ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

Λικέρ μαστίχας με μαστιχέλαιο vs φυσικής μαστίχας

Ποια μέθοδος χρησιμοποιείται για την παρασκευή των περισσότερων λικέρ μαστίχας; 




Το λικέρ μαστίχας Χίου συνεχίζει να μας απασχολεί καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά λικέρ της Ελλάδας. Μέχρι τώρα αναλύσαμε το ιδιαίτερο terroir της Χίου ενώ έχουμε ήδη αναφερθεί στη διαδικασία απόσταξης 100% φυσικής μαστίχας.

Τσίπουρο με γλυκάνισο ή άνευ;

Υπάρχουν μερικά διλλήματα που δύσκολα μπορεί κάποιος να τα απαντήσει. Στην ελληνική γαστρονομία ένα από αυτά είναι και ο γλυκάνισος στο τσίπουρο.




Το τσίπουρο αποτελεί μια γοητευτική όσο και πονεμένη ιστορία στην Ελλάδα. Γοητευτική καθώς αποτελεί μια μακροχρόνια παράδοση αιώνων που ολοκλήρωνε τον κύκλο του τρύγου και μάζευε την παρέα γύρω από τα καζάνια. Πονεμένη καθώς μόλις το 1988 επιτράπηκε με νόμο η παραγωγή του για απευθείας κατανάλωση μετατρέποντας το τσίπουρο από «οικιακό» σε μαζικό προϊόν.

Χωριάτικη_Παραδοσιακή_Μαγειρίτσα‬



Ένα φαγητό αντιπροσωπευτικό του Ελληνικού Πάσχα, που μπορεί να συνδυαστεί με την νοστιμιά από τα μοναδικά άγρια χόρτα και άλλα παραδοσιακά υλικά. 

Το πρώτο πιάτο μετά την Ανάσταση και τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας είναι η μαγειρίτσα.

Στην Ήπειρο και άλλα μέρη φτιάχνουν την κλασική αυγοκομμένη μαγειρίτσα. 
Αυτή μπορεί να είναι λίγο βαριά, ωστόσο ξεχυλίζει από αρώματα της φύσης.

Μαγειρίτσα για όλους, χορτοφάγους και vegans


Παρόλο που είμαι άνθρωπος χωρίς ιδιαίτερες παραξενιές στο φαγητό και γενικά τρώω τα πάντα, θα εξομολογηθώ πως την παραδοσιακή μαγειρίτσα την έχω φάει μόνο μια φορά στη ζωή μου. Κι αυτό μόνο γιατί τα εντόσθια ήταν τόσο ψιλοκομμένα, που δεν καταλάβαινες και πολύ τι έτρωγες. Αφήστε που ήμουν και μικρή τότε. Τα εντόσθια είναι οι μοναδικές τροφές που δεν μπορώ να φάω με τίποτα, όπως κι αν έχουν μαγειρευτεί.

Ψωμί: λευκό ή μαύρο

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τύποι ψωμιού ανάλογα με το δημητριακό που χρησιμοποιείται, το άλεσμα του και τον τρόπο παρασκευής.




Το ψωμί είναι ένα διατροφικό αγαθό, με μακραίωνη ιστορία, που αποτελεί τη βάση της καθημερινής μας διατροφής. Για την παρασκευή του ψωμιού χρησιμοποιούνται άλευρα δημητριακών που αλέθονται ολόκληρα ή αποφλοιωμένα. Έτσι, έχουμε δύο γενικές κατηγορίες ψωμιού το μαύρο από ολικής άλεσης δημητριακά ή το λευκό από μερικής άλεσης δημητριακά.

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

Χορτόπιτα ξεβράκωτη


Είτε τυλιγμένες σε φύλλο ή «ξεβράκωτες», τελείως γυμνές - όποια μορφή και αν έχουν, οι πίτες είναι αναμφισβήτητα το έδεσμα-πασπαρτού κάθε τραπεζιού. Με το μεγάλο αποθεματικό τους δε σε συνταγές και παραλλαγές, η πιο βολική λύση για την περίοδο της νηστείας: με μια απλή σαλάτα γίνονται πλήρες, χορταστικότατο γεύμα.

Γαλένι, Αφοί Ζερβού

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία έχει αρχίσει να ξετυλίγεται στο Ρουκάνι της Κρήτης .




Είναι από τις στιγμές που νιώθεις τυχερός όταν και εσύ γίνεσαι μέρος της ιστορίας ενός παραγωγού και προσπαθείς να την διηγηθείς. Για μια ακόμη φορά στο Fnl-guide.com είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ένα νέο προϊόν που δημιουργήθηκε όμως … κατά λάθος. 

Δείτε μέσα από ένα εντυπωσιακό βίντεο πως μεγαλώνει ένα μαρούλι με το σύστημα της υδροπονίας (vid)

Τι είναι η υδροπονία; Πρόκειται για την παραγωγή κατά την οποία τα φυτά μεγαλώνουν στο νερό αντί για το χώμα. Με αυτό τον τρόπο η ρίζα του φυτού απορροφά όσο νερό θέλει, ενώ το υπόλοιπο ανακυκλώνεται και χρησιμοποιείται ξανά, με αποτέλεσμα στην υδροπονία να ξοδεύεται 40-60% λιγότερο νερό από ό,τι στις συμβατικές καλλιέργειες.

Καραμελωμένο σύκο, Από το περιβόλι του παππού

Μια ιδιαίτερη μαρμελάδα από την Εύβοια που πειραματίζεται με το σύκο τονίζοντας την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για νέα προϊόντα.


Τα σύκα είναι το βασικό τοπικό προϊόν της Εύβοιας με πολλές εταιρείες να δραστηριοποιούνται στην παραγωγή προϊόντων σύκου. Η εταιρεία Ε & Δ ΚΟΝΤΟΣ ΑΕ, πιο γνωστή με το όνομα «από το περιβόλι του παππού», ιδρύθηκε το 1986 στο Βασιλικό διαθέτοντας ξηρά και νωπά προϊόντα κυρίως όπως τα γνωστά λευκά σύκα της Βορείου Ευβοίας που ήδη από τα αρχαία χρόνια ήταν γνωστά και καλλιεργούνταν για την ευχάριστη γεύση και τη μαλακότητά τους.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΑΤΜΟΥ



Απ’ όλες τις τυρόπιτες των νησιών του Αιγαίου, η τυρόπιτα της Πάτμου είναι από τις πιο νόστιμες και αναμφίβολα η πιο πληθωρική. Σε σχήμα τάρτας (ανοικτής πίτας) ή υπερμεγέθουςμυζηθρόπιτας έχει διστάσεις διαμέτρου τουλάχιστον 10 πόντων και πάχους 4 πόντων και περιέχει αναμεμειγμένα τριών ειδών τυριά.

78 χρόνια η γκαζόζα ΚΑΛΟΤΣΗ συνοδεύει το πασχαλινό σας τραπέζι!



Η γκαζόζα που συνοδεύει το πασχαλινό σας τραπέζι εδώ και 78 χρόνια και φέτος κοντά σας!
Η συνταγή παραδοσιακή, η γεύση μοναδική και η δροσιά απεριόριστη, όλα μαζί συναντούν την ποιότητα και συνθέτουν την γκαζόζα Καλότση.
Δείτε τι μπορείτε να προμηθευτείτε από την κάβα μας για το πασχαλινό σας τραπέζι εκτός από την μοναδική Γκαζόζα Καλότση  στις καλύτερες τιμές της αγοράς.
Συγκρίνετε μας !!

Ζέα :Γιατί αυτό το δημητριακό,ο ”εθνάρχης” Ελ.Βενιζέλος,το απαγόρευσε δια νόμου ; – Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι Έλληνες…

Ποιό ήταν αυτό το δημητριακό, που τάισε και μεγάλωσε για χιλιάδες χρόνια λαούς, γερούς και δυνατούς;…
Γιατί αυτό το δημητριακό,ο ”εθνάρχης” Ελ.Βενιζέλος,το απαγόρευσε δια νόμου ;

Γάλα Λευκάρων ημέρας και…με διανομή κατ΄οίκον-Μια νέα επιχείρηση κερδίζει πόντους στην περιοχή μας!


Κοζάνη


Και φρέσκο γάλα ημέρας, διάρκειας τριών ημερών, αλλά και διανομή κατ’ οίκον, πόρτα-πόρτα!
Ο λόγος για το «Γάλα Λευκάρων», μια νέα και φιλόδοξη προσπάθεια της οικογενειακής επιχείρησης του Τριαντάφυλου Στότογλου, η οποία ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες και κερδίζει συνεχώς και νέους φίλους!

Αυτές είναι οι κορυφαίες Super Ελληνικές «υπερτροφές»!



Δεν χρειάζεται πλέον να ακολουθούμε ξενόφερτες μόδες και να καταναλώνουμε χούφτες goji berries από την Κίνα περιμένοντας να «γιατρέψει» χρόνια προβλήματα υγείας και να πληρώνουμε αδρά τα εισαγόμενα super foods περιμένοντας το «θαύμα».Υπερτροφές υπάρχουν δίπλα μας. Στην Αίγινα, στη Χίο, στη Νάξο, στην Κοζάνη, στην Ερμιόνη, στο Μεσολόγγι, στην Κρήτη και τόσες ακόμη περιοχές της χώρας μας.

Στο μικροσκόπιο υπόθεση 2.500 ζώων χωρίς σήμανση



Υπόθεση 2.500 ζώων χωρίς σήμανση διερευνούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η οικονομική αστυνομία. Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Ιωάννης Ταχματζίδης, αρχικά εντοπίστηκαν τετρακόσια πρόβατα χωρίς σήμανση σε σφαγείο της Χαλκηδόνας.

Μαρμελάδα πιπεριάς, Μελίμηλον

Πικάντική μαρμελάδα από φρέσκιες κόκκινες πιπεριές που επαναπροσδιορίζει την έννοια της μαρμελάδας 




Δοκιμάζοντας αρκετά προϊόντα κάθε εβδομάδα είναι λίγα εκείνα που σε κάνουν να αναφωνήσεις «ουάου», ακολουθώντας το κλίμα των ημερών. Ένα από αυτά είναι και η μαρμελάδα από κόκκινες πιπεριές της Μελίμηλον από τη Νάξο. Τελικά σε αυτό το νησί γίνονται ωραία πράγματα!

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Μακεδονική Μικροζυθοποιία


Το άγαλμα της Νίκης της Δράμας συμβολίζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της!! 
Έχει ύψος 3,8 μέτρα και κατασκευάστηκε από τον διεθνούς φήμης και καταξιωμένο δραμινό καλλιτέχνη κ. Παύλο Κουγιουμτζή.

Μια νέα επιχείρηση μπύρας ,ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων




HPIM2252[1]
Τα δύο από τα τρία μέλη της ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ο Α. Δόσης και η Κ.Ζώη

Γαις με κρόκο Κοζάνης



Λίγοι άνθρωποι εντυπωσιάζουν με το πάθος για τον τόπο τους όσο ο Θεόφιλος Γεωργιάδης. Πόντιος(πώς αλλιώς;) και αγύριστο κεφάλι, αγόρασε πριν τριάντα χρόνια ένα κτήμα στην Βάθη(Ραγιάν στα ποντιακά) Κιλκίς και αποφάσισε να αναστήσει την μεγάλη τυροκομική σχολή του Πόντου όπου η επιβίωση εξαρτιόταν από το γιαούρτι, το βούτυρο και τα τυριά.

Κασέρι ΠΟΠ, Ζαρογιάννη

Το κασέρι αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της ελληνικής παραγωγής. Πρόκειται για ένα τυρί που εάν η τυροκόμησή του γίνει σωστά, τότε φθάνει σε υψηλά επίπεδα ποιότητας.




Ένα από αυτά τα κασέρια είναι αυτό του Ζαρογιάνη από την Καλαμπάκα, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα ελληνικά τυριά κυρίως λόγω της ιδιαίτερης γεύσης του που συνδυάζει μια βελούδινης απόχρωσης βουτύρου από το γάλα και γήινης έντασης ξηρών καρπών από την ωρίμανση.

Σαλιγκάρια σε ελαιόλαδο με ξύδι και δεντρολίβανο, Escargot de Crete

Μπορεί ίσως να είναι και το πιο παρεξηγημένο προϊόν στην Ελλάδα πλην της Κρήτης όπου το τιμούν δεόντως.




Τι και αν είναι μια από τις πιο θρεπτικές τροφές στον κόσμο με λίγες θερμίδες, τι και εάν μαγειρεύονται με χίλιους τρόπους και τεχνικές υπάρχουν πολλοί, ίσως είναι οι περισσότεροι, που δεν θέλουν καν να ακούσουν για τα σαλιγκάρια, τον αγαπημένο μεζέ των Γάλλων αλλά και των δικών μας των Κρητικών.

Γυλωμένη μανούρα Σίφνου



Κρασοτύρια υπάρχουν πολλά και όλα έχουν την χάρη τους αφού το τυρί που ωριμάζει στο μούστο είναι πικάντικο και καυτερό. Η γυλωμένη μανούρα, όμως, της Σίφνου έχει άλλη παραξενιά.

Ελαιόλαδο με λευκή τρούφα, Foods Cross

Η Foods Cross αποτελεί την προσπάθεια φίλων που μοιράζονται τα ίδια ιδανικά. Βασικό τους χαρακτηριστικό οι ερευνητικές ανησυχίες και η αναζήτηση τροφής ως ανάγκη απόλαυσης για το σώμα και το πνεύμα.




Foods Cross διαθέτει έντονα τα στοιχεία της αναζήτησης, της περιήγησης και της συλλογής. Με βαθιά φιλοσοφικές ανησυχίες, αξιοζήλευτο επαγγελματισμό, σύγχρονες διαδικασίες ποιότητας και κυρίως αγάπη για τη φύση και σεβασμό για το περιβάλλον στέκεται στο «σταυροδρόμι των τροφών» επιλέγοντας να προσφέρει προϊόντα κορυφαίας ποιότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην «Θρακιώτικη» Green Cola το βραβείο ανάπτυξης νέων προϊόντων



Η επιλογή της Green Cola Hellas από την επιστημονική επιτροπή των βραβείων, πραγματοποιήθηκε για την επιτυχημένη είσοδο στην ελληνική αγορά του καινοτόμου αναψυκτικού Green Cola.

Καϊνάρι Μυτιλήνης



Ναι, ομολογούμε την αμαρτία: η πρώτη φορά που ακούσαμε για το καϊνάρι ήταν από ένα φίλο στο νησί. «Νούμερο ένα για το βήχα», είπε και τον πιστέψαμε. Μόνο ζέστη και καινάρι δεν κάνουν χωριό για αυτό και αποφασίσαμε να το κάνουμε κρύο.

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Τρικάλων Ζύθος: Μπύρα… Τρικαλινή σε λίγο καιρό στα ποτήρια μας-Θα διατεθεί προς κατανάλωση στο τέλος Μαΐου



Με Τρικαλινή μπύρα θα έχουμε την ευκαιρία να γεμίζουμε σε λίγο καιρό τα ποτήρια μας… Πρόκειται για μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και θα μπορούμε να γευτούμε το αποτέλεσμα σε λίγες μέρες. Η μπύρα θα κυκλοφορήσει με το λογότυπο «Τρικάλων Ζύθος» και το γευστικό αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει τους λάτρεις του είδους, όπως υπόσχονται οι πρωτεργάτες της όλης προσπάθειας. Άνθρωποι που προέρχονται από τα Τρίκαλα κι έχουν πάθος με το είδος, έχουν εμπειρία στη ζυθοποίηση κι έχουν παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια.

Όλα για τα αυγά

-Να τα αποφεύγουμε;-
Όχι. Για πολλά χρόνια επικρατούσε η άποψη ότι τα αυγά έχουν πολλή χοληστερίνη και γι’αυτο πρέπει να αποφεύγουμε τον κρόκο. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι το συκώτι παράγει το 80% της χοληστερίνης που κυκλοφορεί στο αίμα, και το υπόλοιπο 20% προέρχεται από τα φαγητά που τρώμε.

Θυμαρίσιο μέλι με μύρτιλο, Χρυσόμελο

Το μέλι με μύρτιλο είναι ένα ακόμη ξεχωριστό προϊόν με ενδιαφέρουσα ιστορία που αποδεικνύει την δυναμική των ελληνικών προϊόντων.


Πρόκειται για το αποδεδειγμένα καλής ποιότητας θυμαρίσιο μέλι από το Χρυσόμελο που αυτή τη φορά συνδυάζεται με αποξηραμένο μύρτιλο για να αναδείξει μια αρκετά ενδιαφέρουσα γλυκόξινη γεύση. Το αρωματικό μέλι από θυμάρι με την γλυκιά γεύση συνδυάζεται ιδανικά με την ξινή και ελαφρώς μπαχαρική γευστική απόχρωση του μύρτιλου.

Scream for ice cream

Δανείστηκα τον τίτλο από μία ταινία, για να δείξω ότι το παγωτό είναι μεγάάάλη απόλαυση. Χύμα, τυποποιημένο, στη light εκδοχή του, με σιρόπι ή χωρίς, το παγωτό μας δροσίζει και έχει υψηλή θρεπτική αξία.




Περιέχει μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος B, βιταμίνες A, D και Ε, καζεΐνη (πρωτεΐνη γάλακτος) και υδατάνθρακες (όπως η λακτόζη). Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι το παγωτό περιέχει ικανοποιητική ποσότητα ασβεστίου. 100 γραμμάρια παγωτού περιέχουν 100-120 mg ασβεστίου, ποσότητα που καλύπτει το 10% των ημερήσιων αναγκών μας.

Ποιο είναι το πιο υγιεινό γιαούρτι;

Η Ελλάδα έχει παράδοση στο γιαούρτι και οι επιλογές είναι πολλές: σκέτα, παραδοσιακά, στραγγιστά, με φρούτα, με δημητριακά, με σοκολάτα, με άρωμα, βιολογικά, παιδικά, βρεφικά και πάει λέγοντας. Ποιο είναι όμως το πιο υγιεινό; 




Ναι, μας αρέσει να τρώμε γιαούρτι: το 97% των ελληνικών νοικοκυριών να καταναλώνει γιαούρτι. Το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς το έχει το στραγγιστό, ωστόσο τα παραδοσιακά γιαούρτια έχουν αρχίσει να έχουν ανοδική πορεία σε σε σχέση με τα στραγγιστά σύμφωνα με έρευνα της Symphony IRI.

Η Ελληνική διατροφή είναι πράσινη

  Όταν μιλάμε για το περιβάλλον σκεφτόμαστε συχνά για τα σκουπίδια, τη ρύπανση, τα απόβλητα και γενικά πράγματα που έχουν σχέση άμεσα με τη γη. Τι γίνεται όμως με τη τροφή μας; Αυτό που τρώμε και πως το τρώμε επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον μας.

Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουμε ιδιαίτερα τις συνήθειες μας, μιας και η ελληνική διατροφή και γενικά η μεσογειακή διατροφή, είναι ένας τρόπος διατροφής που δεν βλάπτει το περιβάλλον (όταν γίνεται σωστά).

Ελαιόλαδο Ανδριώτης: Όταν ο “κόπος” θέλει τρόπο

  Η ελαιουργική εταιρεία του Ανδριώτη στην Κέρκυρα αποτελεί κατά την άποψη μου το ιδανικό case study για το ελαιόλαδο στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τις περιπτώσεις εκείνες που αξίζει να σταθείς γιατί νιώθεις πως βρίσκεσαι μπροστά στην ιστορία και το μέλλον του ελληνικού ελαιόλαδου. Πριν καταλήξω όμως στη διαπίστωση μου θα ήθελα να διηγηθώ αυτή την ιστορία.

Διατροφικές λύσεις για καθημερινά προβλήματα

  Συχνά τα προβλήματα που συναντάμε στην καθημερινότητα μας μπορεί να λυθούν καταναλώνοντας την κατάλληλη τροφή. Το φαγητό δεν είναι μόνο πηγή αναγκαίων θερμίδων αλλά και διατροφικών στοιχείων που βοηθούν το σώμα να λειτουργήσει καλύτερα.

Για να δούμε πως: 
1. Πρόβλημα: Έλλειψη ύπνου
Λύση: Νυστάζουμε, και η πρώτη σκέψη είναι να πιούμε ένα τεράστιο φλιτζάνι καφέ.

Παράδειγμα προς μίμηση: Ποιο σούπερ μάρκετ αύξησε τον μισθό των υπαλλήλων



Πόσο αύξησαν τον βασικό μισθό των υπαλλήλων τους τα σούπερ μάρκετΒερόπουλος;
Αυξήσεις των κατώτατων μισθών κατά 100 ευρώ, πρόκειται να πραγματοποιήσουν ο Όμιλος Μετρό, στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ Βερόπουλος.

Μαγειρίτσα και αρνάκι σε πακέτο: 5 ταβέρνες για να παραγγείλετε πασχαλινό παραδοσιακό φαγητό






Το Πάσχα είναι μία από τις πιο αγαπημένες γιορτές των Ελλήνων. Πέρα από το θρησκευτικό κομμάτι, που οι περισσότεροι τιμούν, ακολουθώντας τη νηστεία της Σαρακοστής, ο εορτασμός του Πάσχα κορυφώνεται τη Μ. Παρασκευή, το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Έπειτα από τη νηστεία των 40 ημερών ή τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας, όλοι ανυπομονούν να γεμίσουν τα πιάτα τους με μαγειρίτσα, κόκκινα αβγά, αρνί ή κατσίκι σούβλας και κοκορέτσι. Αν και πολλοί είναι εκείνοι που αγαπούν τα παραδοσιακά πιάτα του Πάσχα, λίγοι είναι εκείνοι που τα μαγειρεύουν, είτε επειδή δεν έχουν χρόνο, είτε επειδή δεν γνωρίζουν πως να τα κάνουν, είτε επειδή εργάζονται και οι δικοί τους θα βρίσκονται στο χωριό και εκείνοι θα είναι μόνοι στην Αθήνα.

Πυλιακή Γη: GreatTaste στο κουταλάκι

Εάν ο συνδυασμός της ελιάς με Cabernet σε ένα γλυκό ή της μαρμελάδας λεμόνι με αγουρέλαιο σου φαίνεται περίεργος, τότε ένα βραβείο Great taste έρχεται για να επιβεβαιώσει πως η σωστή δουλειά, η καινοτομία και οι καλές πρώτες ύλες ανταμείβονται.
Αυτή είναι η Πυλιακή Γη, ένα μικρό οικογενειακό εργαστήριο που μέσα από τις κατσαρόλες του αναδύονται μεθυστικά αρώματα και δημιουργούνται, μεταξύ άλλων, εξαιρετικά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.




Η Πυλιακή Γη, δημιούργημα της Γιάννας Μπαλαφούτη, δεν είναι μια συμβατική επιχείρηση όπως συμβατική δεν είναι και η Γιάννα. Ξεκίνησε ως σχεδιάστρια πριν ασχοληθεί με τις κατσαρόλες της, δεν πρόκειται όμως για ένα ακόμη success story εγκατάλειψης της καριέρας στην πόλη και ενασχόλησης με την ελληνική γη, αλλά για μια συνειδητή απόφαση σύνδεσης με τον τόπο της.

Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Μια κόκκινη μπύρα για… χρόνια πολλά



Η Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης έκλεισε τον πρώτο χρόνο της και το γιορτάζει με μία επετειακή μπύρα

Καραμέλες με μαστίχα, δυό δυό

Μια πρωτότυπη και βραβευμένη μαύρη καραμέλα χωρίς ζάχαρη αλλά με μαστίχα, φυσικά από την Χίο. 




Η ιστορία της καραμέλας του κ. Κοκκινάκη ξεκινά έναν αιώνα πριν από την Οδησσό της Ρωσίας όπου ο παππούς Παντελής διατηρούσε κατάστημα ζαχαρωτών τόσο εκεί όσο και στην Πετρούπολη. Σήμερα, ο κ. Δημήτρης Κοκκινάκης συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση στην Χίο μέσω της εταιρείας του Kokkinakis Sugar και διακριτικό τίτλο «δύο-δύο» που ως γνωστόν πάνε οι Χιώτες.

Τα ζυμαρικά της κυρά Γεωργίας, Φάρμα Αρκουδή

Μια ακόμη ελληνική οικογενειακή επιχείρηση στην Πελοπόννησο που παράγει εξαιρετικά ζυμαρικά από αγνά υλικά.




Βρίσκεται κοντά στη Μονεμβασιά, στους Μολάους Λακωνίας και παράγει προϊόντα που σχετίζονται άμεσα με τη φάρμα.

Στραγγιστό κατσικίσιο γιαούρτι, Το χωριό της Κάρλας

Ο Βόλος είναι μια από τις πιο αγαπημένες ελληνικές πόλεις και τις πιο ολοκληρωμένες καθώς η θάλασσα, το βουνό και το αστικό τοπίο βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία και ομορφιά.




Αυτό που κάνει όμως την περιοχή του Βόλου ακόμη πιο αξιόλογη είναι ο πλούτος των προϊόντων που παράγεται τόσο από το γειτονικό Πήλιο όσο και από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Ύσσωπος, Organic Islands

Ένα σχετικά άγνωστο βότανο με θεραπευτικές ιδιότητες κερδίζει διεθνείς διακρίσεις και διεκδικεί μια θέση στην κούπα μας.




Με την Organic Islands από τη Νάξο έχουμε ασχοληθεί  εκτενώςΒιολογικά αρωματικά και βότανα της ελληνικής φύσης και πολλά αστέρια Great taste. Ένα από τα αστέρια αυτά είναι ο Ύσσωπος, ένα εξαιρετικό αρωματικό φυτό που φύεται στη χώρα μας και ομολογώ πως δεν το γνώριζα.

7 πράγματα που δεν ήξερες για τα πατατάκια - Γιατί το σακουλάκι είναι μισοάδειο (φωτό)


Τα  Τα πατατάκια δημιουργήθηκαν από ένα…πείσμα και άλλες τέτοιες πληροφορίες για το αγαπημένο μας σνακ!   1. To 1853 ένας πελάτης σε εστιατόριο στο Saratoga της Νέας Υόρκης παραπονέθηκε πως οι πατάτες του δεν ήταν κομμένες όσο λεπτά έπρεπε.

Τσαλαφούτι, Κουτρομάνος

Το τσαλαφούτι είναι ένας γευστικός θησαυρός που παράγεται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και με διαφορετικά ονόματα.




Πρόκειται για κρεμώδες λευκό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα με ελαφρώς πικάντικη και χαρακτηριστικά όξινη γεύση. Το τσαλαφούτι βρίσκει τη θέση του στα τραπέζια της Αιτωλοακαρνανίας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου συγγενεύοντας με το Ανεβατό Κοζάνης και το κατίκι Δομοκού.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ-Πολύ εύκολα...πολύ νόστιμα...νηστίσιμα...το τέλειο και υγιεινο σνάκ για όλες τις ώρες !!!



ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΛΙΝΑΡΌΣΠΟΡΟ..

Απίστευτα τραγανά - νόστιμα και νηστίσιμα!!

Κρητικά ξεροτήγανα, Σημανδηράκης

Το γευστικό ταξίδι στην Κρήτη δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει ένα από τα πιο παραδοσιακά γλυκά του νησιού. 




Η οικογενειακή επιχείρηση Σημανδηράκη ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο χώρο του παραδοσιακού κρητικού εδέσματος στα τέλη της δεκαετίας του 1980 στο χωριό Κερά στο Καστέλι Κισσάμου Χανίων.

Η Κρήτη αποκτά το πρώτο της υδατοδρόμιο στο… Ρέθυμνο!



Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τη λειτουργία υδατοδρομίου στο Ρέθυμνο. Μετά από προσπάθειες χρόνων έγινε το πρώτο καθοριστικό βήμα για να αρθεί ο αποκλεισμός του Ρεθύμνου από αέρος και θαλάσσης με την περιβαλλοντική αδειοδότηση του λιμανιού για να φιλοξενήσει υδατοδρόμιο, ωστόσο η βαλίτσα θα πάει μακριά μέχρι να πετάξει το πρώτο υδροπλάνο.

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Μουστάρδες Peter’s Deli

Αν και τα τελευταία χρόνια η Κέα [Τζια] συγκεντρώνει πολλά από τα χαρακτηριστικά ενός κοσμοπολίτικου νησιού εντούτοις δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα εύφορο νησί, με αξιοπρόσεκτη κτηνοτροφική παραγωγή πολλών αιώνων.




Με μεγάλη ευχαρίστηση λοιπόν δοκιμάσαμε μια σειρά από πραγματικά ενδιαφέρουσες μουστάρδες, ιδανικά συνοδευτικά για τα κρέατα των εορτών.

Τι είναι η TTIP

Τι είναι η TTIP 

Η TTIP (Διατλαντική Συνεργασία Εμπορίου και Επενδύσεων) είναι μια συμφωνία που φέρει όλα τα σημάδια του ολοκληρωτισμού αφού διαμορφώνεται μυστικά από τους εκπροσώπους και τα λόμπι των πολυεθνικών χωρίς την εκπροσώπηση των λαών της Ευρώπης τους οποίους θα αφορά αν τελικά εγκριθεί. Η συμφωνία αυτή είναι ο Δούρειος ίππος για την επιβολή των ΓΤΟ (γενετικά τροποποιημένων οργανισμών) στην Ευρώπη.

ΒΑΦΟΥΜΕ ΑΥΓΑ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ



Τα πασχαλινά αυγά δεν μπορούν να λείψουν από το σπίτι και από το τραπέζι μας. Οι χημικές ουσίες, όμως, μπορούν! Ξεχάστε τις βαφές του εμπορίου και α δώσουμε φυσικό χρώμα στα αυγά, με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.