ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Τουλουμοτύρι Νάξου, Μπαμπούνης

Η ανακάλυψη της εβδομάδας έρχεται από τη Νάξο και έναν παλιό μας γνώριμο.


Για το τυροκομείο Μπαμπούνη στη Νάξο έχουμε γράψει αρκετά. Εξαιρετικό Αρσενικό Νάξου που δέχεται και παλαίωση από μια οικογενειακή επιχείρηση με ποιότητα και αισθητική. Το νέο προϊόν που δοκίμασα από το συγκεκριμένο τυροκομείο επιβεβαίωσε την αρχική μου εντύπωση προσθέτοντας ένα ακόμη ελληνικό τυρί στη λίστα των αγαπημένων.

Άφησαν την Αθήνα, πήγαν στη Σαντορίνη και έφτιαξαν ένα καφενείο υπόδειγμα ομορφιάς!




Για τους κατοίκους της Σαντορίνης το όνομα «Μελιτίνι» παραπέμπει στο παραδοσιακό γλυκό που σερβίρεται το Πάσχα, μετά την Ανάσταση. Ένα μείγμα ζύμης με ζάχαρη, τυρί, μαστίχα και βούτυρο.

Τσιπούρα, Cookfish

Ένα έτοιμο γεύμα ψαρικών σε βολική συσκευασία και εξαιρετική γεύση.


Για τους λάτρεις της ψαροφαγίας αλλά και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους αλλά δεν έχουν χρόνο για ψώνια η Cookfish καταφέρνει να συγκεντρώσει με μια ιδέα γεύση και εξυπηρέτηση.

“Σαρώνουν” τις διεθνείς διακρίσεις οι καραμέλες χωρίς ζάχαρη της Kokkinakis Sugar Art ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΓΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕΝΤΑ-ΜΑΣΤΙΧΑ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS



Τα αγαθά κόποις κτώνται και αυτό φαίνεται να το έχει διαπιστώσει πολλάκις ο Δημήτρης Κοκκινάκης από την Kokkinakis Sugar Art, αφού με επιμονή, απίστευτες ώρες δουλειά και δοκιμών και προπάντων με υπομονή κατόρθωσε σε λιγότερα από δύο χρόνια να αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές για τα προϊόντα της εταιρείας του καθώς και πλήθος βραβεύσεων και διακρίσεων.

Πώς να αποθηκεύσετε μυρωδικά και βότανα στην κατάψυξη



Μυρωδικά στην κατάψυξη

Τα περισσότερα μυρωδικά διατηρούν τα αρώματά τους όταν καταψυχθούν αλλά όχι και την όψη τους. Τα χρησιμοποιούμε σε ντρέσινγκ για σαλάτες, σάλτσες, γεμίσεις, σούπες και παρασκευές που απαιτούν αργό μαγείρεμα, όπως ψητά κατσαρόλας και φούρνου. Μπορούμε να καταψύξουμε τα μυρωδικά, μέσα σε λάδι ή νερό.

H Αμαλί και τα Κεράσματά της Σπιτικά ντελί και μοναδικά ξίδια από τη Χαλκίδα

Το Αμαλί Κεράσματα μάλλον το ακούτε για πρώτη φορά, αν δεν ζείτε στη Χαλκίδα. Εκεί, πάλι, το γνωρίζουν όλοι. Είναι ένα ψαγμένο παντοπωλείο με διαλεκτά προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, με έμφαση στην περιοχή της. Αλλά όχι μόνο…
Η Αμαλία Μπίρτσα αγαπά τη μαγειρική και την παράδοση

Αποξηραμένα δαμάσκηνα, Atropos

Ελληνικά αποξηραμένα δαμάσκηνα βιοδυναμικής καλλιέργειας από την Μενδενίτσα. 




Στη Φθιώτιδα, σε μια περιοχή χαρακτηρισμένη Natura, στο όρος Καλλίδρομο, συναντούμε  το ορεινό χωριό της Μενδενίτσας. Εδώ βρίσκονται και οι βιοδυναμικές καλλιέργειες δαμάσκηνων και ελιάς της  εταιρείας Atrapos.

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016

Μπίρα Citra, Septem

Οι μικροζυθοποιίες στην Ελλάδα ανθούν, και καλά κάνουν, με πιο σημαντική τη Septem από την Εύβοια. 




Το πρώτο πράγμα που φροντίζει μια μικροζυθοποιία είναι να βρει χαρακτήρα και μια θέση στην αγορά. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι οι νόστιμες συνταγές και η ανάπτυξη της ποικιλίας τους. Οι περισσότερες μικροζυθοποιίες λοιπόν βρίσκονται σε αυτά τα βήματα, υπάρχει όμως και μία που είναι ήδη στο τρίτο, αυτό του πειραματισμού.

Λικέρ αρμπαρόριζα, Dinapoja

Εξαιρετικό λικέρ από αρμπαρόριζα που αν και το όνομα θυμίζει Ιαπωνία η καταγωγή του είναι από την Κρήτη.




Το λικέρ αρμπαρόριζας είναι κατά τη γνώμη ένα από τα αρτιότερα και πιο αρωματικά λικέρ στην Ελλάδα που ξεσηκώνουν μνήμες από ανθισμένους κήπους και γλυκά του κουταλιού. Η Καίτη Ντιναπόγια στις Γούρνες, λίγο έξω από το Ηράκλειο Κρήτης, καταφέρνει να εγκλωβίσει όλα τα αρώματα του φυτού με εκχύλιση σε τσικουδιά και να παραδώσει ένα από τα πιο γεμάτα λικέρ με προσωπικότητα και χαρακτήρα.

Σαν Μιχάλη

Το Σαν Μιχάλη, με καταγωγή από τη Σύρο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία τυριά ΠΟΠ της χώρα μας.




Αν και έχει χαρακτηριστεί ως η παρμεζάνα της Ελλάδας εντούτοις το Σαν Μιχάλη έχει αυτόνομο χαρακτήρα και τη δική του δυναμική. Γι΄αυτό άλλωστε και είναι Π.Ο.Π που σημαίνει, τοπικό προϊόν με μοναδικά χαρακτηριστικά.

Λιαστή ντομάτα, Κεφαλάς Σπάρτης

Ένα βιολογικό χωριό στη Λακωνία ακολουθεί το δικό του δρόμο και παρουσιάζει εξαιρετικά γαστρονομικά προϊόντα ποιότητας. 




Το χωριό Κεφαλάς βρίσκεται λίγο έξω από την Σπάρτη, στις πλαγιές του όρους Πάρνωνα και σε υψόμετρο 400 μέτρων. Το ενδιαφέρον σε αυτό το χωριό των 300 περίπου κατοίκων είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού (40%) είναι κάτω από την ηλικία των 45 ετών. Αντίθετα λοιπόν με ότι συμβαίνει στην απομακρυσμένη ελληνική περιφέρεια, το χωριό Κεφαλάς

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ - Φούρνος δίνει δωρεάν ψωμί σε συνταξιούχους και ανέργους!




Από Δευτερα ο Φούρνος Βενέτη προχωρά σε προσφορά δωρεάν ψωμιού σε συνταξιούχος, ανέργους, πολύτεκνους και άπορους.

Κριθαράκι, Σεραφείμ

Δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε που οι νοικοκυρές, κυρίως στην επαρχία, έφτιαχναν τα δικά τους ζυμαρικά. Κριθαράκι, χυλοπίτες, τραχανά και μακαρόνια με αυγά, αλεύρι ή σιμιγδάλι.




Τη συνήθεια αυτή διατηρεί μέχρι σήμερα ο Σεραφείμ από την Κόρινθο που παρασκευάζει με τον ίδιο τρόπο μια σειρά από παραδοσιακά ζυμαρικά με αγνά υλικά όπως αυγά, λάδι, γάλα και αλεύρι.

Η άγνωστη μέχρι πρότινος κινόα μπαίνει στην κουζίνα των Ελλήνων ... Εως 300 ευρώ ανά στρέμμα αποφέρει η καλλιέργεια κινόα


Η άγνωστη μέχρι πρότινος κινόα μπαίνει στην κουζίνα των Ελλήνων και εισέρχεται στη λίστα με τις υποσχόμενες εναλλακτικές καλλιέργειες στη χώρα μας...
Τη χαρακτηρίζουν τροφή του μέλλοντος και θεωρείται υποκατάστατο των δημητριακών, επειδή οι σπόροι της έχουν άμυλο. Σύμφωνα δε με τους ειδικούς, η κινόα μπορεί να καλλιεργηθεί στην Ελλάδα και να δώσει ικανοποιητικό εισόδημα της τάξεως των 250-300 ευρώ το στρέμμα.

Wise Greece / Γλυκόξινη σάλτσα



Αγαπάς τη γλυκόξινη γεύση; Σε αυτή την εκδοχή της θα τη λατρέψεις! Οι σιγομαγειρεμένες πιπεριές, δένουν υπέροχα με το αμύγδαλο και το μυστικό μείγμα μπαχαρικών, για να δημιουργηθεί μία σάλτσα που ταιριάζει με κοτόπουλο ή χοιρινό, με ρύζι, φάβα ή ακόμα και hot dog! Μπορείς ακόμα να την απολαύσεις και σαν ντιπ, πάνω σε κρακεράκια ή σαν συνοδευτικό σε μία ποικιλία τυριών!

Φιστικοβούτηρο Αμμουδιάς με μέλι, Ελληνικός Καρπός

Η λιχουδιά αυτή από τις Σέρρες σίγουρα θα εκτιμηθεί από τους αμερικανοτραφείς φίλους των spreads. 




Τα φιστίκια της Αμμουδιάς στην περιοχή των Σερρών ήταν ανέκαθεν ένα τοπικό προϊόν ιδιαίτερης αξίας για την περιοχή αν και η παραγωγή του είχε εκλείψει τις τελευταίες δεκαετίες. Ο Χρήστος Αγριανίδης ξεκίνησε να ψήνει φιστίκια σε έναν μικρό φούρνο το 2000 και η προσπάθεια του «βγήκε». Έτσι έπεισε και άλλους αγρότες της περιοχής να αναβιώσουν την καλλιέργεια φιστικιού στην περιοχή με αποτέλεσμα το 2012 να κυκλοφορήσει το φιστικοβούτυρο Ελληνικός καρπός, δηλαδή ο πολτός των φιστικιών χωρίς πρόσθετα έλαια και ζάχαρη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.