ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 21 Μαΐου 2016

Ελληνική μπύρα με τη «σφραγίδα» της Chimay - Notias: Μια νέα μπίρα με σαφράν!



Η Notias βάζει κρόκο στο λυκίσκο, μετουσιώνοντας την περίφημη Chimay σε ιστορία ελληνοβελγικής φιλίας.

Έρχονται τα "έξυπνα" καπάκια μπουκαλιών

Έρχονται τα έξυπνα καπάκια μπουκαλιών
Έαν ανήκετε σε όσους αντιπαθούν να χρησιμοποιούν την όσφρηση για να ελέγξουν την φρεσκάδα -η μή- του γάλακτος και άλλων συσκευασμένων υγρών τροφίμων, τότε το επόμενο νέο θα σας ενθουσιάσει.

Φέτες Τρούφας, Mushrooms Hellas

Φινετσάτη γεύση τρούφας σε φέτες από την Κοζάνη




Η εθιστική και ταυτόχρονα απολαυστική γεύση της καλοκαιρινής μαύρης τρούφας κλεισμένη σε ένα βαζάκι των 40ml. Λεπτές φέτες τρούφας σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με έντονα αρωματικό χαρακτήρα και γήινη γεύση.

Αυγοτάραχο Τρίμα, Trikalinos

Το αυγοτάραχο αποτελεί ένα premium ελληνικό προϊόν από την περιοχή του Μεσολογγίου.




Η εταιρεία Trikalinos είναι γνωστή για τα προϊόντα αυγοτάραχου από κέφαλο στην περιοχή του Μεσολογγίου. Πρόκειται για το μοναδικό προϊόν ΠΟΠ που προέρχεται από την αλιεία και είναι αρκετά δημοφιλές στους καλοφαγάδες.

Κεφύριον, Ραγιάν

Τα τελευταία 30 χρόνια το Ραγιάν από το Κιλκίς ακολουθεί μια ιδιαίτερη φιλοσοφία που στηρίζεται αφενός στην επιθυμία για μια υγιεινή διατροφή αφετέρου στη διατήρηση πατροπαράδοτων τεχνικών με κυρίαρχες αυτών του Ποντιακού Ελληνισμού. 




Το Κεφύριον του Ραγιάν από αγελαδινό γάλα είναι ένα τέτοιο παράδειγμα ευρέως γνωστό ως  προβιοτικό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας καθώς περιέχει πολύτιμες βιταμίνες αλλά και 11 προβιοτικά.

Πανσέτα μαύρου χοίρου, Φάρμα Φωτιάδη

Μια ακόμη λιχουδιά από την Πιερία και τον δημοφιλή μαύρο χοίρο. 




Η Φάρμα Φωτιάδη είναι από τις πρώτες φάρμες στην Ελλάδα όπου εκτρέφεται μαύρος χοίρος σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε με τη συνδρομή και πολύτιμη συνεργασία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Oven Sesame: όταν το ταπεινό κουλούρι γίνεται καταπληκτικό φαγητό



Το «ΣουΚου», δηλαδή σουσαμένιο κουλούρι φτιαγμένο με φρέσκια ζύμη, ψήνεται και γεμίζεται μπροστά σας με εκλεκτά ελληνικά υλικά τη στιγμή της παραγγελίας.

Oven Sesame,

Διαφημίσεις εναντίον πραγματικότητας: Ένα συναρπαστικό φωτογραφικό project για το πρόχειρο φαγητό



Η πρώτη διαφήμιση στην ανθρώπινη ιστορία εμφανίστηκε εδώ και πάρα πολύ πολύ καιρό. Σήμερα, ολόκληρες ομάδες ειδικών εργάζονται επιμελώς για να κάνουν τα προϊόντα πιο ελκυστικά, νόστιμα ή επιθυμητά. 

Φακές Εγκλουβής

Οι γυναίκες της Εγκλουβής λίγο μετά την Πρωτοχρονιά σπέρνουν τη φακή για να ξεκουραστεί κάτω από το χιόνι πριν τη βοτανίσουν με τον ερχομό της Άνοιξης.




Η Εγκλουβή είναι ένα χωριό που βρίσκεται στο οροπέδιο Βουνί της Λευκάδας εγκλωβισμένο ανάμεσα σε 4 κορυφές. Οι λιγότεροι από 100 κάτοικοι της ασχολούνται αποκλειστικά με την καλλιέργεια της φακής καθώς, εξαιτίας του μικροκλίματος, της βιολογικής καλλιέργειας και της συγκομιδής που γίνεται με τα χέρια, καταφέρνουν να παραδώσουν προϊόν άριστης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας.

Κρητικά ξεροτήγανα, Σημανδηράκης

Το γευστικό ταξίδι στην Κρήτη δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει ένα από τα πιο παραδοσιακά γλυκά του νησιού. 




Η οικογενειακή επιχείρηση Σημανδηράκη ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο χώρο του παραδοσιακού κρητικού εδέσματος στα τέλη της δεκαετίας του 1980 στο χωριό Κερά στο Καστέλι Κισσάμου Χανίων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΔΙΑΠΑΝΤΟΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ !! VIDEO

Μια συσκευή που θα παρέχει ανεξάντλητη ενέργεια με μηδαμινό κόστος είναι το ενεργειακό όνειρο του πλανήτη.

Η μετεξέλιξη του «Υπερίωνα»: Από την πειραματική του διάταξη, αριστερά, στο μοντέλο της αναμενόμενης γεννήτριας 45KW με 9 αντιδραστήρες.

Χαρουπόμελο, Creta Carob

Το χαρουπόμελο, δηλαδή το σιρόπι του χαρουπιού, είναι ιδανικό υποκατάστατο της ζάχαρης με μεγάλη θρεπτική αξία. 




Πρόκειται για ένα δημοφιλές προϊόν στην Κρήτη με μεγάλη ιστορία, ήδη από την αρχαιότητα, αλλά και ευεργετικές ιδιότητες για την ανθρώπινη υγεία.

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Premium lager Brink’s, Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία

Μια μπίρα από το πρόσφατο παρελθόν έρχεται να δροσίσει τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού.




Η μπίρα Brink’sείναι η ιστορία, σε μπουκάλι, του Γερμανού μαθηματικού Bernd Brink που εγκαταστάθηκε στο Ρέθυμνο πριν από 15 χρόνια και ξεκίνησε να φτιάχνει μπίρα. Ερωτεύτηκε ελληνίδα, επισκέφτηκε την Κρήτη, αγάπησε τον τόπο και ξεκίνησε αυτό που ήξερε να κάνει καλά ως ιδιώτης, μπίρα με την ονομασία Ρεθυμνιακή [για όσους την θυμούνται έτσι].

Τσίπουρο με lime και ginger, Yamas

Ένα νέο ελληνικό προϊόν που έρχεται να διεκδικήσει μια θέση στην αγορά των αλκοολούχων αναψυκτικών με αφετηρία την παράδοση. 




Η Yamas είναι μια σχετικά νέα εταιρεία που δεν έχει κλείσει ακόμη χρόνο ζωής αλλά ιδρύθηκε από ανθρώπους της αγοράς των τροφίμων. Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει τα πρώτα ελληνικά ποτά στην κατηγορία RTD, δηλαδή, ready to drink ποτά από ελληνικά αποστάγματα.

ΒΙΑΝΕΞ: Ελληνική καρδιά, από την οδό Πειραιώς ως την Ιαπωνία!



Με 1.200 εργαζόμενους, όλους Έλληνες, η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της χώρας δεν έχει κάνει καμία περικοπή μισθών και θέσεων εργασίας μέσα στην κρίση
Η οικογένεια Γιαννακόπουλου υπάρχει στο φάρμακο πολύ πριν την ίδρυση της ΒΙΑΝΕΞ, της εταιρείας που έμελλε να κατακτήσει την πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών.

Θυμαρίσιο μέλι Ρυτόν

Η γαστρονομική Κρήτη συνεχίζει να μας προσφέρει μικρούς θησαυρούς από την ευλογημένη γη της. 




Μια ακόμη γευστική ιστορία από τα Χανιά που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια από μια παρέα νέων ανθρώπων. Με φιλοσοφική διάθεση και αγάπη για τη φύση, προσπαθούν να συνδέσουν τη γαστρονομία με τον πολιτισμό και τη φύση, μια προσπάθεια που αποτυπώνεται έντονα στο θυμαρίσιο μέλι της Ρυτόν.

Στραγγιστό γιαούρτι, Φάρμα Νότας

Η βελούδινη αίσθηση ενός στραγγιστού γιαουρτιού από την Θεσσαλία με γεύση όπως θα έπρεπε να είναι το γιαούρτι 



Στην Τερψιθέα λίγο έξω από τη Λάρισα στην Φάρμα Νότας μια αξιόλογη προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 25 χρόνια.

Ψωμί, Betty’s Bakery

Τι έγινε και ξαφνικά όλοι μιλούν για αυτό το ψωμί που διανέμεται σε επιλεγμένα σημεία κυρίως με ποδήλατα. 




Το Betty’Bakery είναι μια νέα προσπάθεια που ξεκίνησε η Ελισάβετ όταν αποφάσισε να αφήσει το marketingκαι την επικοινωνία και να ασχοληθεί με το ψωμί. Αν και από ότι φαίνεται το marketingσυνεχίζει να υποβόσκει εντούτοις στο σύνολο της ιδέας η συνταγή είναι πετυχημένη κυρίως λόγω της πρώτης ύλης και της διαδικασίας.

Το Παντοπωλείο Μεσογειακής Διατροφής

Κάθε συνάντηση με την Μαριάννα Κομητοπούλου είναι σαν ένα ιδιαίτερο μάθημα πατριδογνωσίας των ελληνικών γεύσεων.

FullSizeRender (11)
Η Μαριάννα Κομητοπούλου στη κάβα του Παντοπωλείου Μεσογειακής Διατροφής στην οδό Σοφοκλέους.
Η Μαριάννα , του Παντοπωλείου Μεσογειακής Διατροφής , δεν είναι ένα τυχαίο άτομο. Εδώ και 25 ολόκληρα χρόνια ασχολείται με τους μικρούς παραγωγούς, κι όταν λέμε ασχολείται δεν εννοούμε ότι στέλνει μόνο τα καλογραμμένα ενημερωτικά δελτία τύπου με δείγματα προιόντων στους δημοσιογράφους γεύσεις από το αγαπητό παντοπωλείο στην οδό Σοφοκλέους.

Χυλοπίτες Αρκαδιανής

Στην ορεινή Αρκαδία κοντά στην Καρύταινα βρίσκεται ένα χωριό που του αρέσει να αυτοαποκαλείται ως «εγχείρημα».




Η Αρκαδιανή είναι η προσπάθεια μια ομάδας συγχωριανών από το χωριό Ψάρι που ένωσαν τις δυνάμεις κάτω από ένα κοινό όνομα. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2004 και σκοπός της ήταν η παραγωγή παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων με τοπικά υλικά, τεχνικές και μεθόδους.

Τι τρώμε; Τι είναι το Βιτάμ(Μαργαρίνη);


Προσοχή μαργαρίνη! Μια πλαστική ουσία!
Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης.
Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για...
την έρευνα

Νέες γεύσεις παγωτού φέρνει το φετινό καλοκαίρι η Κρι Κρι




Νέα σειρά παγωτών φέρνει στα κίτρινα ψυγεία η Κρι Κρι και υπόσχεται «μοναδικές, καλοκαιρινές στιγμές δροσιάς και ξεγνοιασιάς».
Τη νέα της σειρά παγωτών για το φετινό καλοκαίρι εγκαινιάζει η Κρι Κρι.

Κορρές: Το απόλυτο ελληνικό brand!



Δεκαέξι χρόνια τώρα, τα φυσικά καλλυντικά του Γιώργου Κορρέ, με τις πρώτες ύλες να μυρίζουν Ελλάδα και το ξεχωριστό design, είναι ο ιδανικός πρεσβευτής της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό

Έτσι θα είναι από σήμερα όλα τα πακέτα τσιγάρων στην Ελλάδα. Οι 42 φωτογραφίες – θρίλερ

(ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ) 
Από 20 Μαΐου υποχρεωτικά το 65% των πακέτων τσιγάρων που θα κυκλοφορεί στην Ελλάδα θα καλύπτεται από αποτρεπτικά για το κάπνισμα μηνύματα και φωτογραφίες.

Μαρμελάδα πράσινης ντομάτας, Ιδιότροπα

Βαζάκια με θησαυρούς μπορεί να βρει πλέον κανείς σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο συγκεκριμένος θησαυρός έχει καταγωγή από την Προσοτσάνη Δράμας. 




Στην Προσοτσάνη του νομού Δράμας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  η οικοτεχνία της Φωτεινής Χατζή παρασκευάζει και τυποποιεί ήδη από το 1992 προϊόντα που προέρχονται από την αποξήρανση νωπών λαχανικών. Αρχικά την πιπεριά της περιοχής και αργότερα την ντομάτα.

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Φέτος ξεδιψάμε με ελληνικές μπύρες! Αγοράζοντας ελληνικές μπύρες τονώνουμε τη δική μας οικονομία



Οι διαφημίσεις για τις μπύρες εισαγωγής είναι πολλές και βρίσκονται στον...αφρό των ημερών λόγω της ζέστης. Κι όμως η ελληνική μπύρα κερδίζει συνεχώς έδαφος. Αγοράζοντας άλλωστε ελληνικές μπύρες τονώνουμε τη δική μας οικονομία και όχι αυτή των Γερμανών ή των Ολλανδών που μπορεί να ξέρουν από μπύρα αλλά δε γνωρίζουν τίποτε όπως φαίνεται από τη δική μας κουλτούρα.

Κύκνος: Η παλαιότερη ελληνική κονσερβοποιία



Με ιστορία 101 ετών και άμεση σύνδεση με την ελληνική αγροτική παραγωγή, η «Κύκνος» έχει συνδέσει τα προϊόντα της με τις περιπέτειες της σύγχρονης Ελλάδας. Και σήμερα είναι μια από τις υγιέστερες οικονομικά εταιρείες της χώρας!

Βολάκι Άνδρου ΑΣΟΥΤΗ

Ένας τρόπος για να έχουμε το καλοκαίρι μαζί μας και τον χειμώνα είναι τα γλυκά του κουταλιού. 




Το τυροκομείο της οικογένειας Ασούτη βρίσκεται στο Κορθί της Άνδρου και αποτελεί ένα από τα παραδοσιακά τυροκομεία του νησιού. Ως τέτοιο δεν θα μπορούσε να μην έχει στην ποικιλία των τυριών που παρασκευάζει το ανδριώτικο βολάκι, από τα χαρακτηριστικά τοπικά τυριά του νησιού.

Ice tea από ελληνικά βότανα!


Τρεις μικρές ελληνικές εταιρείες, τρεις αισιόδοξες ιστορίες, τρία μυρωδάτα παγωμένα ροφήματα από ελληνικά βότανα. Ανάσα. Ορεάνθη. Δάφνις και Χλόη. Τα ονόματα και μόνον σε προδιαθέτουν για κάτι ονειρικό, κάτι ευωδιαστό, κάτι ελληνικό. Είναι τα ονόματα τριών μικρών επιχειρήσεων που συλλέγουν, επεξεργάζονται και πωλούν ό,τι πιο φίνο και ευεργετικό παράγει εδώ και χιλιετίες η Ελλάδα: τα βότανά της.
854518_737334_239132042944904_423780598088656946_o
Ξεχάστε τα περίπου πέντε χιλιάδες (!) βότανα της χώρας μας με την παλιά τους εμφάνιση, συσκευασμένα σε αχνοτυπωμένα χάρτινα κουτάκια και βρασμένα σε μπρίκια στην κουζίνα των γιαγιάδων μας.

ΚΑΛΛΙΈΡΓΕΙΑ ΜΕ ΠΟΛΎ ΜΙΚΡΌ ΑΡΧΙΚΌ ΚΕΦΆΛΑΙΟ ΧΩΡΊΣ ΠΆΓΙΑ ΈΞΟΔΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΌ ΕΙΣΌΔΗΜΑ 900 ΕΥΡΏ ΤΟ ΚΙΛΌ!!!


Επένδυση με πολύ μικρό αρχικό κεφάλαιο, χωρίς πάγια έξοδα και με ελκυστικές αποδόσεις αποτελεί η καλλιέργεια της τρούφας, h oπoia μπορει να αξιοποιησεί αμέτρητα ανεκμετάλλευτα αγροτεμάχια 

Ελιξίριο ξιδιού Amelie, Ηπειρώτικο κελάρι

To Ηπειρώτικο κελάρι και η οικογένεια Βαϊμάκη ακολουθούν έναν ξεχωριστό δρόμο περιπλάνησης στον τομέα του οίνου που διαρκεί ήδη περισσότερα από 100 χρόνια.




Σταθερή αναφορά σε αυτή την περιπλάνηση η Ήπειρος, από την Παραμυθιά ως την Ζίτσα και από εκεί στο Κουτσελιό Ιωαννίνων.
Τα ελιξίρια είναι μια ξεχωριστή κατηγορία καθώς διατίθενται ως ηδύποτα χωρίς αλκοόλ. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για αρτύματα αρωματισμένου ξιδιού που αν θέλει κάποιος μπορεί να τα δοκιμάσει και σκέτα με πάγο.

Μανιταροπίλαφο, Αγροζύμη

Μια έτοιμη συνταγή από ελληνικές πρώτες ύλες που συνδυάζει γεύση και ποιότητα.




Η Αγροζύμη ξεκίνησε το 1969 ως φούρνος, διαθέτει σήμερα μια μεγάλη ποικιλία από ζυμαρικά όπως στριφτάρια, χυλοπίτες, βίδες, τραχανά, κους κους, κριθαράκι και πολλά άλλα, με υλικά από τον κάμπο των Γιαννιτσών αλλά και παραγωγούς της Μακεδονίας.

Καπνιστό φιλέτο σαρδέλας, Stella mare

Καπνιστός μεζές σαρδέλας για ουζοκατάσταση και όμορφα καλοκαιρινά τραπέζια. 




Η λιχουδιά αυτή μας έρχεται από τη Μεσσηνία, και συγκεκριμένα τη Μαραθόπολη κοντά στους Γαργαλιάνους. Εκεί, δραστηριοποιείται για περισσότερα από 10 χρόνια η Stella mare. Η οικογένεια Τεριζάκη έχει δημιουργήσει μια υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας αλιευμάτων, με εξειδίκευση στο φιλετάρισμα  γαύρου και σαρδέλας. 

Χωριάτικα Στριφτάρια με Σπιρουλίνα και Κρίταμο με Λουκάνικο και Πιπεριές για Μεσογειακή Διατροφή



Για Μεσογειακή Διατροφή


Striftaria with Spiroulina

Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη ανάρτησή μου, με τα προϊόντα που γενναιόδωρα μου πρόσφερε η κ. Κομητοπούλου και από αυτά που αγόρασα από το Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής, χρησιμοποίησα τα στριφτάρια με σπιρουλίνα και κρίταμο για να φτιάξω τη σημερινή συνταγή.

Δείτε τι καταπίνουμε με τα δημητριακά (και όχι μόνον) !

Αλλη μια σοκαριστική αλήθεια για τα δημητριακά (και όχι μονον…) Δεν θέλω να ισχυριστώ ούτε να πιστέψω πως όλα τα δημητριακά εμπεριέχουν τέτοια δηλητήρια όπως αυτό που κατέδειξε το βιντεο…

Κατσικίσιο βούτυρο, Κουτρομάνος

Το τυροκομείο του Κουτρομάνου βρίσκεται στο Καρπενήσι και παράγει, μεταξύ άλλων, εξαιρετικό κατσικίσιο βούτυρο. 




Το τυροκομείο του Κουτρομάνου από το 1981 στο Καρπενήσι χρησιμοποίει γάλα αιγοπροβάτων μικρών παραγωγών από τα Άγραφα. Το γάλα αυτό είναι που κάνει τα προϊόντα του τυροκομείου ξεχωριστά καθώς πέρα από την μοναδική τους γεύση μεταφέρουν και τις μυρωδιές του τόπου στο τραπέζι μας.

Ναι ρε Έλληνα ...! Η Ελλάδα είχε βιομηχανία αυτοκινήτων (με ανταγωνισμό!) από το 1900!

Ναι ρε Έλληνα, αντί να προωθείς την κάθε εικόνα που σου στέλνουν στο facebook, προώθησε αυτή την εικόνα! Που ξέρεις, μπορεί κάποιος να εμπνευστεί! Η Ν. Θεολόγου ήταν ελληνική εταιρεία κατασκευής οχημάτων.

Η 88χρονη Κρητικιά που ακόμα μπολιάζει τα δέντρα της

Τι κι αν ο χρόνος άφησε τα σημάδια του που επωμίστηκε στην πλάτη της η Γαλιανή παπαδιά Ευαγγελία Χουστουλάκη, σύζυγος του μακαρίτη ιερέα Γεωργίου Εμμαν. Χουστουλάκη; – Η τέχνη της όμως στο να μπολιάζει δένδρα, και το μεράκι της δεν την έχουν ακόμα εγκαταλείψει.mpoliasma-giagia
-Και μόνο να επισκεφθείς, παιδί μου, την περιουσία σου, έχεις κέρδος 40 παράδες…..Μας λέει πάντα η θεία Ευαγγελία, και το πιστεύει ακράδαντα!

Βιολογικό πετιμέζι, Καραγγελής

Ένα ακόμη προϊόν από την Καλαμάτα που αναδεικνύει τη δυναμική και τον ρόλο της περιοχής στον γαστρονομικό χάρτη της Πελοποννήσου.




Ο Γιώργος Καραγγελής είναι οινολόγος και χημικός τους Πανεπιστημίου Αθηνών γνωστός στον χώρο για τις δραστηριότητες του στην Καλαμάτα τόσο στον εκπαιδευτικό όσο και στον επιχειρηματικό τομέα των τροφίμων.

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Sette herbe - Ένα λικεράκι για την χώνεψη



Sette herbe
Οι μυστηριώδεις ιστορίες πάντα είναι αγαπημένες και όταν άκουσα για ένα λικέρ που πωλείται μόνο στο μοναστήρι της Κυράς της Φιλέρημου στη Ρόδο δεν μπορούσα να αντισταθώ στον πειρασμό. Η συνταγή του sette herbe προέρχεται από τους φραγκισκανούς μοναχούς και, παρόλο που έχουν αποχωρήσει από το νησί, φυλάσσεται ακόμα με θρησκευτική ευλάβεια.

Έρχεται το 1o Athens Street Food Festival!



Το 1ο Athens Street Food Festival, ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχτεί τις αγαπημένες λιχουδιές «των δρόμων» όλου του κόσμου, στην καρδιά της Αθήνας. 

The office blend, Daphnis and Chloe

Ένα αφέψημα βοτάνων με δυναμωτικές ιδιότητες συνδυάζει όλα τα καλά στοιχεία της ελληνικής φύσης. 




Το Δάφνις και Χλόη του Λόγγου ήταν ένα από τα πρώτα μυθιστορήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που γράφτηκε στην Ελλάδα και γνώρισε τη διεθνή καταξίωση και αποδοχή. Κάπως έτσι γράφεται σήμερα και η ιστορία της εταιρείας Daphnis and Chloe που με έδρα το Κουκάκι διανέμουν τα προϊόντα τους σε ολόκληρο τον κόσμο και σε επιλεγμένα σημεία στην Ελλάδα.

Κίνδυνος δηλητηρίασης: Πώς φαίνεται αν το παγωτό που αγοράσατε έχει λιώσει και ξαναπαγώσει!



Βακτηριακή μόλυνση μπορεί να προκαλέσει η κατανάλωση παγωτού, το οποίο καταψύχθηκε ξανά αφού είχε αποψυχθεί πρώτα.

Όταν το παγωτό μένει εκτός κατάψυξης και αρχίζει να λιώνει, ξεκινάει μια χημική διαδικασία που παράγει βακτήρια.

Σε μία χώρα, όπου έχει βυθιστεί στην κατήφεια, την εθνική μιζέρια δείτε 3 Έλληνες που αριστεύουν


Τάσος Φραντζολάς, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Νίκος Αράπκουλε: Μιλήσαμε με 3 καινοτόμους και πετυχημένους νέους συμπατριώτες μας, για τα εγχειρήματά τους.

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ΕΥΑ

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΕΥΑ από την Μεσσηνία έρχεται να ενδυναμώσει την αίσθηση πως τα ελληνικά ελαιόλαδα είναι πλέον σε καλό δρόμο.




Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο EYA παράγεται από την ποικιλία κορωνέικη των ιδιόκτητων ελαιώνων της εταιρείας στην Μεσσηνία. Οι ελαιώνες αυτοί βρίσκονται στην Εύα του δήμου Μεσσήνης, 18 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καλαμάτας, μια περιοχή που έδωσε το όνομα της και στο συγκεκριμένο ελαιόλαδο. Το evoo ΕΥΑ είναι ένα φρέσκο προϊόν με λίγους μήνες παρουσίας που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα με την ολόλευκη

Το μεγάλο come back της ελληνικής ρετσίνας.


FullSizeRender (6)
“Η ρετσίνα σε κολονάτο ποτήρι, ποιός θα το πίστευε…Η ρετσίνα να αποσπά χρυσά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού! ”
Ο συμπαθητικός οινοποιός Στέλιος Κεχρής χαμογελά καθώς μιλά για τα κρασιά του και έχει κάθε λόγο : η ελληνική ρετσίνα πλέον έχει πάρει τη θέση που της αξίζει στις διεθνείς αγορές.

Η μεγάλη απάτη με τις τροφές που τρώμε

Τα τελευταία πενήντα χρόνια το ανθρώπινο είδος έχει εμπλακεί σε ένα τεράστιο και περίπλοκο πείραμα, που χρησιμοποιεί τα σώματά μας, την υγεία μας, την ευημερία μας και την καλή μας θέληση, για να τεστάρει την υπόθεση ότι η σύγχρονη επιστήμη μπορεί να βελτιώσει τις τροφές και τα φάρμακα που μας προσφέρει η Φύση.

Χειροποίητα στριφτάρια με ντομάτα, Τέρπνον

Ένα παραδοσιακό ζυμαρικό σε μια απλή αλλά γευστικότατη επιλογή .




Τα στριφτάρια είναι μικρά ζυμαρικά που οφείλουν το όνομά τους στο στρίψιμο που εμφανίζουν στην όψη τους και γίνεται κατά την κοπή και αποξήρανση τους. Συνηθίζονται πολύ στην Κρήτη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Δύο νέοι πήραν τη μεγάλη απόφαση και έγιναν μελισσοκόμοι: Δείτε πως ξεκίνησαν, και πέτυχαν μέσα στην οικονομική κρίση...



Η οικογένεια Χαλιμούρδα ακολουθεί τον χορό των μελισσών περισσότερο από μισό αιώνα. Τα δύο νεότερα μέλη της, η Ισμήνη και ο Γιώργος, διηγούνται στην εφημερίδα «ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ» μια ιστορία γλυκιά σαν μέλι που δεν είναι άλλη από την ιστορία της οικογένειάς τους στην μελισσοκομία. Η παράδοση πέρασε με επιτυχία και διεθνείς διακρίσεις στην 4η γενιά.

Έστειλαν σουβλάκι delivery 3.641 χλμ από το Κρανίδι ως την Βρετανία (βίντεο)



Τη μεγαλύτερη έκπληξη γνώρισε ένας Έλληνας στη Βρετανία όταν έφτασε στην πόρτα του το λαχταριστό σουβλάκι που τόσο επιθυμούσε, με την DailyMail να κάνει λόγο για το μακρύτερο «takeaway delivery» που έγινε ποτέ!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.