ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

Μια PIKRI από τον Πειραιά



Την λένε PIKRI, αλλά δεν είναι και τόσο πικρή. Είναι IPA αλλά ούτε από την Ινδία είναι ούτε από την Μ. Βρετανία. Είναι η δικιά μας, η ελληνική India Pale Ale, επιθυμία δυο ανθρώπων που αγαπούν την μπύρα, του Γιάννη Δρίτσα και του Γιάννη Χανιώτη. Ο ένας ασχολείται και με τον καφέ, ο άλλος χρόνια στον χώρο της μπύρας. Αποφάσισαν λοιπόν να συνεργαστούν με ένα ζυθοποιείο για να παράγουν την PIKRI IPA. Επέλεξαν να συνεργαστούν με τηνΜικροζυθοποιίας ΕΛΙΞΗ, στην Χαλκίδα, που παράγει τις Delphi, 1129 και Marea.

Τα Αχαϊκά προϊόντα σε μεγάλη καταναλωτική Έκθεση στο Κατάκολο- Ποιες Επιχειρήσεις συμμετέχουν- Χιλιάδες τουρίστες οι επισκέπτες

Τα προϊόντα περισσότερων από 20 Επιχειρήσεων και Παραγωγών της Αχαΐας, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι καταναλωτές και τουρίστες που θα επισκεφθούν την Έκθεση Olympic Market που διοργανώνεται από τις 24 έως τις 28 Ιουλίου στο Κατάκολο, από το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου, τον Δήμο Πύργου και το Επιμελητήριο Ηλείας. Η συμμετοχή των Αχαϊκών Επιχειρήσεων γίνεται με την σημαντική υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ενώ καθοριστικά συμβάλλει τοachaiataste, η δράση που αποσκοπεί στην προβολή και προώθηση των Αχαϊκών προϊόντων.

Era Nuts

Mια νέα σειρά γλυκισμάτων από την Era nuts αποκλειστικά για γλυκατζήδες με τίτλο Sweet Lovers.


Η Era προσφέρει μια εκλεκτή ποικιλία από ξηρούς καρπούς, βότανα και μπαχαρικά που προέρχονται από τους καλύτερους προμηθευτές της Ελλάδας και του κόσμου. Πλάι στα γνωστά ‘’nuts, herbs & spices’’ οι κατηγορίες των προϊόντων έχουν διευρυνθεί με εκλεκτά κρασιά, αποστάγματα, ροφήματα και γλυκίσματα. Τα καταστήματα χαρακτηρίζει η υψηλή αισθητική και η συνεχής δημιουργική διάθεση.

Ελληνική μαγειρική| Τα αρώματα των τόπων!



Η ελληνική μαγειρική, με την ποικιλίακαι την ποιότητα των υλικών της, με τους σοφούς, ευεργετικούςσυνδυασμούς και τη γνώση αιώνων απολαμβάνει προνομιακή θέση στην παγκόσμια κουλτούρα της γεύσης.
Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από το πλήθος των νησιών της και το έντονο ανάγλυφο της ηπειρωτικής χώρας. Αυτή η μορφολογική ποικιλία δημιουργεί «κόσμους μέσα σε κόσμους». 

Η Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή ως τουριστικό προϊόν



Γράφει ο «Chef Europe 2015” και διευθυντής Γαστρονομίας & υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Κωνσταντίνος Μουζάκης

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ



Το αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο Ραντεβού στη Νάξο είναι δημιούργημα των αδελφών Δημήτρη και Γιάννη Παπαδοπούλου. Δραστήριοι και οι δυο τους, έχουν στην παραλία της Νάξου το κατάστημά τους όπου σερβίρουν γλυκά και σάντουιτς (το περίφημο σάντουιτς με την ναξιώτικη γραβιέρα και τοναξιώτικο ζαμπόνι) και στο δεύτερο κατάστημά τους, απέναντι από το σινεμά, βρίσκεται και το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής.

Χρυσόμελο: Οι θησαυροί της κυψέλης

Το Χρυσόμελο είναι ένα ελληνικό ποιοτικό μέλι που κάθε χρόνο ξεκινά από την Καλαμάτα και ταξιδεύει σε ολόκληρη την Ελλάδα.


Πολλές φορές επιμένω πως ένα προϊόν είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον άνθρωπο, καθώς πέρα από τα προφανή χαρακτηριστικά του ως προϊόν, σχεδόν πάντα, ενσωματώνει και στοιχεία από την προσωπικότητα του παραγωγού του.

Καραμελωμένο σύκο, Από το περιβόλι του παππού

  Μια ιδιαίτερη μαρμελάδα από την Εύβοια που πειραματίζεται με το σύκο τονίζοντας την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για νέα προϊόντα.

Τα σύκα είναι το βασικό τοπικό προϊόν της Εύβοιας με πολλές εταιρείες να δραστηριοποιούνται στην παραγωγή προϊόντων σύκου. Η εταιρεία Ε & Δ ΚΟΝΤΟΣ ΑΕ, πιο γνωστή με το όνομα «από το περιβόλι του παππού», ιδρύθηκε το 1986 στο Βασιλικό διαθέτοντας ξηρά και νωπά προϊόντα κυρίως όπως τα γνωστά λευκά σύκα της Βορείου Ευβοίας που ήδη από τα αρχαία χρόνια ήταν γνωστά και καλλιεργούνταν για την ευχάριστη γεύση και τη μαλακότητά τους.

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

W day, Septem

Η νέα IPA από τη Septem με concept, άποψη και μια ιδιαίτερη πρόταση.


Septem στα λατινικά σημαίνει επτά που είναι ο αριθμός της δημιουργίας. Αυτό αποτέλεσε και την έμπνευση για τους δημιουργούς της, καθώς κάθε τύπος μπύρας φέρει το όνομα μιας διαφορετικής ημέρας.

Κρέμα, Φάρμα Παλαμά

  Μια κρέμα σε βαζάκι που είναι πολλά περισσότερα από ότι υπόσχεται οπτικά.

Οι κρέμες και τα ρυζόγαλα αποτελούν μια κρυφή πληγή και ταυτόχρονα φετίχ για την σύγχρονη γαστρονομία. Παιδικές μνήμες και στιγμές σπιτικής απόλαυσης και θαλπωρής μας κάνουν από την μία διστακτικούς στις έτοιμες κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο, αλλά φανατικούς καταναλωτές  από την άλλη μόλις ανακαλύψουμε μια κρέμα που μιλάει στη «γλώσσα» μας.

Χυμός καρπούζι, Myrtiful

Η πιο καλοκαιρινή γεύση τώρα σε έναν 100% φυσικό χυμό αποκάλυψη.




Η Μυρτιά είναι ένα ιστορικό χωριό του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στον Δήμο Θέρμου δίπλα στη λίμνη Τριχωνίδα. Είναι γνωστή για τα εσπεριδοειδή της και κυρίως για το σαγκουίνι και το λεμόνι της.

Εξαιρετικό αγουρέλαιο Χαλκιδικής YANNI'S OLIVE GROVE

Αγουρέλαιο με έντονο φρουτώδες άρωμα και πικάντικη γεύση




An early harvest extra virgin olive oil with an intense fruity aroma and a spicy flavor

Βουβαλινό βούτυρο, Οικογένεια Μπέκα

  Το βούτυρο της οικογένειας Μπέκα όπως και όλα της τα προϊόντα δεν μπορείς να τα προσπεράσεις εύκολα.

Το βούτυρο είναι ένα δύσκολο προϊόν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή εξέλιξη του. Στην αγορά κυκλοφορούν πλέον αρκετά αξιόλογα προϊόντα τόσο σε γεύση όσο και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά προσφέροντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

Οι γυναίκες και η βιοποικιλότητα θα δώσουν τροφή στον κόσμο, όχι οι πολυεθνικές και τα γενετικά τροποποιημένα. Της Βαντάνα Σίβα

Η οικολογική γεωργία στα χέρια των γυναικών είναι η λύση όχι μόνο για το πρόβλημα του υποσιτισμού, αλλά και για την κλιματική αλλαγή.


Οι δύο μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας είναι η δραματική μείωση της βιοποικιλότητας και η κλιματική αλλαγή. Και οι δύο αυτές προκλήσεις είναι αλληλένδετες ως προς τα αίτια και τις λύσεις.

Στέβια: 200 φορές γλυκύτερη από τη ζάχαρη – Τι αναφέρουν οι ειδικοί



Είναι 200 φορές γλυκύτερη από τη ζάχαρη και έχει μια ελαφριά γεύση γλυκόριζας. Αυτή είναι η στέβια.

Το βραβευμένο μέλι πευκου από το Μελισσουργείο



Το μέλι πεύκου είναι μία αμιγής ποικιλία μελιού με εξαιρετική και «λεπτή» γεύση. Ιδιαίτερα θρεπτικό μέλι, αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Μην το χάσετε!

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Alexander The Great “beer”




Υπάρχουν μπύρες οι οποίες είναι γνωστές, εξαιτίας του ονόματος του ζυθοποιείου ή της παράδοσης των αιώνων που κρύβει μέσα της. Υπάρχουν μπύρες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον εξαιτίας ενός διαφημιστικού κόλπου ή μιας στρατηγικής. Η παρακάτω μπύρας όμως ανήκει σε μια ξεχωριστή κατηγορία. Η μπύρα που φέρει το όνομα ενός μεγάλου στρατηλάτη των αρχαίων χρόνων, που μνημονεύεται και μελετάται αιώνες τώρα στα έδρανα και τα πεδία των μαχών, ενώ αποτελεί το πρότυπο για πολλούς κατακτητές που γνώρισε η ιστορία.

Έφτασε η ελληνική μπύρα ΠΛΑΣΤΙΓΓΑ



Η μικροζυθοποιία, που τα τελευταία χρόνια εξαπλώνεται ραγδαία σε όλη την Ελλάδα, είναι ένα καταπληκτικό φαινόμενο που φέρνει τα πάνω κάτω στο χώρο της μπίρας. Σε μερικά χρόνια θα έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ δεκάδων, ίσως και εκατοντάδων, ελληνικών ζύθων γιατί είναι μέρος αναπόσπαστο της φιλοσοφίας της μικροζυθοποιίας να δημιουργεί συνέχεια νέα προϊόντα.

Γνωριμία με τα καλοκαιρινά φρούτα Πώς διαλέγουμε, πώς συντηρούμε και πώς μαγειρεύουμε με τα καλοκαιρινά φρούτα

Όταν σκέφτομαι το καλοκαίρι μου έρχεται στο νου οι Τέσσερις Εποχές του Γιάννη Τσαρούχη, ένα λάδι έργο του 1969, που σήμερα ανήκει στη συλλογή του Κ. Δοξιάδη. Δίπλα στην Άνοιξη στέκεται ένας γεροδεμένος άντρας, ημίγυμνος, στεφανωμένος με κόκκινα λουλούδια, κρατάει στο αριστερό του χέρι στάχυα και δρεπάνι στο δεξί κι απεικονίζει το Θέρος. Έχει μαύρα μαλλιά και φορά παντελόνι άσπρο. Μπροστά του, σε ένα τραπέζι με φρούτα, υπάρχει κομμένο καρπούζι, φρούτο καλοκαιρινό και μια φέτα πεπόνι. Η επιλογή των συμβόλων είναι τέλεια γιατί τίποτα δεν αποδίδει καλύτερα τη γεύση του ελληνικού καλοκαιριού από όσο ένα καρπούζι κι ένα πεπόνι.
Παρότι λοιπόν τα θεωρούμε σύμβολα του καλοκαιριού μας, δεν είναι βέβαιο πως γνωρίζουμε τα μυστικά τους και πως μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ξέρω ποιο πεπόνι και ποιο καρπούζι να αγοράσω για να μη μου βγει μάπα, που λέει και η λαϊκή έκφραση. Χτυπάμε, χτυπάμε κι ελπίζουμε πως κάποια στιγμή θα ακούσουμε το σωστό ήχο…


Καρπούζι

Το πιο αντιπροσωπευτικό φρούτο του καλοκαιριού, το καρπούζι είναι στα φόρτε του τώρα τον Ιούλιο και μέχρι το Σεπτέμβριο.

Οδηγός ελληνικών και εισαγόμενων ψαρικών - Ποια καταναλώνουμε άφοβα

Πώς μπορούμε να κάνουμε απλή την υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών;


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι καταναλωτές μπορούν να έχουν τον δικό τους προσωπικό οδηγό για περιβαλλοντικά υπεύθυνη επιλογή ψαρικών. 

Καπνιστή χοιρινή μπριζόλα, Μακάλ

 Μακεδονική Αλλαντοποιία στα Γιαννιτσά παραδίδει ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης που κλείνει με νόημα το μάτι σε ένα ιταλικό prosciutto.

Δεν πρόκειται για υπερβολή καθώς υπήρξα διστακτικός πριν τη δοκιμή του αλλά φανατικός λάτρης του μετά από αυτή. Αυτό που μου τράβηξε αρχικά το ενδιαφέρον ήταν η συσκευασία του, μέρος της οποίας ήταν μία «κάλτσα».

Μας ταΐζουν καρκίνο!! Δέσμευση 5,3 τόνων οπωροκηπευτικών στο πρώτο λιμάνι της χωράς!



Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά προχώρησαν έπειτα από ελέγχους στη δέσμευση οπωροκηπευτικών, συνολικού βάρους 5.380 κιλών.

Πέντε παραδοσιακά τυροκομεία των Κυκλάδων και τα τυριά τους

Ας γνωρίσουμε μερικούς σύγχρονους τυροκόμους, που προέρχονται από παλιές κτηνοτροφικές οικογένειες και έγιναν αιτία να γίνουν ευρύτερα γνωστά και δημοφιλή κάποια εξαιρετικά τυριά, τα περισσότερα σχεδόν άγνωστα μέχρι πρότινος πέρα από τη στενή πατρίδα τους.

Μεγαλώνει το Γιαννιώτ’κο

Ένα συνεταιριστικό εγχείρημα εν καιρώ κρίσης που φαίνεται να πετυχαίνει είναι το Γιαννιωτ’κο, με τα προϊόντα της Κίνησης Κτηνοτρόφων να έχουν πλέον βρει τον χώρο τους στα ράφια των καταστημάτων αλλά και στο «καλάθι» των καταναλωτών, περίπου 1,5 χρόνο μετά την πρώτη εμφάνισή τους.


Με νέα προϊόντα που από χθες βρίσκονται στη διάθεση των καταναλωτών το εγχείρημα εντείνει τον ανταγωνισμό, ως προς την ποιότητα και τις τιμές των προϊόντων αλλά επιπλέον φαίνεται πως δίνει μια συμφέρουσα διέξοδο και στους ντόπιους κτηνοτρόφους, που επιθυμούν να διαθέσουν το προϊόν τους μέσω της πρωτοβουλίας.
Εξάλλου, το μεγάλο ενδιαφέρον των κτηνοτρόφων, που σημαίνει μεγαλύτερες ποσότητες γάλακτος, αλλά και οι απαιτήσεις για περισσότερα προϊόντα, οδήγησαν το Γιαννιώτ’κο σε νέο, σύγχρονο παρασκευαστήριο-εμφιαλωτήριο της περιοχής. «Μπορεί το κοστολόγιο να είναι μεγαλύτερο για εμάς, αλλά θα έχουμε καλύτερα, πιο ποιοτικά προϊόντα», σημείωσε ο κτηνοτρόφος και εκ των πρωτεργατών του εγχειρήματος Μιχάλης Τζίμας, μιλώντας στον «Η.Α.»

Φλωμάρια ΧΡΥΣΑΦΗ

Πρόκειται για την παραδοσιακή χυλοπίτα της Λήμνου ένα τοπικό ζυμαρικό κομμένο σε πολύ ψιλά κομματάκια.
Παρασκευάζεται με Λημνιό αλεύρι, χωριάτικα αυγά και Λημνιό πρόβειο γάλα.


Το ζύμωμα, το άνοιγμα και το κόψιμο των φλωμαριών σε προηγούμενες εποχές ήταν μια διαδικασία που θύμιζε γιορτή.
Οι νοικοκυρές μαζεύονταν όλες μαζί από σπίτι σε σπίτι για να φτιάξουν τα φλωμάρια της κάθε οικογένειας, να τραγουδήσουν, να κουτσομπολέψουν και να φάνε όλες μαζί στο τέλος της διαδικασίας.

Παξιμαδάκια με πορτοκάλι, Μαρινάκης

Χειροποίητα παραδοσιακά παξιμαδάκια από την Κρήτη με γεύση πορτοκάλι.


Τα παξιμάδια είναι η αδυναμία μου. Σκέτα, σε σαλάτες, στο γιαούρτι και σε πολλές άλλες παρασκευές αρκεί να είναι καλοφτιαγμένα, τραγανά και με πλούσια αλλά διακριτική γεύση.
Κάπως έτσι είναι και τα παξιμαδάκια με πορτοκάλι του Σταύρου Μαρινάκη από την Κρήτη που έχει το εργαστήριο του στην Νίκαια.

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Πειραϊκή Ζυθοποιία



Όλα ξεκίνησαν όταν ο φαρμακοποιός Αλέξανδρος Κουμάντος δοκίμασε για πρώτη φορά μπύρα μικροζυθοποιίας στο Ντόρμουντ της Γερμανίας. Λάτρης της καλής και γευστικής μπύρας, δημιούργησε το 2005 ένα μικρό ζυθοποιείο με έδρα τη Δραπετσώνα, στον Πειραιά και άρχισε να παράγει βιολογική και φρέσκια μπύρα με την παραδοσιακή μέθοδο και τα πιο σύγχρονα μέσα.

Παραδοσιακό αυγοτάραχο Stefos

Το χρυσάφι του Μεσολογγίου με την μαεστρία και τα αρώματα του Στέφου.




Εξαιρετικής ποιότητας αυγοτάραχο, 100% φυσικό, χωρίς συντηρητικά, με χαρακτηριστική αλλά εκλεπτυσμένη γεύση, άρωμα γεμάτο θάλασσα, βελούδινη αίσθηση και μακριά επίγευση.

Ο Παναγιώτης Παππάς άρχισε να φτιάχνει ξύλινες τσάντες γιατί ήθελε να δώσει ένα ιδιαίτερο δώρο στη γυναίκα του

Αυτή είναι η ιστορία της Redwood που φτιάχνει χειροποίητες ξύλινες τσάντες και αξεσουάρ 


Οι τσάντες που κατασκευάζουμε είναι από μασίφ ξύλο δηλαδή από ενιαίο ξύλο χωρίς ενώσεις, με συνέπεια η διαδικασία αυτή να είναι αρκετά χρονοβόρα και για την υλοποίηση της να χρειάζονται αρκετά μηχανήματα.»  

Οι Πίτες της Μαριάννας

Οι Πίτες της Μαριάννας αποτελούν το τελευταίο κατεψυγμένο προϊόν του Αμπελουργικού Οίκου Καζάκη. Παρουσιάστηκαν στην αγορά στις αρχές του 2010 και έχουν ήδη κερδίσει την προτίμηση των καταναλωτών.


Οι Πίτες Της Μαριάννας παράγονται από το συνεταιρισμό γυναικών της Νέας Γωνιάς "Οι Γωνιάτισες", χρησιμοποιώντας τις συνταγές της Μαριάννας Καζάκη και υπό τη συνεχή επίβλεψή της.

Μεζεδάκια με θαλασσινά - Tapas

Γευστικές μπουκίτσες για ουζάκι και άλλα...





Συστατικά:

Ατέλειωτους συνδυασμούς μπορείτε να κάνετε με φρέσκια ντομάτα, αντζούγια, μαριναρισμένο γαύρο, ψητή μελιτζάνα ή πιπεριά Φλωρίνης επάνω σε λεπτές φέτες από μπαγκέτα.

Έληξε το γιαούρτι στο ψυγείο; Οι 3 χρήσεις του που δεν σας παιρνούσαν καν από το μυαλό



Το καλοκαίρι το γιαούρτι είναι ένα προϊόν που βρίσκεται σχεδόν πάντα στο ψυγείο μας. Είναι δροσερό, ελαφρύ, ό,τι πρέπει για τα καλοκαιρινά μας γεύματα. Έχετε στο ψυγείο σας γιαούρτι και δεν προλάβατε να το καταναλώσετε όλο πριν λήξει; Δείτε τις τρεις φανταστικές χρήσεις του που μέχρι σήμερα αγνοούσατε!

Στην... Τήνο και στη Νάξο



Τέσσερα παραδείγματα εξωστρεφούς τοπικής επιχειρηματικότητας από τις Κυκλάδες

Γάλα αμυγδάλου: Οφέλη και διατροφική αξία




H αλλεργία στο γάλα ζωικής προέλευσης είναι αρκετά συχνή στη χώρα μας, κυρίως σε μικρά παιδιά.
Οι λέξεις-κλειδιά που πρέπει να ελέγχετε στην ετικέτα της συσκευασίας, καθώς υποδηλώνουν την παρουσία τροφικών αλλεργιογόνων, είναι:

Μαρμελάδα Καρότο, Δαρνάκων γεύσεις

  Μαρμελάδες υπάρχουν πολλές καρότο όμως λίγες. Μια μαρμελάδα έκπληξη από τη Βόρεια Ελλάδα

Η οικοτεχνία του Σωτήρη Βαγένα παράγει τα τελευταία δύο χρόνια αξιόλογες μαρμελάδες και σάλτσες σε ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων.

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Μικροζυθοποιία Θεσσαλίας




Περιγραφή
Η ΑΡΓΩ GOLDEN ALE είναι μία craft μπύρα με πλούσιο αφρό, χρυσαφένιο χρώμα, πλούσια ανθώδη αρώματα και μία ιδέα εσπεριδοειδών. Νότες από γκρέιπφρουτ και κίτρο μπορούν να αναγνωριστούν στη λεπτή αλλά γεμάτη γεύση της. Μία δροσιστική μπύρα που πίνεται ευχάριστα όλο το χρόνο.

Μαστιχοκανέλα, Ποτοποιία Κακίτση

Τι γίνεται όταν δύο ελληνικά λικέρ ενώνονται σε ένα;


Με καταγωγή από την Χίο η μαστιχοκανέλα, της ποτοποιίας Κακίτση, αποτελεί μια πρόταση λικέρ που συνδυάζει την αναζωογονητική γεύση της τοπικής μαστίχας με την μπαχαρική γεύση της κανέλας. Αν το λικέρ μαστίχας είναι στις επιλογές σας αλλά σας αρέσει και η κρητική κανελάδα, η τσιριγώτικη φατουράδα ή η πατρινή τεντούρα, τότε στην μαστιχοκανέλα θα βρείτε την ευτυχία.  

Κερκυραική συκομαΐδα

  Μια ακόμη χαρακτηριστική συκομαΐδα είναι αυτή που φτιάχνεται παραδοσιακά στην Κέρκυρα.

Η συκομαΐδα είναι γλυκό έδεσμα που φτιάχνεται από μούστο και σύκα τα οποία έχουν αφεθεί να ξεραθούν. Η συκομαΐδα αρχικά ήταν το αποτέλεσμα του τρόπου συντήρησης των σύκων κατά τη διάρκεια του Χειμώνα.

Ούζο στη Λέσβο, the real deal

Πως λέμε, δεν σου πάει να πιεις ρετσίνα στο Λονδίνο; Ε, στη Λέσβο δεν μπορείς να μην πιεις ούζο: στα πάτρια εδάφη του έχει άλλη χάρη!


Είναι αδύνατον να του αντισταθείς. Το ούζο, στην πατρίδα του τη Λέσβο, είναι ένα άλλο ποτό. Το τοπίο, οι μυρωδιές, η θάλασσα και οι μεζέδες ―αχ αυτοί οι μεζέδες!―

Παραδοσιακά γλυκά - Αμυγδαλωτά Ύδρας - Ικαριώτικα λουκούμια και μπουγάτσα Χανίων!.

Αμυγδαλωτά Ύδρας






Ένα από τα λιγοστά καφενεία του λιμανιού της Ύδρας, εκεί όπου οι πρώτοι επισκέπτες μετά τον πόλεμο έπιναν τον καφέ τους, τσιμπολογούσαν και θαύμαζαν τον οικισμό, ήταν το μεγαλοπρεπές καφεζαχαροπλαστείο "τα Κυβέλεια" του Δήμητριου Τσαγκάρη.

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Πήδημα

Ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την Μεσσηνία που ταξιδεύει έως την Άπω Ανατολή και τα πιάτα της Ιαπωνίας.




Το Πήδημα είναι κύριο όνομα, στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ μικρό χωριό και απέχει 15 χλμ από την πόλη της Καλαμάτας. Βρίσκεται στην βορειανατολική πλευρά της Μεσσηνίας στην Πελοπόννησο.

Ντομάτα στο βάζο για όλο το χρόνο Εύκολα, σπιτικά και με τη σφραγίδα σας!

Μυρωδιά φρέσκιας ντομάτας που σιγοβράζει πλημμυρίζει το σπίτι ενώ τα βαζάκια περιμένουν να γεμίσουν με τις σάλτσες της χρονιάς. Εύκολα, σπιτικά και με τη σφραγίδα σας!
Το καλοκαίρι που μας πέρασε δέχτηκα τα περισσότερα σπιτικά "βαζάκια" από ποτέ, ακόμα κι από φίλες που δεν …εξασκούσαν το σπορ!

Τήνος…το τοπίο της γεύσης Μια γαστρονομική επίσκεψη με εκπλήξεις στο κυκλαδίτικο νησί

Κάτω από τη σκέπη της Παναγίας κρύβεται καλά  ένα ενεργό ηφαίστειο τοπικών προϊόντων και γαστρονομίας σ' αυτό το τόσο ξεχωριστό κυκλαδίτικο νησί. Χρειάζεται κανείς να το επισκεφτεί στην ενδοχώρα του, να σταματήσει σε χωριά, να μιλήσει με κατοίκους και παραγωγούς για να νιώσει και να γευτεί την εκρηκτικότητα του... 
Πλειάδα προϊόντων, πλούσια τοπική κουζίνα, πολλές παραδοσιακές συνταγές, ξεχωριστά γλυκά, γηγενείς ποικιλίες κρασιών, ντόπιο ρακί και πολλά ακόμα που αξίζει να ανακαλύψουμε… Σαλπάρουμε λοιπόν για ένα τηνιακό γαστρονομικό ταξίδι…

Παξιμαδάκια Αγίου με πάπρικα, Olive bakes

  Μικρές τραγανές και πικάντικες μπουκιές φτιαγμένες με μεράκι και φροντίδα.

Τα παξιμαδάκια Αγίου έλκουν την καταγωγή τους από τον Άγιο Χριστόφορο Κοζάνης και τον χτιστό ξυλόφουρνο που έψηνε με τον παραδοσιακό τρόπο τις ζύμες και τα παξιμάδια.

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

πάμε για μπύρα… VOREIA!



Η αγάπη μας για τη γαστρονομία, η οικογενειακή μας παράδοση στη δημιουργία γεύσεων και προϊόντων και ατέλειωτες ώρες δοκιμών, μας οδήγησαν στη δημιουργία ενός νέου μικροζυθοποιείου με έδρα τις Σέρρες και με αναφορά σε όλη τη βόρεια Ελλάδα.

Σύντομος οδηγός απόλαυσης της μπίρας

Τώρα το καλοκαίρι η κατανάλωση μπίρας αυξάνεται κατακόρυφα λόγω ζέστης και σκέφτηκα ότι είναι καλό να αναφέρω κάποιες μικρές συμβουλές που πιθανόν να αυξήσουν την απόλαυση της.


Πριν από μερικά χρόνια οι επιλογές μπίρας που συνόδευαν τα καλοκαίρια μας μετριόνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού ενώ στα δάχτυλα του άλλου μετρούσαμε και τις επιλογές που είχαμε στο μπαρ και συνήθως προερχόταν από το Μεξικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.