ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΖΟ



Τήνος, ένα νησί αγροτικό με ανεπτυγμένη κτηνοτροφία, καμαρώνει για τα τυριά της και για τα δυό σύγχρονα τυροκομεία της, τον Συνεταιρισμό και το Σαν Λορέντζο (San Lorenzo) – το δεύτερο πρωτολειτούργησε το 2015. Τα τοπικά της τυριά είναι το πέτρωμα, το στρογγυλό, το μαλαθούνι και βεβαίως τα κλασικά η γραβιέρα και η κοπανιστή. Όπως στην Σύρο, τη Μύκονο έτσι και στην Τήνο – σ’ αντίθεση με τα άλλα νησιά του Αιγαίου που χρησιμοποιούν αιγοπρόβειο γάλα-, το περισσότερο γάλα προέρχεται από γελάδια, μάλιστα παλιά παραγόταν από την ντόπια γελάδα που χάθηκε στο πέρασμα των χρόνων.

Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία


Η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιϊα ιδρύθηκε το 2006 από τον Σπύρο  Καλούδη. Μια ομάδα με όραμα να δημιουργήσουν ένα καταναλωτικό αγαθό με τοπικό χαρακτήρα που θα απευθύνεται στους πολλούς επισκέπτες, αλλά και τους κατοίκους του νησιού..

Beer Best

Καινούρια μικροζυθοποιεία παντού, πολλά νέα ταλέντα αλλά και τάσεις, πετυχημένες συνεργασίες και αναβίωση ξεχασμένων στυλ, ενώ ήταν πάντα παρούσες κλασικές αξίες που παραμένουν σταθερά στην κορυφή.
Best ελληνική Ale: LAVA

Η Lava είναι μια νέα και ξεχωριστή μπίρα της μικροζυθοποιίας Septem που βρίσκεται στην Εύβοια. Πρόκειται για μια κόκκινη (!) ImperialIPA, ενδιαφέρουσα, με καλή ισορροπία μεταξύ γλυκού, καπνιστού, φρούτων και πικράδας καθώς και την αίσθηση του αλκοόλ, που βρίσκεται στο 9%. Η Lavaαποτελεί αναμφισβήτητα την σπέσιαλ μπίρα της ζυθοποιίας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ η ομορφη πόλη (βίντεο)



Για την αρχαία πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην θρακική ενδοχώρα δείτε Αλεξανδρόπολις Θράκης.

Φρέσκο αβοκάντο με ελιά και φέτα, Avoel

Η ελληνική παραγωγή αποδεικνύει συνεχώς πως όταν θέλει μπορεί να δημιουργήσει, να καινοτομήσει και να προσφέρει προϊόντα υψηλών προδιαγραφών και αξίας.




Στην Avoel έχω αναφερθείκαι στο παρελθόν με αφορμή τα υπόλοιπα προϊόντα της καθώς είναι μια εταιρεία που παρακολουθώ από κοντά. Παράγει ελληνικό, νωπό αβοκάντο στην Κρήτη που το συσκευάζει σκέτο ή με άλλες γεύσεις, ενώ έχει τιμηθεί για αυτήν την παγκόσμια καινοτομία της, καθώς ήταν η πρώτη σε ολόκληρο τον κόσμο που επεξεργάστηκε το αβοκάντο φρέσκο. 

Παλαιωμένο ξίδι με πετιμέζι, Αρόη

Ένα μικρό διαμαντάκι από την Πάτρα που παλαιώνει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.




Η εταιρεία Αρόη με έδρα στην Πάτρα παρουσίασε το 2013 για πρώτη φορά το παλαιωμένο ξίδι με πετιμέζι από σταφύλια Μαυροδάφνης. Πρόκειται για μίγμα κρασιού που οξοποιείται με την μέθοδο της Ορλεάνης, χωρίς βιομηχανικό οξοποιητή, ενώ το πετιμέζι γίνεται από τον αργό βρασμό του φρέσκου μούστου.

Ψυχολογικά τρικ που εφαρμόζουν τα εστιατόρια…



Λίγο πριν την έξοδο σας σε ένα εστιατόριο έχετε σκεφτεί πόσα περίπου χρήματα θα ξοδέψετε. Πάντα όμως κάτι πάει στραβά και την πατάτε. Οι κατάλογοι των εστιατορίων έχουν βασιστεί σε μελέτες συμβούλων και ψυχολόγων ώστε να είναι πιο θελκτικοί προς τους πελάτες. Διαβάστε προσεκτικά την τακτική που ακολουθούν για να είστε πιο προετοιμασμένοι στην επόμενη έξοδό σας.

Chutney Φραγκόσυκο Μάνης, Bonum Terrae

Ένα από τα πιο παρεξηγημένα φρούτα της ελληνικής γης είναι το φραγκόσυκο. Να λοιπόν που τα πράγματα αλλάζουν σιγά σιγά καθώς όλο και περισσότεροι παραγωγοί το εντάσσουν στη γκάμα των προϊόντων τους




Είχα τη ανέλπιστη τύχη να δοκιμάσω από τους πρώτους μια νέα μαρμελάδα από τη Μάνη που γίνεται από φραγκόσυκο. Το φραγκόσυκο είναι ο καρπός που φυτρώνει στα φύλλα της φραγκοσυκιάς, είδος κάκτου από το Μεξικό που διαδόθηκε ταχύτατα στις μεσογειακές χώρες καθώς απαιτεί ξηρό και ζεστό κλίμα για να αναπτυχθεί. Φυτρώνει παντού με ιδιαίτερη προτίμηση στα πετρώδη εδάφη της Κρήτης και της Μάνης.

Μαρμελάδα πιπεριάς, Μελίμηλον

Πικάντική μαρμελάδα από φρέσκιες κόκκινες πιπεριές που επαναπροσδιορίζει την έννοια της μαρμελάδας.




Δοκιμάζοντας αρκετά προϊόντα κάθε εβδομάδα είναι λίγα εκείνα που σε κάνουν να αναφωνήσεις «ουάου», ακολουθώντας το κλίμα των ημερών. Ένα από αυτά είναι και η μαρμελάδα από κόκκινες πιπεριές της Μελίμηλον από τη Νάξο. Τελικά σε αυτό το νησί γίνονται ωραία πράγματα!

Σκόρδα, φτου!



Τα σκόρδα που αγοράζεις στα σούπερ μάρκετ, μέσα στο διχτάκι ανά τρία, είναι ως επί το πλείστον εισαγωγής Κίνας. Είναι άνοστα, ξεφλουδίζονται δύσκολα και πολλές φορές πρασινωπά και δεν θα σου θυμίσουν απολύτως τίποτα από Ελλάδα όταν τα χρησιμοποιήσεις στα μαγειρέματά σου. Τόσο απλά.

Γνωρίστε το νέο Παστέλι Σερρών με Φυστίκι, Μέλι, Σουσάμι & Φυστικοβούτυρο.


Γνωρίστε το νέο Παστέλι Σερρών με Φυστίκι, Μέλι, Σουσάμι

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Ήπειρος Μικροζυθοποιία



Ήπειρος Μικροζυθοποιία
Lager Beer

Η πρώτη ηπειρώτικη, απαστερίωτη και αφιλτράριστη μπύρα.

Αυτάρκες νοικοκυριό, η λύση για να επιβιώσουμε από το καμπούμ



Η επιβίωση μετά από γεγονότα που θα μας αναγκάσουν να απομακρυνθούμε από τα σπίτια μας προϋποθέτει συγκεκριμένες γνώσεις, που δεν τις έχω.

Μπάρα σύκου με αμάρανθο, Corn n Roll

Μια ποικιλία από μπάρες φρέσκων φρούτων με εξαιρετική γεύση έρχεται να ανοίξει τον ανταγωνισμό στα healthy foods.




Θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί και ως η ανακάλυψη του μήνα, ίσως όχι, αλλά οι μπάρες φρούτων σίγουρα αξίζουν λίγο περισσότερο την προσοχή μας. Προσωπικά πιστεύω πως τις μπάρες δημητριακών, οι μπάρες σύκου θα είναι η νέα μου αγαπημένη γευστική συνήθεια.

Βάζει τα πλαστικά πιρούνια στον κήπο της για έναν πραγματικά έξυπνο λόγο!



Η κηπουρική μπορεί να είναι ένα θεραπευτικό μέσο για να μας απαλλάξει από το άγχος, να μας βοηθήσει να βρούμε λίγο ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό μας και να χαρούμε την ομορφιά της φύσης.

Η ψυχολογία του καταναλωτή στο σούπερ μάρκετ



Συγνώμη, αλλά εγώ πέντε πραγματάκια μπήκα να πάρω, πρέπει να μου κάνεις ψυχανάλυση; Όχι κατ’ ανάγκη, αλλά καλά είναι να ξέρεις πως δουλεύει το «μαγαζί» επειδή τελικά θα φύγεις με δεκαπέντε πραγματάκια, άχρηστες ευκαιρίες (λ.χ. Λάδι μαυρίσματος καταχείμωνο), λόγω του ότι ασυνείδητα κάνεις επιλογές που κοστίζουν.

Ελαιόλαδο με βασιλικό, Αρμακάδι

Προϊόν έξτρα παρθένου ελαιολάδου με εκχύλισμα βασιλικού από την Μεσσηνία.


Τα Αρμακάδια είναι μια περιοχή στα Φιλιατρά στην δυτική Μεσσηνία. Εκεί βρίσκονται οι ελαιώνες των αδελφών Νικολόπουλων, νέων παιδιών με όραμα να προσφέρουν ποιοτικά προϊόντα από τον τόπο τους με σεβασμό στο περιβάλλον και την παράδοση των προγόνων τους, δηλαδή μια παράδοση 100 και πλέον ετών στην παραγωγή ελαιολάδου και ελιών.

Το πολυβραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ για τον ελληνικό τουρισμό



Το βίντεο δείχνει τις απίστευτες ομορφιές που έχει να επιδείξει η χώρα μας, την ποικιλία σε φυσικά τοπία και μέρη αλλά και την παράδοση που έχει ο ελληνικός τουρισμός φτάνοντας μέχρι τα αρχαία χρόνια.

Μαρμελάδα Χελμού κορόμηλο, Αριάδνη

Μαρμελάδα από κορόμηλο που κλείνει μέσα τις μυρωδιές του Χελμού.






Στο μικρό χωριό της Ζαρούχλας, που βρίσκεται στα ορεινά της Ακράτας στο νομό Αχαΐας, η Αριάδνη Χαντζή παράγει από το 1999 ζυμαρικά, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού με τις συνταγές της μητέρας της και της πεθεράς της. Η περιοχή είναι ορεινή όπου δεσπόζει ο Χελμός με την πλούσια βλάστηση και τα δάση του που χαρακτηρίζουν και την ποιότητα των υλικών.

Ριζείς, Ηλέσιον

Βιολογικό ρύζι φυσικής καλλιέργειας από την περιοχή του Σπερχειού στη Λαμία




Η Ηλέσιον είναι μια ομάδα ανθρώπων που έχουν αναπτύξει μια φιλοσοφία βιολογικής καλλιέργειας με ένα ιδιαίτερο τρόπο. Όχι μόνο δεν χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα στη γεωργία τους αλλά ακολουθούν και έναν φυσικό τρόπο καλλιέργειας που βασίζεται στην αρμονία της φύσης. Οι ορυζώνες βρίσκονται σε περιοχή χαρακτηρισμένη Natura ενώ το αποτέλεσμα κάθε εσοδείας είναι λίγο πολύ έκπληξη. 

Μακαρόνι χωριού, Σεραφείμ

Δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε που οι νοικοκυρές, κυρίως στην επαρχία, έφτιαχναν τα δικά τους ζυμαρικά. Κριθαράκι, χυλοπίτες, τραχανά και μακαρόνια με αυγά, αλεύρι ή σιμιγδάλι.




Τη συνήθεια αυτή διατηρεί μέχρι σήμερα ο Σεραφείμ από την Κόρινθο που παρασκευάζει με τον ίδιο τρόπο μια σειρά από παραδοσιακά ζυμαρικά με αγνά υλικά όπως αυγά, λάδι, γάλα και αλεύρι. 

Δείτε πως φτιάχνεται μέσα στο εργοστάσιο το παγωτό Viennetta! (vid)

Ιστορία της μάρκας

H Algida δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 1982.

Τι είναι και πώς γίνεται το κομπόστ

Το κομπόστ είναι το τελικό προϊόν της φυσικής διαδικασίας αποσύνθεσης οργανικών υλών από τον κήπο ή την κουζίνα μας. Η γλυκιά, γήινη μυρωδιά του είναι ευχάριστη και αξέχαστη.
Το κομπόστ είναι ένα σκούρο, εύθρυπτο υλικό με γήινη μυρωδιά που δημιουργείται από μικροοργανισμούς που διασπούν οργανικές ύλες, όπως φύλλα, κομμένο γρασίδι και κάποια απορρίμματα από την κουζίνα μας.

Πανελλήνιο βραβείο για τον Μύλο των Ξωτικών



Πανελλήνιο βραβείο για τον Δήμο Τρικκαίων και τον «Μύλο των Ξωτικών», ως ο καλύτερος οικογενειακός προορισμός στην Ελλάδα! Η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, τα Τρίκαλα, είναι πλέον επισήμως ο προορισμός που για το 2015 ξεχώρισε και βραβεύτηκε στα Tourism Awards 2016.

Τσιπς από μήλα: η πράσινη τσαχπινιά

Τα πράσινα τσιπς τα είχα εντοπίσει καιρό πριν μου μιλήσει για ένα νέο προϊόν από την Ξάνθη ο φίλος Σταμάτης από τα Ελληνικά Καλούδια. Το πλαστικό διαφανές σακουλάκι των 100 γραμμαρίων, για να πω την αλήθεια μου, δεν με κέρδισε με την πρώτη ματιά αλλά το περιεχόμενό του ήταν άλλο πράγμα. Τα αποξηραμένα μήλα - το περιεχόμενο - με τη λεπτή γεύση και το ιδιαίτερο άρωμα με κέρδισαν και από τότε δηλώνω πιστός οπαδός τους.


photo: Κώστας Τσαούσης
photo: Κώστας Τσαούσης

Τελευταία θέλησα να δοκιμάσω μια σειρά από συνδυασμούς σε εύκολες και γρήγορες σαλάτες-σαλάτες για πολυάσχολους και πολυπράγμονες 50άρηδες για τους οποίους ακόμη το

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Nona’s Fioro: μια ακόμη έκπληξη από τον Πολυκαλά

  Μια ποτοποιία 118 ετών συνεχίζει ακόμη και σήμερα να κάνει αυτό που ξέρει «πολύ καλά». Να δημιουργεί, να πειραματίζεται και να παράγει ελληνικά αποστάγματα με χαρακτήρα και προσωπικότητα.

Το όνομα Πολυκαλά ακούγεται συχνά από γνώστες του χώρου της εστίασης, αλλά και εκτός αυτού, εξαιτίας του μοναδικού και ξεχωριστού λικέρ φουντουκιού που κάποια στιγμή έτυχε να δοκιμάσουν.

The anama concept και η Κουμανταρία, ο αρχαιότερος οίνος στην Ευρώπη

  Η Κύπρος είναι γνωστή για μια σειρά από προϊόντα με κυριότερο εκπρόσωπο το χαλούμι [χαλλούμι]. Διαθέτει όμως και άλλους πανάρχαιους θησαυρούς.

Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι πως στην Κύπρο έχει καταγραφεί ο αρχαιότερος οίνος στην Ευρώπη χαρακτηρισμένος ως Ελεγχόμενης Ονομασίας Προέλευσης και καταχωρισμένος στο βιβλίο Guinness. Πρόκειται για την Κουμανταρία [Κουμανδαρία] που μετρά τουλάχιστον 5.500 έτη ιστορίας και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέρη της γαστρονομικής κληρονομιάς της Κύπρου. Σύγχρονες έρευνες έδειξαν πως η Κουμανταρία ίσως σαν έχει ηλικία και 8.500 ετών [κεραμικά Ερήμης].

Διαβάστε 10 λόγους για τους οποίους η βιοτεχνολογία (μεταλλαγμένα) δεν εξασφαλίζει αυτάρκεια τροφίμων


Οι εταιρείες βιοτεχνολογίας συχνά ισχυρίζονται ότι οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί (Γ.Τ.Ο.) και συγκεκριμένα οι γ.τ. καλλιέργειες - είναι απαραίτητες για να τραφεί ο κόσμος, για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση της φτώχειας στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Kale chips: όταν το Rho σημαίνει ωμό

  Τα kale chips είναι αποξηραμένα λαχανικά που διατηρούν τα θρεπτικά τους συστατικά και αποτελούν μια νόστιμη και υγιεινή εναλλακτική πρόταση σνακ.

Τα kale chips είναι σχετικά νέο προϊόν στην ελληνική αγορά καθώς έκαναν την εμφάνιση τους μόλις τον Ιούνιο του 2014. Βέβαια αυτό δεν είναι περίεργο καθώς η Ελλάδα, παρά την κρίση, προσπαθεί και αυτή να ακολουθήσει μια διεθνή τάση των τελευταίων ετών που ξεκίνησε στην Αμερική, επεκτάθηκε στην Ευρώπη, και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά trendsτης παγκόσμιας γαστρονομίας.

Άμεση ΑΝΑΚΛΗΣΗ γνωστών μπισκότων ζήτησε ο ΕΦΕΤ! Έχουν καζεΐνη! ΠΡΟΣΟΧΗ όσοι έχουν αλλεργία ή δυσανεξία στο γάλα!



Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση μπισκότων σοκολάτας, στα οποία ανιχνεύτηκε η παρουσία συστατικού γάλακτος (καζεΐνη), χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος.

"Νηστίσιμα" κρασιά σε όλες τις αποχρώσεις

  Σαράντα κρασιά για τη σαρακοστή, με οδηγίες χρήσεως για τα πιο ωραία food pairings, κι επίσης τα αποστάγματα που θα μας σώσουν σε ενδεχόμενο οινικό ναυάγιο...

Θαλασσινά, λαδερά, όσπρια, σε πιάτα με λιτές αλλά έντονες γεύσεις. Αυτά περιλαμβάνει η περίοδος της Σαρακοστής κι ιδού τα πιο απολαυστικά pairings που δοκίμασα πρόσφατα:
Για μεζεδοκαταστάσεις με τη συμμετοχή του τηγανιού, βλ.

Πόσο οι βιταμίνες εξαφανίζονται από τα μη βιολογικής καλλιέργειας φρούτα και λαχανικά



Eχετε υπόψη σας ότι το περιεχόμενο των βιταμινών και ανόργανων συστατικών στα λαχανικά και τα φρούτα μη βιολογικής καλλιέργειας μειώνονται δραστικά;

Οι Θεσσαλονικιές που είχαν ΤΗΝ ιδέα!- Εκαναν το ποδήλατο τους καφετέρια (φωτό)



Ένα Coffee Bike, φτιαγμένο πάνω σε σκελετό ποδηλάτου από ανοξείδωτο ατσάλι, κόβει βόλτες στην παραλία Θεσσαλονίκης και δημιουργεί ουρές, όπου σταθμεύσει. 

Με βότανα Νάξου η νέα γραβιέρα της ΕΑΣ



Με βότανα Νάξου η νέα γραβιέρα της ΕΑΣ

Το νέο προϊόν της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου είναι γεγονός! Η διεθνούς φήμης γραβιέρα της ΕΑΣ εμπλουτίστηκε με βότανα της Ναξιακής γης (ρίγανη, θυμάρι,

Βουβαλινό βούτυρο, Οικογένεια Μπέκα

Το βούτυρο της οικογένειας Μπέκα όπως και όλα της τα προϊόντα δεν μπορείς να τα προσπεράσεις εύκολα.




Το βούτυρο είναι ένα δύσκολο προϊόν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή εξέλιξη του. Στην αγορά κυκλοφορούν πλέον αρκετά αξιόλογα προϊόντα τόσο σε γεύση όσο και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά προσφέροντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

Γλυκό καρυδάκι, Το φίλεμα της Λέλας

Τα γλυκά του κουταλιού αποτελούν μέρος της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης που τα συναντάμε ολόκληρο τον χρόνο και όλες τις εποχές.




Κάθε εποχή όμως έχει τα δικά της γλυκά και το καλοκαίρι είναι η εποχή, μεταξύ άλλων, και για το αγαπημένο μου γλυκό καρυδάκι. Τα μικρά πράσινα καρυδάκια που μαζεύονται στις αρχές του καλοκαιριού πριν δέσουν και γίνουν σκληρά, και γίνονται ένα εξαιρετικό γλυκό αν και λίγο μπελαλίδικο.

Πάστα σύκου με μέλι και τσάι, Mediterra

Τα προϊόντα σύκου βρίσκονται στην εποχή τους για να μας υπενθυμίζουν την υπέροχη γεύση και την αξία αυτού του καρπού.





Το σύκο αποτελεί τη βάση για μια σειρά προϊόντων που παρασκευάζονται είτε για να αναδείξουν την γευστική του υπεροχή [π.χ. μαρμελάδες], είτε προέκυψαν ως μέθοδοι συντήρησης [π.χ. συκομαΐδα].

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Πορφύρα Βεργίνα, Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Μια ελληνική ζυθοποιία με παρελθόν και μια ιδιαίτερη μπίρα με μέλλον.




Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα lager 6,3% βαθμών, με έντονα ξανθά χαρακτηριστικά, ικανοποιητική πικράδα με ισορροπημένο λυκίσκο και έντονα αρώματα βύνης που αποδίδουν γεμάτη γεύση δημητριακών και φρεσκοψημένου ψωμιού.

Edenia by Tsililis. Ένα ολοκαίνουριο αφρώδες σε πρώτη μετάδοση.


  Στη ροκοκό φιάλη του φιλοξενείται μια ανήσυχηΛημνιώνα, η όχι και τόσο διαδεδομένη ποικιλία της Θεσσαλίας. Ενδιαφέρουσα περίπτωση αυτό το νέο αφρώδες, κρασί, ένα πρώτης τάξης απεριτίφ, αλλά όχι μόνο.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.....


Το πρώτο αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο είναι ήδη γεγονός!!Θα δημιουργηθεί στην Κέρκυρα,ενώ σε διαδικασία αδειοδότησης βρίσκονται άλλες 50 περιοχές όπως η Πάτρα η Λευκάδα η Κεφαλλονιά οι Παξοί κ.α.. ..η εισαγωγή και η πλήρης λειτουργία ενός τέτοιου θεσμού, θα αποφέρει στην πατρίδα μας έσοδα ενός δισεκατομμυρίου ευρώ ετησίως με πρόχειρες εκτιμήσεις και το κυριότερο θα ενώσει τα ακριτικά και

Παράγει ενέργεια από κοπριά - Η κτηνοτροφική μονάδα στην Ξάνθη που εντυπωσιάζει




Επένδυση παραγωγής βιομάζας, ύψους 2 εκατ. ευρώ

Τη στιγμή που οι κτηνοτροφικές μονάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης λόγω ζωονόσων, πτώσης στις τιμές των κτηνοτροφικών προϊόντων και έλλειψης πολιτικής στήριξης της κτηνοτροφίας, τα οργανικά τους απόβλητα μπορούν να ανοίξουν δρόμο στην επιχειρηματικότητα με την παραγωγή φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση βιομάζας. Η κοπριά από τα ζώα λειτουργεί σαν πρώτη ύλη, δίνοντας ταυτόχρονα λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα των κτηνοτρόφων.

Ποντιακά Συρόν, Γ.Α.Σ. Αγίου Αντωνίου

Παραδοσιακά ποντιακά ζυμαρικά με ιδιαίτερο σχήμα από τον Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης. 




Όσοι έχετε έστω και μια μικρή επαφή με την ποντιακή κουζίνα σίγουρα γνωρίζετε τις πίτες και τα ζυμαρικά της. Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα αυτών είναι τα συρόν [ή σιρόν] τα τυλιγμένα ποντιακά ζυμαρικά που θυμίζουν χυλοπίτες.

Πατέ καπνιστής πανσέτας, Αφοί Κασσάκη

Ένα νέο προϊόν από την Κρήτη που αξίζει την προσοχή μας ακόμη και εάν οι «ημέρες νηστείας» δεν το ευνοούν. Είπαμε, αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστι… 




Η αλλαντοποιεία των αδελφών Κασσάκη με έδρα τον Γαλατά στον Δήμο Μίνωα Πεδιάδος Ηρακλείου λειτουργεί από το 1999 με την Τρίτη γενιά της οικογένειας να ποιεί αλλαντικά με βάση τις συνταγές του προπάππου από το Οροπέδιο Λασιθίου. Απάκι,

Η άγνωστη «Βενετία» της Ελλάδας

Το χωριό που έχει κανάλια και γέφυρες




Κανάλια αντί για δρόμους, που τα διασχίζουν σκάφη για να φτάσουν στις εισόδους από τις εντυπωσιακές βίλες. Το σκηνικό που περιγράφει η προηγούμενη πρόταση δεν βρίσκεται ούτε στην διάσημη για τα κανάλια της, Βενετία, ούτε και στο Μαϊάμι, αλλά μερικές ώρες μόνο από την Αθήνα.

Ξεκάθαροι κανόνες για τη σήμανση στο γιαούρτι και διαφάνεια στην αγορά



Σε συνέχεια δημοσιευμάτων σχετικά με την αγορά του γιαουρτιού, από το ΥπΑΑΤ δόθηκαν οι εξής διευκρινήσεις:

Λίγα πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το χταπόδι...

Βρίσκομαι στη φιλόξενη κουζίνα του αγαπημένου εστιατορίου Aleria οπου μαγειρεύει ο σεφ Γκίκας Ξενάκης. Tου ζητώ να με διαφωτίσει , για τις σουπιές πέρυσι και για το χταπόδι φέτος.
Πολλοί από μας ευκολότερα παραγγέλνουμε και δοκιμάζουμε θαλασσινά και ψάρια στις ψαροταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία αυτές τις μέρες, αλλά λίγοι τολμάμε να τα διαλέξουμε για τις κουζίνες μας επειδή δεν γνωρίζουμε πώς να τα διαλέξουμε ή να τα μαγειρέψουμε.
Ο σεφ και ο ψαράς σου όμως τα γνωρίζει όλα αυτά πολύ καλά και έτσι μπορεί και σου εξηγήσει απλά πώς να καθαρίσεις σουπιές και χταπόδια και να σου προτείνει εύκολες , πεντανόστιμες συνταγές για το σπίτι.
Παρών στο Aleria , όταν κατέφθασα για τις ετήσιες σαρακοστιανές συνταγές , εκτός από τον πάντα πρόθυμο Γκίκα Ξενάκη, ήταν και ο προμηθευτής τους σε ψάρια και θαλασσινά, ο ιδιοκτήτης του ψαράδικου “Μυτιληνιός” στου Ζωγράφου  Στρατής Μπουρνούς, (στον οποίο έχουν αναφερθεί με αφιερώματα πολλά περιοδικά και εφημερίδες , όπως και το περιοδικό “Γαστρονόμος”). Πριν λοιπόν ξεκινήσω τις συνταγές για το χταπόδι, ο μικρασιάτης κύριος Μπουρνούς (που η οικογένειά του εδώ και 100 σχεδόν χρόνια ασχολείται με την αλιεία) μου ξαναθυμίζει λίγα που αξίζει να γνωρίζεις αν έχεις σκοπό να μαγειρέψεις το χταπόδι φέτος τη Καθαρή Δευτέρα και τη Σαρακοστή :
IMG_5512
-προτιμάμε αρσενικό χταπόδι.

Nομίζεις ότι θα έχεις τον κήπο σου με τα ζαρζαβατικά για να επιβιώσεις; Σε γελάσανε!



Θα δείτε τα ραδίκια…ανάποδα.

Αμερικανική οικογένεια στην πολιτεία του Μισούρι διατάχθηκε από την αστυνομία να καταστρέψει τον λαχανόκηπο που είχε δημιουργήσει στην οικία που διατηρεί, διότι είναι παράνομη η καλλιέργεια λαχανικών με νόμο, αναφέρει σχετικό αμερικανικό δημοσίευμα.

Τροφές που έχουν μηδενική θρεπτική αξία και υψηλό βαθμό τοξικότητας για το σώμα.



Κυριαρχεί η αντίληψη ότι δεν υπάρχουν κακές τροφές, παρά μόνο τροφές που θα πρέπει να καταναλώνουμε περιορισμένα. Υπάρχουν κάποιες τροφές όμως που έχουν μηδενική θρεπτική αξία και υψηλό βαθμό τοξικότητας για το σώμα.

Αναψυκτικά

Ναξιώτικα τυριά



Ο μύθος λέει πως ο Θεός Απόλλωνας, που λατρευόταν ιδιαιτέρως στη Νάξο, άφησε εκεί τον γιο του Αρισταίο, μεγάλο τυροκόμο, για να μάθει στους κατοίκους την τέχνη της τυροκομίας.

Ελαιόλαδο «μαϊμού» γέμισε τις λαϊκές και τα χωριά της Β. Ελλάδας!



Οι συσκευασίες των πέντε λίτρων με διάφορες πινακίδες που διαφημίζουν ότι το περιεχόμενο είναι εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο και μάλιστα απόλυτα ελεγμένο, πλέον κυκλοφορούν παντού. Από πλανόδιους πωλητές στις γειτονιές των χωριών μέχρι και τις λαϊκές αγορές. Η τιμή των ελαιόλαδων-μαϊμού κινείται αρκετά χαμηλότερα από αυτήν των γνήσιων, δηλαδή κυμαίνεται μεταξύ 10 έως 15 ευρώ το πεντάλιτρο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.