ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016

Domaine Messenicolas Moi, Je M’ En Fous!



Μια νέα, μοντέρνα ετικέτα από τη σοδειά του 2013 και έναν βραβευμένο παραγωγό. 
Το διαφημιστικό τους ταξίδι ξεκίνησαν τα «Moi, Je M’ En Fous!» με τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ «Ελλάδα γιορτή γεύσεις» του περιοδικού Αθηνόραμα και κέρδισαν τις εντυπώσεις ειδικών και κοινού. Η νέα σειρά κρασιών, έχει σκοπό να ξεσηκώσει, το νεανικό κυρίως τμήμα του κοινού, που ενδιαφέρεται για ένα καλό κρασί και που θέλει να νιώσει ανέμελα και να πει: «Δεν με νοιάζει τίποτα!»

Strawberry wine, Πολυκαλάς


Ένα νέο προϊόν που  κυκλοφόρησε στην αγορά είναι ο χαμηλόβαθμος οίνος με άρωμα φράουλας από την ποτοποιεία Πολυκαλά.



Η ποτοποιία Πολυκαλά δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς αποτελεί μια από τις πιο παλιές ποτοποιίες στην Ελλάδα.

«Δορκάδα»: Το ιστορικό γαλακτοπωλείο της Θεσσαλονίκης Με σπεσιαλιτέ το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι, το παγωτό αποκλειστικά από πρόβειο γάλα, το ρυζόγαλο αλλά και τα χειροποίητα σιροπιαστά γλυκά.




Πόσο διαχρονικό μπορεί να είναι ένα παραδοσιακό γαλακτοπωλείο στο κέντρο της πόλης; Πόσες δόσεις μεράκι και πόσες μεζούρες νοστιμιάς μπορεί να κρύβονται στη συνταγή ενός χειροποίητου γιαουρτιού ή μιας κρέμας; Πριν βιαστείτε να απαντήσετε, η φημισμένη «Δορκάδα», το ιστορικό γαλακτοπωλείο της Θεσσαλονίκης σας έχει την λύση.

Ντομάτα: μυστικά και συνταγές από τον Ανδρέα Λαγό Σπιτική κέτσαπ, λιαστές ντομάτες, γλυκό ντοματάκι και ό,τι πρέπει να ξέρετε για τη ντομάτα από τον γνωστό σεφ.

Δεν υπάρχει πιο νόστιμη ντομάτα από την καλοκαιρινή, γι’ αυτό τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία να την προμηθευτούμε για παρασκευές που θα διατηρήσουμε για πολλούς μήνες, όπως μια σπιτική κέτσαπ για τα hot dog και τα burgers μας, λιαστές ντομάτες για τις σαλάτες και τις σάλτσες μας και ένα γλυκό ντοματάκι που θα κάνει το γιαούρτι μας επιδόρπιο…
Ένα φρούτο που το κάνουμε… σαλάτα
Μπορεί εμείς να τη θεωρούμε καθημερινό υλικό στην κουζίνα μας, όμως η ντομάτα είναι σχετικά… νέο φρούτο!

Η γεύση της Κέρκυρας και ένας σπουδαίος σεφ Η Γιώτα Παναγιώτου παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες του Αριστοτέλη Μέγκουλα να ανεβάσει το γαστρονομικό επίπεδο της αριστοκράτισσας του Ιονίου




Πενθήμερη με το Λύκειο. Να με τι έχει ταυτιστεί η Κέρκυρα. Σχεδόν πάντα, άλλωστε, η σχολική επιλογή «έπαιζε» ανάμεσα στην πολυσύχναστη Ρόδο και στη γαλανομάτα κοντέσα του Ιονίου. Κι ήταν εκείνοι που προτιμούσαν τη δεύτερη πολλοί.

Οι 15 λόγοι που το καλοκαίρι πρέπει να παραγγέλνουμε ούζο Αλήθεια,μπορείτε να φανταστείτε το καλοκαίρι χωρίς τη χαρακτηριστική του γεύση;




Ηλιος, θάλασσα, αεράκι, λευκό και μπλε. Αυτά είναι τα συστατικά που συνθέτουν την ιδανική εικόνα του ελληνικού καλοκαιριού, αλλά το σκηνικό ολοκληρώνεται με μια έντονη, χαρακτηριστική γεύση, το ούζο που όλοι αγαπάμε. Με πάγο, νερό ή σκέτο, με μεζέ και με παρέα, για κέφι ή για χαλάρωση, το ούζο είναι το παραδοσιακό -από κάθε άποψη- ποτό του καλοκαιριού. Ακολουθούν 15 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να σκεφτόμαστε δεύτερη φορά πριν σηκώσουμε το χέρι μας και πούμε «ένα Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου παρακαλώ!». 

Όλη η γαστρονομία των Κυκλάδων σε 302 σελίδες 600 λήμματα και 52 συνταγές στην πιο πλήρη καταγραφή της περίφημης κυκλαδίτικης κουζίνας από τρεις έγκριτους γευσιγνώστες. Εσύ ήξερες ότι υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικά τυριά στα 24 κυκλαδονήσια;




υνήθως η κριτική των βιβλίων χωρίζεται σε δύο στάδια. Το πρώτο αφορά στο χρόνο που απαιτείται προκειμένου να «ταξιδέψει» κανείς στις σελίδες του, ενώ το δεύτερο έχει να κάνει με την επίπτωση που έχει στο νου και στην ψυχή αυτό το ταξίδι.

Γιατί Πετάγαμε την Αγροτική μας Παραγωγή στις Χωματερές



Το τελευταίο διάστημα η συζήτηση για την δραματική κατάσταση στην πρωτογενή παραγωγή στην Ελλάδα έχει περάσει στο επίκεντρο του πολιτικού διαλόγου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον μαρασμό της ελληνικής γεωργίας. Οι παρακάτω απλές ερωτήσεις-απαντήσεις κάνουν σαφές το πώς ακριβώς έγιναν τα πράγματα.

Κουζίνες της Ελλάδας - ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ



Οι περίφημοι γίγαντες, από τις Πρέσπες, οι πιπεριές Φλωρίνης, τα κυδώνια, τα πράσα, τα μήλα και από τα δάση τα κάστανα και τα μανιτάρια και μια μαγειρική για να αντέχετε το κρύο, άλλοτε λιπαρή, βαριά, με βουτυρένιες και αμυλώδεις σάλτσες και άλλοτε πιο ελαφριά, με μανιτάρια, φρούτα και γλυκόξινες πινελιές. Χοιρινό, λουκάνικα, αρνί τα βασικά κρεατικά. Δεν λείπουν όμως και τα λιμνίσια ψάρια από το σύμπλεγμα των Πρεσπών, τη Βεγορίτιδα και τη Χειμαδίτιδα, κυρίως γριβάδι και τσιρόνι.

Γλυκό καρυδάκι, Το φίλεμα της Λέλας

Τα γλυκά του κουταλιού αποτελούν μέρος της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης που τα συναντάμε ολόκληρο τον χρόνο και όλες τις εποχές.


Κάθε εποχή όμως έχει τα δικά της γλυκά και το καλοκαίρι είναι η εποχή, μεταξύ άλλων, και για το αγαπημένο μου γλυκό καρυδάκι. Τα μικρά πράσινα καρυδάκια που μαζεύονται στις αρχές του καλοκαιριού πριν δέσουν και γίνουν σκληρά, και γίνονται ένα εξαιρετικό γλυκό αν και λίγο μπελαλίδικο.

Παξιμαδάκια Αγίου με πάπρικα, Olive bakes


Μικρές τραγανές και πικάντικες μπουκιές φτιαγμένες με μεράκι και φροντίδα.


Τα παξιμαδάκια Αγίου έλκουν την καταγωγή τους από τον Άγιο Χριστόφορο Κοζάνης και τον χτιστό ξυλόφουρνο που έψηνε με τον παραδοσιακό τρόπο τις ζύμες και τα παξιμάδια.

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016

Παλαιωμένα Αποστάγματα made in Greece

Κέρδισαν με την αξία τους τη θέση τους σε κάβες και μπαρ, πλάι σε premium ποτά από όλο τον κόσμο. Η τέχνη της απόσταξης κορυφώνεται μέσα από διαμάντια παλαίωσης.



Εν αρχή ην το Metaxa. Υπήρχε κι όταν ακόμα το τσίπουρο πωλούνταν αποκλειστικά και μόνο χύμα στο καρβουνιάρικο της γειτονιάς. Φυσικά το εθνικό μας απόσταγμα παρασυμοφορήθηκε πολλά αστέρια έκτοτε, με κορωνίδα της γκάμας του, το σπουδαίο ΑΕΝ.

Ελληνική μπύρα με τη «σφραγίδα» της Chimay - Notias: Μια νέα μπίρα με σαφράν!



Η Notias βάζει κρόκο στο λυκίσκο, μετουσιώνοντας την περίφημη Chimay σε ιστορία ελληνοβελγικής φιλίας.

H ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΠΥΡΑ SPARTA ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ



Με την ονομασία SPARTA κυκλοφόρησε Λακωνική Μπύρα.
Μια σοβαρή επένδυση σε εποχή κρίσης με έδρα την Τ.Κ Βασιλακίου πρέπει πρωτίστως να στηριχθεί από τους Λάκωνες επαγγελματίες και καταναλωτές.

To Sweet Spot σερβίρει γλύκα και χαρά σε μορφή cupcakes Η Ζωή και η Μαρία Βιδάλη μας υποδέχτηκαν στο πολύχρωμο, ζαχαρένιο σύμπαν τους και μας κέρασαν gourmet cupcakes και σπιτικό παγωτό.





Κάποιος, κάποτε είχε πει ότι η ευτυχία βρίσκεται στα απλά πράγματα. Οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη να κρατάμε τις δικές μας μυστικές δικλείδες χαράς, πράγματα συνήθως απλά που μπορούν να εγγυηθούν ένα στιγμιαίο χαμόγελο ακόμη και στην πιο δύσκολη μέρα.

Κόντρα στο χύμα …γενικώς!

Μία –ακόμη- άποψη για τα χύμα προϊόντα γενικώς και την προσήλωση πολλών σε αυτά.




Αφορμή για το άρθρο αυτό, μια διαφωνία-συζήτηση με έναν αναγνώστη  αλλά και πλήθος άλλων σχετικών σχολίων κάθε φορά που αναφερόμαστε στο χύμα κρασί, το χύμα ελαιόλαδο ή –πολύ περισσότερο- το χύμα τσίπουρο.

Ένα «υποβρύχιο», παρακαλώ!



Δροσερό, μαστιχωτό, μια ζαχαρένια μπαλίτσα που χαϊδεύει τον ουρανίσκο και δροσίζει τη... μνήμη! Είναι η βανίλια, το διάσημο «υποβρύχιο»!

Μη φύγεις από το νησί, αν δεν δοκιμάσεις... Τα ελληνικά νησιά είναι για τους foodies μικροί γαστρονομικοί παράδεισοι από μοναδικές γεύσεις.

Κρασοτύρι 

Κως


 Μία από τις αυθεντικές γεύσεις του νησιού είναι το παραδοσιακό κρασοτύρι ή «διαμάντι της Κω», που ωριμάζει σε άλμη εμπλουτισμένη με οινολάσπες του ντόπιου κρασιού. 
Γεύση με οινικό άρωμα που ταιριάζει με καρπούζι. Αξίζει μια επίσκεψη στο οινοποιείο και στους αμπελώνες Τριανταφυλλόπουλου για γευσιγνωσία των κρασιών. Θα αποχαιρετίσεις γλυκά το νησί με γλυκό κουταλιού ντοματάκι. 

Ικαρία και μακροζωία


Τα μυστικά της μακροζωίας στην Ικαρία

Οι ευχές για βαθιά γεράματα με καλή υγεία φαίνεται ότι πιάνουν στην Ικαρία, εκεί όπου κρύβεται το μυστικό της μακροζωίας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες το περπάτημα, η υγιεινή διατροφή, η κοινωνικότητα, η μεσημεριανή σιέστα αλλά και η αισιόδοξη διάθεση αποτελούν κάποια από τα βασικά συστατικά που χαρίζουν στους Ικαριώτες έξτρα χρόνια ζωής.

Μπάρα σύκου με αμάρανθο, Corn n Roll

Μια ποικιλία από μπάρες φρέσκων φρούτων με εξαιρετική γεύση έρχεται να ανοίξει τον ανταγωνισμό στα healthy foods.

Θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί και ως η ανακάλυψη του μήνα, ίσως όχι, αλλά οι μπάρες φρούτων σίγουρα αξίζουν λίγο περισσότερο την προσοχή μας. Προσωπικά πιστεύω πως τις μπάρες δημητριακών, οι μπάρες σύκου θα είναι η νέα μου αγαπημένη γευστική συνήθεια.

Κουζίνες της Ελλάδας - Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ



Πλούσια και φημισμένη η γαστρονομία της Κομοτηνής, αλλά και ολόκληρου του νομού Ροδόπης περιλαμβάνει στοιχεία και συνταγές από το πολιτισμικό μωσαϊκό των κατοίκων της. Εδώ θα απολαύσετε φαγητά τα οποία προέρχονται όχι μόνο από τη Θράκη, αλλά και από τον Πόντο, την Ανατολική Ρωμηλία, την Καππαδοκία, την Αρμενία, την Τουρκία, τους Σαρακατσάνους, τους Πομάκους και τους Ρωμά.

Οι τύποι καβουρδίσματος του καφέ

  Στην εποχή της εξειδίκευσης η ανάπτυξη των specialty coffee shops μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε επιτέλους καλό καφέ. Και τι σημαίνει καλός καφές; Ποικιλία, καβούρδισμα, παρασκευή.

Το καβούρδισμα αποτελεί έναν από τους 3 πιο σημαντικούς παράγοντες για την παρασκευή ενός καλού καφέ. Η διαδικασία του καβουρδίσματος αναλύθηκε εδώ. Πόσο σημαντικός είναι όμως ο τύπος καβουρδίσματος που θα επιλέξει ο ψήστης;

Υποβρύχιο μέλι, Μελισσοκομική Ελλάς



  Ένα ιδιαίτερο ελληνικό προϊόν που γεννά μνήμες από την παιδική μας ηλικία αλλά αναζητά χαρακτήρα.
Η Μελισσοκομική Ελλάς ιδρύθηκε το 1987 στην Καρδίτσα από τον κ. Κωνσταντίνο Ντούλια με αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία προϊόντων μελιού συμμετέχοντας σε διάφορα προγράμματα ενώ διατηρεί συνεργασία με το Τμήμα Μελισσοκομίας του ΑΠΘ.

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

Η Sknipa και η Άλη - Δύο νέες Ελληνικές Μπύρες!!



Δύο μικροζυθοποιίες από τη Θεσσαλονίκη καταθέτουν τη δική τους πρόταση πάνω στις μπύρες. Λένε πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία από το να κάνεις
το χόμπι σου επάγγελμα.

Όταν η Πατρινή "Τεντούρα" συναντά την Κώτικη "Κανελάδα"



Σε πρόσφατο ταξίδι στην Αχαϊκή πρωτεύουσα ο φακός της kostoday δεν παρέλειψε να κάνει ρεπορτάζ με θέματα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε ένα από αυτά, αναδεικνύοντας τη σημασία που έχει η παραγωγή και προώθηση των τοπικών προϊόντων, όχι μόνο τοπικά αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αυτά είναι τα αγαπημένα μας συσκευασμένα παγωτά



Ενα ακόμη μεγάλο ερώτημα της ζωής που πρέπει ν’ απαντηθεί είναι γιατί τα συσκευασμένα παγωτά είναι τόσο συνυφασμένα με την παιδική μας ηλικία.

Σουβλάκια εισαγόμενα: Από πού προέρχεται το κρέας που τρώμε

Μπορεί πολλοί να θεωρούν το σουβλάκι ως το εθνικό μας φαγητό, όμως στην πραγματικότητα το κρέας που τρώμε σε αυτό, μόνο ελληνικό δεν είναι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα, η πρώτη ύλη για τα σουβλάκια προέρχεται από τρεις βασικούς παραγωγούς με έδρα τη Δανία, την Ολλανδία και τη Γερμανία. Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο στην Ελλάδα καταναλώνουμε περίπου 300.000 τόνους χοιρινό από τους οποίους οι 190.000 είναι εισαγόμενοι.




Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, μόνο το 2013, οι εισαγωγές κρέατος ανήλθαν στα 1.110.000.000 ευρώ και σε ανάλογα επίπεδα κινήθηκαν και το 2014.

Ένας 25χρόνος που δεν είναι γλυκατζής φτιάχνει τα πιο ωραία σπιτικά γλυκά του Κέντρου Ο Τάσος Λύτρας σερβίρει κρουασάν, τάρτες και φραουλόπιτες σε ένα νέο ζαχαροπλαστείο που μοιάζει να ξεπήδησε από το Παρίσι.




Αν ακολουθήσεις μια μυρωδιά φρεσκοφουρνισμένης σφολιάτας στον πολυσύχναστο δρόμο της οδού Σίνα, θα πέσεις πάνω στο νέο μαγαζί που τείνει να γίνει μόνιμο στέκι για όσους δε μπορούν να αντισταθούν στη ζάχαρη. Το «Πορτατίφ» στον αριθμό 21 σου δείχνει το φως για να μπεις σε ένα κόσμο γεμάτο από χειροποίητα γλύκα, εκεί όπου οι πελάτες παραπονιούνται στον ιδιοκτήτη πως έχει βαλθεί να τους παχύνει μόνο κοιτάζοντας τις γεμάτες λιχουδιές διάφανες πιατέλες που στολίζουν τους πάγκους.

Γίδινο πράσινο τυρί, Τζουρμπάκη

  Ένα ακόμη αξιόλογο τυρί από την Κρήτη που επιδεικνύει συνεχώς δείγματα της γευστικής της εξέλιξης και της ιδιαίτερης γαστρονομικής της κουλτούρας.

Το τυροκομείο του Μανώλη Τζουρμπάκη στο Μιξόρουμα του Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου κουβαλά την εμπειρία του παλαιού και τον ενθουσιασμό του νέου. Παλαιού καθώς ακολουθεί μια επιτυχημένη παράδοση τυροκόμησης 40 ετών, και νέου, καθώς αναλαμβάνει σιγά σιγά η νέα γενιά στις καινούργιες εγκαταστάσεις στο Μιξόρουμα.

Βασιλοπιπεριά, Ναουμίδης

  Οι πιπεριές Φλώρινας και ο Ναουμίδης έχουν πλέον μια στενή και παράλληλη πορεία που αγγίζει τα όρια της ταύτισης.

Η παραγωγική μονάδα της οικογένειας Ναουμίδη που καλλιεργεί βιολογικές κόκκινες πιπεριές βρίσκεται στον Άγιο Παντελεήμονα στην Φλώρινα. Η εξαιρετική πρώτη ύλη τους οδήγησε στην δημιουργία αυτής της μονάδας επεξεργασίας και τυποποίησης συνταγών με βάση την πιπεριά.

Κουζίνες της Ελλάδας - ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ



Ενώ μανιτάρια θα βρείτε σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, όπως η Θεσσαλία, η Μακεδονία, η Πε­λοπόννησος ή η Λέσβος και κάποια άλλα νησιά, μία είναι η «πόλη των μανιταριών». Τα Γρεβενά είναι εδώ και χρόνια η ελληνική «πρωτεύουσα» των μανιταριών. Το μανιτάρι έγινε, από το 2007, το σύμβολο των Γρεβενών. Τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί επισήμως, περισσότερα από 2.000 είδη, αριθμός που δεν παρουσιάζεται σε κανέ­ναν άλλο νομό της Ελλάδας.

Φαρμακευτική χρήση της μαστίχας, ευχή ή κατάρα για το Νησί;


Γράφει ο Δημήτρης Μεσολογγίτης

Με αφορμή την μεγάλη καταστροφή που προκλήθηκε στην Χίο από τις πρόσφατες πυρκαγιές, πήρα το θάρρος να εκφράσω δημόσια τις σκέψεις μου, όσο παρακινδυνευμένες και αν είναι αυτές. Σκέψεις για τις οποίες υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία και επίσημες (σε διεθνές επίπεδο) εκθέσεις, για τις οποίες τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ΜΜΕ ελάχιστα έχουν μιλήσει.

Ελληνικό γιαούρτι πλέον χωρίς νωπό γάλα!



Κοινή υπουργική απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης φέρνει τα πάνω κάτω στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, αποσυνδέοντας το νωπό γάλα από την παρασκευή ελληνικού γιαουρτιού, υιοθετώντας την εργαλειοθήκη του ΟΟΣα και ανοίγοντας την πόρτα σε αθρόες εισαγωγές φθηνών προϊόντων γάλακτος.

Χυμός Αλόης με μαστίχα και λεμόνι, Natuevo

  Το νησί της Χίου αποτελεί έναν παραγωγικό παράδεισο με την μαστίχα να κυριαρχεί αλλά και τα εσπεριδοειδή, τα τριαντάφυλλα και πρόσφατα την αλόη.

Η natuevo ξεκίνησε το 2012 φυτεύοντας Aloe Vera Barbadensis Miller στον παλιό αμυγδαλεώνα του βιολογικού αγροκτήματος της οικογένειας Φετοκάκη στο Βασιλεώνοικο της Χίου.

Chutney μανιταριού με κάρυ, πορτοκάλι και τσίλι, Terra Fyllida



  Από την Βόρεια Ελλάδα ένα chutney μανιταριών που μόλις κυκλοφόρησε αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο την γκάμα των ελληνικών gourmet προϊόντων.

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Παλαιωμένα τσίπουρα: τα ελληνικά malts - Κωστέας…από την Καλαμάτα


Το Αγιωργίτικο και ο Ροδίτης αρχικά αποστάζουν και στην συνέχεια ξεκουράζονται σε βαρέλια limousine για 24 μήνες.

Ελληνικές Μπύρες (Το νέο αίμα με χρωματισμούς μπύρας)




Μπύρα Λύρα
Αφιλτράριστη
και μη παστεριωμένη, η φρέσκια μπίρα LYRA, μπορεί να βρεθεί στα πιο όμορφα μέρη της Κρήτης και του Αιγαίου, με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής και ήχους που δημιουργούνται από το παιχνίδισμα της θάλασσας στην ακτή. Σε ένα τέτοιο κόλπο της Κισσάμου, της Μεσογείου, ηΜικροζυθοποιία Κρήτης, παρασκευάζει μπύρα σε περιορισμένες ποσότητες, αλλά με πολύ αγάπη και μεράκι. Φτιαγμένη από αγνά υλικά, Ελληνικού κριθαριού, λυκίσκο, προσεκτικά επιλεγμένα και υψηλής ποιότητας μαγιά χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά. Η σχεδίαση των ετικετών εμπνεύστηκε από το σχήμα του παραδοσιακού μουσικού οργάνου, της Κρητικής λύρας.

Πώς να ταιριάξετε ιδανικά την μπίρα με το φαγητό




Αν και οι περισσότεροι αφιερώνουν πιο πολύ την προσοχή τους στο τι κρασί θα επιλέξουν για το γεύμα τους, παρ’ όλ’ αυτά και η μπίρα μπορεί να αναδειχτεί και να αναδείξει το φαγητό αν την ταιριάξετε σωστά.

Ένας γαλατάς 89 ετών στην Ηλιούπολη φτιάχνει το καλύτερο γιαούρτι στην πόλη Καθώς και εξαιρετικό παγωτό, ρυζόγαλο και κρέμες.

Ο κύριος Βασίλης Μπακογιάννης.
Σε ένα μικρό στενό στην Ηλιούπολη, στο νούμερο 15 της Χρυσοστόμου Σμύρνης, θα συναντήσεις ένα από τα πιο παλιά γαλακτοπωλεία της Αθήνας που μοσχοβολάει άρωμα βανίλιας και κρατάει γερά στην κρίση, πουλώντας 150 κιλά γιαούρτι την ημέρα, εδώ και 60 χρόνια.

Καλαθάκι Λήμνου, Χρυσάφη

Το γνωστό τυρί από τη Λήμνο είναι ιδανικό για πίτες με χορταρικά.

Οι ιδανικές συνθήκες του μικροκλίματος της Λήμνου, με την αλμύρα της θάλασσας αλλά και τα αναζωογονητικά μελτέμια, επιδρούν θετικά στην ποιότητα του γάλακτος που παράγουν τα κοπάδια που βόσκουν ελεύθερα στα λιβάδια της.

Φιλέτο γαύρου, Stella Mare

Μαριναρισμένο φιλέτο γαύρου σε με βελούδινη γεύση και ελληνική απόχρωση.

Η λιχουδιά αυτή μας έρχεται από τη Μεσσηνία, και συγκεκριμένα τη Μαραθόπολη κοντά στους Γαργαλιάνους. Εκεί, δραστηριοποιείται για περισσότερα από 10 χρόνια η Stella Mare. Η οικογένεια Τεριζάκη έχει δημιουργήσει μια υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας αλιευμάτων, με εξειδίκευση στο φιλετάρισμα  γαύρου και σαρδέλας. 

Ξυδάτο λουκάνικο, Αφοί Κασσάκη

Παραδοσιακό χοιρινό λουκάνικο από την Κρήτη που συνδυάζει παράδοση και γεύση.


Στην Κρήτη θα βρει κανείς ποικιλία γαστρονομικών θησαυρών και γεύσεων. Τα τελευταία χρόνια η τυποποίηση της παραγωγής έχει βοηθήσει ώστε πολλά κρητικά προϊόντα να βρουν τη θέση τους στα τραπέζια και άλλων περιοχών της Ελλάδας. 

Κουζίνες της Ελλάδας - ΙΘΑΚΗ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΗ ΤΣΕΡΕΠΑ



Οι στίχοι του Ομήρου και ο θρυλικός βασιλιάς της ο Οδυσσέας είναι χαραγμένα στις παιδικές αναμνή­σεις όλων. Η Ιθάκη είναι ένας τόπος μυθικός και διατηρεί την αυθεντικότητα του ελαιόφυτου τοπίου και της παραδοσιακής κουζίνας. Μια κουζίνα επηρεασμένη από τους Ενετούς, οι οποίοι φεύγοντας άφησαν πίσω τους ό,τι και στα άλλα νησιά, του Ιονίου, ψάρι μπουργέτο, μάντολες, σοφιγάδο, πουλέντα κ.ά.

Ποιο λάδι είναι καλύτερο για τηγάνισμα;

Εάν χρησιμοποιείτε λάδι στο τηγάνι τότε χρειάζεται προσοχή, δεν είναι όλα τα λάδια ίδια όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει.


Μια πρόσφατη μελέτη της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Montfort του Λέστερ ενέπλεξε τους κατοίκους της πόλης σε ένα σημαντικό πείραμα, προμηθεύοντας τους με συγκεκριμένους τύπους λιπαντικών ουσιών και ζητώντας τους να μην πετούν το λάδι μετά το τηγάνισμα αλλά να το δίνουν στο Πανεπιστήμιο για εξετάσεις.

Δαμασκηνοελιά, Velouitinos

  Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ποικιλία βρώσιμης ελιάς με καταγωγή από την Αργολίδα και τεράστιο μέγεθος.

Η δαμασκηνοελιά είναι μια ιδιαίτερη ποικιλία ελιάς που διακρίνεται οπτικά για το μέγεθος και το σχήμα της. Πιστεύεται πως πρόκειται για την αρχαία ποικιλία Ορχάς που πήρε την ονομασία της από την ομοιότητα με τον όρχι. Με βάση το μέγεθος κατατάσσεται στην κατηγορία super mammoth καθώς ο κάθε καρπός φτάνει έως 20gr βάρος.

Μελιτζανοσαλάτα μέ καπνιστό τσάι.



Ένα πρωτότυπο spread μελιτζάνας με απαλή υφή και βαθιά γεύση από το καπνιστό τσάι.

Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016

Οι νέες craft μπύρες της Πάτρας



Τα πρώτα δύο χρόνια λειτουργίας της, η Πατραϊκή Ζυθοποιία κυκλοφορούσε μόνο την Διώνη, μια αξιόλογη φιλτραρισμένη και απαστερίωτη μπύρα τύπου pilsener. Χωρίς να τραβά τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς σημαιοστολισμούς και φανφάρες, η Πατραϊκή έγινε γνωστή για την πρώτη της αυτή ταπεινή μπύρα ευρείας κατανάλωσης και κανείς δεν περίμενε ότι θα βλέπαμε ποτέ κάτι πραγματικά εντυπωσιακό να βγαίνει από το ζυθοβραστήρα της.

Ετοιμάζεται για επιστροφή στην αγορά η περίφημη μπύρα Μάμος, της ομώνυμης ζυθοποιίας που έγραψε ιστορία στην Πάτρα- Δείτε πώς ξεκίνησαν όλα και σπάνιες ΦΩΤΟ

Η οικογένεια Μάμου ήταν γνωστή οικογένεια βιομηχάνων στα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα


Η εκ νέου δημιουργία και επανακυκλοφορία της «Μπύρας Μάμος» στην αγορά, προκειμένου να γίνει και πάλι συνώνυμη με την, ελληνικής παραγωγής, αυθεντική γεύση μπύρας, όπως στο παρελθόν, όταν η Πάτρα κερνούσε ένα από τα πιο φημισμένα προϊόντα της, είναι ο στόχος των απογόνων της περίφημης οικογένειας Μάμου, που έγραψε ιστορία στην πρωτεύουσα της Αχαϊας. 

Από το Pony ως το Farma: Μία εικονογραφημένη αναδρομή σε όλα τα ελληνικά μοντέλα αυτοκινήτου Κι όμως, κάποτε υπήρχε ελληνικό αυτοκίνητο!



 Στην ερώτηση «ποιο ήταν το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο» (μιλώντας, πάντα, για ολοκληρωμένη κατασκευή που περιλαμβάνει το πλαίσιο), η πιο ειλικρινής απάντηση είναι «δεν ξέρουμε».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.