ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

Finest Roots: επιστροφή στις ρίζες… από την αρχή

Μια τετράδα ελληνικών παραδοσιακών γεύσεων όπως το ρακόμελο, η τεντούρα, η μαστίχα και το λικέρ βοτάνων, αποτελεί τα τελευταία χρόνια το όχημα μιας οικογενειακής επιχείρησης από την Καλαμάτα για να κατακτήσει τον κόσμο. 




Παρακολουθώντας εδώ και καιρό την προσπάθεια της Finest Roots κατέληξα στο συμπέρασμα πως ακολουθεί μικρά αλλά προσεκτικά βήματα τόσο στην ελληνική όσο και στην παγκόσμια αγορά.

Οι ομορφιές της Ηπείρου σε ένα μαγευτικό βίντεο από drone



Τις φυσικές και αρχιτεκτονικές ομορφιές της Ηπείρου καταγράφει ένα «δυνατό» βίντεο που δημιούργησε ο κινηματογραφιστής Σταύρος Λαδικός.
Η λίμνη των Ιωαννίνων, τα όμορφα Γιάννενα, η πλούσια βλάστηση και τα όμορφα Ζαγοροχώρια εμφανίζονται διαδοχικά στο εντυπωσιακό βίντεο, τραβηγμένο από drone.

Η... κούπα του Πυθαγόρα και η τιμωρία των «υβριστών»


Πωλείται και σαν σουβενίρ και εάν δεν γνωρίζει κάποιος το μυστικό της είναι δύσκολο να αντιληφθει τη... φιλοσοφία της!

Ανεπεξέργαστο αλάτι, Φλώρος

Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου εκτός από την γνωστή μπάφα και το αυγοτάραχο μας χαρίζει και μια ακόμη εκλεκτή νοστιμιά, το αλάτι της.






Το ανεπεξέργαστο μη ραφιναρισμένο φυσικό θαλασσινό αλάτι είναι το φυσικό αλάτι που λαμβάνεται μέσω της αποξήρανσης του θαλασσινού νερού στον ήλιο.

Τυρί 4 εποχές, Ρούμελη

Οι 4 εποχές εκτός από το κλασικό έργο του Βιβάλντι μπορούσε να το συναντήσει κανείς και ως συνταγή για πίτσα της Βόρειας Ιταλίας. Δεν σας κρύβω την έκπληξη μου όταν το συνάντησα και σε τυρί. 


Πρόκειται για ένα σκληρό τυρί ωρίμανσης που παρασκευάζεται από ένα μέρος αιγοπρόβειο και ένα μέρος αγελαδινό γάλα. Η γοητεία του βρίσκεται στην επικάλυψη από βότανα και μπαχαρικά που, πέρα από τη γευστική διαφοροποίηση, αναδεικνύουν και την αισθητική παρουσία του τυριού που αποτελείται από 4 κομμάτια διαφορετικού χρώματος, ένα για κάθε εποχή.

Μέλι με φουντούκια, Mellona

Ένα εξαιρετικό προϊόν που μας έρχεται από την Κύπρο και συνδυάζει γεύση και θρεπτική αξία.




Η Mellona είναι μια τυπική ελληνική οικοτεχνία από την Κύπρο. Με το λογοπαίγνιο αυτό θέλω να δώσω έμφαση στην προσπάθεια τους που μας θυμίζει πολύ εκατοντάδες δικές μας ιστορίες.

Tα 28 καλύτερα παγωτά της Αθήνας




Παράδοση, ποιότητα, προσεκτική επιλογή πρώτων υλών, κλασικές και πρωτότυπες γεύσεις είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που κάνουν τα συγκεκριμένα αθηναϊκά παγωτά να ξεχωρίζουν.
collage
Solo Gelato
Είναι ο απόλυτος ναός του παγωτού στα βόρεια προάστια και αυτό γιατί έχει καταφέρει να αναγάγει την παρασκευή του σε μυστικιστική σχεδόν ιεροτελεστία. Υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο ιδιοκτήτης του, Νίκος Χριστογεώργος, τρίτης γενιά «παγωτοποιός», ο οποίος χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα τις συνταγές του παππού του από το 1951,

Γλυκό καρυδάκι, Το φίλεμα της Λέλας

Τα γλυκά του κουταλιού αποτελούν μέρος της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης που τα συναντάμε ολόκληρο τον χρόνο και όλες τις εποχές.


Κάθε εποχή όμως έχει τα δικά της γλυκά και το καλοκαίρι είναι η εποχή, μεταξύ άλλων, και για το αγαπημένο μου γλυκό καρυδάκι. Τα μικρά πράσινα καρυδάκια που μαζεύονται στις αρχές του καλοκαιριού πριν δέσουν και γίνουν σκληρά, και γίνονται ένα εξαιρετικό γλυκό αν και λίγο μπελαλίδικο.

Τυρί με "καταγωγή" από την Τρίπολη στην 1η θέση παγκοσμίως!




Το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας -iTQi- με έδρα τις Βρυξέλλες,  κορυφαίος οργανισμός που έχει ως στόχο τη δοκιμή και την προώθηση τροφίμων και ποτών ανώτερης γεύσης από ολόκληρο τον κόσμο, κατέταξε στην πρώτη θέση ένα τυρί με "καταγωγή" από την Τρίπολη.

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Σόλο... Your Cretan Craft Beer





  Τον τελευταίο καιρό είναι φανερό πως επιτέλους κάτι αλλάζει στο κομμάτι της ποιοτικής μπίρας στην χώρα μας. Νέες ζυθοποιίες, νέες προσπάθειες, νέα προϊόντα και είδη μπίρας για τα Ελληνικά δεδομένα και φυσικά οι λάτρεις όλο και πληθαίνουν! Φέτος διοργανώθηκε για δεύτερη φορά στην Αθήνα η Ζυθογνωσία, όπου εκεί είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν ζυθοποιία και εισαγωγικές εταιρίες απ' όλη την Ελλάδα και να παρουσίασαν τα προϊόντα τους. Το επίπεδο ήταν καλύτερο απο πέρσι (όπως ομολόγησαν οι πιστοί που είχαν παραβρεθεί και την προηγούμενη χρονιά), με νέες προσθήκες ζυθοποιείων και φυσικά ετικετών.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΥΡΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ... ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ




Ελληνική ζυθοποιία, ξεχωριστή και αγαπημένη


Ούζο, ρακή, μαστίχα, τσίπουρο, κρασί, σπιτικό λικέρ. Στα πιο δημοφιλή ποτά και ηδύποτα της Ελλάδας, προσθέστε τώρα και την μπύρα. Έχει τη δική της ιστορία, αφού το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ζύθου ιδρύθηκε το 1864! Στις μέρες μας, μικροζυθοποιίες σε όλη την Ελλάδα παράγουν τις δικές τους φρέσκιες, απαστερίωτες, αφιλτράριστες μπύρες. Νέες γεύσεις, νέες εμπειρίες με σφραγίδα αυθεντική και ελληνική!

Αποξηραμένος λωτός, Καρπηδών

Εάν είστε από αυτούς που δεν μπορείτε να φάτε το φρούτο του λωτού αλλά θα θέλατε τα θρεπτικά του συστατικά τώρα υπάρχει λύση και είναι πολύ νόστιμη.




Την εταιρεία Καρπηδών την γνωρίσαμε εμμέσως από τα εξαιρετικά kale chips που παρουσιάσαμε πέρσι τέτοιο καιρό. Ένα χρόνο μετά ξαναπέφτω πάνω τους στην παρουσίαση ενός νέου προϊόντος με την ίδια φιλοσοφία και εξαιρετική γεύση.

Piu Freddo...ένα πρωτότυπο ποτήρι



Μία ολόφρεσκη ιδέα είναι εδώ για να κάνει τις μέρες -και τις νύχτες- του φετινού καλοκαιριού πιο δροσερές και πιο απολαυστικές ! 

Δεν είναι άλλη από το Piu Freddo ...

Goji berry τουρσί, Berryland

Ένα ενδιαφέρον τουρσί από την Εύβοια που αναδεικνύει μια ακόμη χρήση του πολυπαθούς κόκκινου καρπού.




Η  Berryland ιδρύθηκε το 2013 με σκοπό να κάνει ευρέως γνωστές τις υπερτροφές και τα πολύτιμα οφέλη τους στον Ελλαδικό χώρο, επιδιώκοντας μακροχρόνιες σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης παρέχοντας καινοτόμα προϊόντα και μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει.

Μελιτζάνες τουρσί, το φίλεμα της Λέλας

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση μεζέ μελιτζάνας από το Κιάτο. 




Η μελιτζάνα το καλοκαίρι έχει την τιμητική της και γι’ αυτό κάθε μορφή της είναι καλοδεχούμενη. Έτσι είναι και αυτός ο εκλεκτός μεζές από λευκή μελιτζάνα τουρσί που περιέχει ακόμη καρότο, πράσινες και κόκκινες πιπεριές, σκόρδο, μαϊντανό, σέλινο, ζάχαρη, αλάτι και ξίδι.

Βοτανοτύρι, Ερίφι, ΙΝΑΧΟΣ

Μπαλίτσες κατσικίσιου τυριού ζυμωμένου με μεσογειακά αρωματικά. 


Ο ΙΝΑΧΟΣ που λειτουργεί εδώ και 60 χρόνια παράγοντας τυροκομικά προϊόντα, σήμερα βρίσκεται στην Γραμμένη Φθιώτιδας, λίγο έξω από την Λαμία στο δρόμο προς Καρπενήσι. Παράγει εξαιρετική ΠΟΠ βαρελίσια φέτα ενώ ενδιαφέρον έχουν και οι δύο σειρές του, η Ρούμελη με τα κίτρινα τυριά και η Ερίφι με τα κατσικίσια.

Σιρόπι μανταρινιού, Ροδάμυ

Μια ορχήστρα αρωμάτων κλεισμένη σε βαζάκι αναμένει τη στιγμή της απελευθέρωσης για να μας εντυπωσιάσει με την δυναμική της και το καταφέρνει.




Συμβαίνουν τόσα πολλά τη στιγμή που ανοίγεις ένα βαζάκι με το σιρόπι μανταρινιού της εταιρείας Ροδάμυ που δύσκολα μπορούν να περιγραφούν με λέξεις. Το μεθυστικό άρωμα του μανταρινιού δημιουργεί έντονες αναμνήσεις από περιβόλι και ανθισμένες μανταρινιές αλλά και το ξεφλούδισμα του μανταρινιού με το χέρι να γεμίζει αρώματα δροσιάς και ζωντάνιας.

Παγωτό: Η πιο νόστιμη ιστορία (φωτογραφίες)



Το αγαπημένο γλύκισμα του καλοκαιριού, το παγωτό, έχει τη δική του παγκόσμια και γλυκιά ιστορία. Με τις πρώτες γραπτές πηγές να προέρχονται από την Κίνα, η ιστορία του παγωτού περνά από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, τη Μεσοποταμία, τη Σικελία, την Κωνσταντινούπολη, φτάνει στις αριστοκρατικές Βερσαλλίες της Γαλλίας και εν συνεχεία επεκτείνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Αμερική, και εν τέλει σε όλο τον κόσμο. Της Κατρίν Αλαμάνου

Τα οινοποιεία όλης της χώρας ανοίγουν τις πόρτες τους




28 & 29 Μαΐου  Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου τα οινοποιεία όλης της Ελλάδος ανοίγουν τις πόρτες τους και προσκαλούν όλους τους οινόφυλους για ένα μεθυστικό ταξίδι αρωμάτων και γεύσεων.

Θυμαρίσιο μέλι 70%, Foodscross

Το νέας εσοδείας μέλι της Foods Cross έχει 70% γυρεόκοκκο θυμαριού και νέα συσκευασία διατηρώντας την ταυτότητα του ως ένα από τα κορυφαία προϊόντα μελιού παγκοσμίως.




Η FoodsCross επινοήθηκε και ιδρύθηκε από μια μικρή ομάδα φίλων ελληνικής καταγωγής με ανησυχίες ερευνητικού χαρακτήρα γύρω από την τροφή ως ανάγκη και απόλαυση σχετική τόσο με το σώμα όσο και με το πνεύμα. Οι άνθρωποι της επένδυσαν στην ίδια την ειλικρινή περιέργεια, το προσωπικό και σταθερό ενδιαφέρον τους για τροφές αληθινές, νόστιμες και υγιεινές.

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Ο Guardian επιμένει, «πιείτε ελληνικά κρασιά»




«Στη Βρετανία δοκιμάζουμε κρασιά από όλη τη νότια Μεσόγειο, με μοναδική εξαίρεση τα ελληνικά. Και έτσι αγνοούμε πολύ αξιόλογες ποικιλίες», αποφαίνεται η ειδική συνεργάτης της βρετανικής εφημερίδας για θέματα γαστρονομίας και οίνου

11 έξοχες ελληνικές μπύρες που κάνουν θραύση!



Είτε είναι καλοκαίρι είτε χειμώνας και είτε το θερμόμετρο ανεβαίνει είτε καταβαίνει, η μπύρα είναι το αγαπημένο δροσιστικό ποτό για πολλούς από εμάς. Ξεκινώντας την αναζήτηση ελληνικών εταιρειών παρασκευής μπίρας, προκύπτουν αρκετές ζυθοποιίες με εξαιρετικά προϊόντα σε όλη την χώρα. Η ποικιλία αλλά και η ξεχωριστή ποιότητά τους είναι ικανές να ικανοποιήσουν ως και τους πιο απαιτητικούς ζυθοπότες ενώ η εγχώρια παραγωγή αποδεικνύεται απόλυτα επαρκής για την ελληνική αγορά.

Μήπως ήρθε η ώρα να ξαναθυμηθείτε το πράσινο σαπούνι; 5 χρήσεις του που δεν φαντάζεστε



Ισως σας φέρνει στο μυαλό εικόνες μιας άλλης εποχής, όμως, το πράσινο σαπούνι δεν μπορείτε σε καμία περίπτωση να το πείτε… ξεπερασμένο. Και αυτό γιατί, ακόμα και στις μέρες μας δύναται να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως εφόσον υπάρχει στο σπιτικό σας και πραγματικά, μπορεί να αναδειχθεί σε ένα πολύτιμο και εξαιρετικά οικονομικό «πολυεργαλείο».

Οι Έλληνες Καταναλωτές ... από Marketing μια χαρά!..)))




Διαφήμιση αρτοποιείου των προϊόντων του ...ακόμα και με Ζέα ...πάνω σε κάδο σκουπιδιών!... Τι να πεί κανείς!...

Ούζο Μυτιλήνης, Ποτοποιία Σπέντζα

Γαστρονομικός παράδεισος η Μυτιλήνη όπου κυριαρχούν τα ουζέλια της μερικά από τα οποία είναι εξαιρετικά. 




Το καλοκαίρι ζητά το ούζο του και αυτό επιτάσσει μια γαστρονομική βόλτα στη Λέσβο, το νησί του γλυκάνισου και του ούζου.

Οικιακή κομποστοποίηση

Πριν 40-50 χρόνια η οικιακή κομποστοποίηση ήταν μια φυσική και διαδεδομένη διαδικασία στα αγροτόσπιτα και στην ύπαιθρο γενικά.
Όλοι οι αγρότες είχαν ένα χώρο για να εναποθέτουν τα υπολείμματα των οργανικών αποβλήτων τους, τον λεγόμενο κοπρόλακο, ο οποίος βρισκόταν εντός της αυλής του σπιτιού ή στο σώχωρο. Η διαλογή γινόταν στην πηγή, δηλαδή στον χώρο παραγωγής τους και προτεραιότητα για την διάθεση των οργανικών απορριμμάτων είχαν τα οικόσιτα ζώα: όρνιθες, αίγες, άλογα, κουνέλια, πρόβατα, γουρούνια. Έτσι τα φρέσκα πράσινα οργανικά απόβλητα ήταν τροφή για τα ζώα, και τα υπόλοιπα γινόταν ένα πρώτης τάξεως οργανικό λίπασμα. Τίποτα δεν ήταν του πεταματού και της απαξίωσης. 

Μηλόξυδο Ολύμπου, Διοδώρας

Προϊόν από μήλα βιολογικής καλλιέργειας στην περιοχή της Ελασσόνας, στην πίσω πλευρά του Ολύμπου.




Το Μηλόξυδο Ολύμπου είναι ένα υψηλής ποιότητας βιολογικό μηλόξυδο. Παράγεται από μήλα επιλεγμένων ποικιλιών με παραδοσιακές τεχνικές και τη διαδικασία της φυσικής ζύμωσης που γίνεται σε εγκαταστάσεις δίπλα στον μηλεώνα. Είναι φιλτραρισμένο και όχι παστεριωμένο ενώ ο καθαρισμός του ξυδιού γίνεται με φυσική καθίζηση.

Ερίφι medallion με σκορδοπίπερο, Ίναχος

Κατσικίσιο μαλακό τυρί από την Φθιώτιδα που κατατάσσεται κάλλιστα στις ελληνικές λιχουδιές.




Ο Ίναχος που λειτουργεί εδώ και 60 χρόνια παράγοντας τυροκομικά προϊόντα, σήμερα βρίσκεται στην Γραμμένη Φθιώτιδας, λίγο έξω από την Λαμία στο δρόμο προς Καρπενήσι. Παράγει εξαιρετική ΠΟΠ βαρελίσια φέτα ενώ ενδιαφέρον έχουν και οι δύο σειρές του, η Ρούμελη με τα κίτρινα τυριά και η Ερίφι με τα κατσικίσια.

Τοματάκι λιαστό Σαντορίνης, Ένωση Συνεταιρισμών Σαντορίνης

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν ιδιαίτερο τόπο, ξεχωριστό σε ολόκληρο τον κόσμο που συνδυάζει εξαιρετική μορφολογία, κλίμα, περιβάλλον και Ιστορία.




Τα παραπάνω την καθιστούν κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί και σε εξαιρετικό γαστρονομικό προορισμό. Σαντορίνη στο φαγητό και από πλευράς τοπικών προϊόντων σημαίνει φάβα, κρασί, τοματάκι, κάπαρη.

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο The Governor, Dafnis family

Το ελαιόλαδο The Governor είναι αυτό που έστρεψε τα βλέμματα των ειδικών στην Κέρκυρα και την ενέταξε στον ελαιουργικό χάρτη της Ελλάδας με αξιώσεις.




Η Κέρκυρα είναι μια σημαντική ελαιοπαραγωγική περιοχή, αρκετά υποτιμημένη τα προηγούμενα χρόνια και με αρκετό ελαιόλαδο στην χύμα διανομή, Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει αλλάξει πραγματικά προς το καλύτερο με αρκετούς παραγωγούς να προσανατολίζονται πλέον προς την τυποποίηση και την ποιότητα.

Μην ΦΑΤΕ ΞΑΝΑ βερίκοκα χωρίς να ελέγξετε αυτό! ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ….( κατανάλωση συγκεκριμένων κουκουτσιών)



Τι συμβαίνει με το νόστιμο καλοκαιρινό φρούτο;Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφαλείας Τροφίμων (EFSA) προειδοποιεί αναφορικά με την κατανάλωση συγκεκριμένων κουκουτσιών, καθώς, βάσει των μετρήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί, περιέχουν μία ουσία η οποία μετατρέπεται σε κυάνιο.

Ψητή πιπεριά Φλωρίνης, Think Green

Η πιπεριά Φλωρίνης αποτελεί έναν εξαιρετικό μεζέ για ούζο αλλά και ένα υλικό που μπορεί να προσδώσει χαρακτήρα σε αρκετές συνταγές. 




Για την ψητή πιπεριά Φλωρίνης η Think Green επιλέγει μακρόστενες πιπεριές βιολογικής καλλιέργειας, τις ψήνει για λίγα λεπτά από όλες τις πλευρές ομοιόμορφα και αφαιρεί την μαυρισμένη φλούδα με μια διαδικασία που γίνεται στο χέρι. Στη συνέχεια οι πιπεριές συσκευάζονται μαριναρισμένες σε ελαιόλαδο, σκόρδο, μαϊντανό και ξίδι για να αποτελέσουν έναν εξαιρετικό γλυκόξινο μεζέ.

Η παγκοσμιοποίηση της πατάτας



Μια φωτογραφία 1000 λέξεις: το Codex Alimentarius έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα ...
Ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον.

Μουστοκούλουρα Δαρεμά

Την επόμενη φορά που θα μου ζητήσει κάποιος μια λέξη με 5 ου, η απάντηση θα είναι Δαρεμάς.




Ο Φούρνος Δαρεμά στο Μαρκόπουλο Αττικής αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση οικογενειακής επιχείρησης καθώς συμπεριλαμβάνει εκτός του φούρνου, έναν αμπελώνα και ένα οινοποιείο.

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

it takes two to tango: αυγοτάραχο και παλαιωμένο τσίπουρο



Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή σε όλον τον χρόνο από αυτήν της γιορτινής χαράς γύρω από το τραπέζι. Θέλεις εκείνη την ημέρα να προσφέρεις στους δικούς σου ανθρώπους πληρότητα ικανή να φαίνεται σε κάθε επιλογή.

Ο δρόμος του κρασιού της Ροδόπης



Το γλυκόπιοτο κρασί είναι ένα πολύ παλιό αγροτικό προϊόν, το οποίο χρησιμοποιήθηκε επί αιώνες είτε σαν συνοδευτικό ενός γεύματος, είτε ως ηρεμιστικό και φάρμακο. Hταν στενά συνδεδεμένο με τις χαρές της ζωής, τον μυστικισμό της ψυχής, το θρησκευτικό τελετουργικό όπως άλλωστε και με τις πολιτιστικές αξίες. Στην Ελλάδα όπως και σε όλες τις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου η αμπελοοινική παράδοση είναι ιδιαίτερα πλούσια. Το κρασί είναι συνδεδεμένο με τον πολιτισμό των λαών τους, με τη θρησκεία τους και με τις διατροφικές τους συνήθειες. Δεν πρέπει να ξεχνούμε τη στενή σχέση του κρασιού με την πολιτιστική μας κληρονομιά και κατ” επέκταση με τις ανθρώπινες αξίες του λαού μας. Τα στοιχεία που μας παρέχουν οι παραδόσεις κάθε περιοχής οι σχετικές με την καλλιέργεια του αμπελιού στον συγκεκριμένο τόπο, με τον τρόπο που έφτιαχναν το κρασί, ακόμη και με τον τρόπο που το σέρβιραν στο τραπέζι τους, συνοδεύοντας τα τοπικά εδέματα, συμβαδίζουν με τη πρόσφατη γενική απαίτηση του καταναλωτή «στροφή προς την παράδοση».

Φύλλα δάφνης, Ευώνυμον

Συσκευασμένα φύλλα δάφνης από την Μεσσηνία με ξεχωριστό ενδιαφέρον.




Η εταιρεία Ευώνυμον με έδρα τη Μεσσηνία διαθέτει μια νέα σειρά βοτάνων σε μεταλλική συσκευασία. Τα φύλλα δάφνης είναι ένα προϊόν που συλλέγεται με το χέρι και αποξηραίνεται με φυσικό τρόπο διατηρώντας τα θρεπτικά του συστατικά και το άρωμα του.

Μποϊκοτάζ για πάντα στα προϊόντα της ΔΕΛΤΑ και της ΦΑΓΕ – Ούτε ένα ευρώ σε εταιρείες ρουφιάνους (ΦΩΤΟ)

Και ενώ οι Έλληνες γαλακτοπαραγωγοί ξεπουλάνε το γάλα που παράγουν στις γαλακτοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, κάποιες εταιρίες αναζητούν περισσότερο κέρδος και κατώτερη ποιότητα για να ταΐσουν τα Ελληνόπουλα.
Γάλατα από την μακρινή Τσεχία και Ουγγαρία. Γάλατα από την βιομηχανοποιημένη Γερμάνια, Γαλλία, και Ιταλία μας προτείνουν οι γαλακτοβιομηχανίες Δέλτα και Φάγε για να ταΐσουμε τα παιδιά μας την ώρα που το Ελληνικό αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα αγγίζει ποιοτικά να είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης.

ΔραμΟΙΝΟγνωσία 2016 - Η μεγαλύτερη φιάλη κρασιού στη πλατεία της Δράμας



Γεύση οίνου, επίγευση πολιτισμού...

Κερκυραική συκομαΐδα

Μια ακόμη χαρακτηριστική συκομαΐδα είναι αυτή που φτιάχνεται παραδοσιακά στην Κέρκυρα.




Η συκομαΐδα είναι γλυκό έδεσμα που φτιάχνεται από μούστο και σύκα τα οποία έχουν αφεθεί να ξεραθούν. Η συκομαΐδα αρχικά ήταν το αποτέλεσμα του τρόπου συντήρησης των σύκων κατά τη διάρκεια του Χειμώνα. Σήμερα, αποτελεί ένα εξαιρετικό, γλυκό συνοδευτικό τυριών και αποσταγμάτων ενώ μπορεί να καταναλωθεί και στη θέση ξηρών καρπών.

Φάβα Σκύρου, Πίσες-Κτήμα Μουριές

Η αυθεντική φάβα Σκύρου από λαθούρι Lathyrus ochrus που στην τοπική διάλεκτο λέγεται πίσες και είναι πατρογονική ποικιλία με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. 




Ο παραγωγός Μανώλης Τραχανάς ξεκίνησε και πάλι την καλλιέργεια της στο Κτήμα Μουριές, πριν από μερικά χρόνια, με τον παραδοσιακό τρόπο, χρησιμοποιώντας δηλαδή τα σκυριανά αλογάκια στο όργωμα και το αλώνισμα σε μια εντυπωσιακή για τα σημερινά δεδομένα διαδικασία.

Λουκάνικο Στρεμμένου με πράσο



Με το βλέμμα στις γιορτές ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα είναι τα ρεβίθια με λιαστή ντομάτα και πάπρικα στη γάστρα. Ένα πιάτο απλό και συνάμα εκρηκτικό καθώς συνδυάζει τον έντονα γήινο χαρακτήρα του ρεβιθιού με τα πικάντικα αρώματα της λιαστής και της πάπρικας. Το μυστικό λοιπόν σε αυτό το πιάτο είναι τα κομματάκια από χωριάτικο λουκάνικο με πράσο που προσθέτω 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο και απογειώνουν τις αισθήσεις με το ντελικάτο άρωμα του πράσου και τη γλυκιά, μπαχαρική γεύση του αλλαντικού.

Ένας Κρητικός και μία Ηγουμενιτσιώτισσα δημιουργούν στις Βρυξέλλες και πήραν Χρυσό Σκούφο


Ότι οι Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι... Ότι καταφέρνουν να διακρίνονται είναι επίσης κάτι που συμβαίνει συχνά. 

Διαγωνισμός Taste and Design ελληνικών προϊόντων

Στις 28 και 29 Μαΐου του 2016 διεξάγονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα βραβεία TASTE & DESIGN OLYMP AWARDS 2016 τροφίμων και ποτών.




Ο διαγωνισμός είναι διπλός και περιλαμβάνει τόσο τη γευσιγνωσία και διάκριση μοναδικών προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα ως προς την ποιότητα και την γεύση τους, όσο και την αξιολόγηση των συσκευασιών τους. Έτσι, θα απονεμηθούν βραβεία από δύο διαφορετικές κριτικές επιτροπές και με διαφορετικά κριτήρια για τα TASTE Olymp Awards 2016, διαγωνισμός ποιότητας τροφίμων και ποτών και DESIGN Olymp Awards 2016, διαγωνισμός συσκευασίας τροφίμων και ποτών.

Μανιτάρι βωλίτης

Ολόκληρα μανιτάρια βωλίτες σε συσκευασία με ελαιόλαδο και ξίδι έτοιμα για χρήση. 


Ο Βωλίτης είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και δημοφιλή μανιτάρια που βρίσκουμε στον ελλαδικό χώρο γνωστός και ως βασιλομανίταρο. Είναι μύκητας που τον συναντούμε κυρίως σε κωνοφόρα και φυλλοβόλα δάση καθώς χρειάζεται τις ρίζες των δέντρων για να αναπτυχθεί.

Γιατί να επιλέξουμε στέβια αντί για ζάχαρη



Όλοι έχετε σίγουρα ακούσει για το φυτό στέβια και τη γλυκιά του γεύση, το οποίο έχει έρθει στην Ελλάδα από το 2011, όταν έγινε μόνιμη η έγκρισή για τη χρησιμοποίησή της στην Ευρώπη.

Γλυκό τριαντάφυλλο, Citrus Άρωμα μνήμης

Η Χίος αποτελεί την πηγή μοναδικών και εξαιρετικών γεύσεων που καταφέρνουν νε ξεχωρίσουν διεκδικώντας το δικό τους μερίδιο αναγνώρισης από το «μονοπώλιο» της μαστίχας. 




Μυροβόλος είναι το προσωνύμιο της Χίου, και όχι άδικα, καθώς εκτός από την μαστίχα θα βρει κανείς ευωδιαστά εσπεριδοειδή, με πιο γνωστό το μανταρίνι, αλλά και αρωματικά τριαντάφυλλα που μοσχομυρίζουν την Άνοιξη.

Μέλι με κηρήθρα, Melira

Ένα ακόμη προϊόν μελιού από την Melira που αυτή τη φορά συνοδεύει το μέλι της και με πραγματική κηρήθρα.





Το μέλι περιέχει ποικιλία θρεπτικών συστατικών που είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό ενώ μπορεί να συνοδεύσει πλήθος συνταγών και εδεσμάτων.

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Ginger beer, 3cents

Ένα ελληνικό αναψυκτικό διαφορετικό από ότι γνωρίζατε μέχρι σήμερα κερδίζει διακρίσεις και την διεθνή καταξίωση.




Τα αναψυκτικά 3cent έχουν δημιουργήσει αίσθηση τον τελευταίο χρόνο, τόσο στον χώρο των bars όσο και σε πολλούς ιδιώτες που αναζητούν ποιότητα και απόλαυση στο ποτό τους. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.