ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Golden Drop Παλαιωμένο Τσίπουρο




Μοναδικό παλαιωμένο απόσταγμα σε δρύινα βαρέλια, από τις εκλεκτές ποικιλίες αγιωργίτικο, μοσχοφίλερο και ροδίτη, είναι ένα αριστούργημα με έντονα χαρακτηριστικά.

Kερκυραϊκή Μικροζυθοποιία



Kερκυραϊκή Μικροζυθοποιία ιδρύθηκε το 2006 από τον Σπύρο Καλούδη στον Αρίλλα της Βορειοδυτικής Κέρκυρας, 35 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας. Το 2009 βγήκαν οι πρώτεςμπύρες Corfu Beer στην αγορά, τον επόμενο χρόνο πλησίασαν τα 100.000 λίτρα  και σήμερα το 2015, έξι χρόνια μετά, η αρχική παραγωγή έχει εξαπλασιασθεί, γεγονός που την καθιστά ως μία από τις δυναμικότερες μικροζυθοποιίες στην Ελλάδα.

1842 Ginger Beer



Το Κερκυραϊκό παραδοσιακό αναψυκτικό «τζιτζιμπύρα» σε συνδυασμό με φρέσκια μπύρα, δημιουργούν ένα νέο πρωτοποριακό ποτό χωρίς συντηρητικά.

Λαδοτύρι Μυτιλήνης, Γαλακτοκομική Λέσβου

Η Λέσβος είναι ένας μικρός ελληνικός γαστρονομικός παράδεισος με πολλά και αξιόλογα προϊόντα. Ελαιόλαδο, σαρδέλα, ούζο, τυρί είναι μερικά από αυτά.




Όταν γίνεται λόγος για τυρί από τη Λέσβο το λαδοτύρι είναι πρώτο και καλύτερο καθώς συνδυάζει την ιστορία, την παράδοση, την παραγωγή και τη γεύση, άλλωστε είναι προϊόν ΠΟΠ που παράγεται μόνο στο νησί.

Τουλουμοτύρι Νάξου, Μπαμπούνης



Για το τυροκομείο Μπαμπούνη στη Νάξο έχουμε γράψει αρκετά. Εξαιρετικό Αρσενικό Νάξου που δέχεται και παλαίωση από μια οικογενειακή επιχείρηση με ποιότητα και αισθητική.

Πράσινο σαπούνι.. ένα φάρμακο από παλιά..!!



Το πράσινο σαπούνι, για όσους δε γνωρίζουν,
είναι πράσινο, λόγω του χρώματος της ελιάς καθώς το ελαιόλαδο, του οποίου οι εξαιρετικά θεραπευτικές ιδιότητες είναι γνωστές και αξιοποιήσιμες από τα αρχαία χρόνια, είναι το βασικό και κύριο συστατικό του.

Κουζίνες της Ελλάδας - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ: ΡΕΤΣΕΤΕΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

H Κεφαλλονιά είναι το μεγαλύτερο και ένα από τα πιο γοητευτικά νησιά του Ιονίου. Η ομορφιά του απαράμιλλου τοπίου της Κεφαλλονιάς, εντυπωσιάζει, καθώς απλώνεται παντού. Tα απομεινάρια του αρχαίου πολιτισμού της και η μακραίωνη ιστορία της δημιουργούν μια αινιγματική και ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα, η οποία σε συνδυασμό με την πνευματικότητα των κατοίκων, συνθέτουν ένα σύμπλεγμα υπεροχής.

Μαρμελάδα Καρότο, Δαρνάκων γεύσεις

Μαρμελάδες υπάρχουν πολλές καρότο όμως λίγες. Μια μαρμελάδα έκπληξη από τη Βόρεια Ελλάδα



Η οικοτεχνία του Σωτήρη Βαγένα παράγει τα τελευταία δύο χρόνια αξιόλογες μαρμελάδες και σάλτσες σε ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων.

Συκόμελο, Κτήματα Μοσχούτα

Η Εύβοια κρύβει αρκετά γευστικά μυστικά που περιμένουν υπομονετικά να τα ανακαλύψουμε.




Η παράδοση της Εύβοιας στα σύκα είναι γνωστή ειδικά στην ανατολική πλευρά με την Κύμη να κράτα τα σκήπτρα. Στο βόρειο τμήμα της όμως, στην Ιστιαία, ο κ. Μοσχούτας ως βιοκαλλιεργητής παραδίδει από τα κτήματα του επίσης εκλεκτά προϊόντα από σύκο όπως η συκομπουκιές και το συκόμελο.

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Καρδάση…από τον Τύρναβο


Πρόκειται για ένα εκλεκτό απόσταγμα που σχεδιάστηκε με προσοχή. Διαλέχτηκαν τα γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια διαφορετικών καψιμάτων και με πειραματισμούς βρέθηκε ο σωστός χρόνος παραμονής στο κάθε ένα.

Molotov


Ζυθοποιείο: Argo Beer
Προέλευση: Ελλάδα - Βόλος
Τύπος μπύρας: Dry Hopped IPA
Χρώμα: Κόκκινο
Αλκοόλ: 7 %
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 6 - 8 ℃

Φτιάξτε το δικό σας καζάνι για τσίπουρο με μια... χύτρα ταχύτητος ~ Οδηγίες βήμα-βήμα pics+video




 

Μια χύτρα ταχύτητας, αυτή που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική, μπορεί να μετατραπεί σε αποστακτική συσκευή πολύ απλά.

Ξεκινήστε από μια τέτοια αποστακτική, που δεν θα σας υποβάλει σε έξοδα. 


Για το σκοπό αυτό:

Algon®: Ένα αναλγητικό με παρελθόν και μέλλον



Ξένη δημοσίευση
Μια ιστορία 60 ετών αναβίωσε πρόσφατα στη χώρα μας όταν το διάσημο, ασφαλές και αποτελεσματικό αναλγητικό Algon® ανανεώθηκε με πρωτοβουλία της  Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας. Δοκιμασμένο από χιλιάδες καταναλωτές, το Algon® ήρθε να προστεθεί στη θεραπευτική φαρέτρα για την καταπολέμηση των πονοκεφάλων, του πυρετού, της μυαλγίας κ.λπ.
Ένα αναλγητικό με μεγάλη ιστορία που παράγεται στην Ελλάδα

Τα μήλα Ζagorin έγιναν 100 ετών και μπαίνουν σε νέες κατηγορίες



Tην χρονιά που συμπληρώνει 100 χρόνια πορείας επέλεξε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου για να κάνει την είσοδο του στην αγορά της μεταποίησης.

Βούτυρο με μαύρη τρούφα, Foods Cross

Ένα ακόμη premium προϊόν προστίθεται στην αξιόλογη γκάμα της FoodsCross που φλερτάρει έντονα την παγκόσμια αγορά.




Foods Cross διαθέτει έντονα τα στοιχεία της αναζήτησης, της περιήγησης και της συλλογής. Με βαθιά φιλοσοφικές ανησυχίες, αξιοζήλευτο επαγγελματισμό, σύγχρονες διαδικασίες ποιότητας και κυρίως αγάπη για τη φύση και σεβασμό για το περιβάλλον στέκεται στο «σταυροδρόμι των τροφών» επιλέγοντας να προσφέρει προϊόντα κορυφαίας ποιότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι Κινέζοι της κολοσσού Alibaba Group μας το είπαν! Το ελαιόλαδο και το κρασί θα σώσουν την Ελλάδα



Το ελαιόλαδο και το κρασί είναι δύο προϊόντα που παράγουν οι Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων, και τα οποία εξήγαγαν κυρίως σε όλη την λεκάνη της Μεσογείου αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. 

Μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι, Παπαδημητρίου

Η πικάντικη γεύση της μουστάρδας αποτελεί ένα αξιόλογο συνοδευτικό σε πολλά πιάτα και για το λόγο προσπαθώ αν δοκιμάζω διαφορετικές εκδοχές της.



Μια από αυτές τις αξιόλογες εκδοχές έχει καταγωγή τη Μεσσηνία και παραγωγό την οικογένεια Παπαδημητρίου, που ξεκίνησε το 1939 και σήμερα η εταιρεία διαθέτει ένα εργοστάσιο 10.000 τ.μ. στην περιοχή.

Το 25% του κόσμου μπερδεύει τα ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντα..με τα βιολογικά..!!



Το 25% (1 στους 4) των καταναλωτών, μπερδεύει τα βιολογικά προϊόντα με τα ΠΟΠ σύμφωνα με έρευνα στο Χαροκόπειο πανεπιστήμιο, με τίτλο ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΠ/ΠΓΕ.

Λούφα, το σφουγγάρι της στεριάς. (Καλλιέργεια)-Χρήστος Ουζούνης


Aγρόκτημα καλλιέργεια Λούφα, φυτικό σφουγγάρι, εμπορία Λούφα 

Τσουμπέκι χειροποίητο, Ήπειρος γη

Μια από τις μαγικές ιδιότητες της γεύσης είναι η ανάκληση της μνήμης που συνδέεται με αυτή και ονομάζεται γευστική μνήμη. Η ανάκληση της ευθύνεται για τη δημιουργία συναισθημάτων θετικών ή αρνητικών, σε κάθε περίπτωση όμως ταξιδιάρικων.




Μια από αυτές τις περιπτώσεις όπου η γεύση σε ταξιδεύει χιλιόμετρα μακριά με μια μόνο μπουκιά είναι και το χειροποίητο Τσουμπέκι, μια παραδοσιακή κονιτσιώτικη συνταγή που δεν υπάρχει σε άλλη περιοχή της Ελλάδος.

Σφακιανό κατσουνάκι Γραβιέρας, Ντουρουντούς

Μια ακόμη γευστική βόλτα στην Κρήτη μας αποκαλύπτει πως η ευτυχία μπορεί να βρεθεί ακόμη και σε μια μπουκίτσα.




Η γιαγιά Άννα ερχόμενη από το φαράγγι της Σαμαριάς για να παντρευτεί στα Σφακιά, έφερε μαζί της όλα τα μυστικά της μαγειρικής τα οποία πέρασε αργότερα στις κόρες της και στη νύφη της.

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Το Τσίπουρο του συνεταιρισμού Τίρναβου ..ταξιδεύει ..για Ρωσία..!!!!



Στη Μόσχα βρέθηκε, ο αγροτικός  συνεταιρισμός Τιρνάβου,
στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης, Τροφίμων και Ποτών, που διοργανώνεται αυτές τις μέρες στη Ρωσία.

it takes two to tango: αυγοτάραχο και παλαιωμένο τσίπουρο



Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή σε όλον τον χρόνο από αυτήν της γιορτινής χαράς γύρω από το τραπέζι. Θέλεις εκείνη την ημέρα να προσφέρεις στους δικούς σου ανθρώπους πληρότητα ικανή να φαίνεται σε κάθε επιλογή.

Ανάβει και πάλι το φουγάρο στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ημαθία



Από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η παραλαβή και επεξεργασία τεύτλων για τη λειτουργία του εργοστασίου Πλατέος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ).

ΙΟΝ: Η ιστορική ελληνική βιομηχανία σοκολατοποιίας που επιμένει ελληνικά εδώ και 85 χρονιά.





Τι λες τώρα;
Από το 1930 έως σήμερα, το όνομα ΙΟΝ έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο της σοκολάτας στην Ελλάδα χάριν στην προσήλωση της εταιρείας στην ποιότητα, την καινοτομία και την ξεχωριστή γεύση των προϊόντων της.

Mια Εταιρεία Αναψυκτικών Δίνει Οικονομική Ελπίδα στους Έλληνες με το Άγριο Τσάι του Βουνού



Η Nuriye Hasan Sali πρωτογνώρισε τον Δημήτρη Κρις, γενικό διευθυντή και ψυχή πίσω από το Tuvunu –μια εταιρεία παραγωγής φυσικών ροφημάτων– το 2011. Εκείνη την περίοδο, ο Δημήτρης και η ομάδα του ταξίδευαν στα ορεινά χωριά της βορειοανατολικής Ελλάδας και παρουσίαζαν μια νέα επιχειρηματική ευκαιρία για τους ντόπιους αγρότες που καλλιεργούσαν καπνά, από γενιά σε γενιά.

Sunday’s Honey Golden Ale



Sunday’s Honey Golden Ale





Ζυθοποιείο: Septem ΜικροζυθοποιίαΠροέλευση: Ελλάδα - Εύβοια

Ανθότυρο Σύρου, Ζωζεφίνος

Η Σύρος διαθέτει μια ισχυρή γαστρονομική παράδοση ενώ τα τελευταία χρόνια σε αυτήν παρουσιάζονται και αρκετά αξιόλογα τοπικά προϊόντα.




Το τυροκομείο Ζωζεφίνος μετρά κάτι παραπάνω από 3 χρόνια λειτουργίας στην Άνω Μάννα της Σύρου, αλλά αρκετά χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων.

Μελιτζανοσαλάτα Αγιορείτικη, Φιλύρα

Μια ενδιαφέρουσα μελιτζανοσαλάτα από την κεντρική Ελλάδα με σπιτική φροντίδα και αγνά υλικά.




Η Φιλύρα είναι εργαστήρι παραδοσιακών γεύσεων με έδρα την Άνω Σωτηρίτσα που βρίσκεται στους πρόποδες του Κισσάβου στα ανατολικά του νομού Λαρίσης.

Με τι μπορώ να συνοδεύσω ένα τυρί;

Αν σας αρέσουν τα τυριά τότε μπορείτε εκτός από το κατάλληλο κρασί και το κατάλληλο ψωμί να τα συνδυάσετε και με αρκετές ακόμη γεύσεις.




Το τυρί συνοδεύει ιδανικά ένα ποτήρι κρασί ή μια φέτα φρεσκοψημένου ψωμιού. Εάν όμως θέλουμε να εμπλουτίσουμε την γευστική εμπειρία ακολουθούν ορισμένοι συνδυασμοί που αξίζει να δοκιμάσουμε.

Η Bayer αγόρασε τη… μεταλλαγμένη Monsanto για 66 δισ. δολάρια

Η γερμανική εταιρεία Bayer εξαγόρασε την Monsanto σε σε μια συμφωνία - μαμούθ καθώς θεωρείται ο κορυφαίος παραγωγός γενετικά τροποποιημένων αγροτικών σπόρων και προϊόντων στον χώρο της βιοτεχνολογίας αλλά και μια από την πιο αμφισβητούμενη εταιρεία στον χώρο της.

Βιολογικό μέλι με Κηρήθρα


Γευτείτε το Βιολογικό μέλι ανθέων & δάσους “Άξιον Εστί” σε συνδυασμό με ένα τεμάχιο κηρήθρας,

Κηρήθρα με μέλι



Η κηρήθρα είναι 100% φυσικό προϊόν όπως την έφτιαξαν οι μέλισσες  με μεγάλες ευεργετικές ιδιότητες για το στομάχι και τον οργανισμό μας.

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Το Μαύρο Πρόβατο Nico Lazaridi 2015

Λευκό κρασί από τις ποικιλίες Sauvignon blanc και Semillon καλλιεργημένες και οινοποιημένες στη Μακεδονία από την οινοποιία NICO LAZARIDI. ΒΑΘΜΟΣ 87/100




Χρώμα κίτρινο ανοιχτό με πράσινες αποχρώσεις. Αρκετά έντονα και καθαρά αρώματα άγουρων κίτρινων φρούτων και λουλουδιών. Με ανακίνηση εμφανίζονται διακριτικές καραμελωμένες νότες ωρίμανσης. Στόμα πλούσιο που ξεκινά γλυκά, με ωραία οξύτητα που το ισορροπεί και παραμένει δροσιστική και στην επίγευση.

Tsipouro Kostea Black Bottle



Alcohol: 
41.00%
Dimensions: 
8 × 8 × 19 cm
Weight: 
0.82 kg




Λικέρ Skinos Mastiha: από τη Χίο σε όλον τον κόσμο

Έγινε με διαφορά  το εθνικό μας λικέρ και ένας από τους πιο αξιοπρεπείς πρεσβευτές μας στο εξωτερικό. Το λικέρ Skinos Mastiha είναι το απόλυτο digestive μετά από ένα υπέροχο γεύμα... αλλά και ένα πρωτότυπο συστατικό για ανεβαστικά cocktails.




Νομίζω είναι από τα λίγα ελληνικά προϊόντα που βρίσκει εφαρμογή σε τόσες πολλές χρήσεις. Γλυκά, αρώματα, κρέμες ομορφιάς αλλά και προϊόντα για την καλή υγεία του οργανισμού ακόμα και τσίχλες έχουν σε μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσόστοση την μαστίχα,την φυσική ρητίνη που εξάγεται από το μαστιχόδεντρο δηλαδή. Εντάξει, δεν
είναι εξ ολοκλήρου ελληνικό προϊόν (το φυτό υπάρχει σε όλη την Ιβηρική Χερσόνησο και την Μεσόγειο όπου ευδοκιμεί ο θάμνος σχίνος ) αλλά η Χίος είναι το μέρος στο οποίο βρίσκει ζωή μία ιδιαίτερη ποικιλία σχίνου, ο μαστιχοφόρος σχίνος. Επίσης είναι από τα λίγα ελληνικά προϊόντα για τα οποία είμαστε γνωστοί στο ευρύ μη ελληνικό κοινό και δεν παραπέμπει σε τουριστικό κιτς ή σε τραγέλαφο (βλ. Mouzaka, choriatiki, souvlaki , elliniko podosfairo και πολλά- πολλά άλλα).  Η μαστίχα μετά την επιτυχία σε όσους τομείς την συμπεριέλαβαν σαν κύριο συστατικό τους, έγινε και ποτό. Γλυκό. Γλυκόπιοτο. Χωνευτικό.

Σόλο Hoppy Summer


Ζυθοποιείο: Solo Beer
Προέλευση: Ελλάδα - Κρήτη
Τύπος μπύρας: Session IPA
Χρώμα: Ξανθό θολό
Αλκοόλ: 4.5 %
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 4 - 6 ℃

Το πικρό ελαιόλαδο από την Αρκαδία που αποθεώνει πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια



Ένα εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, που παράγεται από συγκεκριμένη ποικιλία ελιάς στην περιοχή κυρίως της Γορτυνίας αποδείχθηκε επιστημονικά, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, ότι λειτουργεί ευεργετικά συμβάλλοντας στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Φάβα Σκύρου, Πίσες-Κτήμα Μουριές

Η αυθεντική φάβα Σκύρου από λαθούρι Lathyrus ochrus που στην τοπική διάλεκτο λέγεται πίσες και είναι πατρογονική ποικιλία με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.




Ο παραγωγός Μανώλης Τραχανάς ξεκίνησε και πάλι την καλλιέργεια της στο Κτήμα Μουριές, πριν από μερικά χρόνια, με τον παραδοσιακό τρόπο, χρησιμοποιώντας δηλαδή τα σκυριανά αλογάκια στο όργωμα και το αλώνισμα σε μια εντυπωσιακή για τα σημερινά δεδομένα διαδικασία.

Οι γουμένισσες



«Οι Γουµένισσες» είναι ο εύφορος τόπος, τα αγνά υλικά, η αξία των παραδόσεων, έµπειρα χέρια που µαγειρεύουν µε µεράκι, αλλά και επαγγελµατισµός, όραµα και φρέσκες ιδέες.

Ελαιόλαδο: Ποιες είναι οι ποικιλίες & πώς να επιλέξετε το καλύτερο



Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα βασικά συστατικά της μεσογειακής διατροφής που εκτός από τη νοστιμιά που προσδίδει στα πιάτα μας, έχει και εξαιρετικές ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία μας.

Μπαίνει ξανά το σήμα "Κατσέλης" στα ράφια..!!



Στο επαναλανσάρισμα του σήματος «Κατσέλη» προχωρά η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος,
τρία περίπου χρόνια μετά την πτώχευση της εταιρείας Nutriart που το παρήγαγε. 

"ΤυροΒox" το τυροκομείο που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα..!!



Μέχρι και την Ιθάκη θα ταξιδέψει το "ΤυροΒox", η πρώτη έκδοση του οποίου “γεννήθηκε” το 2012 στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, με σκοπό να δώσει στους Έλληνες κτηνοτρόφους τη δυνατότητα να παράξουν μόνοι τους τυρί, με νόμιμο τρόπο.

Γλυκό κουταλιού σύκο, Kumilio

Το σύκο γίνεται απολαυστικό γλυκό του κουταλιού. Όταν όμως το σύκο είναι Κύμης τότε τα πράγματα σοβαρεύουν.




Το γλυκό κουταλιού σύκο είναι μια καλή περίπτωση για να κρατήσει κάποιος ζωντανή την καλοκαιρινή γεύση του φρούτου και τις υπόλοιπες εποχές.

Αποξηραμένα δαμάσκηνα, Atropos

Ελληνικά αποξηραμένα δαμάσκηνα βιοδυναμικής καλλιέργειας από την Μενδενίτσα.




Στη Φθιώτιδα, σε μια περιοχή χαρακτηρισμένη Natura, στο όρος Καλλίδρομο, συναντούμε  το ορεινό χωριό της Μενδενίτσας. Εδώ βρίσκονται και οι βιοδυναμικές καλλιέργειες δαμάσκηνων και ελιάς της  εταιρείας Atrapos.

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ουίσκι "αλά ελληνικά" από Λαρισαίο ποτοποιό!







Ουίσκι "made in Larissa"! Και, δη, ουίσκι που παράγεται από κρασί και από το μεράκι Λαρισαίου που φαίνεται πως κέρδισε το "στοίχημα" ενός προσωπικού πειράματος κι έφερε στο θεσσαλικό κάμπο ένα ποτό που μπορεί να αποτελεί έμπνευση Ιρλανδών μοναχών του Μεσαίωνα αλλά αναμφισβήτητα έχει "δέσει" το όνομά του με τη Σκωτία.

Μπύρα LAGER “olympos beer“ - Η μπύρα των Θεών



μπύρα LAGER “olympos beer“

Η μπύρα των Θεών

Παραγωγή φρέσκιας απαστερίωτης μπύρας εξαιρετικής ποιότητας βασισμένη στην παραδοσιακή τέχνη της ζυθοποίησης.

Με...

Μουσταλευριά, Δαρεμά

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας του σταφυλιού και τον προϊόντων του .




Η μουσταλευριά αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα προϊόντα  αυτής της εποχής που σηματοδοτείται από την ολοκλήρωση του τρύγου και την έναρξη της οινοποίησης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.