ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016

Καρδάση…από τον Τύρναβο


 Πρόκειται για ένα εκλεκτό απόσταγμα που σχεδιάστηκε με προσοχή. Διαλέχτηκαν τα γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια διαφορετικών καψιμάτων και με πειραματισμούς βρέθηκε ο σωστός χρόνος παραμονής στο κάθε ένα.

11 έξοχες ελληνικές μπύρες που κάνουν θραύση!



Είτε είναι καλοκαίρι είτε χειμώνας και είτε το θερμόμετρο ανεβαίνει είτε καταβαίνει, η μπύρα είναι το αγαπημένο δροσιστικό ποτό για πολλούς από εμάς. Ξεκινώντας την αναζήτηση ελληνικών εταιρειών παρασκευής μπίρας, προκύπτουν αρκετές ζυθοποιίες με εξαιρετικά προϊόντα σε όλη την χώρα. Η ποικιλία αλλά και η ξεχωριστή ποιότητά τους είναι ικανές να ικανοποιήσουν ως και τους πιο απαιτητικούς ζυθοπότες ενώ η εγχώρια παραγωγή αποδεικνύεται απόλυτα επαρκής για την ελληνική αγορά.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : ΠΟΙΟ ΛΑΔΙ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΑΓΑΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

Για να πετύχω τραγανό αποτέλεσμα στο τηγάνισμα, να τηγανίσω με Ηλιέλαιο, με Αραβοσιτέλαιο ή με Ελαιόλαδο; καλυτερο λαδι για φριτεζαΑυτό το ερώτημα έχει απασχολήσει πολλές μαγείρισσες και μαγείρους, όπως μου το μετέφερε ο φίλος και γνωστός καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Κώστας Φασσέας, μια και η απορία του κόσμου έχει συχνά αυτόν ως αποδέκτη.

Αναψυκτικό τσάι του βουνού, TUVUNU AE

Ένα φλιτζάνι τσάι του βουνού θυμίζει δύσκολους χειμώνες, τη γιαγιά που μας φρόντιζε, την θαλπωρή ενός ζεστού και αρωματικού ροφήματος. Οι εποχές άλλαξαν 




Το ρόφημα από σιδερίτη, δηλαδή το τσάι του βουνού με την περίεργη για εμάς αλλά ευφάνταστη ονομασία TUVUNU αποτελεί πλέον ένα δυναμικά εξαγώγιμο προϊόν από την Κομοτηνή.

Σοκολάτα με φράουλα και ροζ πιπέρι, Αλέξανδρος

Ελληνικές χειροποίητες σοκολάτες με μεράκι και ελκυστικούς συνδυασμούς γεύσεων και γιατί όχι ένα καλό δώρο για τους Αλέξανδρους και τις Αλεξάνδρες που γιορτάζουν.





Οι σοκολάτες Αλέξανδρος είναι το αποτέλεσμα του νεαρού σοκολατοποιού  Αλέξανδρου Δημητρίου που μετά από σχετικές σπουδές επέστρεψε στην Ελλάδα για να μας γλυκάνει.

Χαλβάς Βόλου, Παπαγιαννόπουλου

Γνωρίζοντας την τέχνη από την Κωνσταντινούπολη, ο Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος έφτιαξε το πρώτου εργαστήριο στο Βόλο το 1919. 




Το αγαπημένο γλύκισμα της Σαρακοστής βρίσκει μια από τις καλύτερες εκδοχές του στον Χαλβά Βόλου με το κυλινδρικό σχήμα, που παρασκευάζεται από την χαλβαδοποιία Παπαγιανόπουλου.

“Σαρώνουν” τις διεθνείς διακρίσεις οι καραμέλες χωρίς ζάχαρη της Kokkinakis Sugar Art

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΓΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕΝΤΑ-ΜΑΣΤΙΧΑ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS

Τα αγαθά κόποις κτώνται και αυτό φαίνεται να το έχει διαπιστώσει πολλάκις ο Δημήτρης Κοκκινάκης από την Kokkinakis Sugar Art, αφού με επιμονή, απίστευτες ώρες δουλειά και δοκιμών και προπάντων με υπομονή κατόρθωσε σε λιγότερα από δύο χρόνια να αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές για τα προϊόντα της εταιρείας του καθώς και πλήθος βραβεύσεων και διακρίσεων.

Κουζίνες της Ελλάδας - ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ



Η φύση χάρισε στη Χαλκιδική γη και θάλασσα, γόνιμες και πλούσιες σε αρώματα, χρώματα και ξεχωριστά προϊόντα: ελιές και λάδι με υψηλή θρεπτική αξία και μοναδική γεύση (από το όρος Μελίτων, την Παλλήνη, τον Χολομώντα και τον Πολύγυρο), κατσικίσιο παραδοσιακό τυρί (από τον Χολομώντα), αρωματικό φυτά αλλά και μέλι εξαιρετικής ποιότητας από τη χλωρίδα της Κασσάνδρας, της Σιθωνίας και της βόρειας Χαλκιδικής.

Οι Γερμανοί θα επαναλειτουργήσουν το εργοστάσιο ζάχαρης της Λάρισας;


Πληθαίνουν οι φήμες στην αγροτική πιάτσα της Θεσσαλίας ότι το εργοστάσιο ζάχαρης της Λάρισας έχει ήδη πωληθεί σε εταιρεία Γερμανοπολωνικών συμφερόντων. και ότι θα επαναλειτουργήσει από την επόμενη χρονιά κάτω από νέα διεύθυνση.. Θυμίζουμε απλά ότι οι αγρότες - τευτλοκαλλιεργητές που είχαν αποζημιωθεί από την τότε ΑΤΕ για την παράδοση της ποσόστωσης ζάχαρης, μπορούν από το 2017 να καλλιεργήσουν εκ νέου τεύτλα.. 

Αποξηραμένος λωτός, Καρπηδών

Εάν είστε από αυτούς που δεν μπορείτε να φάτε το φρούτο του λωτού αλλά θα θέλατε τα θρεπτικά του συστατικά τώρα υπάρχει λύση και είναι πολύ νόστιμη.




Την εταιρεία Καρπηδών την γνωρίσαμε εμμέσως από τα εξαιρετικά kale chips που παρουσιάσαμε πέρσι τέτοιο καιρό. Ένα χρόνο μετά ξαναπέφτω πάνω τους στην παρουσίαση ενός νέου προϊόντος με την ίδια φιλοσοφία και εξαιρετική γεύση.

Γλυκό κεράσι Ρούπκα, Οι Γουμένισσες

Η Γουμένισσα δεν παράγει μόνο εξαιρετικό κρασί και τσίπουρο αλλά μεταξύ άλλων και πολύ καλά γλυκά του κουταλιού.




Η Γουμένισσα βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης, στους πρόποδες του Όρους Πάικου στο Κιλκίς.

Κρητικά ξεροτήγανα, Σημανδηράκης

Το γευστικό ταξίδι στην Κρήτη δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει ένα από τα πιο παραδοσιακά γλυκά του νησιού. 




Η οικογενειακή επιχείρηση Σημανδηράκη ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο χώρο του παραδοσιακού κρητικού εδέσματος στα τέλη της δεκαετίας του 1980 στο χωριό Κερά στο Καστέλι Κισσάμου Χανίων.

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

Παλαίωση τσίπουρου σε δρύινο βαρέλι & χρωματισμός με χρήση πρόσθετων (chips & sticks) δρυός ~ Βήμα-βήμα συμβουλές + φωτογραφίες για παλαιωμένο τσίπουρο




Σήμερα ξεκινώ και θα παρουσιάζω την εξέλιξη της προσπάθειάς μου να βελτιώσω αρωματικά και ποιοτικά το απόσταγμα των στέμφυλών μου. Θα δίνω βήμα-βήμα με φωτογραφίες και σχόλια τις αλλαγές που παρατηρώ, ώστε να βοηθήσω κι άλλους που θα επιχειρήσουν κάτι ανάλογο στο μέλλον.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, είναι εξαιρετικά περιορισμένες οι πληροφορίες σε ελληνικά sites & blogs επί του συγκεκριμένου θέματος, οπότε θα το κάνουμε μόνοι μαςΦυσικά οποιαδήποτε συμβουλή σας, θα είναι ευπρόσδεκτη.

SIRIS MicroBrewery

bira-thumb-large
Ο πρωτεργάτης της προσπάθειας, Γιάννης Μαρμαρέλλης, είναι άνθρωπος με μακροχρόνια οικογενειακή παράδοση στη δημιουργία γεύσεων και προϊόντων. Το 1932, ο -συνονόματος- παππούς του άνοιξε κατάστημα αλλαντικών στις Σέρρες. Για να προωθήσει τα προϊόντα λειτουργούσε το κατάστημα και ως μπιραρία. Μετά ανέλαβε ο γιος του, Χρήστος, πατέρας του σημερινού ιδιοκτήτη της ζυθοποιίας, στήνοντας δική του κτηνοτροφική μονάδα και παρασκευαστήριο αλλαντικών και ένα μεγάλο κατάστημα – ντελικατέσεν της εποχής.

ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ



Στην περιοχή του Δομοκού η κτηνοτροφία είναι αρκετά ανεπτυγμένη δίνοντας προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.

Γροθοτυράκι, Ζωζεφίνος

Ένα στρογγυλό τυρί έκπληξη από τη Σύρο έρχεται για να αναστατώσει τη γεύση στο πιάτο μας.


Πρόκειται για τοπικό τυρί της Σύρου με το περίεργο όνομα γροθοτυράκι. Παράγεται 100% από φρέσκο αγελαδινό γάλα και κυκλοφορεί σε 3 γεύσεις, σκέτο, με ρίγανη ή μπούκοβο.

Τσιπούρα, Cookfish

Ένα έτοιμο γεύμα ψαρικών σε βολική συσκευασία και εξαιρετική γεύση.

Για τους λάτρεις της ψαροφαγίας αλλά και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους αλλά δεν έχουν χρόνο για ψώνια η Cookfish καταφέρνει να συγκεντρώσει με μια ιδέα γεύση και εξυπηρέτηση.

Πάστα Αγκινάρας



Φίλος της αγκινάρας δεν είμαι αλλά κάνω φιλότιμες προσπάθειες για να την πλησιάσω. Η τελευταία ήταν αρκετά επιτυχημένη και αυτό το οφείλω στη Ζωζεφίνα Δελατόλα από την Τήνο και την πάστα της από τηνιακές αγκινάρες.

Κουζίνες της Ελλάδας - Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ



Η διαμόρφωση του μοναστηριακού διαιτολογίου του Αγίου Όρους υπαγορεύεται από το θρησκευτικό πλαίσιο και την απαγόρευση κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφίμων. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ειδική διατροφή, λιτή μεν, αλλά με παρούσα τη μαγειρική τέχνη, η οποία καλείται να δημιουργήσει πάνω στον άξονα της νηστείας και πολλές φορές της ξηροφαγίας.

ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ



Η πατάτα Κάτω Νευροκοπίου είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα για τα ανώτερα γευστικά και ποιοτικά της χαρακτηριστικά. Η καλλιέργειά της εμφανίστηκε στο λεκανοπέδιο Κάτω Νευροκοπίου στα μέσα της δεκαετίας του 1920, ενώ το 2002 αναγνωρίστηκε ως προϊόν Π.Γ.Ε.

ΤΥΡΙΑ ΣΚΥΡΟΥ



Η Σκύρος έχει μια μεγάλη κτηνοτροφική παράδοση, άλλωστε το έθιμο των κουδουνάτων επιβεβαιώνει πανηγυρικά την παράδοση αυτή. Στις μέρες μας, συνεχίζεται η κτηνοτροφία στη Σκύρο, που έχει πάνω απο 40.000 αμνοερίφια. Δυστυχώς όμως, πολύ λίγα εξ αυτών παράγουν γάλα για τυροκόμηση, γιατί οι κτηνοτρόφοι αρκούνται στις επιδοτήσεις περίπου των 20 ευρώ ανά ζώο και δεν αρμέγουν τα γάλατά τους.

Μαρμελάδα λεμόνι με αγουρέλαιο.

Συνεχίζοντας την εποχιακή της παραγωγή η Πυλιακή Γη κυκλοφόρησε μόλις και σε περιορισμένο αριθμό την βραβευμένη με ένα αστέρι Great taste μαρμελάδα λεμόνι με αγουρέλαιο.




Το χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης μαρμελάδας είναι ότι γίνεται εξ ολοκλήρου από λεμόνια και αγουρέλαιο παραγωγής της Πυλιακής Γης. Η ποιότητα της πρώτης ύλης εξασφαλίζει στη μαρμελάδα ένα εξαιρετικό άρωμα φρέσκου λεμονιού ενώ η επιτυχημένη έμπνευση για χρήση αγουρέλαιου ως άρτυμα προσδίδει μια εξισορροπητική επίγευση που εκπλήσσει.

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016

ΠΟΡΟΣ: Το μοναδικό αρσενικό νησί της Ελλάδας – Τα πανέμορφα φυσικά τοπία που θα τα λατρέψετε για πάντα! (ΦΩΤΟ)



«Πάει το ταξίδι, φτάσαμε. Τ’ ωραίο νησάκι νάτο» είχε γράψει ο Κωστής Παλαμάς, μία από τις μεγαλύτερες πνευματικές φυσιογνωμίες της Ελλάδας, για τον Πόρο.

-Ελληνικές μικροζυθοποίες - Καπνιστή μαύρη μπίρα, Ζυθοποιία Χίου

Μια καπνιστή μαύρη μπίρα από την Χίο που διαφέρει και ξεχωρίζει. 




Η Smoked Robust Porter είναι μια αφιλτράριστη και απαστερίωτη μαύρη μπίρα 45 ημερών από την Χίο. Συνδυασμός

Φυσικός χυμός πορτοκάλι και μανταρίνι, Myrtiful

Φυσικός χυμός φρούτων με καταγωγή από τη λίμνη Τριχωνίδα και την εύφορη περιοχή της Μυρτιάς στο Θέρμο.


Η Μυρτιά είναι ένα ιστορικό χωριό του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στον Δήμο Θέρμου δίπλα στη λίμνη Τριχωνίδα. Είναι γνωστή για τα εσπεριδοειδή της και κυρίως για το σαγκουίνι και το λεμόνι της. Έτσι, από τα περιβόλια της Μυρτιάς γεννήθηκαν οι χυμοί Myrtiful με σκοπό να επαναφέρουν μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια.

Ελληνικά τυριά και κρασιά

Ελληνικά τυριά και κρασιά έσονται εις σάρκα μίαν. Ή, πιο απλά, συνθέτουμε ποικιλίες τυριών, που θα μας επιτρέψουν να τα συνδυάσουμε με το ίδιο κρασί, διαλέγοντας από τον μεγάλο πλούτο που πλέον είναι διαθέσιμος στην αγορά.
Από τους Α.Ν. Ανδρουλιδάκη και Νανά Δαρειώτη*

Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα από την αρχή. Η δική μας, η ελληνική, γαστρονομική κουλτούρα επιφυλάσσει στο τυρί ρόλο δευτερεύοντα. Ενώ σχεδόν ποτέ δεν λείπει από το τραπέζι, είτε πρόκειται για λευκά τυριά όπως η φέτα είτε για σκληρά όπως η γραβιέρα, πολύ σπάνια έχει αυτοτελή παρουσία. Συνήθως, προσφέρεται ως συνοδευτικό άλλων φαγητών ή αποτελεί μέρος μιας ομάδας πιάτων, που παρουσιάζονται όλα μαζί στο τραπέζι. Η ιδέα του πλατό ή της ποικιλίας τυριών ήρθε σχετικά αργά στη χώρα μας και όπως όλες οι καινούργιες ιδέες συνοδεύτηκε από τις αναπόφευκτες στρεβλώσεις.

collage
Απολαύστε ελληνικά τυριά απίστευτης γεύσης , όπως καπνιστό κεφαλοτύρι Κρήτης φυσικά καπνισμένο σε οξιά και ναξιώτικη γραβιέρα από αγελαδινό γάλα

Μεζέδες για ούζο και τσίπουρο!


Την Άνοιξη στην Σκόπελο πάντα πάμε για τσίπουρα στην ψαροταβέρνα του “Παύλου” στον Αγνώντα.
Ο “Παύλος” διάγει το τεσσαρακοστό τρίτο έτος της “ηλικίας” του και εδώ η τρίτη γενιά , ο Θανάσης δηλαδή, συνεχίζει με τους ίδιους τσιπουρομεζέδες.

_-2
Φτέρες λαδόξυδο

Κουζίνες της Ελλάδας - ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ: Προϊόντα - Γαστρονομία - Συνταγές



 Άμφισσα,Γκιόνα, Λιδορίκι, Γαλαξίδι,Ιτέα
Τα υπέροχα κρεατικά και γαλακτοκομικά προϊόντα από τη Γκιόνα και το Λιδορίκι, οι περίφημες ελιές της Άμφισσας, αλλά και οι θαλασσινοί μεζέδες του Γαλαξιδίου χαρακτηρίζουν την κουζίνα του νομού Φωκίδας.Φτάνοντας στην περιοχή της Άμφισσας, το πρώτο που παρατηρεί ο επισκέπτης είναι οι τεράστιοι σταχτόχρωμοι ελαιώνες με τους στιβαρούς κορμούς και τους γεροδεμένους στρογγυλούς καρπούς. Η ελιά έχει προσδιορίσει το χαρακτήρα της Άμφισσας και της γύρω περιοχής και αποτελεί την κύρια απασχόληση και πηγή εισοδήματος των κατοίκων.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ σκευάσματα τύπου COLA.




Blog Widget by LinkWithin

Τα πρώτα 10 λεπτά: 10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας (100% της προτεινόμενης ημερήσιας χρήσης.) Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ που κόβει την γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

Πάστα ελιάς με μέλι, Αρόδαμα



  Η ελιά και τα προϊόντα της έβρισκαν πάντα μια ξεχωριστή θέση στο τραπέζι μας σε κάθε περίσταση και με κάθε ευκαιρία.

Ένα από αυτά τα προϊόντα είναι και η πάστα ελιάς, μια αλοιφή που σε συνδυασμό με άλλες γεύσεις αποτελεί ένα εξαιρετικό και νόστιμο συνοδευτικό μεζέ.

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

Πόσα ξέρεις για τις ελληνικές μπύρες;


Fix-Beer-unknown-1864
1. Η πρώτη ζυθοποιία που άνοιξε στην Ελλάδα ήταν η ΦΙΞ το 1864. Ο Johann Fuchs, γιος του Georg Fuchs που είχε ακολουθήσει τον βασιλιά Όθωνα από τη Βαυαρία, την ονόμασε FIX αντί για Fuchs και άρχισε να την παράγει κατ’ απαίτηση των πολλών Γερμανών που ζούσαν τότε στην Αθήνα. Κατόπιν, συνέχισε το 1893 στη λεωφόρο Συγγρού, ακριβώς εκεί όπου βρίσκονται σήμερα το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και η ομώνυμη στάση του μετρό (Συγγρού-ΦΙΞ).

Ταβέρνα ο Ντουνιάς

Βρισκόμαστε στα Χανιά! 
Ο “Ντουνιάς” , έτσι λέγεται η εν λόγω ταβέρνα στη Δρακώνα Κεραμειών, είναι ένα χάρμα οφθαλμών και γεύσεων και το αιτούμενο κάθε καλοφαγά που αναζητά ακόμα τις ωραίες νόστιμες σπιτικές γεύσεις.

Ο Στέλιος Τριλυράκης με τις φημισμένες πατάτες του στις φουφούδες έξω από το "Ντουνιά".
Ο Στέλιος Τριλυράκης με τις φημισμένες πατάτες του στις φουφούδες έξω από το “Ντουνιά”.

Σκύρος: τα έχει όλα και συμφέρει!



Με το αεροπορικό εισιτήριο να ξεκινάει στα 48 ευρώ μετ’ επιστροφής από την Αθήνα, η Σκύρος και μόνον γι’ αυτό γίνεται εύκολα πρώτη επιλογή για καλοκαιρινές διακοπές ή σύντομες αποδράσεις.

Τα σπιτικά ψωμιά της Ελισσάβετ Κουλούρη που έχουν τρελάνει την Αθήνα Το Betty’s Bakery είναι μικρή βιοτεχνία αγάπης που παρασκευάζει χειροποίητο ψωμί αποκλειστικά από οργανικό αλεύρι και τα διανέμει με ποδήλατο σε όλη την πόλη.

Μου λείπει το ψωμί της μάνας μου». Έτσι ξεκινά το ποίημα του Mαχμούτ Νταρουίς. Σε αυτόν και στον ύμνο του Μίλτου Σαχτούρη για το τεράστιο καρβέλι, την πελώρια φρατζόλα ζεστό ψωμί που «είχε πέσει στο δρόμο από τον ουρανό» ταξίδεψε αυτόματα η σκέψη λίγες μέρες πριν. Δεν υπήρχαν περιθώρια «αντίστασης» άλλωστε. Η ευωδιά της ψημένης ζύμης χαράζει με μεγάλη ευκολία και σιγουριά το δρόμο προς τον φούρνο που η Ελισσάβετ Κουλούρη πλάθει και ψήνει τα ψωμιά της καθημερινά. Σε σέρνει από την μύτη κυριολεκτικά.

Καπνιστό αλάτι Μεσολογγίου, Βιοδύναμη

Το Μεσολόγγι με τη λιμνοθάλασσα του στην δυτική Αιτωλοακαρνανία φημίζεται για το αυγοτάραχο και το αλάτι του.


Η εταιρεία Βιοδύναμη στη σειρά salt Odyssey παρουσιάζει μεταξύ άλλων ένα πολύ ενδιαφέρον προϊόν με εξαιρετικές γαστρονομικές δυνατότητες.

ΣΤΕΒΙΑ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις αν θες να αδυνατίσεις χωρίς να στερηθείς τη γλυκιά γεύση


Κατά καιρούς έχουμε ακούσει και δοκιμάσει διάφορα υποκατάστατα ζάχαρης, που μπορούν να μας ικανοποιήσουν γευστικά και ταυτόχρονα να μην μας φορτώσουν με θερμίδες. Κυρίως τα χρησιμοποιούμε στους καφέδες και στα ροφήματά μας και σε κάποιες περιπτώσεις πειραματιζόμαστε, προσθέτοντας αυτά τα γλυκαντικά μέσα σε συνταγές.

Ελιές γεμιστές με κρίταμο, Kabassi

  Πράσινες ελιές Χαλκιδικής γεμιστές με κρίταμο σε μια νόστιμη και εξαιρετικά όμορφη εκδοχή .

Είναι από τις περιπτώσεις όπου ένα βαζάκι αλλάζει χέρια μεταξύ φίλων. Δοκίμασε και αυτό, έχει ενδιαφέρον. Έτσι πάει από χέρι σε χέρι και από εκεί από στόμα σε στόμα για να ακολουθήσει τη συνήθη πρακτική «γνωστοποίησης» των ελληνικών προϊόντων.

Κουζίνες της Ελλάδας - ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ



Αφήνοντας πίσω τη Λιβαδειά με τα περίφημα σουβλάκια της και ανηφορίζοντας προς τον Παρνασσό, ο επισκέπτης αντικρίζει έναν ιδιόρ­ρυθμο πέτρινο οικισμό κρεμασμένο κυριολεκτικά στην πλαγιά του φαραγγιού. Η Αράχοβα, κοσμοπολί­τικος και αγαπημένος χειμερινός προορισμός, σας περιμένει με τα τζάκια της να καίνε και τις γεύσεις από μία κουζίνα πολυδιάστατη. Μια κουζίνα που ακροβατεί, από τη μια προσηλωμένη στις παραδοσιακές γεύσεις κι από την άλλη με αναπάντεχους γευστικούς συνδυασμούς, δημιουργικής γαστρονομίας.

ΜΑΛΟΤΗΡΑ



Η μαλοτήρα είναι ενδημικό φυτό της Κρήτης, με φύλλα μικρά και χνουδωτά, ενώ ο ανθός της που βγαίνει τους καλοκαιρινούς μήνες, έχει χρώμα κίτρινο.

Melira: Όταν η Βασίλισσα έχει κέφια

H Melira από την Εύβοια είναι οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής μελιού και προϊόντων μελισσοκομίας που, σε μια δύσκολη περίοδο, ακολουθεί μικρή αλλά σταθερή ανάπτυξη σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι περισσότερες από τις ιστορίες που δημοσιεύονται σε αυτή τη στήλη αποτελούν στην ουσία case studies για τα ελληνικά προϊόντα γραμμένα με αφηγηματικό τρόπο.

Πως χάθηκε η αυτάρκεια στη χώρα: To παράδειγμα της Θεσσαλίας



Στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, στη λεκάνη απορροής των νερών του όρους Κόζιακα και ανάμεσα στις αγροτικές κοινότητες Κόκκινου Πύργου, Αγίων Αποστόλων, Ρογγίων, Διπόταμου και Πυργετού βρίσκονται οι φλέβες (κανάλια) με τρεχούμενο νερό ήπιας ροής.

Μπάρα φρούτων με σοκολάτα, Anax



  Είναι γεγονός πλέον πως στην αγορά μπορεί να βρει πλέον κάποιος εξαιρετικές ελληνικές μπάρες φρούτων και υπερτροφών.

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

Β29

Η τρέλα με τα βιολογικά προϊόντα τώρα και σε αφρώδη μορφή. Η Β29 είναι μια μπύρα Βιολογικής Γεωργίας η οποία έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.

Εδώδιμα προϊόντα - ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ



Στην Ρηχή και ήρεμη αγκαλιά της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου κρύβεται ένα πολύτιμο προϊόν, το ονομαστό αυγοτάραχο Μεσολογγίου. (Π.Ο.Π.). Τόπος προέλευσης η Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου - Αιτωλικού - Κλείσοβας - Μπούκι. Φιλοξενείται στις ωοθήκες του θηλυκού ψαριού κέφαλου, Μπάφας κατά τους ψαράδες. Βρίσκεται άφθονο στα διβάρια της Λιμνοθάλασσας.

Nona’s Fioro: μια ακόμη έκπληξη από τον Πολυκαλά

Μια ποτοποιία 118 ετών συνεχίζει ακόμη και σήμερα να κάνει αυτό που ξέρει «πολύ καλά». Να δημιουργεί, να πειραματίζεται και να παράγει ελληνικά αποστάγματα με χαρακτήρα και προσωπικότητα.



Το όνομα Πολυκαλά ακούγεται συχνά από γνώστες του χώρου της εστίασης, αλλά και εκτός αυτού, εξαιτίας του μοναδικού και ξεχωριστού λικέρ φουντουκιού που κάποια στιγμή έτυχε να δοκιμάσουν.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΛΙΚΕΡ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ



Τα λικέρ ή ηδύποτα προέρχονται από αποστάγματα (αλκοολούχα υγρά), τα οποία έχουν αρωματιστεί με διάφορα προϊόντα γεωργικής προέλευσης και έχουν γλυκανθεί.

Anassa: Τα βότανα της «βασίλισσας» ελληνικής γης

Αν αναλογιστεί κανείς πως η εταιρεία μετρά μόλις 2 χρόνια λειτουργίας και διαθέτει στην παγκόσμια αγορά όχι λάδι ή κρασί αλλά ελληνικά βότανα, τότε το επίτευγμα γίνεται πιο σημαντικό.  

Η πρώτη μου επαφή με το προϊόν έγινε τον Αύγουστο του 2014 σε ένα κατάστημα στην Πλάκα, όταν το μάτι μου έπεσε πάνω σε μια εξαιρετικής αισθητικής συσκευασία που μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Λόγω ειδικότητας,  όταν συναντήσω ελληνικό προϊόν με μια όμορφη συσκευασία τότε δεν υπάρχει περίπτωση να το αγνοήσω.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.