ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

«Septem», η μπίρα της δημιουργίας



Στη μικροζυθοποιία «Septem» κάθε μπίρα έχει και τη μέρα της (Monday to Sunday) και κάθε μέρα τη γεύση της. Στο Ωρολόγιο της Εύβοιας, ο χημικός Σοφοκλής Παναγιώτου και ο οικονομολόγος Γεώργιος Παναγιώτου, σε συνεργασία, έφτιαξαν την πρότυπη μικροζυθοποιία  τον Ιούνιο του 2009 με σκοπό να παράγουν φρέσκια, μη παστεριωμένη μπίρα. Με brand name το «Septem» που στα λατινικά σημαίνει δημιουργία, εμπνεύστηκαν για να ονοματίσουν κάθε τύπο μπίρας με το όνομα μιας διαφορετικής μέρας.

Botanico Gold Seal, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

  Το βαλσαμικό ξίδι στην Ελλάδα είναι από τα πιο ταλαιπωρημένα αρτύματα και γι’ αυτό οι καλές προσπάθειες θα πρέπει να ξεχωρίζουν.

Το εξαιρετικά ελληνικά βαλσαμικά είναι ελάχιστα και σε αυτά συγκαταλέγεται το Aceto Botanico Gold Seal του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη. Με την εμπειρία του οινοποιού, με σεβασμό στην ιστορία του βαλσαμικού και προσήλωση στην ποιότητα, το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη παραδίδει ένα πλούσιο σε άρωμα και γεύση προϊόν. Το Βοτανικό Ξίδι Αδριανής παράγεται από επιλεγμένα λευκά σταφύλια της Δράμας.

Ελληνικός καφές ΝΕΚΤΑΡ

  Ένας ελληνικός καφές που έχει κερδίσει αρκετές διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Με βελούδινο άρωμα και έντονη γεύση καβουρδισμένου καφέ ξύπνησε μέσα μου εικόνες ελληνικού παραδοσιακού καφενείου στην πλατεία του χωριού με τα τραπέζια κάτω από το δέντρο και το φλιτζάνι να μοσχοβολάει πάνω από το ξανθό καϊμάκι του.

Γεμίζω το καλάθι μου με τη σοδειά του Ιουλίου

Οι ντομάτες, λογής λογής, είναι οι αρχόντισσες του μποστανιού, αναμφίβολα πρωταγωνιστούν. Δεν λείπουν όμως τα κολοκυθάκια, οι μελιτζάνες και τα πεπόνια αυτό τον καιρό, λίγο πριν πιάσουν οι αυγουστιάτικες, μεγάλες ζέστες. Ας ξεκινήσουμε την καθιερωμένη μας βόλτα στον κήπο μου για να μαζέψουμε τη σοδειά του Ιουλίου.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Αχλαδωτό κίτρινο ντοματάκι, μια νόστιμη και ανθεκτική ποικιλία εκτός από διακοσμητική. Δεν απαιτεί γόνιμο έδαφος και χάρη στο κίτρινο χρώμα έχει την ιδιότητα να καμουφλάρεται για τα έντομα που λατρεύουν τη ντομάτα, σαν τη βρωμούσα και τα σκαθάρια. Μπορεί να καλλιεργηθεί και σε γλάστρα αλλά απαιτεί καλή στήριξη καθώς μπορεί να φτάσει ως και τα 2 μέτρα.

Πέστο γλιστρίδας, Αμαλί κεράσματα

Ένα ακόμη βαζάκι γευστικός θησαυρός αυτή τη φορά από την Χαλκίδα με πρώτη ύλη που την βρίσκεις σχεδόν παντού και σε κάνει να παραμιλάς.




Η Αμαλί Κεράσματα είναι ένα παντοπωλείο στη Χαλκίδα αλλά κυρίως είναι μια πολύ δραστήρια γυναίκα που εκτός από τα τοπικά προϊόντα άλλων παραγωγών ντελεύεται και με δικά της.

Παράνομο ακόμη και και το μαρουλάκι που θα φυτέψεις σε γλάστρα



Φωνές από Βορρά και Νότο προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν συναδέλφους τους στην Ευρωβουλή να καταψηφιστεί διακομματικά η νομοθετική πρόταση που....υποχρεώνει τους αγρότες της Ε.Ε. να μην αναπαράγουν τους σπόρους αλλά να τους αγοράζουν μόνο από πολυεθνικές. Η εμπορική αξία της παγκόσμιας αγοράς σπόρων εκτιμάται σε περίπου 45 δισ. δολ.... 

Χάστε βάρος με την ελληνική διατροφή

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε μία έρευνα από Ισπανούς ερευνητές στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet, που έδειξε ότι μπορεί κανείς να χάσει πιο πολύ βάρος με Μεσογειακή διατροφή παρά με την κλασσική δίαιτα των χαμηλών λιπαρών.


Ήδη αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι αυστηρός περιορισμός λίπους δεν είναι τελικά τόσο αποτελεσματικός. Και δεν είναι η πρώτη φορά που η διατροφή αυτή έχει συσχετιστεί με υγιές βάρος, και άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα (και παιδιά) που ακολουθούν αυτή τη διατροφή έχουν χαμηλότερο βάρος.

Κριτσινάκια με γεύσεις, Πυλιακή Γη

«Είναι μικρά, είναι γευστικότητα, είναι πολύχρωμα, είναι τρέλα» θα μπορούσε να λέει η υποτιθέμενη διαφήμιση γι’ αυτά τα κριτσινάκια από την Πυλιακή γη.


Στην πραγματικότητα όμως καμιά διαφήμιση δεν θα λειτουργούσε καθώς δεν την χρειάζονται καν καθώς μιλούν από μόνα τους. Συνεχίζοντας την παραγωγή των τελευταίων ετών, η Πυλιακή γη παρουσιάζει μια νέα σειρά με 4 γεύσεις που μόλις βγήκαν από τον φούρνο, κριτσινάκια με πάπρικα και λιαστή ντομάτα, κριτσινάκια με δυόσμο και άνηθο, κριτσινάκια με ελιά Καλαμών και ρίγανη, και τέλος,  κριτσινάκια με καρότο, τζίντζερ και σαφράν.

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Santorini Brewing Company: Φρέσκες μπίρες και ένα… γαϊδουράκι!



Ένα πολυπολιτισμικό μείγμα ανθρώπων, ένας Σέρβος ζυθοποιός, ο Boban Κrunic, ένας Άγγλος οινέμπορος και home-brewer aficionado, ο Steve Daniel, μια πολυτάλαντη Αμερικανίδα, η Majda Anderson και ένας Έλληνας οινολόγος -οινοπαραγωγός, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, είναι η ψυχή της μικροζυθοποιίας Santorini Brewing Company, που παράγει τις μπίρες «Donkey», έχοντας έδρα τη Σαντορίνη.

Ένα κουτί θάλασσα στην πόρτα σου



Ο Αντώνης, παράκτιος ψαράς από τη Λέσβο, βγαίνει για ψάρεμα από παιδί όμως τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά γυρίζει στο λιμάνι με άδεια τη βάρκα του. Οι καταστροφικές πρακτικές αλιείας οδηγούν τις θάλασσές μας σε μαρασμό. Οι ψαράδες χαμηλής έντασης βλέπουν στη θάλασσα το μέλλον τους, για αυτό την προστατεύουν όσο κανείς, ψαρεύοντας με τρόπους που έχουν ελάχιστες επιπτώσεις στον βυθό και τη θαλάσσια ζωή. Ωστόσο, η αγορά δεν λειτουργεί με ευνοϊκούς όρους για αυτούς, αναγκάζοντας πολλούς να αφήσουν τα καΐκια τους και να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους. Αν δεν γίνει κάτι πολύ σύντομα θα βλέπουμε τους “θησαυρούς” τους μόνο σε φωτογραφίες.

Δείτε το εσωτερικό από το πρώτο σπίτι σε σχήμα βαρελιού που κατασκευάστηκε στην Καλαμπάκα κι εντυπωσιάζει-Φωτό και βίντεο



Μία ιδέα που γεννήθηκε ως πρόκληση πριν από δύο χρόνια, έγινε πραγματικότητα κι έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον σε πανελλαδικό επίπεδο. Σπίτια σε βαρέλια… Μία κατασκευή που εμπνεύστηκε  και φιλοτέχνησε ο Γεώργιος Παπαγεωργίου (ξυλουργός στο επάγγελμα) κι εντυπωσιάζει για την πρωτοτυπία της.

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Μονάκριβο, Μονοπάτι

Ένα ακόμη εξαιρετικό προϊόν από την Πελοπόννησο που ακολουθεί το σωστό Μονοπάτι.


Το Γεράκι Ήλιδας βρίσκεται 3 χιλιόμετρα ανατολικά της Αμαλιάδας, ανάμεσα σε δύο λόφους στον Νομό Ηλείας. Εκεί η κορωνέικη ποικιλία παραδίδει ένα εξαιρετικό ελαιόλαδο που παράγεται από το Μονοπάτι, μια εταιρεία-κολεκτίβα 42 παραγωγών ελαιολάδου, που ιδρύθηκε το 2013.

Οι θερμίδες που παίρνουμε από τις παραδοσιακές ελληνικές νοστιμιές!



Το φαγητό είναι από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής! Ειδικά τα φαγητά της παραδοσιακής  ελληνικής κουζίνας μας τα απολαμβάνουμε και με το παραπάνω. Με πόσες όμως θερμίδες μας γεμίζουν;

Μαντολατοποιείον «Η Ζάκυνθος» Έτος ιδρύσεως 1910 Βραβείον Διεθνούς εκθέσεως Θεσσαλονίκης



Από το 1910, το Μαντολατοποιείον «Η Ζάκυνθος» ασχολείται με την παρασκευή των παραδοσιακών γλυκών της Ζακύνθου, του Μαντολάτου και του Παστελιού

Η ιστορία της πατάτας από τους Ινδιάνους και τον Καποδίστρια μέχρι τις μέρες μας. Ποια είναι η «μαγική» σύνδεση ανάμεσα στην πατάτα και στη γραβιέρα Νάξου; Χωρίς το ένα προϊόν δεν ήταν τόσο καλό το άλλο!...

_MG_9224
Η επιστημονική ονομασία της πατάτας είναι «Στρύχνον το κονδυλόρριζον» και φυσικά αποκαλείται και «γεώμηλο».
Πρόκειται για φυτό των υψιπέδων του Mεξικού, του Περού, της Xιλής και της Kολομβίας, περιοχές όπου ζούσαν Ινδιάνοι, Ίνκας, Aζτέκοι.

Πάστα μαύρου σκόρδου, Πυλιακή Γη

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο προϊόν με πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την σφραγίδα ποιότητας της Πυλιακής Γης.


Εάν υπάρχει κάτι που αναδύεται ως ενθαρρυντικό μέσα από την μιζέρια της εποχής είναι η διάθεση των Ελλήνων παραγωγών να καινοτομήσουν και να προχωρήσουν εμπρός. Είναι σαφές πλέον πως το επίπεδο των ελληνικών προϊόντων ολοένα και ανεβαίνει υπάρχουν όμως κάποιες στιγμές που πραγματικά λες Wow! [με την καλή έννοια].

Συκόπαστο, Τα Χειρομύλια

  Το Συκόπαστο ή συκοπάστελο, δηλαδή το αλεσμένο σύκο με ξηρούς καρπούς και σουσάμι αποτελεί μια νέα και ενδιαφέρουσα μικρή απόλαυση στο τραπέζι μου.


Στην πραγματικότητα δεν αποτελεί νέα εφεύρεση ή συνταγή καθώς ακολουθεί τη λογική του κυδωνόπαστου και της συκομαΐδας. Ξεκίνησε ως ανάγκη συντήρησης του σύκου αλλά σήμερα αποτελεί έναν χαρισματικό μεζέ στο τραπέζι .

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Ο Καλύτερος Ελληνας Οινοχόος το 2016 επιλέγει το κρασί της εβδομάδας!


Δάκρυ του Πεύκου, Οινοποιείο Κεχρή, Ρετσίνα Ονομασία κατά Παράδοση

Ελληνικά παραδοσιακά γλύκα




Οι τίτλοι είναι ενεργοί σύνδεσμοι.

Κατάλογος τροφίμων με την περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες



Ακόμα κι αν δεν το γνωρίζουμε, οι φυτικές ίνες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές τόσο για τη σιλουέτα όσο και για την υγεία μας. Είκοσι πέντε με τριάντα γραμμάρια είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, η ενδεδειγμένη ημερήσια ποσότητα αλλά αν καταφέρνουμε να καταναλώνουμε και περισσότερα (35 με 40) είναι ακόμα καλύτερα.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε έναν αρκετά πλήρη κατάλογο με τρόφιμα και την περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, ανάλογα με την ποσότητα και τον τρόπο μαγειρέματος.

Πήρε μία γλάστρα, αλεύρι και μαγιά και ΧΩΡΙΣ καν ρεύμα έκανε το τέλειο ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ψωμί! Απίστευτο;




Πήγατε εκδρομή και δεν πήρατε μαζί σας ηλεκτρικές συσκευές, γιατί είστε ευσυνείδητοι και θέλετε να προστατέψετε το περιβάλλον από κάποια ανεπιθύμητη φωτιά; Καλά κάνατε! Και αν ανησυχείτε για το τι θα φάτε, μην αγχώνεστε. Δε χρειάζεστε καν ρεύμα για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο χωριάτικο ψωμί!

Ένας «μικρός Καβαλιώτης γίγαντας» στην Ξάνθη



Όχι, δεν πρόκειται για παιδικό παραμύθι, αν και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως παραμυθένια η ύπαρξη του στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας με τις ισχύουσες συνθήκες. Άλλωστε, πώς να μην αναφερθείς στη φωτεινή εξαίρεση, όταν δυστυχώς τα επιχειρηματικά κουφάρια γύρω μας έχουν γίνει ο κανόνας.

Μαϊντανοσαλάτα, Olivelawon

Μπορεί ένα μικρό βαζάκι να κρύβει μέσα του τη γεύση όλης της Ελλάδας; Και εάν ναι πώς είναι αυτή;



Η εταιρεία Olivelawon είναι γνωστή για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της με την ονομασία Elawon, ελαιόλαδο Κορωνέικης ποικιλίας από ελαιώνες που βρίσκονται στις Μυκήνες.

Βραβείο για το αγουρέλαιο Makara


Το αγουρέλαιο Makara, ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τη Λέσβο, απέσπασε το πρώτο βραβείο καλύτερου ελαιολάδου στην 1st Gourmet Olive Exhibition & Delicacies (1η Έκθεση Gourmet Ελαιολάδου και Προϊόντων) που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 20 - 22 Μαϊου

4 επιτυχημένα ελληνικά brands ρούχων, που εμπνέονται απευθείας από την ελληνική παράδοση Μετάξι από το Σουφλί, υφάσματα απο το Μέτσοβο, υφαντά από την Κρήτη, πλεκτά από τις Κυκλάδες.

Ergon Mykonos 


Η Ergon Mykonos φημίζεται για τα χειροποίητα, κομψά ρούχα και παπούτσια που είναι διακοσμημένα με αυθεντικά υφαντά από την ελληνική παράδοση. 

Συνεργάζονται με τεχνίτες απ' όλη την Ελλάδα και δημιουργούν ρούχα που συνδυάζουν τον σύγχρονο σχεδιασμό με τα υψηλής ποιότητας υλικά και την παραδοσιακή αισθητική. 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΕΚΑ ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΠΙ- ΒΟΥΒΑΛΙΝΟ ΓΑΛΑ



Η ιστορία της μοναδικής αυτής Πολίτικης κρέμας χάνεται στα βάθη των αιώνων, όταν ο ιμάμης έκαψε το βουβαλινό γάλα και για να δικαιολογηθεί στο Σουλτάνο το αποκάλεσε καζαν ντι πι, δηλαδή ο πάτος του καζανιού.

Επικίνδυνα φυτοφάρμακα σε χέρια ανυποψίαστων καταναλωτών!

Ο κίνδυνος που υπάρχει από τη χρήση και την κατανάλωση των οργανοφωσφορικών ουσιών και ιδιαίτερα του chlorpyrifos είναι πολύ σοβαρός

Πατατόνερο για πιο μαλακό ψωμί

  Ένα απλό και πιθανόν χρήσιμο trick για όσους επιμένουν να φτιάχνουν μόνοι τους ψωμί.

Το νερό που απομένει από το βράσιμο της πατάτας έχει την ιδιότητα να δρα ως διογκωτικό και ως τέτοιο το χρησιμοποιούσαν οι αγροτικές οικογένειες στην Αμερική, πολλά χρόνια πριν. Αναζητώ ήδη πληροφορίες για παρόμοια χρήση και στην Ελλάδα παρότι η πατάτα είναι σχετικά νέο είδος για τη χώρα μας.

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Η «Αλη»-θινή μπίρα της Θεσσαλονίκης



Στον ανδροκρατούμενο χώρο των ζυθοποιίων στην Ελλάδα, υπάρχει μια θηλυκή εξαίρεση, μια γυναίκα που βρίσκεται στο τιμόνι της μικροζυθοποιίας «Άλη» στη Θεσσαλονίκη, η Λίνα Δόμβρου,  που επιμένει να παραμείνουν «μικροί», για να παράγουν αληθινή μπύρα.

Επιμένουμε Ελληνικά : Γιατί πρέπει να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες




Η προτίμηση των ελληνικών προϊόντων, υπηρεσιών και τουριστικών προορισμών, αποτελεί σήμερα πρώτιστη ανάγκη για να βγούμε από το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της ανεργίας, της φτώχειας, των ελλειμμάτων, των βασάνων του Μνημονίου και της υποτέλειας στους ξένους. Αυτό δεν προκύπτει από ιδεοληψίες ή υπερπατριωτισμούς, αλλά από συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα. Η εγχώρια οικονομία είναι  ένα κύκλωμα όπου συναλλάσσονται οι παραγωγοί ( επιχειρήσεις) και οι καταναλωτές  ( πολίτες). Όταν οι καταναλωτές αγοράζουν προϊόντα από το συγκεκριμένο κύκλωμα της εγχώριας οικονομίας, οι παραγωγοί ( επιχειρήσεις) για να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση προσλαμβάνουν πολίτες (καταναλωτές).

Σκοτωνει η νέα μπύρα απο την Σαμοθράκη

Μικροζυθοποιία Σαμοθράκης - FONIAS Beer 



Η Μικροζυθοποιία Σαμοθράκης είναι μία οικογενειακή – συλλογική προσπάθεια με κοινό παρανομαστή την αγάπη για τη μπύρα και τον νησί της Σαμοθράκης.

Χίος: Μανταρίνι, τριαντάφυλλο και η χρήση τους στην ποτοποιία

  Αν ρωτούσαμε κάποιον να μας πει ένα λικέρ από την Χίο ποιο θα ήταν αυτό;

Σωστά μαντέψατε καθώς η μαστίχα Χίου αποτελεί ένα εξαιρετικό ελληνικό προϊόν σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η Χίος είναι επίσης γνωστή ως μυροβόλος λόγω των πολλών κήπων με εσπεριδοειδή με ιδιαίτερο και ξεχωριστό το μανταρίνι της, που είναι ένα από τα ποιο αρωματικά.

Ταλαγάνι, Αποστόλου

  Το Ταλαγάνι είναι μαστιχωτό τυρί που παράγεται από πρόβειο γάλα και θυμίζει πολύ το κυπριακό χαλούμι.

Το Ταλαγάνι αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση τυριού που κρύβει μια ενδιαφέρουσα ιστορία, γνωστή ίσως σε κάποιους του χώρου. Για όσους όμως δεν το γνωρίζουν ας κάνουμε μια προσπάθεια προσέγγισης.

Γιατί οι ντομάτες του σουπερμάρκετ είναι άνοστες;

Γράφει ο Αγρότης ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

Γιατί οι ντομάτες του σουπερμάρκετ είναι άνοστες;

Το παράπονο ότι οι σημερινές ντομάτες δεν είναι όπως παλιά και ότι οι περισσότερες έχουν γεύση «άχυρου» είναι κάτι που ακούγεται συχνά. Μια τέτοια διαπίστωση δεν θα μπορούσε φυσικά να αφήσει ασυγκίνητη την επιστήμη. Αμερικανοί ερευνητές έψαξαν και βρήκαν την άκρη: Ο ένοχος είναι η προσπάθεια των καλλιεργητών να παρουσιάσουν ελκυστικούς καρπούς στα ράφια των σουπερμάρκετ: Οι «εμφανίσιμες» ποικιλίες που προτιμούν να καλλιεργούν φέρουν μετάλλαξη σε ένα βασικό γονίδιο που δίνει στην ντομάτα τη γλυκιά της γεύση.

Ελιές Καλαμών με θυμάρι, Sativa

Τυποποιημένες ελιές Καλαμών από την Λακωνία και σαφή προσανατολισμό τις αγορές του εξωτερικού.



Η Sativa ιδρύθηκε το 1997 στους Μολάους Λακωνίας με κύριο αντικείμενο την παραγωγή προϊόντων βρώσιμης ελιάς. Η πρώτη προέρχεται κυρίως από την περιοχή ενώ ποικιλίες πλην της Καλαμών από άλλες περιοχές ενσωματώνονται σιγά σιγά στην γκάμα της εταιρείας.

ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Γάλα γαϊδούρας Nιγρίτας -Πιο ακριβό και από την σαμπάνια



ΝΙΓΡΙΤΑ
ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΓΑΛΑΣτο άκουσμα του προϊόντος αυτού όλοι γελάνε και ίσως να κοροϊδεύουν τους παραγωγούς. Αν γνώριζαν, ωστόσο, το πόσο ακριβό είναι και πόσο μεγάλη απόδοση έχει σίγουρα θα αναθεωρούσαν την άποψή τους.
Ο λόγος για το γάλα γαϊδούρας και μάλιστα το γάλα που παράγεται στη Νιγρίτα κι έχει κατακτήσει τον κόσμο.

Πιάνουν δουλειά τα υδροπλάνα – Ποια γραμμή θα εξυπηρετούν



Δουλειά πιάνουν
τα υδροπλάνα τον Αύγουστο , σύμφωνα με τις δηλώσεις της γενικής γραμματέως επί θεμάτων Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Πέτης Πέρκα, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το δίκτυο θα εξυπηρετεί τη γραμμή Κέρκυρας – Παξών.

Πιάνουν δουλειά τα υδροπλάνα – Ποια γραμμή θα εξυπηρετούν



Δουλειά πιάνουν
τα υδροπλάνα τον Αύγουστο , σύμφωνα με τις δηλώσεις της γενικής γραμματέως επί θεμάτων Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Πέτης Πέρκα, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το δίκτυο θα εξυπηρετεί τη γραμμή Κέρκυρας – Παξών.

Αυτά είναι τα απίστευτα οφέλη του σύκου! Η απόλυτη υπερτροφή του καλοκαιριού!




Με τη μοναδική του γλυκιά γεύση και το… λαστιχωτό εσωτερικό, γεμίζει το στόμα μας με την πλούσια σύστασή του. Πρόκειται για ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα, το οποίο όχι μόνο μας γλυκαίνει αλλά και μας ωφελεί όσο δεν φαντάζεστε!

Χαρουπόμελο, Creta Carob

  Το χαρουπόμελο, δηλαδή το σιρόπι του χαρουπιού, είναι ιδανικό υποκατάστατο της ζάχαρης με μεγάλη θρεπτική αξία.

Πρόκειται για ένα δημοφιλές προϊόν στην Κρήτη με μεγάλη ιστορία, ήδη από την αρχαιότητα, αλλά και ευεργετικές ιδιότητες για την ανθρώπινη υγεία.

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Η πρωτοπόρα Corfu beer




Ένας τολμηρός επιχειρηματίας, που πρωτοστάτησε στην Ελλάδα στο χώρο παραγωγής φρέσκιας μπίρας, ο Σπύρος Καλούδης, κατάφερε όχι μόνο να μεγαλουργήσει στην Ελλάδα με το προϊόν του, αλλά να παράγει και ανταγωνιστική μπίρα στο εξωτερικό. Μια μικρή επιχείρηση βορειοδυτικά στην Κέρκυρα, στο χωριό Αρίλλας, χτίστηκε το 2006 με όνειρο να  παράγει μπίρα τύπου Real Ale, δηλαδή ένα φυσικό «ζωντανό» προϊόν που να μεταφέρει τις ευεργετικές του ιδιότητες στο ποτήρι του καταναλωτή.

ΕΨΑ: Η αγαπημένη Ελληνική εταιρία αναψυκτικών από την Αγριά Βόλου.



Εδώ και 90 χρόνια ένα εργοστάσιο στους πρόποδες του Πηλίου φτιάχνει την πιο δροσιστική και γευστική λεμονάδα.
Η συνταγή παραμένει αναλλοίωτη από τότε και η επιχείρηση, παρά τα προβλήματα που συνάντησε στο παρελθόν, σήμερα μπορεί να περηφανεύεται ότι είναι η σημαντικότερη εταιρεία αναψυκτικών στην…

Ζελίτα - Μπυράλ


To αγαπημένο παραδοσιακό αναψυκτικό της Κρήτης που αγάπησαν γενιές και γενιές. Γεύση μπανάνας σε φόντο καραμέλας με πλούσιο ανθρακικό σ’ ένα συνδυασμό που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους.

Όλη η γη σε μία χώρα ...την Ελλάδα! Δείτε τον Παράδεισο επί της Γης! 47 ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΦΩΤΟ..


Πανέμορφες παραλίες, καταπράσινα βουνά, , ποτάμια, λίμνες, ηφαίστεια, είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που κάνουν την Ελλάδα μια από τις ομορφότερες, αν όχι την πιο όμορφη χώρα στον κόσμο. 

Βανίλια με Μύρτιλλο & Βανίλια με Αρώνα, Ροζ Πιπέρι και δυόσμο!

Δύο καταπληκτικά προϊόντα που συνδυάζουν το παραδοσιακό “υποβρύχιο” βανίλια με την υπέροχη γεύση και τις ευεργετικές ιδιότητες του Μύρτιλλου ή της Αρώνιας με υπέροχα μυρωδικά!
Berryland-Vanilla-Blueberry  Berryland-Vanilla-Pepermint

Σάλτσα Ντομάτα με Goji Berry!
Φυσικός χυμός ντομάτας με γκότζι μπέρι είναι τα αγνά συστατικά της υπέροχης αυτής σάλτσας!

Καπνιστή Πέστροφα, G-fish

  Εξαιρετική λιχουδιά αποκάλυψη με καταγωγή από τη Σπάρτη που συναγωνίζεται επάξια τον εξίσου νοστιμότατο σολομό της ίδιας εταιρείας.

Το 1969 η οικογένεια Γεροντίδη ίδρυσε στο Καστόρι Λακωνίας μία από τις πρώτες μονάδες παραγωγής πέστροφας και σολομού στην Ελλάδα. Ριψοκίνδυνο εγχείρημα σε μια απρόσμενη περιοχή με μοναδικό πλεονέκτημα τα νερά από τις πηγές του Αγίου Μάμμα στον Ταΰγετο.

Chios Beer - Φρέσκια Μπύρα Χίου


Με Ελληνικά Γράμματα ξανά!
Το 2012 τα μπουκάλια της πρώτης μας εμφιάλωσης είχαν ελληνική ετικέτα. Τα θυμάται κανείς; 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.