ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

Εφτιαξαν μπαγκέτα-γίγας 40 μέτρων στα Τρίκαλα -Εξαφανίστηκε στο λεπτό [βίντεο]

Μία τεράστια μπαγκέτα έφτιαξαν οι κάτοικοι στα Τρίκαλα με μήκος 40 μέτρων.
Με τη συμμετοχή τοπικών εταιριών που διαφήμισαν προϊόντα, κατασκευάστηκε η τεράστια μπαγκέτα με αλλαντικά, τυριά και αυγά.

Τσίπουρο με lime και ginger, Yamas

Ένα νέο ελληνικό προϊόν που έρχεται να διεκδικήσει μια θέση στην αγορά των αλκοολούχων αναψυκτικών με αφετηρία την παράδοση. 




Η Yamas είναι μια σχετικά νέα εταιρεία που δεν έχει κλείσει ακόμη χρόνο ζωής αλλά ιδρύθηκε από ανθρώπους της αγοράς των τροφίμων.

Οι νικητές διαγωνισμών Τροφίμων και Ποτών Olymp Awards 2016



• TASTE Olymp Awards 2016, διαγωνισμός ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ Τροφίμων & Ποτών
• DESIGN Olymp Awards 2016, διαγωνισμός καλύτερης ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ Τροφίμων & Ποτών 

ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΥΚΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Περιγραφή προϊόντος: Γλυκόξινη σάλτσα σύκου με κρεμμύδι, τζίντζερ, ξύδι, κανέλλα, μουστάρδα, αλάτι, λεμόνι και ζάχαρη. Απολαύστε τη με σκληρά τυριά, πράσινες σαλάτες, καθώς και με ψητά κρέατα δημιουργώντας ένα gourmet συνδυασμό.
Χωρίς συντηρητικά.

Οι αρτοποιοί θα απορροφήσουν την αύξηση ΦΠΑ - Σταθερή η τιμή του ψωμιού και στην Ξάνθη



Οι αρτοποιοί θα απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ, αλλά και τις αυξήσεις με τις οποίες επιβαρύνονται οι πρώτες ύλες, τονίζει η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας, υπογραμμίζοντας πως όσα δημοσιεύθηκαν σχετικά με αυξήσεις έως και 40% στο ψωμί δεν ισχύουν.

Φιλέτο γαύρου, Stella Mare

Μαριναρισμένο φιλέτο γαύρου σε με βελούδινη γεύση και ελληνική απόχρωση.




Η λιχουδιά αυτή μας έρχεται από τη Μεσσηνία, και συγκεκριμένα τη Μαραθόπολη κοντά στους Γαργαλιάνους. Εκεί, δραστηριοποιείται για περισσότερα από 10 χρόνια η Stella Mare. Η οικογένεια Τεριζάκη έχει δημιουργήσει μια υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας αλιευμάτων, με εξειδίκευση στο φιλετάρισμα  γαύρου και σαρδέλας.

ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΣΘΕΝΙΩΝ Το πικρό ελαιόλαδο από την Αρκαδία που αποθεώνει πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια



Ένα εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, που παράγεται από συγκεκριμένη ποικιλία ελιάς στην περιοχή κυρίως της Γορτυνίας αποδείχθηκε επιστημονικά, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, ότι λειτουργεί ευεργετικά συμβάλλοντας στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου και ορισμένων μορφών καρκίνου.

ΙΤΑΛΙΑ - 12,75 το κιλό ήπειρος αυτή τη στιγμή έχει έκπτωση 30% 1,78 τα 200 γραμμάρια




12,75 το κιλό ήπειρος αυτή τη στιγμή έχει έκπτωση 30% 1,78 τα 200 γραμμάρια

Η πληροφορία μου στάλθηκε μετά από σχετικό εσώτημά μου sms φίλη στην Ιταλία χθες...

Threpsis, Spartan Goods

Μικροί γευστικοί θησαυροί κλεισμένοι σε καλαίσθητα βαζάκια εκπλήσσουν ευχάριστα και εντυπωσιάζουν.




Η τέταρτη γενιά της οικογένειας Καραχανίδη από τη Σπάρτη συνεχίζει μια παράδοση ετών διαθέτοντας προϊόντα ποιότητας. Αν και κυρίως η παραγωγή τους αφορά προϊόντα της λακωνικής γης, εντούτοις την προσοχή μου τράβηξε ένα βαζάκι με τον βαρυσήμαντο τίτλο Threpsis super-food

ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ Κρητικοί ξενοδόχοι έκαναν τη διαφορά και οι τουρίστες κάνουν ουρά: Αναπαλαίωσαν σπιτάκια 300 ετών και δεν έβαλαν ρεύμα [εικόνες]




Ξενοδόχοι στην Κρήτη υλοποίησαν μια πραγματικά πρωτότυπη ιδέα και προσφέρουν μια εναλλακτική πρόταση διακοπών. Για πλήρη χαλάρωση και διαφυγή από την καθημερινότητα. 

Μέλι από αγριολούλουδα, Family Beez

Όταν η φύση σου χαρίζεται απλόχερα δεν πρέπει να την αγνοείς. Αυτό αξίζει και στο βιολογικό μέλι από τη Σέριφο με το εξαιρετικό άρωμα άγριων λουλουδιών.


Πρόκειται για μικρή οικογενειακή μονάδα βιολογικής παραγωγής μελιού στη Σέριφο που επιλέγει να χρησιμοποιήσει την έννοια της οικογενειακής επιχείρησης ως brand name. Μέλι Family Beez και όπως οι περισσότερες αγροτικές ιστορίες στην Ελλάδα έτσι και εδώ ο παππούς της οικογένειας ήταν αυτός που έβαλε τις βάσεις της παραγωγής. 

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Μπίρα Kirki, Elixi



Είναι η στιγμή που δοκιμάζεις ένα προϊόν για πρώτη φορά και ξέρεις αμέσως πως έχεις έναν winner.

19,80 ΤΟ ΚΙΛΟ Η ΦΕΤΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ & ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΠΕΙΝΑΝΕ !!!



19,80 ΤΟ ΚΙΛΟ Η ΦΕΤΑ & 7,80 ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ


Την ίδια ώρα οι Έλληνες κτηνοτρόφοι πετάνε το γάλα

Χαραυγή-Πάρε τη σκυτάλη...

Η Χαραυγή είναι η περιοχή της Αττικής ψηλά στο Κερατσίνι, πέρα από το Πειραιά, δυτικά του και μακριά από κάθε τί που επισκέφθηκες πρόσφατα. Κοντά στο Πέραμα, προς Ασπρόπυργο και Ελευσίνα.
showphoto-1.asp
Στη συνέχεια του ίδιου πειραιώτικου παραλιακού δρόμου αλλά μακριά από τα βαπόρια και τα κρουαζιερόπλοια, βόρεια της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ-Ηρακλής, πάνω από την υψικάμινο της ΔΕΗ, με θέα τη Σαλαμίνα.

Καπνιστό αλάτι Μεσολογγίου, Βιοδύναμη

Το Μεσολόγγι με τη λιμνοθάλασσα του στην δυτική Αιτωλοακαρνανία φημίζεται για το αυγοτάραχο και το αλάτι του.




Η εταιρεία Βιοδύναμη στη σειρά salt Odyssey παρουσιάζει μεταξύ άλλων ένα πολύ ενδιαφέρον προϊόν με εξαιρετικές γαστρονομικές δυνατότητες. Πρόκειται για το καπνιστό θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου που καπνίζεται 140 ώρες με τη χρήση ξύλων οξιάς, χωρίς τεχνητά πρόσθετα.

Γίδινο πράσινο τυρί, Τζουρμπάκη

Ένα ακόμη αξιόλογο τυρί από την Κρήτη που επιδεικνύει συνεχώς δείγματα της γευστικής της εξέλιξης και της ιδιαίτερης γαστρονομικής της κουλτούρας. 




Το τυροκομείο του Μανώλη Τζουρμπάκη στο Μιξόρουμα του Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου κουβαλά την εμπειρία του παλαιού και τον ενθουσιασμό του νέου. Παλαιού καθώς ακολουθεί μια επιτυχημένη παράδοση τυροκόμησης 40 ετών, και νέου, καθώς αναλαμβάνει σιγά σιγά η νέα γενιά στις καινούργιες εγκαταστάσεις στο Μιξόρουμα.

Στην αγορά από 2 Ιουνίου η Κρητική τεκίλα




Με το όνομα Opuntia Spirit, η κρητική τεκίλα, που παρασκευάζεται από την απόσταξη φραγκόσυκων θα κάνει την εμφάνισή της πλέον στην ελληνική αγορά από τις 2 Ιουνίου.

Αυτό το μίνι μάρκετ στα Πατήσια είναι γεμάτο απίθανες επιγραφές

Κάπου στα Πατήσια, σ' ένα μίνι μάρκετ, ο ιδιοκτήτης πρέπει να ξοδεύει πολύ ώρα στο φτιάξιμο επιγραφών. 

Έχει γεμίσει το εξωτερικό του μαγαζιού με αρκετές δεκάδες συνθήματα, αστεία και, συχνά ανεδαφικές, προσφορές. 
Ο δημοσιογράφος Μάκης Μάκκας φωτογράφησε μερικές και τις έστειλε στα Μικροπράγματα...   Όποιος ψωνίζει από εκεί, ας πει ένα γεια από μας στον μερακλή ιδιοκτήτη :)   


             

Κριθαρότο με μανιτάρια, Το εργαστήρι της Ειρήνης

Μια ποικιλία εξαιρετικών ζυμαρικών μας έρχεται από τον Καστανά Θεσσαλονίκης και το εργαστήριο της Ειρήνης. 




Με μια πρόσφατη αλλαγή στην ταυτότητα του, το εργαστήριο της Ειρήνης παρουσίασε τη νέα σειρά ζυμαρικών  του που παρασκευάζονται με αγνές πρώτες ύλες χωρίς συντηρητικά.

Απαγόρευση χρήσης για 4 βότανα- Βαλσαμόχορτο, Κιστός, Ινούλα, Φύλλα ελιάς



"Δόθηκε επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Γεωργίας ότι δεν μπορούν να κυκλοφορούν νόμιμα ως εδώδιμα (και σε αυτή την έννοια περιλαμβάνεται η κάθε είδους εσωτερική λήψη, για θεραπευτικούς λόγους ή ως τρόφιμα) τα εξής βότανα:

Μαρμελάδα σύκου με λευκή σοκολάτα, Γλυκάκι

Ένας εξαιρετικός συνδυασμός γλύκας και μια πρωτότυπη μαρμελάδα από την μικρή οικοτεχνίας της Ευβοίας. 




Το Γλυκάκι είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση τοπικής επιχείρησης που συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά της αποκεντρωμένης ανάπτυξης που θα έπρεπε να υπάρχει σε μια σοβαρή χώρα. Πρόκειται για μια μικρή επιχείρηση που απασχολεί γυναίκες από το χωριό Οξύλιθος που δεν είχαν δυνατότητα να εργασθούν.

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Ἑλληνικὲς Μπῦρες



Ξεκινώντας αὐτὴ τὴν άναζήτηση Ἑλληνικῶν ἐταιρειῶν ζύθου, όμολογῶ πὼς δὲν περὶμενα τὴν εὐχάριστη ἔκπληξη νὰ ὑπάρχουν τόσες ἐξαιρετικές ζυθοποιῖες. Ὑπάρχει μεγὰλη ποικιλὶα στὰ προϊόντα τους, ἐξαιρετική ποιότητα σὲ ΟΛΕΣ καὶ ἐκτιμῶ ὅτι μᾶς καλύπτουν ἀπόλυτα. ΟΙ ΜΠΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ. ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ!Κὰνοντας κλὶκ πάνω στὶς εἰκόνες μπορεῖτε νὰ ἐπισκεφθεῖτε τὶς ἐταιρεῖες καὶ νὰ δεῖτε ἀναλυτικά ὅλα τὰ προϊόντα τους.

Σημαντικές διακρίσεις για τα ελληνικά παγωτά Kayak








Η ελληνική εταιρία Kayak, βραβεύθηκε σε 2 διαγωνισμούς Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου επιπέδου. Καταρχήν απέσπασε 1 χρυσό αστέρι για τη γεύσηSorbet Σοκολάτα από τα Great Taste Awards 2015,

Έξτρα Παρθένο ελαιόλαδο Pamako Olive Oil

Ορεινοί ελαιώνες, Γραμμική Β και μια γηγενής κρητική ποικιλία έκπληξη συνθέτουν ένα πολύ ενδιαφέρον σκηνικό που είμαι σίγουρος πως θα μας απασχολήσει πολύ στο άμεσο μέλλον.




Για να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά θα ξεκινήσω λέγοντας πως πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόσφατη ανακάλυψη από την Κρήτη. Η Pamako Olive Oil έλκει την ονομασία της από την Γραμμική Β’ και τα ιδεογράμματα για το φάρμακο, σε μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση ονοματοθεσίας.

Αυτά είναι τα απίστευτα οφέλη του σύκου! Η απόλυτη υπερτροφή του καλοκαιριού!



Με τη μοναδική του γλυκιά γεύση και το… λαστιχωτό εσωτερικό, γεμίζει το στόμα μας με την πλούσια σύστασή του. Πρόκειται για ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα, το οποίο όχι μόνο μας γλυκαίνει αλλά και μας ωφελεί όσο δεν φαντάζεστε!

Μακαρόνι, Αδαμαντίνα

Στη Λακωνία συναντά κανείς τα τελευταία χρόνια αρκετούς παραγωγούς ζυμαρικών με αξιόλογα αποτελέσματα. 




Μια από τις πιο γνωστές μονάδες παραγωγής ξηρών ζυμαρικών είναι ο Οίκος Αδαμαντίνα που βρίσκεται στη Γλυκόβρυση Λακωνίας, στο δρόμο από Γύθειο για Μονεμβασιά, πριν τους Μολάους.

Παστουρμάς ψαριού, Αδελφοί Σιμώνη

Τον παστουρμά τον τιμούμε δεόντως κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το καλοκαίρι όμως με τη ζέστη και τον ήλιο δίπλα στη θάλασσα μας κρατά συντροφιά ο αντίστοιχος παστουρμάς ψαριού. 




Στην Γαλάτιστα Χαλκιδικής στην καθετοποιημένη μονάδα εκτροφής, επεξεργασίας και διάθεσης προϊόντων ψαριού των αδελφών Σιμώνη μπορεί κάποιος να βρει μια σειρά από εξαιρετικούς μεζέδες.

ΟΙ "ΚΟΥΚΛΕΣ" ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΜΠΟΥΣΙΑ!



Αγαπημένο  σνακ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελούσε και αποτελεί το ψημένο καλαμπόκι ή αραποσίτι.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Ιπποφαές


Το Ιπποφαές είναι αδιαμφισβήτητα ένας... δυναμίτης υγείας, καθώς περιέχει περισσότερα από 190 φυτοθρεπτικά συστατικά, ενώ στον κατάλογο των φυτών με γνωστές στην σύγχρονη επιστήμη φαρμακευτικές ιδιότητες κατέχει μία από τις πιο διακεκριμένες θέσεις!

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

Απύθμενο πλέον το θράσος της Ε.Ε.- «Ελληνικό γιαούρτι» Τσεχίας και με τη βούλα της Κομισιόν!!!


Νότης Μαριάς: Απύθμενο πλέον το θράσος της Ε.Ε.- «Ελληνικό γιαούρτι» Τσεχίας και με τη βούλα της Κομισιόν!!! 

Τι είναι το χαβιάρι και ποια τα είδη του;

Ο Θεός αγαπούσε το χαβιάρι στην αξιόλογη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή για τη ζωή του μεγάλου ευεργέτη Βαρβάκη, όπως το αγάπησαν και οι Τσάροι της Ρωσίας αλλά και οι καλοφαγάδες σε ολόκληρο τον κόσμο. 




Χαβιάρι ονομάζονται τα αυγά των ειδών του οξύρυγχου που αποτελούν ένα από τα πιο περιζήτητα ορεκτικά στα τραπέζια της «καλής κοινωνίας». Σήμερα αποτελεί ένα από τα ακριβότερα εδέσματα καθώς οι πληθυσμοί ελεύθερων οξύρυγχων στην Κασπία Θάλασσα γίνονται όλο και πιο σπάνιοι. Σημαντικές χώρες παραγωγής του είναι το Ιράν και η Ρωσία αλλά και πολλές χώρες γύρω από την Κασπία θάλασσα, και όχι μόνο, παράγουν πλέον χαβιάρι.

Ένα «υποβρύχιο», παρακαλώ!



Δροσερό, μαστιχωτό, μια ζαχαρένια μπαλίτσα που χαϊδεύει τον ουρανίσκο και δροσίζει τη... μνήμη! Είναι η βανίλια, το διάσημο «υποβρύχιο»!
Παραδοσιακό ελληνικό κέρασμα, που συνδέεται με δροσερές καλοκαιρινές βραδιές και επισκέψεις σε φιλικά σπίτια. Το υποβρύχιο, που πήρε την ονομασία του από το γεγονός ότι σερβίρεται «βουτηγμένο» μέσα σε ένα ποτήρι κρύο νερό, υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, αλλά οι πιο διαδεδομένες είναι οι γεύσεις μαστίχα και βανίλια. Το βρίσκουμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας, με πρωταγωνιστή φυσικά τη Χίο, εξαιτίας της μεγάλης παραγωγής του νησιού σε μαστίχα.

Πράσινο τσάι με ρίζες και κρόκο, Κρόκος Κοζάνης

Ένα ελληνικό προϊόν που βασίζεται στην μοναδικότητα των στιγμάτων του κρόκου και συνδυάζει τη γεύση με τις θεραπευτικές ιδιότητες.




Ο κρόκος Κοζάνης είναι προϊόν ΠΟΠ από το 1998 και αποτελεί το ακριβότερο μπαχαρικό στον κόσμο μαζί με την βανίλια Μαδαγασκάρης. Η αξία του είναι αναγνωρισμένη σε παγκόσμιο επίπεδο και παρά το γεγονός πως η παραγωγή του είναι μικρή, εντούτοις ξεχωρίζει για την ποιότητα που τον τοποθετεί στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς.

Βουβαλίσιος καβουρμάς, Φάρμα Κερκίνη

Καβουρμάς νεροβούβαλου από τη λίμνη Κερκίνη με υψηλή διατροφική αξία και ελάχιστα λιπαρά. 




Ο υδροβιότοπος της λίμνης Κερκίνης  στο Νομό Σερρών προστατεύεται από τη συνθήκη Ramsar και αποτελεί έναν σημαντικό υδροβιότοπο παγκοσμίως. Στην περιοχή της λίμνης έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια η εκτροφή νεροβούβαλων μετά από μια διαδικασία διάσωσης του πληθυσμού τους.

Βαλσαμικό ξίδι vs κοινό ξίδι

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η ουσιαστική διαφορά μεταξύ ενός κοινού και ενός βαλσαμικού ξιδιού; 




Στην χώρα μας, εδώ και αρκετά χρόνια, έχει ξεκινήσει μια αξιόλογη προσπάθεια παραγωγής ξιδιών ποιότητας με ναυαρχίδα το βαλσαμικό ξίδι. Εταιρείες όπως ο Παπαδημητρίου στην Καλαμάτα έχει καταφέρει να παρουσιάσει βαλσαμικό ξίδι εφάμιλλο των ιταλικών τόσο σε ποιότητα όσο και σε γεύση. Ποιό όμως είναι το βασικό χαρακτηριστικό του βαλσαμικού που το ξεχωρίζει από ένα κοινό ξίδι. 

Μανιτάρια με καραμελωμένα κρεμμύδια, yiam

Η Αύρα Πανουσοπούλου δημιουργεί από το 1999 μοναδικές συνταγές και συνδυασμούς υλικών και τις κλείνει προσεκτικά σε ένα βαζάκι τόσο νόστιμο που είναι yiam.




Τα προϊόντα yiam ξεκίνησαν από τη Λαμία και σήμερα βρίσκονται στην Αγιά της Λάρισας, πραγματοποιώντας ένα ταξίδι 16 ετών και πολλών αρωμάτων κλεισμένα σε μικρά βαζάκια, με αγάπη για την πρώτη ύλη και φροντίδα στη διαδικασία. Ένα από αυτά τα βαζάκια περιέχει έναν εξαιρετικό συνδυασμό, από ποικιλία άγριων μανιταριών και αγαρικά καλλιεργημένα, μαγειρεμένα με καραμελωμένα κρεμμύδια, και μυρωδικά.

Χυλοπίτες Αρκαδιανής

Στην ορεινή Αρκαδία κοντά στην Καρύταινα βρίσκεται ένα χωριό που του αρέσει να αυτοαποκαλείται ως «εγχείρημα». 




Η Αρκαδιανή είναι η προσπάθεια μια ομάδας συγχωριανών από το χωριό Ψάρι που ένωσαν τις δυνάμεις κάτω από ένα κοινό όνομα. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2004 και σκοπός της ήταν η παραγωγή παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων με τοπικά υλικά, τεχνικές και μεθόδους.

Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Πορφύρα Βεργίνα, Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Μια ελληνική ζυθοποιία με παρελθόν και μια ιδιαίτερη μπίρα με μέλλον.



Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα lager 6,3% βαθμών, με έντονα ξανθά χαρακτηριστικά, ικανοποιητική πικράδα με ισορροπημένο λυκίσκο και έντονα αρώματα βύνης που αποδίδουν γεμάτη γεύση δημητριακών και φρεσκοψημένου ψωμιού.

Ο μύθος της φρέσκιας γαρίδας

Ένας από τους πολλούς μύθους της σύγχρονης οικιακής κουζίνας αφορά την φρεσκάδα των ψαριών και κυρίως της γαρίδας. 




Όταν αγοράζουμε φρέσκο ψάρι τι ακριβώς εννοούμε; Μόλις ψαρεύτηκε; Είναι 2 ωρών, 6 ωρών, 24 ωρών ή 48; Μήπως είναι νωπό; Προσοχή δεν μιλάμε για το φρέσκο ψαράκι που φέρνει η τράτα στο νησί μπροστά στα μάτια μας αλλά για την αγορά της πόλης και τα ιχθυοπωλεία.

Χαλβάς Βόλου, Παπαγιαννόπουλου

Γνωρίζοντας την τέχνη από την Κωνσταντινούπολη, ο Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος έφτιαξε το πρώτου εργαστήριο στο Βόλο το 1919. 




Το αγαπημένο γλύκισμα της Σαρακοστής βρίσκει μια από τις καλύτερες εκδοχές του στον Χαλβά Βόλου με το κυλινδρικό σχήμα, που παρασκευάζεται από την χαλβαδοποιία Παπαγιανόπουλου.

Καπνιστή πέστροφα Ορχομενού, Πέτρος Δήμου

Υπάρχουν μερικές λιχουδιές στις οποίες δεν μπορείς να αντισταθείς όταν τις συναντήσεις και μετά τις αναζητάς επιμόνως.




Μια από αυτές είναι και η καπνιστή πέστροφα Ορχομενού. Η πέστροφα είναι ένα εξαιρετικό ψάρι με πολύ νόστιμο και εύπεπτο κρέας που αγαπά τα καθαρά νερά. Με μεγάλη θρεπτική αξία και χαμηλά λιπαρά αποτελούν επίσης ένα πολύ καλό διατροφικό στοιχείο αντίστοιχο του σολομού.

Simply Greek φλογερή πιπεριά, Simply Delicious

Tα καυτερά φαγητά καταναλώνονται χειμώνα καλοκαίρι ενώ για τους λάτρεις τους αποτελούν γαστρονομική επιθυμία που αγγίζει την εξάρτηση.




Μια τέτοια λιχουδιά είναι και η καυτερή πιπεριά σε βαζάκι από την Simply Delicious, μια λιχουδιά που επιβεβαιώνει το όνομά της και με το παραπάνω. Απευθύνεται στους λάτρεις των καυτερών που στην κλίμακα του 10 επιθυμούν το 10. Έντονα καυτερή με γλυκιά επίγευση και γεμάτη γεύση πιπεριάς ιδανική για πίτσα, ζυμαρικά, κρέας αλλά και σκέτη ως ντιπ για τους τολμηρούς.

Τσιπούρα βιολογικής εκτροφής, Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς

Κατεψυγμένη τσιπούρα βιολογικής εκτροφής από την Κεφαλονιά. 




Στο Λιβάδι της Κεφαλονιάς, από την πλευρά του Ληξουρίου, βρίσκονται τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς που ιδρύθηκαν το 1981 και αποτέλεσαν την πρώτη οργανωμένη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας για το μεσογειακό λαβράκι και την τσιπούρα στην Ευρώπη.

Μαρμελάδα φράουλα με μοσχολέμονο, chefstories

Τα καλοκαιρινά φρούτα γίνονται μαρμελάδες για να μας κρατούν συντροφιά τις κρύες μέρες του χειμώνα. 




Οι chefstories, δηλαδή η Σύλβια και η Ελένη Κουμεντάκη, παρασκευάζουν στη Θεσσαλονίκη μια σειρά από chutneys και μαρμελάδες πυκνά συχνά με πολύ ενδιαφέρουσες συνταγές.

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Magnus Lager, Magnus Magister Ζυθοποιεία Ρόδου

Μια απαλή μπίρα από την Ρόδο που προστίθεται και αυτή στον πανελλαδικό χάρτη των ελληνικών ζυθοποιίων. 




Στην εποχή της μικροζυθοποιίας, τώρα που ετικέτες ξεφυτρώνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, η προσοχή μας εστιάζεται ακόμη περισσότερο σε αυτές τις προσπάθειες ακόμη και όσες έρχονται από το πρόσφατο παρελθόν.

Παστέλι σύκου, Συκάτες γεύσεις

Το σύκο και τα προϊόντα του αποτελούν τη βασική δραστηριότητα μιας μικρής οικοτεχνίας στην Εύβοια.




Ο Ταξιάρχης είναι ένα μικρό χωριό στην βόρεια πλευρά της Εύβοιας με θέα στον Παγασητικό κόλπο. Οι κάτοικοι του πρόσφυγες από την Μικρά Ασία ονόμασαν έτσι το χωριό από την θαυματουργή εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που σώθηκε κατά τον διωγμό.  Αν και αριθμεί με το ζόρι 1.000 κατοίκους, εντούτοις είναι ξακουστό για τα σύκα του.

56isles ή αλλιώς Παριανή μπίρα



Τι συμβαίνει, όταν δύο άντρες αποφασίζουν να φτιάξουν μια νησιώτικη "ξανθιά"

από τη Νίκη Μηταρέα
Αν αφαιρούσαμε τον ενθουσιασμό και τον αυθορμητισμό από μια καινούργια επιχειρηματική προσπάθεια, αυτό που θα έμενε θα ήταν, άραγε, ένα πιο στέρεο, λιγότερο αβέβαιο εγχείρημα ή μήπως μια απόπειρα που θα υπέφερε από έλλειψη φαντασίας και φρεσκάδας σε τέτοιο βαθμό, ώστε θα ήταν καταδικασμένη να σβήσει από ανία;

Organic Islands: Λουκουμάκι φλισκούνι τριών αστέρων

Νομίζω πως το 2014 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τα ελληνικά προϊόντα στα βραβεία τυφλής γευσιγνωσίας Great taste καθώς κέρδισαν περισσότερα από 50 αστέρια.

Η Organic Islands που καλλιεργεί, συσκευάζει και διαθέτει ελληνικά βότανα, ήταν μια από τις 3 εταιρείες που είδαν ένα από τα προϊόντα της, το λουκούμι με φλισκούνι, να αποσπά τη μέγιστη διάκριση δηλαδή 3 αστέρια, ενώ συνολικά οι συμμετοχές της συγκέντρωσαν 5 αστέρια σε μια πολύ καλή συγκομιδή. 




Αφορμή της παρουσίασης δεν είναι οι διακρίσεις, ούτε καν το γεγονός πως η Organic Islands δραστηριοποιείται στον τομέα των βοτάνων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.