ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016

Παλαιωμένο τσίπουρο, Σπυρόπουλος

  Ένα παλαιωμένο απόσταγμα από την Εύβοια έρχεται για να μας υπενθυμίσει την σημαντική προσπάθεια των Ελλήνων παραγωγών, που κόντρα στις δυσκολίες, επιμένουν να εμφιαλώνουν.

Η οικογενειακή επιχείρηση Σπυρόπουλου λειτουργεί ως εταιρεία από το 2013 στα Κριεζά της Εύβοιας, στο Αλιβέρι. Ο Σταύρος Σπυρόπουλος ήδη από το 1998 έφτιαχνε τσίπουρο για δική του χρήση αναζητώντας τις διαδρομές ανάμεσα στην πρώτη ύλη και την απόσταξη. Όταν οι δοκιμές αυτές απέδωσαν τις προσδοκίες του παραγωγού ήρθε και η στιγμή που μαζί με τον γιο του Φώτη ξεκίνησαν το αποσταγματοποιείο.

Μπίρα Voreia

Στην Ελλάδα της κρίσης ο αέρας άλλαξε με αποτέλεσμα δεκάδες μικροζυθοποιίες να βρίσκονται σπαρμένες από άκρη σε άκρη αυτής της χώρας. Ας ξεκινήσουμε από τα βόρεια.


Η Μικροζυθοποιία Σερρών και Βορείου Ελλάδας, αλλιώς Siris ιδρύθηκε μόλις το 2013 αλλά έχει ήδη προλάβει να κάνει αίσθηση. Με την γενική ονομασία Voreia, και σαφή γεωγραφικό προσανατολισμό, κυκλοφορούν προς το παρόν 4 τύποι, Pilsner, Wit, IPAκαι Stout.

Τσίπουρο με lime και ginger, Yamas


Ένα νέο ελληνικό προϊόν που έρχεται να διεκδικήσει μια θέση στην αγορά των αλκοολούχων αναψυκτικών με αφετηρία την παράδοση. 



Η Yamas είναι μια σχετικά νέα εταιρεία που δεν έχει κλείσει ακόμη χρόνο ζωής αλλά ιδρύθηκε από ανθρώπους της αγοράς των τροφίμων. Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει τα πρώτα ελληνικά ποτά στην κατηγορία RTD, δηλαδή, ready to drink ποτά από ελληνικά αποστάγματα.

Θρακόμελο-Μας έχουν πρήξει με το Θυμαρίσιο Μέλι κάποιοι συνάδελφοι !!!!!!




Ως καταναλωτής πριν ασχοληθώ με την μελισσοκομία  νόμιζα πως ένα  βάζο του κιλού  με ΜΕΛΙ  από ΘΥΜΑΡΙ   είναι 100% θυμάρι . Τώρα που έμαθα πως σύμφωνα με την νομοθεσία πρέπει να έχει απλώς 18% θυμάρι , τώρα άρχισα να ανησυχώ !!!!!!!

Λικέρ ροδιού με ρακή, Spitiko Meraki

  Μια οικογενειακή επιχείρηση στην Κρήτη πειραματίζεται με σπιτικές συνταγές και φυσικά τσικουδιά.

Το λικέρ ροδιού είναι μια συνηθισμένη σπιτική συνταγή στην Κρήτη όπου ως βάση κυριαρχεί, τι άλλο, η τσικουδιά. Σε πολλά σπίτια όπου η τσικουδιά ρέει άφθονη συχνά πυκνά συνδυάζεται με μέλι, λεμόνι, ρόδι και άλλα φυσικά συστατικά παρέχοντας μια οικιακή ποικιλία γεύσεων.

Παντού πουλάνε ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ Μέλι, Δείτε πως θα Καταλάβετε τη Διαφορά με ΑΥΤΟ το απλό Κόλπο



Αναμφισβήτητα, το μέλι είναι ένα από τα πιο υγιή συστατικά του πλανήτη! Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Ο τύπος των βιταμινών και η ποιότητά τους εξαρτάται από τον τύπο των λουλουδιών που χρησιμοποιούνται στη μελισσοκομία. Συνήθως, το μέλι περιέχει βιταμίνη C, ασβέστιο και σίδηρο.

Αφρίνα, Τρικαλινός

  Φυσικό θαλασσινό αλάτι από την λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού .

Από τις αλυκές της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού συλλέγεται η Αφρίνα της εταιρείας Τρικαλινός γνωστή επίσης για την παραγωγή εξαιρετικού αυγοτάραχου.

Κακαβιά ή Μπουγιαμπέσα

H γαλλική εκδοχή της ελληνικής κακαβιάς. Σύμφωνα με ένα μύθο η Αφροδίτη, που όταν ήθελε ήταν σπουδαία μαγείρισσα, τάιζε σούπα τον άντρα της για να έχει την ησυχία της. Σύμφωνα με άλλο μύθο την επινόησε...


H γαλλική εκδοχή της ελληνικής κακαβιάς. Σύμφωνα με ένα μύθο η Αφροδίτη, που όταν ήθελε ήταν σπουδαία μαγείρισσα, τάιζε σούπα τον άντρα της για να έχει την ησυχία της. Σύμφωνα με άλλο μύθο την επινόησε μια ηγουμένη ως γεύμα της Παρασκευής.

11 Ελληνικά νησιά με λίγους κατοίκους αλλά και εξαιρετική ομορφιά!


Έντεκα εναλλακτικές προτάσεις στους συνήθεις νησιωτικούς προορισμούς της χώρας μας παρουσιάζει η βρετανική Telegraph, η οποία συνέταξε μια λίστα με 11 ελληνικά νησιά με ελάχιστους κατοίκους “υπάρχουν δεκάδες νησιά βγαλμένα από τα βάθη του χρόνου τα οποία παρέχουν πλήρη γαλήνη και μια ευκαιρία να ξεφύγει κανείς από το πλήθος.

Γκερεμέζι με μπούκοβο, Καϊδαντζής

  Το γκερεμέζι είναι παραδοσιακό τυρί από πρόβειο γάλα ή κατσικίσιο γάλα που διατίθεται πλέον σε διάφορες γεύσεις.

Το Γκερεμέζι το συναντούμε συνήθως στην Αίγινα, την Αργολίδα και την Αττική. Είναι ένα κρεμώδες τυρί που παρασκευάζεται κυρίως από πρόβειο γάλα και έχει ελαφρώς ξινή και πικάντικη γεύση. Στα σπίτια, παλιά το έφτιαχναν με τη χρήση τουλουμιού [τομάρι από κατσίκι] ή πάνινης τσάντας που λειτουργούσε ως τουλούμι.

Ντοματάκια Σαντορίνης, Santo

  Ο γευστικός παράδεισος των Κυκλάδων παραδίδει τα διαπιστευτήρια του με ένα εμβληματικό προϊόν.

Το ντοματάκι της Σαντορίνης είναι ένα ξεχωριστό αγροτικό προϊόν με ιδιαίτερη ιστορία. Η ποικιλία του προέρχεται από την Αίγυπτο και βρήκε στη Σαντορίνη το ιδανικό άνυδρο περιβάλλον για αναπτυχθεί.  

Δείτε ποια εταιρεία πούλαγε στην αγορά νοθευμένο ελαιόλαδο – τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές



Δίκτυο διακίνησης νοθευμένων ελαιολάδων εντόπισε στη Βόρεια Ελλάδα ο ΕΦΕΤ συνεχίζοντας τους ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών και της αυθεντικότητας του ελληνικού ελαιολάδου σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία.

Χαρουπόμελο, Euphorie

Το χαρουπόμελο από την Κρήτη αποτελεί μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής που επιθυμεί να ελαττώσει τη ζάχαρη.


Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντούμε χαρουπόμελο από την Κρήτη καθώς πρόκειται για ένα πολύ διαδεδομένο προϊόν στο νησί με μεγάλη ιστορία, ήδη από την αρχαιότητα, αλλά και ευεργετικές ιδιότητες για την ανθρώπινη υγεία.

Delphi, μια ιδιαίτερη ελληνική μπύρα!

Είναι μεγάλη, ξανθιά θολή με εκπληκτικά αναπάντεχα πολύπλοκα αρώματα. Είναι ελληνικό προϊόν, αποτέλεσμα της αγάπης δυο ανθρώπων για την μπύρα.


Αναφέρομαι στην μπύρα Delphi. Η νέα ελληνική μπύρα, κυκλοφορεί ανάμεσα μας, στα καλύτερα εστιατόρια και κάθε μέρα κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς.

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

Chimaira, Oinovation

Αφρώδης οίνος από την Ρόδο που συνδυάζει καινοτομία, ποιότητα και design δημιουργώντας μια 
νέα αγαπημένη για την κάβα μας.


Το κυνήγι της Χίμαιρας, του τερατόμορφου πλάσματος της Μυθολογίας περιγράφει σήμερα το κυνήγι του ανέφικτου και του ουτοπικού. Αυτό μάλλον βάλθηκε να διαψεύσει ο Νίκος Καβούνης που κυνηγώντας το όραμα και την ιδέα του παρουσιάζει σήμερα περήφανα τη δική του Χίμαιρα.

Αυγοτάραχο Τρίμα, Trikalinos

  Το αυγοτάραχο αποτελεί ένα premium ελληνικό προϊόν από την περιοχή του Μεσολογγίου.

Η εταιρεία Trikalinos είναι γνωστή για τα προϊόντα αυγοτάραχου από κέφαλο στην περιοχή του Μεσολογγίου. Πρόκειται για το μοναδικό προϊόν ΠΟΠ που προέρχεται από την αλιεία και είναι αρκετά δημοφιλές στους καλοφαγάδες.

Mohito τσίπουρο. Το ποτό που θα μας συντροφεύσει αυτό το καλοκαίρι



Mohito τσίπουρο. Το ποτό που θα μας συντροφεύσει αυτό το καλοκαίρι
Μπορεί η κρίση, μπορεί η φαντασία του έλληνα, όπως και να έχει, ακόμη ένα ποτό με ελληνική υπογραφή τα σπάει στα μπαρ της Βόρειας Ελλάδας, κυρίως στη Ξάνθη! Μιλάμε για το γνωστό μας Mohito αλλά με τσίπουρο!

Ροζ λεμονάδα, Jukeros

  Τα ελληνικά αναψυκτικά αποκτούν όλο και περισσότερη φαντασία, άποψη, γεύση και γαστρονομική αξία καθώς όλο και περισσότεροι επαγγελματίες της εστίασης δημιουργούν συνταγές.

Η εταιρεία Jukeros είναι μια πολύ φρέσκια προσπάθεια που μετρά μόλις 6 μήνες ζωής και δημιουργήθηκε από τον chef Δημήτρη Χωματά.

Το No. 1 Ελληνικό προϊόν κατά της τριχόπτωσης Genethrix, γίνεται μέλος της οικογένειας Physiopharma!



Ίσως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως… ο γάμος της χρονιάς στον χώρο των εναλλακτικών θεραπειών! Η Physiopharma που μας έφερε την Elix, την πιο ισχυρή επουλωτική κρέμα με φυτικά ενεργά συστατικά, εντάσσει στα προϊόντα της το Genethrix.

Χυμός βύσσινο, Ήδιστον

  Η βυσσινάδα Ήδιστον δεν πρόκειται για νέο προϊόν αλλά για μια κλασική αξία που διαμόρφωσε ένα μέρος της αγοράς πριν από αρκετά χρόνια.

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών όπως και η αναζήτηση δροσιάς στην καθημερινή διατροφή. Ανακαλώντας τις μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος, η βυσσινάδα της Ήδιστον παραμένει μια σταθερή αξία γεύσης και δροσιάς.

KAYAK Παγωτά Θελκτικότητα και φρεσκάδα σε μια σειρά συσκευασιών που βραβεύτηκε στα ΕΒΓΕ και στα ΕRMIS.





Kayak boutique

Κατηγορίες σπόρων

Συνήθως στους νέους καλλιεργητές επικρατεί μια μικρή σύγχυση σχετικά με τους σπόρους. Το βλέπω από τις αγγελίες που ψάχνουν σπόρους όχι μεταλλαγμένους κλπ. Θα προσπαθήσω να τους το εξηγήσω τι είναι η κάθε κατηγορία για να ξέρουν τι ψάχνουν. Οι βασικές κατηγορίες σπόρων είναι τέσσερις.1.ΥΒΡΙΔΙΑ. F1.
Πρόκειται για σπόρους που προέρχονται από τεχνητή διασταύρωση δυο ποικιλιών της ιδίας οικογένειας. πχ ντομάτα η αγγούρι. Ο σκοπός της διασταύρωσης είναι να έχουν ένα νέο φυτό με μεγαλύτερη παραγωγή, ομοιομορφία παραγωγής, αντοχή σε ασθένειες, κλπ.

Πατέ πιπεριάς, Amvrosia Gourmet

Πατέ κόκκινων πιπεριών που συνοδεύει ευχάριστα πλήθος φαγητών .


Το πατέ κόκκινης πιπεριάς της Amvrosia Gourmet αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή συνοδευτικής σάλτσας για ψητά κρέατα, λουκάνικα, πάστες ζυμαρικών και σάντουιτς.

Πέστο γλιστρίδας, Αμαλί κεράσματα

Ένα ακόμη βαζάκι γευστικός θησαυρός αυτή τη φορά από την Χαλκίδα με πρώτη ύλη που την βρίσκεις σχεδόν παντού και σε κάνει να παραμιλάς.




Η Αμαλί Κεράσματα είναι ένα παντοπωλείο στη Χαλκίδα αλλά κυρίως είναι μια πολύ δραστήρια γυναίκα που εκτός από τα τοπικά προϊόντα άλλων παραγωγών ντελεύεται και με δικά της.

Τραχανάς λαχανικών, Δαρδουμά

  Νηστίσιμος χειροποίητος τραχανάς λαχανικών από το Αλιβέρι της Εύβοιας και μια νέα εταιρεία που ξεκινά με μεγάλη όρεξη για σωστή δουλειά.

Η οικοτεχνία Δαρδουμά βρίσκεται στο Βέλος της Εύβοιας, λίγο πιο έξω από το Αλιβέρι. Εκεί τα αδέλφια Γιάννης και Ευάγγελος Μάλλιος, συνεχίζουν την παράδοση της οικογένειας στην παρασκευή οικιακών ζυμαρικών όπως τραχανά, χυλοπίτες και γκόγκλιες.

Αφιέρωμα στη Λούζα της Τήνου



Οι λούζες είναι ουσιαστικά δύο κομμάτια καθαρό κρέας, τα οποία αφαιρούνται
από την δεξιά και την αριστερή μεριά της ραχοκοκαλιάς (κόντρα φιλέτο) του χοίρου.
ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΟΥΖΑ:

Το σουβλάκι κατάγεται από το Αιγαίο και το έψηναν σε καλαμάκια στη Σαντορίνη πριν από 6.500 χρόνια! Περιζήτητη λιχουδιά ήταν ο γάρος, μια εκλεκτή σάλτσα από ψάρια που εξυμνούσε ο Σοφοκλής και ο Πλάτωνας

Κρατευτές σουβλακιών
Τι έτρωγαν οι Ελληνες το 1.600 π.Χ.; Ο αρχαιολόγος Χρίστος Ντούμας άφησε για λίγο στην άκρη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο Ακρωτήρι της Θήρας και μίλησε για τις νοστιμιές που απολάμβαναν οι πρόγονοί μας πριν από 3.500 χρόνια

Μαρμελάδα σμέουρο, Era Nuts

  Μια χειμωνιάτικη μαρμελάδα που μετατρέπει το καθημερινό πρωινό σε μια κυριακάτικη εκδρομή στο δάσος.

Τα καταστήματα Era διακρίνονται για το εκλεπτυσμένο γούστο τους αλλά και την συνεχή τους προσπάθεια για παροχή προϊόντων υψηλής θρεπτικής ποιότητας και αισθητικής.

Σφακιανή μπουκιά με χαρουπόμελο, Ντουρουντούς

  Ιδανικό τσίμπημα για εκείνες τις στιγμές της λιγούρας που θέλεις να βάλεις κάτι στο στόμα σου χωρίς να νιώθεις ενοχές.

Έτσι ακριβώς έγινε και η γνωριμία με τις συγκεκριμένες μπουκιές. Ο φούρνος Ντουρουντούς, με το όνομα γλωσσοδέτη, διεκδικεί με αξιώσεις το τίτλο του φούρνου με Ονομασία Προέλευσης καθώς είναι παντού εμφανές πως ξεκίνησε από τα Σφακιά της Κρήτης.

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Ανακαλύψτε το κρασί της Λήμνου μέσα από την οινοτουριστική υπηρεσία Lemnos Wine Trails




Το Lemnos Wine Trails, δηλαδή τα μονοπάτια του κρασιού στη Λήμνο, είναι μια νέα υπηρεσία οινοτουρισμού, η οποία θα είναι διαθέσιμη από φέτος το καλοκαίρι για τους επισκέπτες στη Λήμνο που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον αμπελώνα και να γευτούν τα κρασιά  του νησιού μέσα από οργανωμένες περιηγήσεις και γευσιγνωσίες.

MEΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτά τα προϊόντα ανακαλεί από τα ΙΚΕΑ άμεσα ο ΕΦΕΤ! (ΦΩΤΟ)



Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από την εταιρεία «ΙΚΕΑ» σχετικά με την ανάκληση έξι σοκολατοειδών προϊόντων λόγω μη ακριβούς αναφοράς της συχνής και όχι σποραδικής παρουσίας φουντουκιού και αμυγδάλου, αν και αναφέρεται πιθανή περιεκτικότητα. Τα φουντούκια  και τα αμύγδαλα είναι συστατικά  που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία και να επηρεάσουν άτομα με ευαισθησία σε αυτά.

Μπίρα Marea, Έλιξη μικροζυθοποιία



 Πρόκειται για μια double malt Ale μπίρα 5,4% της μικροζυθοποιίας Έλιξη που παράγεται από 5 δημητριακά [κριθάρι, βρώμη, σιτάρι, ρύζι, καλαμπόκι]. Είναι αφιλτράριστη και απαστερίωτη με έντονο ξανθό-χρυσαφί χρώμα.

Πού μπορείτε να βρείτε δωρεάν σπόρους ντόπιων παραδοσιακών ποικιλιών (ΛΙΣΤΑ)


Eπιμέλεια: Βιβή Συργκάνη | enallaktikos.gr



Στο enallaktikos.gr θα βρείτε μία εκτενή καταγραφή των οικογιορτών που γίνονται ανά την Ελλάδα αλλά και των ομάδων που σκοπό έχουν να διατηρήσουν, διά της σποράς και της δωρεάν ανταλλαγής, τους σπόρους ντόπιων παραδοσιακών ποικιλιών. 

Καραμέλα μανταρίνι, Δυο δυο

Μια ακόμη γευστική έκπληξη από την Χίο και το μανταρίνι της ένα από τα παραδοσιακά υψηλής ποιότητας προϊόντα της.





Η ιστορία της καραμέλας του κ. Κοκκινάκη ξεκινά έναν αιώνα πριν από την Οδησσό της Ρωσίας όπου ο παππούς Παντελής διατηρούσε κατάστημα ζαχαρωτών τόσο εκεί όσο και στην Πετρούπολη.

Ο Έλληνας που μοιράζει δωρεάν παγωτά στα φτωχά παιδάκια!


Ο Ελληνικής καταγωγής Τζέιμς Καραγιάννης από το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης πουλάει παγωτά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού με το φορητό του τρέιλερ, γυρίζοντας σε πολλές περιοχές της Νέας Υόρκης με τα παιδιά να κάνουν ουρές για να δοκιμάσουν τις ιδιαίτερες γεύσεις παγωτού που πουλάει. 

Γενετική διαστροφή στην διατροφή: Ντομάτες μακράς διαρκείας!



Κόντρα στη φύση και υπέρ του συμφέροντος. Κόντρα στην υγεία και υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων. Με μια λέξη… μεταλλαγμένα!

Γροθοτυράκι, Ζωζεφίνος

Ένα στρογγυλό τυρί έκπληξη από τη Σύρο έρχεται για να αναστατώσει τη γεύση στο πιάτο μας.


Πρόκειται για τοπικό τυρί της Σύρου με το περίεργο όνομα γροθοτυράκι. Παράγεται 100% από φρέσκο αγελαδινό γάλα και κυκλοφορεί σε 3 γεύσεις, σκέτο, με ρίγανη ή μπούκοβο.

Ψητή πιπεριά Φλωρίνης, Think Green

 Η πιπεριά Φλωρίνης αποτελεί έναν εξαιρετικό μεζέ για ούζο αλλά και ένα υλικό που μπορεί να προσδώσει χαρακτήρα σε αρκετές συνταγές.

Για την ψητή πιπεριά Φλωρίνης η Think Green επιλέγει μακρόστενες πιπεριές βιολογικής καλλιέργειας, τις ψήνει για λίγα λεπτά από όλες τις πλευρές ομοιόμορφα και αφαιρεί την μαυρισμένη φλούδα με μια διαδικασία που γίνεται στο χέρι.

Πολυχώρος "Αρκαδιανή"




Τα προϊόντα παρασκευάζονται με πρώτες ύλες της περιοχής.

Η Αρκαδιανή λειτουργεί καθημερινά και δέχεται συχνά επισκέψεις από σχολεία, Συλλόγους και Τουριστικά Group καθώς και απο πάρα πολλούς μεμονωμένους επισκέπτες και οικογένειες που έως σήμερα συνολικά ξεπερνούν τις 40.000 άτομα, αφού προσφέρεται και ως χώρος γνώσης «για έναν πιο παλιό αλλά ίσως και πιο σοφό τρόπο ζωής», με τα παιδιά να μαθαίνουν να ψήνουν ψωμί στους ξυλόφουρνους, με περιβαλλοντικές ξεναγήσεις και «εκπαιδευτικά» σουπλά στα τραπέζια με μηνύματα για τη μεσογειακή διατροφή που προσφέρονται για συζητήσεις. «Η πρόταση της Αρκαδιανής είναι σύνθετη, είναι πρόταση πολιτισμού, οικολογίας, αλλά πάνω απ’ όλα ουσίας», «Είναι μια πρόταση για τη σωστή διατροφή, το αργό φαγητό, την υποστήριξη των μικροπαραγωγών και τη διέξοδο από την ερήμωση της υπαίθρου και των χωριών».

Ο κύβος ερρίφθη: Ποιος αγοράζει τον Μαρινόπουλο



Αγώνας δρόμου
βρίσκεται σε εξέλιξη για τη διάσωση του Μαρινόπουλου.
Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν ασφυκτικά, τα εμπλεκόμενα μέρη αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες, η οποία θα αποτρέψει ένα «κανόνι» μεγατόνων που θα οδηγήσει άμεσα 12.000 εργαζόμενους στον δρόμο και θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στο σύνολο της οικονομίας.

Τα πρώτα παγωτά στην Ελλάδα-Δροσερή φωτογραφική βόλτα!!!



Η δροσιστική απόλαυση του καλοκαιριού, το παγωτό, έχει τη δική του παγκόσμια και γλυκιά ιστορία στη πορεία του χρόνου. Με τις πρώτες γραπτές πηγές να προέρχονται από την Κίνα, η ιστορία του παγωτού περνά πρώτα από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, τη Μεσοποταμία, τη Σικελία, την Κωνσταντινούπολη, φτάνει στις αριστοκρατικές Βερσαλίες της Γαλλίας και εν συνεχεία επεκτείνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Αμερική, και εν τέλει σε όλο τον κόσμο.

Σπαθόλαδο: Το γιατρικό των Αρχαίων Σπαρτιατών που κατακτά τις ΗΠΑ! Πως θα το φτιάξετε μόνοι σας;



Τις ευεργετικές ιδιότητες του σπαθόλαδου, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες για να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες, ανακάλυψαν οι Αμερικανοί.

Παλαιὰ καὶ νέα ΙΖΟΛΑ…


Ἔχω βαρεθεῖ νὰ διαβάζω, ἔντεχνες συγκινησιακὰ δημοσιεύσεις καὶ ἀναδημοσιεύσεις, ποὺ προέρχονται ἀπὸ χρηματοδοτούμενα ἄρθρα δημοσιοκάφρων, μεγάλων ΜΜΕ, καὶ ἀφοροῦν ἐπιχειρηματικὲς φίρμες τοῦ παρελθόντος.

Ἐν προκειμένῳ, ἀναφέρομαι στὶς κατὰ καιροὺς στρεβλώσεις ποὺ ἀφοροῦν τὸ ὄνομα-φίρμα ΙΖΟΛΑ.

Ζελέ πετιμέζι με ροδόνερο, Πυλιακή γη

  Είναι δροσιστικό, είναι αρωματικό και πολύ ελληνικό θυμίζοντας γεύσεις από το παρελθόν αλλά κοιτώντας κατάματα το μέλλον.

Πρόκειται για την μοναδική ικανότητα της Γιάννας Μπαλαφούτη να μεταμορφώνει παραδοσιακές γεύσεις σε σύγχρονα προϊόντα που βασίζονται σε αγνά υλικά της ελληνικής γης, παρασκευάζονται χειροποίητα με κόπο και μεράκι και καταλήγουν να κλείσουν αυτάρεσκα το μάτι στη σύγχρονη γαστρονομία.

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Caramelo, Ερυθρό

Ερυθρό ημίξηρο κρασί που παράγεται από την οινοποιία Τσάνταλη.


Η συνταγή της αντισυμβατικής επιτυχίας.
Ανοιχτό κόκκινο χρώμα και ελάχιστα πορτοκαλί. Αρώματα καθαρά και φρέσκα καραμελωμένων κόκκινων φοιτών και κανέλας και λουλουδιών που δείχνουν να παρέρχονται από μοσχάτες ποικιλίες.

Delphi – Η μεσογειακή μπύρα της Χαλκίδας



Δύο ενθουσιώδεις λάτρεις της μπίρας από την Ελλάδα, η Ντία Παπανικολάου και ο Γιώργος Κωστόπουλος, αλλά και ένας βραβευμένος επαγγελματίας ζυθοποιός από την Ιταλία, ο Davide Zingareli, βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία της ολοκαίνουργιας Delphi Beer. «Έψησαν» την πρώτη τους παρτίδα στο ιδιόκτητο ζυθοποιείο του Davide στην Ιταλία

Ταιριάζοντας φαγητό και μπίρα

Ο συνδυασμός φαγητού και μπίρας διέπεται από μια φιλοσοφία που αν γίνει κατανοητή μπορεί να μεγιστοποιήσει την γευστική απόλαυση.

Στην ερώτηση, ποια φαγητά πιστεύετε ότι ταιριάζουν με την μπίρα, είμαι σίγουρος πως οι τρεις πρώτες απαντήσεις σας θα ήταν, πίτσα, burger, σουβλάκι. Εάν ρωτούσα γιατί τότε σίγουρα δύσκολα θα έπαιρνα απάντηση.

Berlin – Break the Wall

Το Βερολίνο είναι γνωστό ως πρωτεύουσα της Γερμανίας, για την νυχτερινή ζωή του, τον ζωολογικό κήπο και για τη δική μας μπύρα! Ναι, Βερολίνο είναι το όνομα της ελληνικής μπύρας, που παράγει η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (EZA), απ” το 2010.Πέρα από κάθε εσφαλμένη προκατάληψη που μπορεί να μας διακατέχει τον τελευταίο καιρό, απέναντι στην Γερμανία, πάντα θα αναγνωρίζουμε και θα κρίνουμε αντικειμενικά το ποιοτικό προϊόν που μας προσφέρουν, την μπύρα. Το λογότυπο της είναι μια μαύρη αρκούδα που στο ένα της “χέρι” κρατάει ένα ποτήρι μπύρα. Η αρκούδα, είναι το σύμβολο της πόλης του Βερολίνου και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου που διεξάγεται σ’ αυτή. Στοχεύοντας στην ταύτιση του προϊόντος τους με την ποιότητα που είναι γνωστή ότι προσφέρουν οι Γερμανοί ζυθοποιοί, η EZA χρησιμοποιεί αυτό το όνομα έχοντας μεγάλη φιλοδοξία. Έκανε αισθητή την παρουσία της όταν, γκρέμισε το τοίχος του κατεστημένου..

Ξάνθη:Ηλιακό Μικροζυθοποιείο Ξάνθης όνειρο που έγινε πραγματικότητα



Το Ηλιακό Μικροζυθοποιείο Ξάνθης ξεκίνησε τη λειτουργία του την Άνοιξη του 2016. Με δυνατότητα παραγωγής 20 εκατόλιτρων την ημέρα και έτσι το μεράκι που ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια για την καλή μπύρα ,αρχικά με μικρή ιδιωτική παράγωγη για προσωπική κατανάλωση, που αργότερα σε ένα στενό περιβάλλον φιλών, που με την παρότρυνση τους έφτασε σήμερα στο στάδιο της παράγωγης και αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο τα έχουμε τα πρώτα μπουκάλια περιβαλλοντικής, ζωντανής, απαστερίωτης μυρωδάτης μπύρας για τους απαιτητικούς…μπυράκηδες που ξεφεύγουν από τη γνωστή, επίπεδη γεύση του απόλυτα «βιομηχανοποιημένου» προϊόντος σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Ορέστης Στεφάνου από το Ηλιακό Μικροζυθοποιείο Ξάνθης

Με τι μπορώ να συνοδεύσω ένα τυρί;

Αν σας αρέσουν τα τυριά τότε μπορείτε εκτός από το κατάλληλο κρασί και το κατάλληλο ψωμί να τα συνδυάσετε και με αρκετές ακόμη γεύσεις.


Το τυρί συνοδεύει ιδανικά ένα ποτήρι κρασί ή μια φέτα φρεσκοψημένου ψωμιού. Εάν όμως θέλουμε να εμπλουτίσουμε την γευστική εμπειρία ακολουθούν ορισμένοι συνδυασμοί που αξίζει να δοκιμάσουμε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.