Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016
Kερκυραϊκή Μικροζυθοποιία
H Kερκυραϊκή Μικροζυθοποιία ιδρύθηκε το 2006 από τον Σπύρο Καλούδη στον Αρίλλα της Βορειοδυτικής Κέρκυρας, 35 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας. Το 2009 βγήκαν οι πρώτεςμπύρες Corfu Beer στην αγορά, τον επόμενο χρόνο πλησίασαν τα 100.000 λίτρα και σήμερα το 2015, έξι χρόνια μετά, η αρχική παραγωγή έχει εξαπλασιασθεί, γεγονός που την καθιστά ως μία από τις δυναμικότερες μικροζυθοποιίες στην Ελλάδα.
Λαδοτύρι Μυτιλήνης, Γαλακτοκομική Λέσβου
Η Λέσβος είναι ένας μικρός ελληνικός γαστρονομικός παράδεισος με πολλά και αξιόλογα προϊόντα. Ελαιόλαδο, σαρδέλα, ούζο, τυρί είναι μερικά από αυτά.
Όταν γίνεται λόγος για τυρί από τη Λέσβο το λαδοτύρι είναι πρώτο και καλύτερο καθώς συνδυάζει την ιστορία, την παράδοση, την παραγωγή και τη γεύση, άλλωστε είναι προϊόν ΠΟΠ που παράγεται μόνο στο νησί.
Ετικέτες
Ελλάδα-Ελληνες,
Ελληνική κουζίνα,
Παραδοσιακά,
Συνεταιρισμοί,
Τοπικά Ελληνικά Προιόντα,
Τρόφιμα
Τουλουμοτύρι Νάξου, Μπαμπούνης
Για το τυροκομείο Μπαμπούνη στη Νάξο έχουμε γράψει αρκετά. Εξαιρετικό Αρσενικό Νάξου που δέχεται και παλαίωση από μια οικογενειακή επιχείρηση με ποιότητα και αισθητική.
Ετικέτες
Ελλάδα-Ελληνες,
Ελληνική κουζίνα,
Παραδοσιακά,
Συνεταιρισμοί,
Τοπικά Ελληνικά Προιόντα,
Τρόφιμα
Κουζίνες της Ελλάδας - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ: ΡΕΤΣΕΤΕΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ
H Κεφαλλονιά είναι το μεγαλύτερο και ένα από τα πιο γοητευτικά νησιά του Ιονίου. Η ομορφιά του απαράμιλλου τοπίου της Κεφαλλονιάς, εντυπωσιάζει, καθώς απλώνεται παντού. Tα απομεινάρια του αρχαίου πολιτισμού της και η μακραίωνη ιστορία της δημιουργούν μια αινιγματική και ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα, η οποία σε συνδυασμό με την πνευματικότητα των κατοίκων, συνθέτουν ένα σύμπλεγμα υπεροχής.
Μαρμελάδα Καρότο, Δαρνάκων γεύσεις
Ετικέτες
Γλυκά,
Ελλάδα-Ελληνες,
Ελληνική κουζίνα,
Παραδοσιακά,
Συνεταιρισμοί,
Τοπικά Ελληνικά Προιόντα,
Τρόφιμα
Συκόμελο, Κτήματα Μοσχούτα
Η Εύβοια κρύβει αρκετά γευστικά μυστικά που περιμένουν υπομονετικά να τα ανακαλύψουμε.
Η παράδοση της Εύβοιας στα σύκα είναι γνωστή ειδικά στην ανατολική πλευρά με την Κύμη να κράτα τα σκήπτρα. Στο βόρειο τμήμα της όμως, στην Ιστιαία, ο κ. Μοσχούτας ως βιοκαλλιεργητής παραδίδει από τα κτήματα του επίσης εκλεκτά προϊόντα από σύκο όπως η συκομπουκιές και το συκόμελο.
Ετικέτες
Γλυκά,
Ελλάδα-Ελληνες,
Ελληνική κουζίνα,
Παραδοσιακά,
Συνεταιρισμοί,
Τοπικά Ελληνικά Προιόντα,
Τρόφιμα
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016
Algon®: Ένα αναλγητικό με παρελθόν και μέλλον
Ξένη δημοσίευση
Μια ιστορία 60 ετών αναβίωσε πρόσφατα στη χώρα μας όταν το διάσημο, ασφαλές και αποτελεσματικό αναλγητικό Algon® ανανεώθηκε με πρωτοβουλία της Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας. Δοκιμασμένο από χιλιάδες καταναλωτές, το Algon® ήρθε να προστεθεί στη θεραπευτική φαρέτρα για την καταπολέμηση των πονοκεφάλων, του πυρετού, της μυαλγίας κ.λπ.
Ένα αναλγητικό με μεγάλη ιστορία που παράγεται στην Ελλάδα
Βούτυρο με μαύρη τρούφα, Foods Cross
Ένα ακόμη premium προϊόν προστίθεται στην αξιόλογη γκάμα της FoodsCross που φλερτάρει έντονα την παγκόσμια αγορά.
H Foods Cross διαθέτει έντονα τα στοιχεία της αναζήτησης, της περιήγησης και της συλλογής. Με βαθιά φιλοσοφικές ανησυχίες, αξιοζήλευτο επαγγελματισμό, σύγχρονες διαδικασίες ποιότητας και κυρίως αγάπη για τη φύση και σεβασμό για το περιβάλλον στέκεται στο «σταυροδρόμι των τροφών» επιλέγοντας να προσφέρει προϊόντα κορυφαίας ποιότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι, Παπαδημητρίου
Η πικάντικη γεύση της μουστάρδας αποτελεί ένα αξιόλογο συνοδευτικό σε πολλά πιάτα και για το λόγο προσπαθώ αν δοκιμάζω διαφορετικές εκδοχές της.
Μια από αυτές τις αξιόλογες εκδοχές έχει καταγωγή τη Μεσσηνία και παραγωγό την οικογένεια Παπαδημητρίου, που ξεκίνησε το 1939 και σήμερα η εταιρεία διαθέτει ένα εργοστάσιο 10.000 τ.μ. στην περιοχή.
Τσουμπέκι χειροποίητο, Ήπειρος γη
Μια από τις μαγικές ιδιότητες της γεύσης είναι η ανάκληση της μνήμης που συνδέεται με αυτή και ονομάζεται γευστική μνήμη. Η ανάκληση της ευθύνεται για τη δημιουργία συναισθημάτων θετικών ή αρνητικών, σε κάθε περίπτωση όμως ταξιδιάρικων.
Μια από αυτές τις περιπτώσεις όπου η γεύση σε ταξιδεύει χιλιόμετρα μακριά με μια μόνο μπουκιά είναι και το χειροποίητο Τσουμπέκι, μια παραδοσιακή κονιτσιώτικη συνταγή που δεν υπάρχει σε άλλη περιοχή της Ελλάδος.
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016
Mια Εταιρεία Αναψυκτικών Δίνει Οικονομική Ελπίδα στους Έλληνες με το Άγριο Τσάι του Βουνού
Η Nuriye Hasan Sali πρωτογνώρισε τον Δημήτρη Κρις, γενικό διευθυντή και ψυχή πίσω από το Tuvunu –μια εταιρεία παραγωγής φυσικών ροφημάτων– το 2011. Εκείνη την περίοδο, ο Δημήτρης και η ομάδα του ταξίδευαν στα ορεινά χωριά της βορειοανατολικής Ελλάδας και παρουσίαζαν μια νέα επιχειρηματική ευκαιρία για τους ντόπιους αγρότες που καλλιεργούσαν καπνά, από γενιά σε γενιά.
Ανθότυρο Σύρου, Ζωζεφίνος
Ετικέτες
Ελλάδα-Ελληνες,
Ελληνική κουζίνα,
Παραδοσιακά,
Συνεταιρισμοί,
Τοπικά Ελληνικά Προιόντα,
Τρόφιμα
Μελιτζανοσαλάτα Αγιορείτικη, Φιλύρα
Ετικέτες
Ελλάδα-Ελληνες,
Ελληνική κουζίνα,
Παραδοσιακά,
Συνεταιρισμοί,
Τοπικά Ελληνικά Προιόντα,
Τρόφιμα
Με τι μπορώ να συνοδεύσω ένα τυρί;
Αν σας αρέσουν τα τυριά τότε μπορείτε εκτός από το κατάλληλο κρασί και το κατάλληλο ψωμί να τα συνδυάσετε και με αρκετές ακόμη γεύσεις.
Το τυρί συνοδεύει ιδανικά ένα ποτήρι κρασί ή μια φέτα φρεσκοψημένου ψωμιού. Εάν όμως θέλουμε να εμπλουτίσουμε την γευστική εμπειρία ακολουθούν ορισμένοι συνδυασμοί που αξίζει να δοκιμάσουμε.
Βιολογικό μέλι με Κηρήθρα
Ετικέτες
Βιολογικά,
Γλυκά,
Ελλάδα-Ελληνες,
Παραδοσιακά,
Συνεταιρισμοί,
Τοπικά Ελληνικά Προιόντα,
Τρόφιμα
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016
Το Μαύρο Πρόβατο Nico Lazaridi 2015
Λευκό κρασί από τις ποικιλίες Sauvignon blanc και Semillon καλλιεργημένες και οινοποιημένες στη Μακεδονία από την οινοποιία NICO LAZARIDI. ΒΑΘΜΟΣ 87/100
Χρώμα κίτρινο ανοιχτό με πράσινες αποχρώσεις. Αρκετά έντονα και καθαρά αρώματα άγουρων κίτρινων φρούτων και λουλουδιών. Με ανακίνηση εμφανίζονται διακριτικές καραμελωμένες νότες ωρίμανσης. Στόμα πλούσιο που ξεκινά γλυκά, με ωραία οξύτητα που το ισορροπεί και παραμένει δροσιστική και στην επίγευση.
Ετικέτες
Ελλάδα-Ελληνες,
Ελληνικά Φρούτα,
Παραδοσιακά,
Ποτά,
Συνεταιρισμοί,
Τοπικά Ελληνικά Προιόντα
Λικέρ Skinos Mastiha: από τη Χίο σε όλον τον κόσμο
Έγινε με διαφορά το εθνικό μας λικέρ και ένας από τους πιο αξιοπρεπείς πρεσβευτές μας στο εξωτερικό. Το λικέρ Skinos Mastiha είναι το απόλυτο digestive μετά από ένα υπέροχο γεύμα... αλλά και ένα πρωτότυπο συστατικό για ανεβαστικά cocktails.
Νομίζω είναι από τα λίγα ελληνικά προϊόντα που βρίσκει εφαρμογή σε τόσες πολλές χρήσεις. Γλυκά, αρώματα, κρέμες ομορφιάς αλλά και προϊόντα για την καλή υγεία του οργανισμού ακόμα και τσίχλες έχουν σε μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσόστοση την μαστίχα,την φυσική ρητίνη που εξάγεται από το μαστιχόδεντρο δηλαδή. Εντάξει, δεν
είναι εξ ολοκλήρου ελληνικό προϊόν (το φυτό υπάρχει σε όλη την Ιβηρική Χερσόνησο και την Μεσόγειο όπου ευδοκιμεί ο θάμνος σχίνος ) αλλά η Χίος είναι το μέρος στο οποίο βρίσκει ζωή μία ιδιαίτερη ποικιλία σχίνου, ο μαστιχοφόρος σχίνος. Επίσης είναι από τα λίγα ελληνικά προϊόντα για τα οποία είμαστε γνωστοί στο ευρύ μη ελληνικό κοινό και δεν παραπέμπει σε τουριστικό κιτς ή σε τραγέλαφο (βλ. Mouzaka, choriatiki, souvlaki , elliniko podosfairo και πολλά- πολλά άλλα). Η μαστίχα μετά την επιτυχία σε όσους τομείς την συμπεριέλαβαν σαν κύριο συστατικό τους, έγινε και ποτό. Γλυκό. Γλυκόπιοτο. Χωνευτικό.
Φάβα Σκύρου, Πίσες-Κτήμα Μουριές
Η αυθεντική φάβα Σκύρου από λαθούρι Lathyrus ochrus που στην τοπική διάλεκτο λέγεται πίσες και είναι πατρογονική ποικιλία με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Ο παραγωγός Μανώλης Τραχανάς ξεκίνησε και πάλι την καλλιέργεια της στο Κτήμα Μουριές, πριν από μερικά χρόνια, με τον παραδοσιακό τρόπο, χρησιμοποιώντας δηλαδή τα σκυριανά αλογάκια στο όργωμα και το αλώνισμα σε μια εντυπωσιακή για τα σημερινά δεδομένα διαδικασία.
Ετικέτες
Ελλάδα-Ελληνες,
Ελληνική κουζίνα,
Παραδοσιακά,
Συνεταιρισμοί,
Τοπικά Ελληνικά Προιόντα,
Τρόφιμα
Οι γουμένισσες
Ετικέτες
Βότανα-Μπαχαρικά,
Ελλάδα-Ελληνες,
Παραδοσιακά,
Συνεταιρισμοί,
Τοπικά Ελληνικά Προιόντα,
Τρόφιμα
Γλυκό κουταλιού σύκο, Kumilio
Ετικέτες
Γλυκά,
Ελλάδα-Ελληνες,
Ελληνική κουζίνα,
Παραδοσιακά,
Συνεταιρισμοί,
Τοπικά Ελληνικά Προιόντα,
Τρόφιμα
Αποξηραμένα δαμάσκηνα, Atropos
Ετικέτες
Ελλάδα-Ελληνες,
Ελληνικά Φρούτα,
Ελληνική κουζίνα,
Παραδοσιακά,
Συνεταιρισμοί,
Τοπικά Ελληνικά Προιόντα
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016
Ουίσκι "αλά ελληνικά" από Λαρισαίο ποτοποιό!
Ουίσκι "made in Larissa"! Και, δη, ουίσκι που παράγεται από κρασί και από το μεράκι Λαρισαίου που φαίνεται πως κέρδισε το "στοίχημα" ενός προσωπικού πειράματος κι έφερε στο θεσσαλικό κάμπο ένα ποτό που μπορεί να αποτελεί έμπνευση Ιρλανδών μοναχών του Μεσαίωνα αλλά αναμφισβήτητα έχει "δέσει" το όνομά του με τη Σκωτία.
Μουσταλευριά, Δαρεμά
Ετικέτες
Γλυκά,
Ελλάδα-Ελληνες,
Ελληνική κουζίνα,
Παραδοσιακά,
Συνεταιρισμοί,
Τοπικά Ελληνικά Προιόντα,
Τρόφιμα
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)