβια και η Ελένη Κουμεντάκη, παρασκευάζουν στη Θεσσαλονίκη μια σειρά από chutneys και μαρμελάδες πυκνά συχνά με πολύ ενδιαφέρουσες συνταγές.

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Το πορτοκαλί κρασί είναι το νέο trend



Ιδιαίτερο χρώμα, ιδιαίτερο κρασί
Ένα νέο κρασί που παράγεται αφήνοντας τη φλούδα των σταφυλιών στο χυμό τους, βρίσκει τη θέση του πλάι σε πολλά διαφορετικά πιάτα και συνθέτει μια νέα τάση στο κρασί.

Voreia Smoked Amber Ale



Voreia Smoked Amber Ale



Ζυθοποιείο: Siris Brewery
Προέλευση: Ελλάδα - Σέρρες
Τύπος μπύρας: Smoked Amber Ale
Χρώμα: Χάλκινο
Αλκοόλ: 7 %

Σάμος : Δεκαεπτά «καταδυόμενες Αφροδίτες»



(Μαργαρίτα Ικαρίου)
Καμπυλόγραμμες, με λεπτό λαιμό και γεμάτες περιεχόμενο. Νέες οι περισσότερες μα μεστές, ωριμασμένες στις καλύτερες συνθήκες. Το υπέροχο άρωμά τους όπως και το σημείο που έχουν καταδυθεί θα παραμείνουν κρυφά για έναν ολόκληρο χρόνο. Είναι 17 και λατρεύουν τα θαλασσινά βάθη-ειδικότερα από 10 έως και 50 μέτρα.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Υδρούσας Άνδρου






συνεχίζουμε την παράδοση, εξελίσσουμε τη γεύση

Mια μικρή ιστορία…

Ένα γλυκό απόγευμα του Φλεβάρη του 2006 με λίγη ψύχρα και κοντά στο τζάκι, βρεθήκαμε στο σπίτι της Μαρίας μία παρέα από 6 γυναίκες, η Μαρία, η Μαρία, η Άννα, η Αννέτα, η Στέλλα και η Ελένη για να βοηθήσουμε στη κατασκευή γλυκών, καλτσούνια και αμυγδαλωτά που προορίζονταν για τους αρραβώνες του Γιάννη και της Διονυσίας, ανίψια της νοικοκυράς του σπιτιού.

Μαρμελάδα πράσινης ντομάτας, Ιδιότροπα

Βαζάκια με θησαυρούς μπορεί να βρει πλέον κανείς σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο συγκεκριμένος θησαυρός έχει καταγωγή από την Προσοτσάνη Δράμας.




Στην Προσοτσάνη του νομού Δράμας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  η οικοτεχνία της Φωτεινής Χατζή παρασκευάζει και τυποποιεί ήδη από το 1992 προϊόντα που προέρχονται από την αποξήρανση νωπών λαχανικών.

Ανεπεξέργαστο αλάτι, Φλώρος

Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου εκτός από την γνωστή μπάφα και το αυγοτάραχο μας χαρίζει και μια ακόμη εκλεκτή νοστιμιά, το αλάτι της.




Το ανεπεξέργαστο μη ραφιναρισμένο φυσικό θαλασσινό αλάτι είναι το φυσικό αλάτι που λαμβάνεται μέσω της αποξήρανσης του θαλασσινού νερού στον ήλιο.

Columba Olivia – Ένα ελαιόλαδο με αέρα πολυτέλειας από τη Λακωνία



Το Columba Olivia είναι ένα νέο ελαιόλαδο που έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα των τοπικών, παραδοσιακών, ελληνικών προϊόντων που στοχεύουν να κατακτήσουν και το καταναλωτικό κοινό του εξωτερικού.

Μπουκιές σύκου, Συκογάφος

Μια ακόμη απρόσμενη γευστική λιχουδιά από την Κύμη με βάση το τοπικό σύκο.


Ο Συκοφάγος στην πραγματικότητα είναι αποδημητικό πουλί με την επιστημονική ονομασίαoriolusκαι λατινική ρίζα auriolusπου δήλωνε αυτόν που έχει χρυσό χρώμα. Πράγματι το αρσενικό πουλί είναι κατακίτρινο με μαύρα φτερά και κόκκινο ράμφος. Στην Ελλάδα η συνήθεια του να τρώει σύκα όπου τα έβρισκε του έδωσε τα παρατσούκλι συκοφάγος.

Κουζίνες της Ελλάδας - ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ: ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ - ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ



Η Αχαΐα έχει πολλές ομορφιές να επιδείξει και απευθύνει εκατοντάδες προκλήσεις στον απαιτητικό επισκέπτη με την αρμονική συνύπαρξη βουνού και θάλασσας προσφέροντας εκπληκτικές εναλλαγές τοπίων.

Μέλι με υπερτροφές, Anax Superfoods

Σειρά μελιών με μπαχαρικά, αρωματικά βότανα και καρπούς με θρεπτική και γευστική υπεραξία.



Τα Anax Superfoods είναι μια σειρά θρεπτικών αλειμμάτων της Green Gold Hellas και συγκεκριμένα μια προσπάθεια των αδελφών Καπίρη να δημιουργήσουν προϊόντα μεγάλης θρεπτικής αξίας βασισμένα κυρίως σε ελληνικές πρώτες ύλες.

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

«Λευκή νύχτα» στις 22 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή Μεγάλες προσδοκίες για την κίνηση της αγοράς



Έναν ακριβώς χρόνο μετά την πρώτη πετυχημένη απόπειρα, η Κομοτηνή ετοιμάζεται για την δεύτερη «λευκή της νύχτα», που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου, ως απάντηση στην κρίση και την πτώση του τζίρου της αγοράς.

ΤΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΣΕΜΕΛΗΣ Απόσταγμα στέμφυλων σταφυλής Παραγωγός: Σεμέλη Α.Ε.


Άγνωστα μέχρι πριν από μερικά χρόνια, τα παλαιωμένα τσίπουρα, ή αποστάγματα στέμφυλων σταφυλής αν προτιμάτε, αποτελούν πλέον μια γρήγορα αναπτυσσόμενη κατηγορία, τουλάχιστον σε αριθμό ετικετών.

H πρώτη Ηπειρωτική μπύρα, χειροποίητη, φτιαγμένη με μεράκι από τα πιό εκλεκτά υλικά

Η Άρτα έχει πλέον την δική της μπύρα -«ΗΠΕΙΡΟΣ»- χάρη στην επιχειρηματική αναζήτηση αρτινών επιχειρηματιών, η οποία ως… περιπέτεια αρχικά, οδήγησε σ’ ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα, κατέληξαν οι χιλιάδες συμπολίτες μας, που αρχικά είχαν την ευκαιρία να την δοκιμάσουν στην 3η Γενική Έκθεση Άρτας, όπου έκανε και την… παρθενική της εμφάνιση…

Το λουκούμι το καλό

Για να διαπιστώσετε εάν το λουκούμι που τρώτε είναι πραγματικό λουκούμι δηλαδή νερό, ζάχαρη, άρωμα και άμυλο και δεν περιέχει γλυκόζη τότε χρειάζεται να κάνετε μόνο ένα μικρό τρικ.




Το κόλπο αυτό μας το εκμυστηρεύτηκε ο κ. Αντώνης Λειβαδάρας, ο πιο παλιός από τους νέους λουκουμοποιούς της Σύρου.

Πως μπορούμε να ανακαλύψουμε πως έχουμε δυσανεξία στη γλουτένη.



Περισσότερες από 55 ασθένειες έχουν συνδεθεί με τη γλουτένη,

την πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, τη σίκαλη και το κριθάρι. Υπολογίζεται ότι το 99% όσων έχουν δυσανεξία στη γλουτένη ή κοιλιοκάκη, δεν έχουν ποτέ διαγνωστεί.

Σάλτσα ντομάτας με ματζουράνα, Spitiki

Μια ξεχωριστή ποικιλία ντομάτας από τις Κυκλάδες ευδοκιμεί εξίσου καλά στο Ζούμπερι.




Τα κερασόμορφα ντοματίνια των Κυκλάδων επέλεξαν να καλλιεργήσουν στα κτήματα τους στο Ζούμπερι Αττικής ο Γιάννης Κωνσταντακόπουλος και η Γιώτα Σωτηροπούλου ιδρυτές τηςSpitiki από το 2013.

Βάλε ένα τσίπουρο…



Αν και επικρατεί η άποψη πως πρώτοι έφτιαξαν τσίπουρο οι μοναχοί του Αγίου όρους τον 14ο αιώνα, η αρχή του νήματος πρέπει να βρίσκεται σε πολύ παλαιότερους χρόνους. Με την πάροδο των χρόνων και τις μετατοπίσεις των πληθυσμών εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Βοτανοτύρι, Ερίφι, ΙΝΑΧΟΣ

Μπαλίτσες κατσικίσιου τυριού ζυμωμένου με μεσογειακά αρωματικά.




Ο ΙΝΑΧΟΣ που λειτουργεί εδώ και 60 χρόνια παράγοντας τυροκομικά προϊόντα, σήμερα βρίσκεται στην Γραμμένη Φθιώτιδας, λίγο έξω από την Λαμία στο δρόμο προς Καρπενήσι.

Κουζίνες της Ελλάδας - ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



Ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να συνδυάσουν αποδράσεις, όλες τις εποχές του χρόνου, σε ένα φυσικό παράδεισο. Οποιο σημείο  επισκεφτείτε, θα είναι ένα ταξίδι στην ιστορία και τον πολιτισμό. Η Αρχαία Κόρινθος, τα Ίσθμια, τα Λουτρά της ωραίας Ελένης, η λίμνη της Στυμφαλίας, μεταφέρουν τον επισκέπτη σε μία άλλη εποχή. Το κοσμοπολίτικο Λουτράκι, το παραλιακό Κιάτο και το ελκυστικό Ξυλόκαστρο. Τα ορεινά Τρίκαλα και η ελατόφυτη Ζήρεια.

Η Κορινθιακή σταφίδα από το Αίγιο….στην Αυστραλία!



Στις 12-15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε
η συμμετοχή της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών (Π.Ε.Σ.) Αιγίου στην έκθεση Fine Food Australia 2016, στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της Μελβούρνης στην Αυστραλία, μέσω του προγράμματος European Currants (stand nr L22).

Πίτα κυδώνι, Citrus άρωμα μνήμης

Αρωματική πίτα φρούτου με κυδώνι και αμύγδαλα από την Citrus και την Μυροβόλο Χίο.




Η Citrus δραστηριοποιείται στην Χίο την τελευταία δεκαετία με έναν διπλό στόχο. Αφενός να παράγει γλυκά αξιοποιώντας τα τοπικά χιώτικα προϊόντα, αφετέρου να αναβιώσει την παραγωγική ιστορία του Κάμπου με τα περίφημα εσπεριδοειδή και το εμπόριο τους ήδη από τον 14ο αιώνα.

Θυμαρίσιο μέλι, Χρυσόμελο

Το μέλι έχει την τιμητική του καθώς είναι συνδεδεμένο με μια παράδοση αιώνων στην ελληνική γαστρονομική Ιστορία.




Την παράδοση αυτή φαίνεται πως ενστερνίζονται πλέον όλο και περισσότεροι νέοι παραγωγοί που κοπιάζουν για να παρουσιάσουν ποιοτικά προϊόντα μελιού που να ξεπερνά την οικογενειακή παραγωγή.

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Puro Καραθάνου…από την Καρδίτσα

Από τους πρωτοπόρους ο Θανάσης Καραθάνος, σύστησε το Puro του, εμπνευσμένο από το παππού του, που φύλαγε το τσίπουρο στο βαρέλι. Η ιδέα τον απασχολούσε για 30

Σόλο Ψακί


Ζυθοποιείο: Solo Beer
Προέλευση: Ελλάδα - Κρήτη
Τύπος μπύρας: India Pale Ale

«SYNERGIA Ροδόπης»: 30 περίπτερα ντόπιων παραγωγών, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής



Σε τριάντα τουλάχιστον περίπτερα ντόπιων παραγωγών, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν όσοι το Σάββατο 24/9, τελευταία μέρα των τριήμερων εκδηλώσεων Κομοτηνής του 2ου Via Egnatia, επισκεφθούν την κεντρική πλατεία Κομοτηνής, από τις 6 μ.μ. ως τις 10 μ.μ.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΛΙΚΕΡ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ

Τα λικέρ ή ηδύποτα προέρχονται από αποστάγματα (αλκοολούχα υγρά), τα οποία έχουν αρωματιστεί με διάφορα προϊόντα γεωργικής προέλευσης και έχουν γλυκανθεί.
Σήμερα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα αρκετά ποτοποιεία που παράγουν λικέρ εξαιρετικής ποιότητας. Πολλά από αυτά έχουν γίνει ευρέως γνωστά ξεπερνώντας τα όρια της περιοχής όπου παράγονται. Κάποια από αυτά έχουν κατοχυρώσει και ονομασία προέλευσης.

Τα χαρακτηριστικά των φρέσκων ψαριών

Τη φρεσκάδα ενός ψαριού θα πρέπει να την ελέγχουμε όταν το ψάρι είναι ολόκληρο διαφορετικά, όταν είναι σε κομμάτια, δυσκολεύει πολύ η διαδικασία. Ποια είναι όμως τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να αναζητήσουμε;




oσμή θα πρέπει να είναι ελαφριά και ευχάριστη, χαρακτηριστική του ιωδίου της θάλασσας ή της λάσπης, για τα ψάρια του γλυκού νερού (τα ψάρια που μόλις έχουν αλιευτεί, ενδέχεται ακόμη κι αυτή την ευχάριστη μυρωδιά να μην την έχουν καθόλου ή να είναι ελάχιστα διακριτή).

Πατέ μπουγιουρντί και χωριάτικη, Wise Greece



Η Wise Greece είναι μια Μη Κερδοσκοπική Κίνηση που προωθεί τα ελληνικά προϊόντα και μετατρέπει τα κέρδη από τις πωλήσεις σε φαγητό για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη ή ζουν στα όρια της φτώχειας.

Κουζίνες της Ελλάδας - Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

Το Πήλιο αποτελεί ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό καθ’όλη την διάρκεια του έτους, για όσους επιθυμούν να ζήσουν για λίγο κοντά στη φύση και να εξερευνήσουν έναν επίγειο παράδεισο. Η περιήγηση στα γραφικά χωριά του, τα ξεχωριστά ήθη και έθιμά του, παράλληλα με ένα πλήθος γαστρονομικών απολαύσεων και η Πηλιορείτικη φιλοξενία, αποτελούν μια μοναδική εμπειρία που πρέπει να ζήσει κάθε ταξιδευτής.

Μαρμελάδα ρόδι δαμάσκηνο, Tegos Farm

Μια πολλά υποσχόμενη μαρμελάδα που καταφέρνει να ξεπεράσει τα στερεότυπα που χτίζονται γύρω από τις υπερτροφές.





Η Tegos Farm βρίσκεται στον Παλαμά Καρδίτσας και αποτελεί εν μέρει μια από τις πολλές ιστορίες παραγωγής στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Επιστροφή στη φύση, απασχόληση στην καλλιέργεια νέων προϊόντων και κυρίως υπερτροφών, ανάπτυξη νέων κωδικών.

Μαρμελάδα σύκου με λευκή σοκολάτα, Γλυκάκι

Ένας εξαιρετικός συνδυασμός γλύκας και μια πρωτότυπη μαρμελάδα από την μικρή οικοτεχνίας της Ευβοίας.



Το Γλυκάκι είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση τοπικής επιχείρησης που συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά της αποκεντρωμένης ανάπτυξης που θα έπρεπε να υπάρχει σε μια σοβαρή χώρα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.