ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

Αρετούσα! Ελληνικά κρασιά με άρωμα Κρήτης



Από το πρώτο κρασί «Εβίβα» μέχρι και σήμερα, επιδιώκουν την ανάδειξη των ελληνικών ποικιλιών!
Το κρασί στην Ελλάδα!

Botanico Gold Seal, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

Το βαλσαμικό ξίδι στην Ελλάδα είναι από τα πιο ταλαιπωρημένα αρτύματα και γι’ αυτό οι καλές προσπάθειες θα πρέπει να ξεχωρίζουν.




Το εξαιρετικά ελληνικά βαλσαμικά είναι ελάχιστα και σε αυτά συγκαταλέγεται το Aceto Botanico Gold Seal του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη. Με την εμπειρία του οινοποιού, με σεβασμό στην ιστορία του βαλσαμικού και προσήλωση στην ποιότητα, το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη παραδίδει ένα πλούσιο σε άρωμα και γεύση προϊόν. Το Βοτανικό Ξίδι Αδριανής παράγεται από επιλεγμένα λευκά σταφύλια της Δράμας.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο για την Ελλάδα που έχει σαρώνει στα παγκόσμια βραβεία !!! (vid)

Ένα βίντεο για τον ελληνικό τουρισμό έχει πάρει τρία τιμητικά βραβεία. Το βίντεο, το οποίο έχει τίτλο «Greek Tourism. An eternal joyrney», είναι παραγωγής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε σκηνοθεσία του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα και παρουσιάζει την Ελλάδα ως το ιδανικό μέρος για τουρισμό.

ΕΡΕΥΝΑ:Το «βρώμικο» φαγητό επηρεάζει σοβαρά την υγεία μας!



Η συστηματική κατανάλωση πρόχειρου φαγητού αποτελεί μια δημοφιλή συνήθεια, η οποία όμως ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.
Το junk food περιέχει υψηλές ποσότητες αλατιού και κορεσμένων λιπαρών οξέων, που συνδέονται με νοσήματα όπως η παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά, ο καρκίνος κ.ά.

ALS Ακταία, Αλυκές Σουνίου

Αλάτι φυσικής αφύγρανσης από τη θάλασσα του Αιγαίου με την πολύτιμη συμβολή του ηλίου.




Τα περισσότερα αξιόλογα ελληνικά προϊόντα  παρουσιάζουν  ένα γοητευτικό ενδιαφέρον που ξεκινά από το όνομά και φτάνει έως τη διαδικασία παραγωγής τους. Τέτοιο είναι και το Als Aktaia που αντλεί το όνομά του από την αρχαία λέξη [αλς] για τη θάλασσα αλλά και την Ακταία, μια από τις Νηρηίδες. Η Ακταία ήταν θεότητα της θάλασσας «υπεύθυνη» να κρατά την ισορροπία των σχέσεων μεταξύ ακτών και θάλασσας!

Τα καλύτερα παραδοσιακά γιαούρτια της Αττικής



Αν σας μυρίζει μια ελαφριά ευχάριστη φρέσκια κατσικίλα ή μια ευγενική προβατίλα, αν ξινίζει ελάχιστα παραπάνω από το γιαούρτι που συνήθως καταναλώνετε αντί να γλυκίζει, αν η ημερομηνία λήξης του είναι μικρότερη από αυτήν του εμπορίου, αν έχει πέτσα και αν «νερουλιάζει» όταν σερβίρετε την πρώτη κουταλιά από τον κεσέ, τότε είστε σε καλό δρόμο: το γιαούρτι αυτό είναι ζωντανό, φτιαγμένο από γάλα και όχι σκόνη γάλακτος, χωρίς σταθεροποιητές και πρόσθετα αρώματα ή χρώματα και με τον παραδοσιακό τρόπο που κρατά ζωντανά τα ευεργετικά συστατικά της πανάρχαιας αυτής θρεπτικής και θεραπευτικής υπερτροφής.

Το καλύτερο παγωτό βανίλια στην Αθήνα!

Υπάρχουν στιγμές στη γευστική ιστορία αυτής της πόλης που χαίρεσαι να είσαι παρών. Όπως όταν ο Γιάννης Μπακογιάννης πειραματίστηκε, κατόπιν απαιτήσεως των πιστών πελατών του, με το παγωτό γιαούρτι. Θα ήθελα να είμαι εκεί, να δοκιμάζω μία από τις πρώτες μπουκιές, καθώς το παγωτό θα βγαίνει ολόλευκο και αφράτο από το παγωμένο κάδο του.
rx_IMG_8734Είμαι ήδη λάτρης της βανίλιας του. Είναι το καλύτερο παγωτό βανίλια που έχω γευθεί και , πίστεψέ με , ο σύντροφός μου ήταν ο υπεύθυνος μεγάλης και διεθνούς αλυσίδας παγωτών παγκοσμίως, αυτή τη δουλειά έκανε ο δύστυχος, δοκίμαζε παγωτά ακατάπαυστα. Σπίτι μας , λοιπόν, έχει έρθει πάάάρα πολύ παγωτό, βανίλια ιδιαίτερα. Τίποτα σημαντικό δεν θυμάμαι. (Αντε, καμμιά σος σοκολάτας από πάνω…)

Από ένα χωριό της Καρδίτσας με 30 κατοίκους στα Harrods και την Αμερική

Πριν από αρκετά χρόνια έκαναν το «ντεμπούτο» τους στην ελίτ των διεθνών αγορών, κατακτώντας, μεταξύ άλλων, τα ράφια του περίφημου βρετανικού πολυκαταστήματος Harrods.
Σήμερα, τα προϊόντα Γκουσιάρη, από μια οικοτεχνία με έδρα ένα πολύ μικρό χωριό στα ανατολικά του νομού Καρδίτσας, με μόλις 30 κατοίκους, το χωριό Ηλιάς, έχουν βάλει πλώρη για άλλες αγορές: τοΧονγκ-Κονγκ αλλά και την εξωτική Χονολουλού, στη Χαβάη.

Ταχίνι Δράμας, Ελευθερίου

Ένα ακόμη γευστικότατο ταχίνι από τη Δράμα σε δύο γεύσεις για νόστιμα και θρεπτικά σνακ .




Ο Ελευθέριος Παπαδόπουλος παράγει χαλβά με μεράκι εδώ και πολλές δεκαετίες συνεχίζοντας την παράδοση του προπάππου του, πρόσφυγα από την Καππαδοκία. Το εργαστήριο του βρίσκεται λίγο έξω από τη Δράμα στο δρόμο προς Καβάλα και παράγει μικρές ποσότητες που διατίθενται μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα ελληνικών προϊόντων.

Δώρο στους καπνίζοντες από την ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ


Εκπληκτικό τσάι: Ένα φλιτζάνι την ημέρα θα σας κάνει να ξεχάσετε τις καρδιακές παθήσεις!!!

Τσάι Καρυδιάς

ΑΥΤΑ είναι τα τσιγάρα που ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ από την κυκλοφορία: Μάθε ποια και πότε

Απορρίφθηκαν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο οι...
προσφυγές της Πολωνίας και της αμερικανικής καπνοβιομηχανίας Philip Morris κατά της απαγόρευσης της χρήσης αρωμάτων στα προϊόντα καπνού και της επιβολής της ομοιομορφίας στα πακέτα των τσιγάρων.

Μαρμελάδα σύκου, Kumilio

Γευστική μαρμελάδα με γεμάτο σώμα που παρασκευάζεται από εξαιρετικά σύκα Κύμης. 




Τα σύκα Κύμης αποτελούν ένα αναγνωρισμένο προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης [Π.Ο.Π], καθώς ο τρόπος παρασκευής τους, αλλά και η γεύση τους, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την περιοχή.  Το kumilio είναι μια νέα εταιρία, που μόλις δημιουργήθηκε, και παράγει ξερά σύκα από τα 400 ιδιόκτητα δέντρα του. 

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Οι σπόροι ταξιδεύουν στον Κολωνό



Η ομάδα Μετάβασης Ακαδημίας Πλάτωνα και το «Δίκτυο Σποροφύλαξης Αττικής» σας προσκαλούν στη γιορτή “Οι σπόροι ταξιδεύουν κάθε μήνα σε άλλη γειτονιά. Κάθε μπαλκόνι κι ένα παρτέρι” το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στις 18:00 στην Πλατεία Πανταζοπούλου στον Κολωνό, όπου θα μοιραστούμε γνώσεις για την σημασία των παραδοσιακών σπόρων, την καλλιέργεια και την προστασία τους. Θα φτιάξουμε παρτέρια με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, θα φυτέψουμε λαχανικά από ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες, θα μιλήσουμε για τη συγκαλλιέργεια φυτών και θα παίξουμε με τους μικρούς και τους μεγάλους καλλιεργητές.

Το Burger που τρώμε μπορεί να περιέχει λίγο αρουραίο ή και λίγο άνθρωπο



Μερικά ενδιαφέροντα πλην λίγο αηδιαστικά στοιχεία φέρνει στο φως μια νέα έρευνα του αμερικανικού Clear Labs, που εξειδικεύεται στην ανάλυση τροφίμων, σύμφωνα με την οποία σε δείγμα 258 burgers, τα τέσσερα περιείχαν μερικά λίγο ασυνήθιστα συστατικά- τα τρία DNA αρουραίου κι ένα λίγο ανθρώπινο DNA, είτε από δέρμα, είτε από νύχι ή τρίχα.

Τι θα σας συμβεί αν σταματήσετε να τρώτε λευκό ψωμί!

Το ψωμί είναι μία από τις πιο αγαπημένες τροφές για τους περισσότερους ανθρώπους. Πολλοί δεν μπορούν καν να φανταστούν την ημέρα τους χωρίς να φάνε ψωμί. Αλλά το ψωμί είναι μια “βόμβα” υδατανθράκων βόμβα που έρχεται σε πολλές διαφορετικές μορφές, μερικές από τις οποίες είναι επιβλαβείς για τον οργανισμό και την… σιλουέτα σας, ενώ άλλοι αξίζουν διατροφικούς “επαίνους” και τίποτα άλλο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε το παραδοσιακό, λευκό ψωμί. Δηλαδή ψωμί με λευκό αλεύρι, το οποίο σίγουρα δεν ανήκει στην κατηγορία των τροφών που παίρνουν επαίνους.

Άγριο κρίταμο Ικαρίας, Τρικιριώτης

Το κρίταμο είναι ένας αρωματικός, πραγματικός θησαυρός της Μεσογειακής κουζίνας, γνωστός από την αρχαιότητα.




Διερευνώντας την ποικιλία των ελληνικών προϊόντων συχνά πυκνά ανακαλύπτω διαμαντάκια που με την κατάλληλη χρήση απογειώνουν τη γεύση στο πιάτο και μου υπενθυμίζουν πόσο τυχερός είμαι που ζω σε αυτή τη χώρα [τουλάχιστον γευστικά].

ATHIOOC: Γευσιγνωσία 118 ελαιολάδων από όλον τον κόσμο

  Όταν βρίσκεσαι στην τρίτη θέση της ετήσιας παραγωγής ελαιολάδου και στην πρώτη θέση της ετήσιας κατανάλωσης παγκοσμίως, και μάλιστα με διαφορά από τον δεύτερο, δεν νοείται να μην έχεις και τον δικό σου διεθνή διαγωνισμό.

Αυτό ήταν το σκεπτικό των ανθρώπων που σχεδίασαν, επιμελήθηκαν και διοργάνωσαν τον πρώτο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου 1st Athena International Olive Oil Competition (ATHIOOC). Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε στις 21 και 22 Μαρτίου 2016 στην Αθήνα με την συμμετοχή 256 δειγμάτων από 10 ελαιοπαραγωγικές χώρες.

Χοιρινό Απάκι, Κρασανάκης Μάρκος

Εάν σκεφτεί κανείς γρήγορα 4-5 λέξεις που να θυμίζουν την γαστρονομική Κρήτη σίγουρα μέσα σε αυτές θα είναι και το απάκι. 


Το παραδοσιακό καπνιστό χοιρινό απάκι της Κρήτης είναι ένα μεζές που δύσκολα μπορείς να του αντισταθείς, και γιατί να το κάνεις άλλωστε. Όλο και περισσότεροι παραγωγοί μετατρέπουν το παραδοσιακό αυτό τοπικό έδεσμα σε μια εξαιρετική λιχουδιά που κερδίζει συνεχώς φίλους.

Κανθαρέλλες, Μανιτάρια Δίρφυς

Ένα βαζάκι με αποξηραμένες κανθαρέλλες από την Εύβοια για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.




Ένα ακόμη προϊόν από την εταιρεία Μανιτάρια Δίρφυς που εξειδικεύεται σε αυτό το είδος και έχει έδρα την Εύβοια. Πρόκειται για άγρια μανιτάρια που συλλέγονται με το χέρι στο φυσικό τους περιβάλλον. Οι κανθαρέλλες έχουν ένα ιδιαίτερο πορτοκαλοκαφέ χρώμα που οφείλεται στο β-καροτένιο που περιέχουν.

Αγουρέλαιο, Lithos

Αγουρέλαιο είναι το πρώτο ελαιόλαδο από τις άγουρες, ακόμη πράσινες ελιές που μαζεύεται νωρίς τον Οκτώβριο προς Νοέμβριο και τώρα είναι η εποχή που βρίσκουμε τα τελευταία διαθέσιμα πριν το καλοκαίρι.




To βιολογικό αγουρέλαιο Lithos παράγεται από ελιές της ποικιλίας Αθηνολιά. Ο καρπός της ελιάς συλλέγεται και μεταφέρεται την ίδια ημέρα στο οικογενειακό ελαιοτριβείο όπου και γίνεται η επεξεργασία του σε χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να κρατήσει κάθε πολύτιμο συστατικό της ελιάς.

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής, the secret Keepers

Αγαπημένες πράσινες τραγανές ελιές, τώρα και με αστέρι Great Taste 2014. 


Η Χαλκιδική μας έχει συνηθίσει σε εξαιρετικά προϊόντα που έχουμε παρουσιάσει και εμείς κατά καιρούς μέσα από τη στήλη του FnL-Guide. Ένα προϊόν έκπληξη όμως, με συνεχή ανοδική πορεία είναι η πράσινη ελιά Χαλκιδικής από την The secret Keepers που ιδρύθηκε από μια παρέα νέων

Γρηγόρης Μικρογεύματα & Coffeeright: Το μεγαλύτερο δίκτυο μικρογευμάτων & καφέ στην Ελλάδα και 7ο μεγαλύτερο στην Ευρώπη!



Διαθέτοντας 44 χρόνια εμπειρίας, το δίκτυο Γρηγόρης Μικρογεύματα προσφέρει με ζεστασιά, πίτες, σάντουιτς, σαλάτες, καφέ και ροφήματα Coffeeright, αφήνοντας στον πελάτη την αίσθηση ποιότητας και αυθεντικότητας, φροντίδας και νοστιμιάς, σιγουριάς και απόλαυσης.

AirFastTickets: Το ελληνικό πρακτορείο με τους 15 εκατ. πελάτες



Μια επιχείρηση που γεννήθηκε καταμεσής της κρίσης, αλλά κατάφερε μέσα σε δύο μόλις χρόνια να γίνει μια από τις πιο υγιείς τουριστικές επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Μέλι πεύκου με κανέλα, Karpos

Ένα εξαιρετικό ελληνικό μέλι με διεθνείς προδιαγραφές .




Η εταιρεία Karpos ιδρύθηκε το 2010 παρέχοντας προϊόντα ποιότητας όπως ξίδι, μέλι και πάστα ελιάς μεταξύ άλλων.

Έρχονται τα πρώτα ΑΤΜ παγωτού στην Ελλάδα Mία νέα πρόταση από τον κτηνοτροφικό συνεταιρισμό «Θρακών Αμνός»



Τα πρώτα ΑΤΜ παγωτού είναι γεγονός και αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι από τον κτηνοτροφικό συνεταιρισμό "Θρακών Αμνός".  

Βάλτε το κρίταμο στο τραπέζι σας! Φτιάξτε φυσικό αλάτι.


Έντονα αρωματικό βότανο, συμβάλει στην αντιμετώπιση των καφέ κηλίδων, προσφέρει λάμψη και βελτιώνει τον τόνο του δέρματος.

Αφέψημα βοτάνων Energy, Oreanthi

Μια νέα σειρά από μείγματα βοτάνων με στόχο την βελτίωση της προσωπικής μας ευεξίας. 




Αναζητώντας νέα ελληνικά προϊόντα στα ράφια των παντοπωλείων το μάτι μου έπεσε στα πολύχρωμα τετράγωνα κουτάκια της Ορεάνθης.

Μπύρα Βεργίνα ΠΟΡΦΥΡΑ



Η νέα πρόκληση από τη ζυθοποιία Βεργίνα είναι μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις. Είναι η νέα μπύρα με την αίγλη μιας βυζαντινής αυτοκράτειρας ντυμένης στην πορφύρα! Η μπύρα Βεργίνα Πορφύρα, προέρχεται αποκλειστικά από τη Δεξαμενή Νο.13 της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης και προορίζεται για τους πραγματικούς λάτρεις της μπύρας.

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

11 μικρές επιχειρήσεις που κάνουν την Ελλάδα περήφανη σε όλο τον κόσμο



Στα πρόσφατα διεθνή Great Taste Awards, τα ελληνικά τρόφιμα σάρωσαν τα πιο σημαντικά βραβεία. Πρωτοστάτησαν 11 εταιρείες με εξαιρετική ποιότητα στα προϊόντα τους και σημαντικό –για το μέγεθός τους- δίκτυο εξαγωγών. Αξίζει να τις γνωρίσουμε όλες!

ΕΑΣ Νάξου: μαθήματα τυριού και συνεταιρισμού

Η Νάξος ανέκαθεν φημιζόταν για τα τυριά της, χάρη στο ντόπιο αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν, είναι πως το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων αποτελεί και υπόδειγμα οργάνωσης τοπικών αγροτικών συνεταιρισμών. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, ιδρυμένη το 1926, στόχευε αρχικά να υποστηρίξει τις αγροτικές δραστηριότητες των ντόπιων παραγωγών και να εξασφαλίσει έναν συστηματικό τρόπο τυροκόμησης μικρών ποσοτήτων γάλακτος. Σήμερα αριθμεί 26 μέλη-συνεταιρισμούς και συνολικά 3.274 φυσικά μέλη.




Το 1961, 35 χρόνια μετά την ίδρυσή της, δημιουργείται το πρώτο οργανωμένο Τυροκομείο στο νησί με σκοπό να αυξήσει και να οργανώσει αφενός την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων αλλά και να εξασφαλίσει έλεγχο ποιοτικό. Η ένωση αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί μία «ομπρέλα» για όλους τους παραγωγούς και τα αγαθά του νησιού: γαλακτοκομικά, κρέατα, πατάτες, λιπάσματα και ζωοτροφές.

Δροσιστικό παγωτό από βουβαλίσιο γάλα, παραγωγής της οικογένειας Μπέκα.

Δροσιστικό παγωτό από βουβαλίσιο γάλα, παραγωγής της οικογένειας Μπέκα.




Καλοκαίρι και παγωτό είναι έννοιες συνυφασμένες και αδιαίρετες καθώς η δροσιά του παγωτού χαρίζει αναζωογονητικές στιγμές απόλαυσης. Όταν δε οι στιγμές αυτές συνδυάζονται και με γευστική αρτιότητα τότε μιλάμε για ευδαιμονία.

Ο επιμένων τοπικά: φέτα και γιαούρτι Κιθαιρώνα

Σε ένα κείμενο της Μαρίας Χαραμή είχα διαβάσει πως «η γεύση ενός τυριού αποκαλύπτει στοιχεία για την καταγωγή του». Πράγματι οι μυημένοι στον θαυμαστό κόσμο των τυριών εύκολα εντοπίζουν την προέλευσή τους δοκιμάζοντας. Για τους απλούς λάτρεις του τυριού δεν μένει παρά να αναζητούμε την καταγωγή τους, όταν εκείνα ξεχωρίζουν σε γεύση και ποιότητα. Αυτό λοιπόν συνέβη με τη φέτα του κυριακάτικου τραπεζιού μας που από την πρώτη κιόλας δοκιμή κέρδισε εκτίμηση και πολλές γενναίες πηρουνιές. Όχι άδικα: γαλακτερή, βουτυράτη, νόστιμη και με υφή ούτε κρεμώδη μα ούτε και ιδιαίτερα στιβαρή - ακριβώς όπως πρέπει.




Την εξαφάνισή της ακολούθησαν επίμονες ερωτήσεις για την προέλευσή της και, μιας που το σημείο παρασκευής της δεν απείχε παρά μια ώρα από την Αθήνα, δύο μέρες μετά ξεκινήσαμε για μια νόστιμη βόλτα.

Σαλάμι Λευκάδος, Πολυχρονόπουλος

Το σαλάμι αέρος αποτελεί ένα από τα εμβληματικά προϊόντα της Λευκάδας. 




Ένα από τα στοιχεία που φαίνεται πως άφησε πίσω της η ενετική επιρροή στη Λευκάδα ήταν η παρασκευή αλλαντικών και ειδικότερα, η παρασκευή ενός είδος σαλαμιού από χοιρινό κρέας και λίπος με σκόρδο και μπαχαρικά όπως ολόκληρα κομμάτια πιπεριού. 

Νιώτικο: τα φημισμένα τυριά της Ίου

 Το Δημοτικό τυροκομείο Ίου, Νιώτικο κατά κόσμον, έχει έστω 5 λόγους να υπερηφανεύεται: το σκοτύρι, το ξινό, το κεφαλοτύρι, τη γραβιέρα και τη μυζήθρα, τα ωραία του, δηλαδή, τυριά.




Το τυροκομείο απέχει ελάχιστα από τα μονοπάτια που βόσκουν ελεύθερα τα κοπάδια - έτσι οι διαδρομές μικραίνουν και οι κτηνοτρόφοι παραδίδουν το γάλα στο τσάκα-τσάκα.

Σοκαριστικό πείραμα: Ποια ουσία που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα τρόφιμα φουσκώνει σαν…μπαλόνι; (vid)



ο βίντεο που θα δείτε είναι ένα «πείραμα» στην κουζίνα της αμερικανικής διαδικτυακής εμπομπής «Αmerica’s Test Kitchen». O σέφ της εκπομπής – ο οποίος υποβάλλει συνήθως τα τρόφιμα σε διάφορες δοκιμασίες προκειμένου να αποδείξουν τις ιδιότητές τους – αυτή τη φορά καταπιάνεται με τη γλουτένη.

Ένα μαθητικό κυλικείο πρότυπο στην Ελλάδα, αλλάζει για πάντα τα σχολικά γεύματα

Στο Δημοτικό Σχολείο Συκαμίνου Ωρωπού γεννήθηκε μια καταπληκτική ιδέα η οποία κατέληξε σε μια προσπάθεια στην οποία συμμετείχαν, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.




Χριστιάνα, τι καλό έχει σήμερα»;
-«Φρεσκοκομμένη φρουτοσαλάτα, σπανακόπιτα και σπιτικό κέικ. Μισό λεπτό να δω τον κατάλογο…. Α! Ναι, σήμερα έχει επίσης, γαλατόπιτα, μικρά τυροπιτάκια και αραβική πίτα».
-«Τέλεια, διψάω» - «τι θα πιεις»;
-«Φρεσκοστυμένο χυμό πορτοκάλι φυσικά τι άλλο»!
Είναι λίγο δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ο παραπάνω διάλογος έγινε στο προαύλιο ενός σχολείου. Στο Δημοτικό Σχολείο Συκαμίνου Ωρωπού γεννήθηκε πριν από κάποιους μήνες μια καταπληκτική ιδέα η οποία κατέληξε σε μια προσπάθεια στην οποία συμμετείχαν, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Απίστευτο Και Σοκαριστικό Βίντεο Από Πελάτη Στα Lidl Που Τραβάει Βίντεο Τα Μυρμήγκια Και Τις Κατσαρίδες Να Κάνουν Βόλτες Μέσα Στο Ψωμιά (ΒΙΝΤΕΟ)



Σοκαρισμένος καταναλωτής βλέπει τις κατσαρίδες και τα μυρμήγκια να κάνουν βόλτες μέσα στα ψωμιά του Lidl και βγάζει αμέσως το κινητό του καταγράφοντας το περιστατικό. Φυσικά στο σημείο πήγαν αμέσως οι υπάλοιλλοι του καταστήματος που και αυτοί αρκετά σοκαρισμένοι αντίκριζαν το σιχαμερό αυτό θέαμα.

Ποιες τροφές περιέχουν “κρυφή” ζάχαρη και θέλουν προσοχή




Είναι γνωστό και κοινά αποδεκτό ότι πρέπει όλοι μας να προσέχουμε την πρόσληψη ζάχαρης στην διατροφής μας.

Η πολύ ζάχαρη δεν μας δημιουργεί μόνο πρόβλημα βάρους, αλλά, κυρίως, είναι η βασική οδός για τον διαβήτη.

Κριτσίνια ολικής, Έρριζα

Ένα πολύ νόστιμο κριτσίνι για τις στιγμές εκείνες όπου η λιγούρα μας χτυπά την πόρτα. 




Μου έκανε εντύπωση το γεγονός πως όση ώρα βρισκόμουν στο κατάστημα με τα ελληνικά προϊόντα τα κριτσίνια ολικής της Έρριζα ήταν σε μόνιμη ζήτηση. Έτσι, αποφάσισα να τα δοκιμάσω.

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Μπίρα Voreia





Η αγάπη μας για τη γαστρονομία, η οικογενειακή μας παράδοση στη δημιουργία γεύσεων και προϊόντων και ατέλειωτες ώρες δοκιμών, μας οδήγησαν στη δημιουργία ενός νέου μικροζυθοποιείου με έδρα τις Σέρρες και με αναφορά σε όλη τη βόρεια Ελλάδα.

Η ΜΠΙΛΛΙΑ Α.Ε είναι ελληνική επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας ποτών & χυμών με ιστορία 3 γενεών.







Ανανεωθείτε

Σύμβολο της ζωής και της υγείας, το ρόδι είναι πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών που χαρίζουν ευεξία. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. 

Η Ουγγαρία καταστρέφει όλα τα χωράφια καλαμποκιού της Monsanto

Ουγγαρία έλαβε μια τολμηρή στάση έναντι του βιοτεχνολογικού γίγαντα Monsanto και της γενετικής τροποποίηση με την καταστροφή 1000 στρεμμάτων καλαμποκιού που βρέθηκαν να έχουν καλλιεργηθεί με γενετικά τροποποιημένους σπόρους, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υφυπουργό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Ουγγαρία Lajos Μπόγκναρ. Σε αντίθεση με πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ουγγαρία

Σαλμονέλα: Τα συμπτώματα που πρέπει να αναγνωρίσετε εγκαίρως



Η λοίμωξη από το βακτήριο της σαλμονέλας (Salmonella) είναι μια κοινή βακτηριακή ασθένεια που επηρεάζει την εντερική οδό. Τα βακτήρια της σαλμονέλας συνήθως ζουν στο εντερικό σύστημα ζώων και ανθρώπων και αποβάλλονται μέσω των περιττωμάτων. Οι άνθρωποι μολύνονται συχνότερα μέσω μολυσμένου νερού ή τροφίμων.

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ανάκληση προϊόντος κρέατος με σαλμονέλα από τον ΕΦΕΤ!



Το παθογόνο βακτήριο σαλμονέλα (Salmonella spp) σε προϊόν κρέατος διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στo πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επισήμου Ελέγχου Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων του ΕΦΕΤ.

Απίστευτο: Δείτε πως αυξάνουν τη παραγωγή στη Κίνα. Ξυπνήστε πριν να είναι αργά VIDEO ΣΟΚ



Ο τρόπος που εφαρμόζουν για να αυξήσουν την παραγωγή τους στην ΚΙΝΑ είναι αδιανόητος. Μετά την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκάλεσαν στο περιβάλλον οι αγρότες, τα εργοστάσια οι κτηνοτρόφοι και όλοι οι άνθρωποι εκεί, είδαν την παραγωγή τους να πέφτει κατακόρυφα.

Τι τρώει ο Έλληνας; Έρευνα καταγράφει τις διατροφικές συνήθειες



Μια αναδυόμενη τάση των Ελλήνων για μεγαλύτερη προσοχή και ενδιαφέρον στη διατροφή τους καταγράφει μελέτη του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), βασισμένη σε δείγμα 2.000 ατόμων από όλη τη χώρα.  

Καπνιστή πέστροφα Ορχομενού, Πέτρος Δήμου

Υπάρχουν μερικές λιχουδιές στις οποίες δεν μπορείς να αντισταθείς όταν τις συναντήσεις και μετά τις αναζητάς επιμόνως.




Μια από αυτές είναι και η καπνιστή πέστροφα Ορχομενού. Η πέστροφα είναι ένα εξαιρετικό ψάρι με πολύ νόστιμο και εύπεπτο κρέας που αγαπά τα καθαρά νερά. Με μεγάλη θρεπτική αξία και χαμηλά λιπαρά αποτελούν επίσης ένα πολύ καλό διατροφικό στοιχείο αντίστοιχο του σολομού.

Οι τρόποι μαγειρέματος είναι μόνο δύο

Ίσως να σας ακούγεται περίεργο αλλά η παρασκευή φαγητού στην ζεστή κουζίνα στηρίζεται σε δύο τρόπους μαγειρέματος. Ποιοι είναι αυτοί; 




Για την παρασκευή ζεστού φαγητού οι μέθοδοι μαγειρέματος είναι δύο: το στεγνό και το υγρό μαγείρεμα.
Το στεγνό μαγείρεμα προϋποθέτει την έκθεση του φαγητού σε άμεση θερμότητα μέσω ακτινοβολίας, αέρα ή λιπαντικής ουσίας και σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται το ψήσιμο [φούρνο, σχάρα, γκριλ κτλ], το τηγάνισμα, το σοτάρισμα.

VIDEO: Δείτε ολόκληρη την εκπομπή του Bourdain στο CNN που είναι αφιερωμένη στη Νάξο



«In The Greek Islands», είχε τίτλο το επεισόδιο της εκπομπής Parts Unkown του Antony Bourdain, που μεταδόθηκε την Κυριακή τη Κυριακή το βράδυ από το CNN.

“ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ” Μας απέκοψαν από την γη μας-μας φυλάκισαν στις πόλεις.

Ο κόσμος έχει παγιδευτεί μέσα στις πόλεις και απελπισμένα ψάχνει διέξοδο απο την οικονομική κρίση . Δεν μπορεί όμως να δεί την πόρτα που οδηγεί έξω απο τον λαβύρινθο.Η πόρτα αυτή υπάρχει και δείχνει προς την ΥΠΑΙΘΡΟ. 

Μας απέκοψαν απο την γή μας.

Μας φυλάκισαν στις πόλεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.