ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Τα deli της Σαρακοστής Γιατί και οι νηστίσιμες λιχουδιές "από το ράφι" μπορεί να είναι εξίσου απολαυστικές!

Η περίοδος από την Καθαρά Δευτέρα ως το Μεγάλο Σάββατο αποκαλείται Μεγάλη Σαρακοστή και είναι επτά εβδομάδες νηστείας για την προετοιμασία της εορτής του Πάσχα (σε σχέση με τη «Μικρή Σαρακοστή» που προηγείται των Χριστουγέννων και είναι πιο ελαστική, αφού μπορεί να καταναλωθεί το ψάρι) που καθιερώθηκαν από τον 4ο αιώνα. Το όνομα Σαρακοστή παραπέμπει στις σαράντα ημέρες νηστείας του Χριστού στην έρημο. Κατά τη διάρκειά της δεν επιτρέπεται η κατανάλωση ζωικών προϊόντων εκτός από την ημέρα του Ευαγγελισμού (25η Μαρτίου) και την Κυριακή των Βαΐων που καταναλώνεται  ψάρι.
Ίσως όλο και λιγότεροι είναι εκείνοι που ακολουθούν πιστά το έθιμο της σαρανταήμερης νηστείας για θρησκευτικούς λόγους, ενώ μεγαλώνει η κατηγορία εκείνων που το θεωρούν μια καλή ευκαιρία για αποτοξίνωση του οργανισμού αν όχι για σαράντα ημέρες, τουλάχιστον για λίγες.

Η Fasolada εντυπωσίασε στο World Sandwich Cup 2016 Τα top 3 high end σάντουιτς και οι συνταγές τους

Το 11ο Sandwich World Cup που οργανώνει κάθε χρόνο με επιτυχία η πασίγνωστη φίρμα αρτοποιημάτων Délifrance, έγινε στις 15 Μαρτίου στο Παρίσι και στην πρώτη τριάδα είδαμε με χαρά μια ελληνική συμμετοχή…
Την πρώτη θέση πήρε η Ivalu Acurio απο το Περού, την δεύτερη η δική μας Καρολίνα Πλιάτσικα και την τρίτη η Eylul Siir Guven από την Τουρκία. Μετά τον διαγωνισμό, ακολουθεί το Sandwich World Tour, με τα καλύτερα σάντουιτς που διαγωνίσθηκαν να περιοδεύουν τον κόσμο.

Δείτε πως έφτιαξαν ένα λαχανόκηπο στην καρδιά της Νίκαιας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια έκταση ενός στρέμματος , οι δημότες της Νίκαιας έφτιαξαν ένα μποστάνι για να διασώσουν παραδοσιακές ποικιλίες κηπευτικών. Το μποστάνι βρίσκεται απέναντι από το 3ο γυμνάσιο στην περιοχή του Άνω Ρέντη.
Ο δήμαρχος της Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης περιγράφει πως πήγαν στο γραφείο του και του παρουσίασαν την ιδέα τους:

Ετοιμάστε βαλίτσες: Αυτό είναι το ελληνικό χωριό που ψάχνει νέους κατοίκους και τους προσφέρει δουλειά!



Βρίσκεται στην Κρήτη και προσφέρει απλόχερα επαγγελματική αποκατάσταση!
Περίπου 5 χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά, ανάμεσα στη Σούδα και την Τσικαλαριά, στα παλιά εργαστήρια κατασκευής τσικαλιών, βρίσκεται το Καλλιτεχνικό Χωριό της Κρήτης, Βερέκυνθος. Οι κάτοικοι του ζουν από την τέχνη τους και αναζητούν νέους χειροτέχνες να γεμίσουν τα 10 άδεια από τα 35 εργαστήρια του χωριού.

Καπνιστή χοιρινή μπριζόλα, Μακάλ

Η Μακεδονική Αλλαντοποιία στα Γιαννιτσά παραδίδει ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης που κλείνει με νόημα το μάτι σε ένα ιταλικό prosciutto.




Δεν πρόκειται για υπερβολή καθώς υπήρξα διστακτικός πριν τη δοκιμή του αλλά φανατικός λάτρης του μετά από αυτή. Αυτό που μου τράβηξε αρχικά το ενδιαφέρον ήταν η συσκευασία του, μέρος της οποίας ήταν μία «κάλτσα».

Ξυδάτο λουκάνικο, Αφοί Κασσάκη

Παραδοσιακό χοιρινό λουκάνικο από την Κρήτη που συνδυάζει παράδοση και γεύση. 




Στην Κρήτη θα βρει κανείς ποικιλία γαστρονομικών θησαυρών και γεύσεων. Τα τελευταία χρόνια η τυποποίηση της παραγωγής έχει βοηθήσει ώστε πολλά κρητικά προϊόντα να βρουν τη θέση τους στα τραπέζια και άλλων περιοχών της Ελλάδας. 

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το πασχαλινό αρνί


collage
1. Το αρνί ήταν από τα πρώτα ζώα που εξημέρωσε ο άνθρωπος πριν από περίπου 9.000 χρόνια κοντά στο σημερινό Ιράκ και στην Περσία. Οι νομάδες τα έπαιρναν μαζί τους στις μετακινήσεις τους και τα κατανάλωναν παστά.

“To αυγοτάραχο Μεσολογγίου και το αμερικανικό… όνειρο”




Το ελληνικό... χαβιάρι έχει κερδίσει την ελληνική αγορά, ενώ πλέον επεκτείνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.


Ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός «Αναγέννηση», αυτή την περίοδο, παραδίδει μαθήματα για το πώς μια ομάδα ψαράδων, έχοντας στα χέρια της ένα εξαιρετικό ελληνικό ΠΟΠ προϊόν, μπορεί να βρει τον δρόμο για τα διεθνή ράφια.

Λαδοτύρι Μυτιλήνης, Γαλακτοκομική Λέσβου

Η Λέσβος είναι ένας μικρός ελληνικός γαστρονομικός παράδεισος με πολλά και αξιόλογα προϊόντα. Ελαιόλαδο, σαρδέλα, ούζο, τυρί είναι μερικά από αυτά.




Όταν γίνεται λόγος για τυρί από τη Λέσβο το λαδοτύρι είναι πρώτο και καλύτερο καθώς συνδυάζει την ιστορία, την παράδοση, την παραγωγή και τη γεύση, άλλωστε είναι προϊόν ΠΟΠ που παράγεται μόνο στο νησί.

Μαρμελάδα σύκου με λευκή σοκολάτα, Γλυκάκι

Ένας εξαιρετικός συνδυασμός γλύκας και μια πρωτότυπη μαρμελάδα από την μικρή οικοτεχνίας της Ευβοίας. 




Το Γλυκάκι είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση τοπικής επιχείρησης που συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά της αποκεντρωμένης ανάπτυξης που θα έπρεπε να υπάρχει σε μια σοβαρή χώρα. Πρόκειται για μια μικρή επιχείρηση που απασχολεί γυναίκες από το χωριό Οξύλιθος που δεν είχαν δυνατότητα να εργασθούν.

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Crazy Donkey. Ο τρελογάιδαρος από τη Σαντορίνη… μας τρέλανε!


donkey banner

Santorini Brewing Company λοιπόν, από την Μέσα Γωνίας της Σαντορίνης και το μεγαλόπρεπο italian style 750άρι μπουκάλι με τον ασημένιο γάιδαρο στην ετικέτα ανοίγει και σερβίρεται στο ποτήρι μου  Γελαστούλης

Crazy Donkey g&b


Το χρώμα της βαθύ πορτοκαλί προς κόκκινο και φυσικά θολό, ενώ ο πλούσιος κρεμώδης αφρός της, λευκός έως

10 λόγοι για να πίνετε μπίρες και 1 μεγάλος μύθος!



mpires
Εκτός από την απόλαυση που προσφέρει μια παγωμένη μπίρα, ειδικά όταν ανεβαίνει το θερμόμετρο, υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 10 λόγοι για να την καταναλώνουμε, εννοείται με μέτρο.

Ποια είναι η ελληνική εταιρία που «πατάει» τον ξένο ανταγωνισμό!



Ενώ οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις «πνίγονται» από έλλειψη ρευστότητας και αγωνίζονται να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς τράπεζες, προμηθευτές και προσωπικό,  κάποιες δεν έχουν πού να βάλουν τα λεφτά τους.

Όταν η cola γίνεται ελληνική υπόθεση


Τα ράφια των σουπερμάρκετ ποτέ πριν δεν είχαν τόσο ενδιαφέρον. Ο λόγος φυσικά για την GREEN COLA, την ελληνική cola που αυξάνει, με ταχύτατους ρυθμούς, την παρουσία της σ” αυτά και έχει βάλει στοίχημα σύντομα να μην ξεκολλάει από το χέρι του καταναλωτή…

Ένα από τα πολλά αξιόλογα ελληνικά τυριά με ιστορία και παράδοση που αξίζει λίγη περισσότερη από την προσοχή μας

Ένα από τα πολλά αξιόλογα ελληνικά τυριά με ιστορία και παράδοση που αξίζει λίγη περισσότερη από την προσοχή μας.




Η Μανούρα Σίφνου είναι ένα ελληνικό παραδοσιακό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα. Όταν είναι φρέσκια γνωστή ως χλωρομανούρα είναι μαλακή και αποτελεί ένα εξαιρετικό έδεσμα στο τραπέζι που συνοδεύει φρούτα, σαλάτες και ψωμί.

Tα Κεφαλονίτικα έθιμα του “Λαζάρου”: λαζαράκια, γραβάτες και ..τριζόνια!



Τα έθιμα τση Λαμπρής μας θύμισε σήμερα η Νιόβη Φωτεινάτου-Καμπίτση –
Μας άνοιξε το σπίτι της να μας τρατάρει λαζαράκια, το παραδοσιακό γλύκισμα του Σαββάτου του Λαζάρου.

Χοιρινό Απάκι, Τσι καμινάδας γεύσεις

Παραδοσιακό χοιρινό απάκι από την Κρήτη με γεύση από την καμινάδα.




Το απάκι αποτελεί παραδοσιακό καπνιστό έδεσμα από την Κρήτη αιώνων καθώς οι κάτοικοι συνήθισαν μετά τα χοιροσφάγια να αποθηκεύουν κρέας για το Χειμώνα.

Μέλι με κανέλα και βασιλικό πολτό, Melira

Μια νέα γεύση μελιού που συνδυάζει θρεπτικά συστατικά και γεύση εμπλουτίζοντας την γκάμα των ελληνικών γεύσεων. 




Αν και σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει ο τρύγος του θυμαρίσιου μελιού σε όλη την Ελλάδα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως εκτός από τον «βασιλιά θυμάρι» πλέον η Ελλάδα παράγει μια ευρύτατη γκάμα αξιόλογων γεύσεων και συνδυασμών όπως μέλια βοτάνων, ανθέων και κωνοφόρων. 

Ταλαγάνι, Αποστόλου

Το Ταλαγάνι είναι μαστιχωτό τυρί που παράγεται από πρόβειο γάλα και θυμίζει πολύ το κυπριακό χαλούμι.




Το Ταλαγάνι αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση τυριού που κρύβει μια ενδιαφέρουσα ιστορία, γνωστή ίσως σε κάποιους του χώρου. Για όσους όμως δεν το γνωρίζουν ας κάνουμε μια προσπάθεια προσέγγισης.

Στην κορυφή της Ελληνικής αγοράς το 2016 ο Σκλαβενίτης ο μονος που δεν ανοιγε Κυριακες!


Η οικονομική κρίση της τελευταίας εξαετίας σαρώνει την Ελληνική αγορά χονδρικής / λιανικής με τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων να βρίσκονται στο επίκεντρο καταιγιστικών αλλαγών που κυριολεκτικά ανατρέπουν τον μέχρι σήμερα γνωστό χάρτη της Ελληνικής αγοράς.

Άλειμμα ακτινίδιο, Ρίζες

Από την νέα βιολογική σειρά rizes το άλειμμα με ακτινίδιο ξεχωρίζει για τη φινέτσα και άρωμα του φρούτου του.




Οι Ρίζες Ελληνικά Delicatessen είναι μία οικοτεχνία παραγωγής τροφίμων, εγκατεστημένη στον Κρόκο Κοζάνης. Διαθέτει μια αξιόλογη σειρά προϊόντων πιπεριάς Φλωρίνης αλλά και εξαιρετικές μαρμελάδες φρούτων που διαφέρουν όμως από τις κοινές μαρμελάδες.

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Και ιδού οι «κυρίες» της ελληνικής ζυθοποιίας!



volkanbeer ελληνκη μπυρα
Volkan Beer – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

1.- Volkan Beer – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Το φιλόδοξο σχέδιο (όραμα ενός Σαντορινιού επιχειρηματία) πραγματοποιείται το καλοκαίρι του 2011. Μια νέα μικροζυθοποιία με φιλόδοξους στόχους θα προσφέρει Ελληνική μπύρα που θα περιλαμβάνει αρωματικό χαρμάνι από μέλι Σαντορίνης και κίτρο Νάξου.  Η παραγωγή περιλαμβάνει δύο τύπους μπύρας την Volkan Pilsner και την Volkan Weiss.

Πάσχα 2016: Γέμισε η αγορά ρουμάνικα αρνιά που βαφτίζονται ελληνικά - Δείτε τι καταγγέλουν οι κτηνοτρόφοι



Αποφασισμένοι να μην πουλήσουν αμνοερίφια σε τιμή κάτω των 6 ευρώ/κιλό την περίοδο του Πάσχα, τη στιγμή που το κόστος εκτροφής, όπως υποστηρίζουν, υπερβαίνει τα 7 ευρώ, εμφανίζονται μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι Έλληνες κτηνοτρόφοι...

Ταυτόχρονα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επάρκεια στην αγορά, λόγω της «μειωμένης, κατά 30%, παραγωγής εμπορεύματος που καταγράφεται φέτος». 

Aν τα έχετε στα ντουλάπια σας να τα πετάξετε ΤΩΡΑ! Νοθευμένα ελαιόλαδα ανακαλεί ο ΕΦΕΤ! (ΦΩΤΟ)




Στην ανάκληση νοθευμένου ελαιόλαδου από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, είναι σπορέλαιο νοθευμένο, άγνωστης προέλευσης και με πλαστό κωδικό. Αναλυτικά η ανακοίνωση: Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές, τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ξάνθης καθώς και με τη Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α”) που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντων τα οποία, ενώ επισημαίνονται ως Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο,

Κους κους με μελάνι σουπιάς Αγροζύμη

Η περίπτωση της Αγροζύμης είναι αρκετά ενδιαφέρουσα γιατί εμπεριέχει πειραματισμό και αναζήτηση σε κάθε σακουλάκι.




Αν και είχα να επιλέξω ανάμεσα σε αρκετά προϊόντα της Αγροζύμης το μάτι μου τράβηξε η συσκευασία του κους κους με μελάνι σουπιάς. Ήξερα πως η εταιρεία βρίσκεται στα Γιαννιτσά και έτσι τα στριφτάρια και οι χυλοπίτες μου φάνηκαν αυτονόητες αλλά το κους κους και μάλιστα μαύρο ήταν μια πραγματική πρόκληση. Και πήρα το ρίσκο. Δοκίμασα τη συνταγή που αναγράφεται στη συσκευασία. Κους κους με σουπιές κρασάτες και ακόμη δεν μπορώ να σταματήσω να τις σκέφτομαι.

Εταιρεία δημιουργεί βάση για αερόστατα στην Καλαμάτα Στις 15 Μαίου ξεκινούν οι πρώτες πτήσεις



Βάση αερόστατων δημιουργείται στην Καλαμάτα και από τις 15 Μαΐου ξεκινούν οι πτήσεις πάνω από τη Μεσσηνία, από την αεροπορική εταιρεία Olympic Balloons. 

  Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι πτήσεις θα είναι καθημερινές και θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2016, ενώ η πίστα απογείωσης-προσγείωσης στην Καλαμάτα θα είναι το γήπεδο των πρώην Σφαγείων, στη δυτική παραλία της πόλης, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.  

Το σπάνιο μανιτάρι της αθανασίας φυτρώνει στην ελληνική γη

Το μανιτάρι της αθανασίας ή ganoderma lucidum, όπως είναι η λατινική του ονομασία, έχει πλήθος από ευεργετικές ιδιότητες.
Το σπάνιο για τη χώρα μας είδος μανιταριού, γανόδερμα το λαμπερό, βρίσκεται δύσκολα στην Ελλάδα, υπάρχει σε αφθονία μόνο στο Πήλιο και καθώς δεν τρώγεται -επειδή είναι πάρα πολύ σκληρό, σαν ξύλο- εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορεί με τη μορφή κάψουλας από φαρμακευτική εταιρεία ως συμπλήρωμα διατροφής ή ως αποξηραμένες φέτες στα Γρεβενά.

Λαλάγγια, Art & Taste

Μια χαρακτηριστική περίπτωση σύνδεσης της ιστορίας ενός τόπου με τη γαστρονομία είναι τα λαλάγγια. 




Σύμφωνα με την Μυθολογία ο Λέλεξ [Λέλεγας] ήταν ο πρώτος Βασιλιάς της Λακωνίας από τον οποίο πήρε το όνομα του η περιοχή ως Λελεγία και οι κάτοικοι της οι Λέλεγες. Ο Λέλεγας, που θεωρείται και γενάρχης των κατοίκων της Μεσσηνίας, είχε τρεις γιους, τον Μύλη, τον Πολυκάονα και τον Θεράπνη. Ο Μύλης, που λέγεται πως ανακάλυψε την μυλόπετρα, είχε έναν γιο τον Ευρώτα ο οποίος είχε μια κόρη την Σπάρτη.

Διατροφικές συστάσεις για δυσανεξία στη γλουτένη



Περί γλουτένης ο λόγος…
Η γλουτένη είναι πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, στη σίκαλη και το κριθάρι. Άτομα με αλλεργία στη γλουτένη ή με κοιλιοκάκη (κατάσταση στην οποία η κατανάλωση γλουτένης προκαλεί βλάβη στο έντερο) πρέπει να αποφεύγουν συνεπώς όλα εκείνα τα προϊόντα που περιέχουν σιτάρι, σίκαλη και κριθάρι.

Τα Τυριά της Κρήτης




Το τυρί είναι μια από τις αγαπημένες τροφές των Κρητικών, σε αντίθεση με το γάλα που συνήθως δεν το προτιμούν με τα την παιδική και την εφηβική ηλικία.
Τα τυριά που παρασκευάζονται στο νησί είναι εξαιρετικής ποιότητος και γίνονται μόνο με γάλα αίγας και προβάτου. (Γάλα από αγελάδες δεν χρησιμοποιούμε καθόλου).
Το Κρητικό τυρί είναι ονομαστό από την αρχαιότητα, όπου το νησί έκανε εξαγωγές του προϊόντος.

Φτιάχνουμε Λαζαράκια




ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΜΕΡΑ

Τρόφιμα που δεν γνωρίζατε ότι μπαίνουν στην κατάψυξη



Πολλά τρόφιμα μπορούν να καταψυχθούν για μελλοντική κατανάλωση, μειώνοντας τον αριθμό των απορριμάτων αλλά και των εξόδων που βαραίνουν τα νοικοκυριά. Μετά το άρθρο με τα τρόφιμα που ΔΕΝ μπαίνουν ψυγείο και τα τρόφιμα που Δεν πρέπει να μπαίνουν στην κατάψυξη, τώρα θα δούμε κάποια άλλα τρόφιμα που μπορούμε να τα φυλάξουμε.

Πρωινό στη Στάνη

Ίσως το μόνο που δεν περιμένει κάποιος να συναντήσει στις οδούς πέριξ της Ομόνοιας είναι ένα παραδοσιακό γαλακτοπωλείο «για όσους έχουν νοσταλγήσει τη γεύση». Καθώς προσεγγίζετε τον πεζόδρομο Μαρίκας Κοτοπούλη, πίσω από την πλατεία, μυρωδιές από ρυζόγαλο, γιαούρτι και φρεσκοτηγανισμένους λουκουμάδες θα σας οδηγήσουν στον αριθμό 10 και το αυθεντικό γαλακτοπωλείο «Στάνη».



Η ιστορία του ξεκινάει από το 1931 και τον Πειραιά, στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, απ' όπου ο ιδρυτής της, Νικόλαος Καραγεώργος έφυγε το 1949 εξαιτίας του βομβαρδισμού της πόλης.
Έκτοτε βρίσκεται σταθερά στην οδό Κοτοπούλη, αποτελώντας ένα από τα πλέον αγαπημένα στέκια των Αθηναίων και μία πολύ καλή αφορμή για βόλτα στην, ίσως όχι τόσο ελκυστική πια, Ομόνοια.
Το 1953 στη Στάνη απονεμήθηκε χρυσό μετάλλιο από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης καθώς και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το παραδοσιακό, πρόβειο γιαούρτι της.

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Chateau Julia Assyrtiko 2015

Λευκό κρασί από την ποικιλία Ασύρτικο καλλιεργημένη και οινοποιημένη στη Δράμα από την οινοποιία Κώστα Λαζαρίδη. ΒΑΘΜΟΣ: 86 / 100 




Από μία ποικιλία με ολοκληρωμένα και αυτοδύναμα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά.

ΑΚΑΚΙΕΣ SPARKLING ROSE




Ένα ξηρό ροζέ αφρώδες κρασί από το μοναδικό οινοποιείο του Κυρ-Γιάννη (Μπουτάρη). Το πρώτο αφρώδες με το οποίο έκανε ντεμπούτο το κτήμα, βασισμένο πάνω στο ροζέ κρασί του με το ίδιο όνομα.

Φελλός: ένα μικρό θαύμα της φύσης

Αν και η έννοια της λέξης έχει πολλές σημασίες εδώ θα ασχοληθούμε με αυτή που περιγράφει το μικρό πώμα με το οποίο σφραγίζουμε τα μπουκάλια των κρασιών. Τι είναι; Από πού προέρχεται και γιατί χρησιμοποιείται στη γαστρονομία. 



Ο φελλός είναι το υλικό [νεκρός ιστός] που προκύπτει από τη συγκομιδή του φλοιού της φελλοφόρου δρυός. Μια σπάνια βελανιδιά που συναντούμε σε περιοχές της νοτιοδυτικής Ευρώπης (Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία) και της βορειοδυτικής Αφρικής (Τυνησία, Μαρόκο, Αλγερία).

Πάστα μαύρου σκόρδου, Πυλιακή Γη

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο προϊόν με πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την σφραγίδα ποιότητας της Πυλιακής Γης.



Εάν υπάρχει κάτι που αναδύεται ως ενθαρρυντικό μέσα από την μιζέρια της εποχής είναι η διάθεση των Ελλήνων παραγωγών να καινοτομήσουν και να προχωρήσουν εμπρός. Είναι σαφές πλέον πως το επίπεδο των ελληνικών προϊόντων ολοένα και ανεβαίνει υπάρχουν όμως κάποιες στιγμές που πραγματικά λες Wow! [με την καλή έννοια].

Διαθέτοντας πλέον εμπειρία 60 ετών συνεχίζουμε να παράγουμε τα προϊόντα Κρι Κρι - γιαούρτια, φρέσκο γάλα και παγωτά - στο υπερσύγχρονο εργοστάσιό μας .



Κρι Κρι ΑΕ
Στη Βόρεια Ελλάδα, στο μέσο της εύφορης κοιλάδας του Στρυμόνα και μόλις 3 χλμ από την πόλη των Σερρών,

Γεύσεις ελληνικού καλοκαιριού



Η φρεσκοτριμμενη ντομάτα, το ούζο, η μαστίχα και το τσίπουρο, οι βάσεις των κοκτέιλ, οι φυσικοί χυμοί και η σπιτική λεμονάδα με πιπερόριζα, δοσμένες μέσα από μία φρέσκια ματιά

Τουλουμοτύρι Νάξου, Μπαμπούνης

Η ανακάλυψη της εβδομάδας έρχεται από τη Νάξο και έναν παλιό μας γνώριμο. 




Για το τυροκομείο Μπαμπούνη στη Νάξο έχουμε γράψει αρκετά. Εξαιρετικό Αρσενικό Νάξου που δέχεται και παλαίωση από μια οικογενειακή επιχείρηση με ποιότητα και αισθητική. Το νέο προϊόν που δοκίμασα από το συγκεκριμένο τυροκομείο επιβεβαίωσε την αρχική μου εντύπωση προσθέτοντας ένα ακόμη ελληνικό τυρί στη λίστα των αγαπημένων.

Apple chips, rho

Τα chips αποξηραμένου μήλου με ελληνικό μέλι και κανέλα αποτελούν μια ακόμη γευστική πρόταση της σειράς rho.




Η χορτοφαγική διατροφή εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες γεύσεις που παράλληλα με την θρεπτική τους αξία προσθέτουν και στιλ στην γαστρονομική απόλαυση.

Υγιεινά τρόφιμα που είναι στην πραγματικότητα junk food



Με τον σύγχρονο πολυάσχολο τρόπο ζωής, ο καθένας θέλει γρήγορα, νόστιμα, σε λογικές τιμές και εύκολα διαθέσιμα τρόφιμα. Παρόλο, όμως, που πιστεύετε ότι κάνετε υγιείς επιλογές, στην πραγματικότητα κάνετε το αντίθετο.

Η Χαρουπιά είναι το δέντρο εργοστάσιο, είναι ο χαμένος ελληνικός θησαυρός

Η χαρουπιά ή Κερωνία η έλλοβος,  είναι δέντρο μεγάλο που μπορεί να φτάσει σε ύψος και τα 13 μέτρα. Βρίσκεται αυτοφυής σε πολλές περιοχές της Μεσογείου και στην Ελλάδα, αλλά και καλλιεργείται σε φυτώρια για τον καλλωπισμό δρόμων και πάρκων. Στο λεκανοπέδιο της Αθήνας έχουν απομείνει πολλά δέντρα κυρίως για διακοσμητικούς λόγους. Περπατώντας πριν τα Χριστούγεννα επί της Θηβών, σκόνταψα σε αμάζευτα χαρουποκέρατα, και αυτό με έκανε να προσέξω τα πανύψηλα ξεχασμένα δέντρα, αμάζευτα και φορτωμένα με καρπούς.

Η παγίδα στο μέλι

Το μέλι, μια από τις πιο θρεπτικές τροφές, γνωστή ήδη από την αρχαιότητα, πιθανόν να μην είναι αυτή που πιστεύετε.




Η καταναλωτική μας συμπεριφορά μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή, την ποιότητα και την τιμή ενός προϊόντος, έχει άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας μας αλλά κυρίως έχει σημαντική επίδραση στην υγεία μας.

Μία φωτογραφία ,χίλιες αναρτήσεις...



Μία φωτογραφία ,χίλιες αναρτήσεις...




Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.

https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Από τον αρχαίο δίπυρο άρτο στο σύγχρονο μπισκότο

Η γαστρονομία ως μέρος του πολιτισμού μιας χώρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με στοιχεία όπως η γλώσσα, η τέχνη, η θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα ενός λαού. 




Η ετυμολογία των λέξεων αποτελεί συχνά μέρος ενός συναρπαστικού ταξιδιού για την αποκωδικοποίηση και κατανόηση του φαγητού μας καθώς μας προσφέρει μια πηγή για τη γνώση της εξέλιξης του στο χρόνο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.