ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Εκλέρ και σουκέτ, είναι τα νέα φοντανάκια

  Γλυκές μινιατούρεςμε αριστοτεχνικό φυζίκ, για να μην πάτε μουσαφιραίοι με άδεια χέρια. Διαλέξαμε τα πιο σοφιστικέ γλυκάκια της Αθήνας, για τα γιορτινά κεράσματα.

Η μόδα των εκλέρ κατακλύζει τον κόσμο σα θύελλα. Οι γεύσεις ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, στις προθήκες των μπουτίκ ζαχαροπλαστείων σε Παρίσι και Νέα Υόρκη, αλλά και σε όλες τις μητροπόλεις του κόσμου. Το καινούριο κόλλημα των pastry chef είναι να τα καπελώνουν με ένα τραγανό κρακελέ,

Φρουτοποτό μήλο και lime, Χυμοί Χίου ΑΕ

Ένα ελληνικό φρουτοποτό από την Χίο που πετάει στα σύννεφα και κερδίζει βραβεία.





Διαβάζοντας για τα πολυάριθμα φέτος βραβεία Great Taste 2015 που απέσπασαν ελληνικά προϊόντα ιδιαίτερη έκπληξη μου προξένησαν τα αστέρια που κέρδισε ο Κάμπος Χίου με τους

Food Expo 2016: 5 εκπλήξεις και μια ευχή

  Η τρίτη χρονιά της FoodExpo ήταν μάλλον η καλύτερη και γι’ αυτό ευθύνεται η κρίση, όσο και εάν ακούγεται οξύμωρο.

Το ετήσιο ραντεβού με ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων παραγωγών δόθηκε φέτος στο Εκθεσιακό κέντρο Metropolitan που βρίσκεται στο αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος. Η τρίτη FoodExpo ήταν ταυτόχρονα και η τρίτη στη σειρά μεγάλη έκθεση τροφίμων για το πρώτο τρίμηνο του 2016 μετά την Expotrof

Τά νόστιμα.

  Γυλωμένη μανούρα Σίφνου Κρασοτύρια υπάρχουν πολλά και όλα έχουν την χάρη τους αφού το τυρί που ωριμάζει στο μούστο είναι πικάντικο και καυτερό. Η γυλωμένη μανούρα, όμως, της Σίφνου έχει άλλη παραξενιά.
Γυλωμένη μανούρα Σίφνου
Κρασοτύρια υπάρχουν πολλά και όλα έχουν την χάρη τους αφού το τυρί που ωριμάζει στο μούστο είναι πικάντικο και καυτερό. Η γυλωμένη μανούρα, όμως, της Σίφνου έχει άλλη παραξενιά. Εν αρχή ην η χλωρομανούρα ή αγύλωτη, ένα μαλακό τυρί από

Σοκολάτα με φράουλα και ροζ πιπέρι, Αλέξανδρος

Ελληνικές χειροποίητες σοκολάτες με μεράκι και ελκυστικούς συνδυασμούς γεύσεων και γιατί όχι ένα καλό δώρο για τους Αλέξανδρους και τις Αλεξάνδρες που γιορτάζουν.





Οι σοκολάτες Αλέξανδρος είναι το αποτέλεσμα του νεαρού σοκολατοποιού  Αλέξανδρου Δημητρίου που μετά από σχετικές σπουδές επέστρεψε στην Ελλάδα για να μας γλυκάνει.

Marathos.gr. Η καθημερινή μαγειρική, αλλιώς

  Πως θα σας φαινόταν τα υλικά για το φαγητό της μέρας να έρχονταν στην πόρτα σας ζυγισμένα, πλυμένα, φρεσκοκομμένα, έτοιμα για να τα βάλετε στην κατσαρόλα και να απολαύσετε το γεύμα ή το δείπνο σας?
Μπορεί η μαγειρική να είναι όντας ένας τρόπος να δείξεις την αγάπη σου σε εκείνους που την αξίζουν – και μαζί μια καταπληκτική μορφή ψυχοθεραπείας if you ask me- δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες όμως, ούτε έχουμε πάντα το ίδιο κέφι να δημιουργήσουμε ένα φαγητό from scratch. Μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας, με τις δουλειές να μας κυνηγάνε και εμάς να κυνηγάμε με την σειρά μας λίγο ελεύθερο χρόνο, το project μαγειρική στο σπίτι σκοντάφτει συχνά στα διαδικαστικά, γι΄αυτό άλλωστε καταφεύγουμε στα deliveries. Γιατί βαριόμαστε ή δεν προλαβαίνουμε να πάμε supermarket, γιατί δεν έχουμε χρόνο καν να προετοιμάσουμε ένα γεύμα, πόσο μάλλον να το εκτελέσουμε.

Να όμως που δυο νέες κοπέλες, η Ματούλα και η Ελένη, αφουγκράστηκαν τις ανάγκες της εποχής και δημιούργησαν τον Marathos.gr,

Αυτές είναι οι τροφές με τα περισσότερα φυτοφάρμακα (λίστα)




Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την χρήση φυτοφαρμάκων, με τα “βιολογικά προϊόντα” να αποτελούν, φυσικά, εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα.
Τα φυτοφάρμακα μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία, αν δεν πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουμε, προτού τα καταναλώσουμε.

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Μπίρα Kirki, Elixi




Είναι η στιγμή που δοκιμάζεις ένα προϊόν για πρώτη φορά και ξέρεις αμέσως πως έχεις έναν winner.

Η Sknipa και η Άλη - Δύο νέες Ελληνικές Μπύρες!!



Δύο μικροζυθοποιίες από τη Θεσσαλονίκη καταθέτουν τη δική τους πρόταση πάνω στις μπύρες. Λένε πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία από το να κάνεις

Ελαιόλαδο 39/22

Μια ακόμη βράβευση από το εξωτερικό έρχεται να πιστοποιήσει την πολύ καλή και συνολική δουλειά που γίνεται πλέον στο ελληνικό ελαιόλαδο από κάποιους παραγωγούς.





Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μονοποικιλιακό ελαιόλαδο 39/22 που απέσπασε πρόσφατα τη χρυσή διάκριση στη κατηγορία του στο μεγάλο διαγωνισμό New York Olive Oil Competition 2015.

Δείτε τι είναι το Alcolock-Interlock που παρουσίασε η Ελληνική Volvo στην Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας




Η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας- Διανομέας της  Volvo Trucks στην Ελλάδα παρουσίασε το σύστημα Alcolock – Interlock, που ανιχνεύει το αλκοόλ στον οδηγό μέσω της ανάλυσης του εκπνεόμενου αέρα, σε ημερίδα που διοργανώθηκε στα πλαίσια της εβδομάδος Οδικής Ασφάλειας(21-27 Μαρτίου 2016).

Στα άδυτα της μυστικής συλλογής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Σμιθσόνιαν Εκεί όπου χιλιάδες συρτάρια και ντουλάπια κρύβουν τον αθέατο πλούτο του πλανήτη και της ανθρωπότητας




Oι εκατομμύρια επισκέπτες του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στην Ουάσινγκτον βλέπουν μια πραγματικά μοναδική συλλογή εκθεμάτων, αλλά αυτό είναι μόλις το 10% όσων μοναδικών ευρημάτων κρύβει η γιγαντιαία αποθήκη του μουσείου.

Φιστίκι, Nuts n Nuts

Η έκρηξη των τελευταίων ετών στους ξηρούς καρπούς έχει αναδείξει και μερικά διαμαντάκια.





Η Nuts Nuts εξειδικεύεται στους ξηρούς καρπούς και συγκεκριμένα στο κελυφωτό φιστίκι, το γνωστό μας φιστίκι Αιγίνης. Αν και σε αυτά της Αίγινας έχω μια αδυναμία εντούτοις δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε πως τόσο των Μεγάρων όσο και της Φθιώτιδας είναι εξαιρετικά φιστίκια.

Χαρουπόμελο, Euphorie

Το χαρουπόμελο από την Κρήτη αποτελεί μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής που επιθυμεί να ελαττώσει τη ζάχαρη.




Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντούμε χαρουπόμελο από την Κρήτη καθώς πρόκειται για ένα πολύ διαδεδομένο προϊόν στο νησί με μεγάλη ιστορία, ήδη από την αρχαιότητα, αλλά και ευεργετικές

Μια έτοιμη σάλτσα ντομάτας με σπιτική φροντίδα από την Μυτιλήνη και την Οικοτεχνία Παπαγιανίδη.

Μια έτοιμη σάλτσα ντομάτας με σπιτική φροντίδα από την Μυτιλήνη και την Οικοτεχνία Παπαγιανίδη. 





Η Οικοτεχνία Παπαγιανίδη συμπυκνώνει εξαιρετικά τα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής, μικρής, ελληνικής εταιρείας παραγωγής ελληνικών προϊόντων. Συνταγές της γιαγιάς και της μαμάς που υλοποιούνται με φροντίδα από τα παιδιά ή τα εγγόνια, αγνά υλικά, φυσικοί τρόποι συντήρησης χωρίς πρόσθετα, λίγοι εργαζόμενοι, ετικέτες στο χέρι, πραγματική οικοτεχνία.

Δυο αδέρφια… είδαν το μέλλον και φύτεψαν αβοκάντο & χαρούπι!

Η χαρουπιά ή Κερωνία η έλλοβος, είναι δέντρο μεγάλο που μπορεί να φτάσει σε ύψος και τα 13 μέτρα. Βρίσκεται αυτοφυής σε πολλές περιοχές της Μεσογείου και στην Ελλάδα, αλλά και καλλιεργείται σε φυτώρια για τον καλλωπισμό δρόμων και πάρκων.
Διατροφική αξία

Καλάθι μέ νοστιμιές.



Αβγοτάραχο Trikalinos: για καλή διάθεση
Είναι κάτι βράδια, που γυρνάω τόσο κουρασμένη, που δεν θέλω να βάλω μπουκιά στο στόμα μου. Κάθομαι στο μπαλκόνι, βάζω ένα νησιώτικο malt, με λίγο παγωμένο νερό στο ποτήρι μου και το συνοδεύω με μερικές φέτες αβγοτάραχου. Λίγη ώρα μετά, σαν από θαύμα η διάθεση μου έχει αλλάξει. Μόλις πριν λίγο καιρό έμαθα πως δεν είναι μόνο το αγαπημένο μου malt, που συμβάλλει σε αυτό.

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Μικροζυθοποιία Θεσσαλίας



Περιγραφή
Η ΑΡΓΩ GOLDEN ALE είναι μία craft μπύρα με πλούσιο αφρό, χρυσαφένιο χρώμα, πλούσια ανθώδη αρώματα και μία ιδέα εσπεριδοειδών. Νότες από γκρέιπφρουτ και κίτρο μπορούν να αναγνωριστούν στη λεπτή αλλά γεμάτη γεύση της. Μία δροσιστική μπύρα που πίνεται ευχάριστα όλο το χρόνο.

Λούφα, το σφουγγάρι της στεριάς. (Καλλιέργεια)-Χρήστος Ουζούνης



Φέτος η καλοκαιρινή σοδειά τα  πήγε καλά. Αν εξαιρέσουμε τα αγγούρια και τα πεπόνια που ούτε καν προλάβαμε να τα δοκιμάσουμε, τα υπόλοιπα κηπευτικά ήταν άφθονα και με ελάχιστες ασθένειες.
Προς τα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτέμβρη ο μπαξές έδειξε (όπως κάθε χρόνο) παρακμή και το φυσιολογικό μαρασμό, σημάδι πως άλλη μια καλοκαιρινή καλλιεργητική περίοδος έφτασε στο τέλος της.

Σόλο... Your Cretan Craft Beer



  Τον τελευταίο καιρό είναι φανερό πως επιτέλους κάτι αλλάζει στο κομμάτι της ποιοτικής μπίρας στην χώρα μας. Νέες ζυθοποιίες, νέες προσπάθειες, νέα προϊόντα και είδη μπίρας για τα Ελληνικά δεδομένα και φυσικά οι λάτρεις όλο και πληθαίνουν! Φέτος διοργανώθηκε για δεύτερη φορά στην Αθήνα η Ζυθογνωσία, όπου εκεί είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν ζυθοποιία και εισαγωγικές εταιρίες απ' όλη την Ελλάδα και να παρουσίασαν τα προϊόντα τους. Το επίπεδο ήταν καλύτερο απο πέρσι (όπως ομολόγησαν οι πιστοί που είχαν παραβρεθεί και την προηγούμενη χρονιά), με νέες προσθήκες ζυθοποιείων και φυσικά ετικετών.

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά ελαιόλαδο με… σπορέλαιο




Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά ελαιόλαδο με… σπορέλαιο
Στην ανάκληση νοευμένου ελαιολάδου από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικοί έλεγχοι.

Ελληνίδα έφτιαξε ιστοσελίδα μέσω της οποίας βρήκαν δουλειά 50 εκατομμύρια άνθρωποι!




Η Αλεξάνδρα Καβουλάκου, είναι μία από τους δημιουργούς της ιστοσελίδας «The Muse». Η ιστοσελίδα προσφέρει στους χρήστες του διαδικτύου τη δυνατότητα αναζήτησης εργασίας σε εκατοντάδες επιχειρήσεις, προσφέροντας συμβουλές και οδηγίες από ειδικούς.

Παστουρμάς Μιράν

Γιορτές, χειμώνας, κρύο ιδανικές συνθήκες δηλαδή για μια γευστική παρασπονδία με έντονο το στοιχείο της απόλαυσης. Μερακλίδικος παστουρμάς που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς τρόπους αλλά πάντα την ίδια ευχαρίστηση.





Όταν μιλάμε για παστουρμά στην Ελλάδα το κατάστημα του Μιράν στην Ευριπίδου, στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί

Οι Σερραίοι βάζουν την αρώνια στα παλάτια της μεταποίησης

∆υναµικά στο δρόµο της µεταποίησης και της εµπορίας βάζει τον καρπό της αρώνιας ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Αρώνιας Σερρών, η φετινή παραγωγή του οποίου ξεπέρασε τους 55 τόνους, σύµφωνα µε τον ταµία και υπεύθυνο πωλήσεων του Συνεταιρισµού ∆ήµο Τζελέπη.



Ένας Αγροτικός Συνεταιρισμός με όραμα. Τα 250 έχουν φθάσει στο νομό τα στρέμματα της επονομαζόμενης «βασίλισσας των υπερτροφών» 


Όπως µάλιστα επισηµαίνει στην εφημερίδα Agrenda, η γεωπόνος της ∆ιεύθυνσης Αγροτικής Οικονοµίας Σερρών, Ευµορφία Ακσεχερλίδου, αν και οι εναλλακτικές καλλιέργειες στην Ελλάδα

Βγαλμένη από παλιά ελληνική ταινία: Η τελευταία αυθεντική μπακαλοταβέρνα του Πειραιά



Από την Τίτη Βελοπούλου
Βγαλμένο λες και από σκηνικό παλιάς ελληνικής ταινίας το Ειδικόν είναι η τελευταία αυθεντική μπακαλοταβέρνα στον Πειραιά! Ήταν το 1920 όταν ο κος Αριστείδης, πατέρας του σημερινού ιδιοκτήτη, άνοιξε το συγκεκριμένο μαγαζί στην καρδιά του Πειραιά και σέρβιρε χύμα ρετσίνα δικής τους

Αφιέρωμα: Το τραπέζι της 25ης Μαρτίου




Γιορτάζουμε την ημέρα του Ευαγγελισμού με ένα φίνο μενού με επίκεντρο τον παστό μπακαλιάρο.

Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα της Monsanto και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από αυτά



Για ένα πράμα αναρωτιέσαι όταν ακούς για τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς: είναι ο άνθρωπος τόσο υπεράνω, τόσο παντογνώστης ώστε να αναγνωρίζει λάθη στη φύση και να τα διορθώνει με τους ΓΤΟ. Αυτό ακριβώς μας λένε από την Monsanto.

Τσουμπέκι χειροποίητο, Ήπειρος γη

Μια από τις μαγικές ιδιότητες της γεύσης είναι η ανάκληση της μνήμης που συνδέεται με αυτή και ονομάζεται γευστική μνήμη. Η ανάκληση της ευθύνεται για τη δημιουργία συναισθημάτων θετικών ή αρνητικών, σε κάθε περίπτωση όμως ταξιδιάρικων.





Μια από αυτές τις περιπτώσεις όπου η γεύση σε ταξιδεύει χιλιόμετρα μακριά με μια μόνο μπουκιά είναι και το

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ «ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ»


Κωνσταντίνος Ξένος
Κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος M.Sc., Ph.D.cand.

Το 1887, ο Ελβετός βοτανολόγος Dr. Moises Santiago Bertoni εξερευνώντας τα δάση της Ανατολικής Παραγουάης πρωτοανακαλύπτει τις ιδιότητες της Στέβιας, ενός θάμνου που φθάνει τα 80 cm

Τι παίζει με τη Μαλαγουζιά κι έχει σπάσει τα ταμεία;

  Η καριέρα της ξεκίνησε από το κτήμα Πόρτο Καρράς, όπου φυτεύτηκε πειραματικά, και θα έληγε άδοξα αν δεν βρίσκονταν στον δρόμο της, ο τότε οινολόγος του κτήματος, Βαγγέλης Γεροβασιλείου, για να την τοποθετήσει μόνιμα στον οινικό χάρτη.

Σήμερα η Μαλαγουζιά έχει οργώσει την Ελλάδα κι είναι η sweetheart οινολόγων, οινοποιών κι οινόφιλων. Την βρίσκουμε σε πάμπολλες μονοποικιλιακές εμφανίσεις, σε ρόλο

ΒΕΡΓΙΝΑ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΡΙΘΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΒΥΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΗ ΒΙΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ



Η συμβολαιακή γεωργία στη Ροδόπη κερδίζει κάθε χρόνο και περισσότερους αγρότες-καλλιεργητές, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτόν τον τομέα παραγωγής τη «Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε».

Ο Βίβλινος οίνος βουτάει τα τσόπστικς

Το ...μυστήριο που κρύβεται στο magnum, ταιριάζει πολύ με ασιατικές γεύσεις.

Στον σύγχρονο οινικό κόσμο, κι ανάμεσα στις κυριότερες οινικές χώρες, δεν υπάρχει άλλος τόπος που να συγκεντρώνει τόσες πολλές ιθαγενείς ποικιλίες στα αμπελοτόπια του, όπως η Ελλάδα. Κι ενώ, chardonnay, sauvignon, merlot, cabernet, καταλαμβάνουν τη συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου αμπελώνα, επί ελληνικών εδαφών ξεφυτρώνουν πάνω από 180 καταγεγραμμένες οινοποιήσιμες ποικιλίες. Αν υπάρχουν μη καταγεγραμμένες? Μα φυσικά. Και μάλιστα μια από αυτές ανακαλύφθηκε κι αναβιώνεται από το κτήμα Βιβλία Χώρα. 





"Το 2002, σε μία σχετικά δύσβατη περιοχή του όρους Παγγαίου,

Magnus Lager, Magnus Magister Ζυθοποιεία Ρόδου

Μια απαλή μπίρα από την Ρόδο που προστίθεται και αυτή στον πανελλαδικό χάρτη των ελληνικών ζυθοποιίων.




Στην εποχή της μικροζυθοποιίας, τώρα που ετικέτες ξεφυτρώνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, η προσοχή μας εστιάζεται ακόμη περισσότερο σε αυτές τις προσπάθειες ακόμη και όσες έρχονται από το πρόσφατο παρελθόν.

Ελληνικά Προιόντα.

  Μετσοβόνε Ένα τυρί με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης που ζητά να αποχαρακτηριστεί είναι από μόνο του είδηση.
Μετσοβόνε 
Ένα τυρί με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης που ζητά να αποχαρακτηριστεί είναι από μόνο του είδηση. Ειδικά όταν πρόκειται για την μεγάλη παράδοση του Ιδρύματος Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα.

Ελληνικά εδέσματα.

  Γλυκό του κουταλιού ντοματάκι Σύρου Εδέσματα Τρυφερό απ’ έξω, ζουμερό από μέσα, γλυκό αλλά όχι να σε λιγώνει. Δύσκολος άθλος για αυτό και λίγοι το δοκιμάζουν.
Γλυκό του κουταλιού ντοματάκι Σύρου Εδέσματα
Τρυφερό απ’ έξω, ζουμερό από μέσα, γλυκό αλλά όχι να σε λιγώνει. Δύσκολος άθλος για αυτό και λίγοι το δοκιμάζουν.

Η αξεπέραστη δεκάδα των κυκλαδίτικων προϊόντων

1.γλυκό του κουταλιού παμπιλόνι Ανδρου: το τρως και λιώνεις. Κάτι σαν φράπα, πορτοκάλι και νεράντζι, θυμίζει τα αιώνια καλοκαίρια στο νησί. Οι Ανδριώτες ζαχαροπλάστες είχαν μάθει την τέχνη στην μεγάλη σχολή της Αλεξάνδρειας και τα παστιτσάκια τους είναι θαύμα
2.γραβιέρα Νάξουγραβιέρες υπάρχουν πολλές και όλες καλές. Η γραβιέρα Νάξου, όμως, είναι η μοναδική από αγελαδινό γάλα που της δίνει και αυτή την φινετσάτη ομορφιά. Γλυκιά, ελαφρά βουτυράτη, είναι η αφρόκρεμα του τυριού
3.κοπανιστή Μυκόνου: στην Μύκονο δεν πας για τα τυριά της. Οσοι έχουν μείνει, όμως,-λιγοστοί είναι αλήθεια-φτιάχνουν αυτή την μυρωδάτη, αλμυρούτσικη, δροσερή κοπανιστή που πάνω από τα παξιμάδια μόστρα είναι μάλαμα

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Μηχανές Ελληνικής κατασκευής: Μαλκότση (Βίντεο)




Η ανεπανάληπτη μηχανή Μαλκότση που κελαηδούσε στις ακροποταμιές μαζί με τα αηδόνια.
Πως το κράτος οδήγησε τον Σωκράτη Μαλκότση σε πτώχευση!!!

9 ξεχωριστά κρασιά και μια φανταστική τσικουδιά




Αγωνία για την τελειότητα ή νέα μονοπάτια στην αναζήτηση της απόλαυσης; Ένας συνειδητοποιημένος οινόφιλος οφείλει να γνωρίζει σε ποια κατηγορία ανήκει.

Aκριβώς στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε ένα μικρό, street ζαχαροπλαστείο που πρέπει να ανακαλύψεις



Την ώρα που τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία έχουν ήδη βιομηχανοποιήσει την παραγωγή τους και ενώ το γλυκό έχει πια στριμωχτεί δίπλα σε πίτσες και κουλούρια στον κάθε φούρνο, είναι όλο και πιο δύσκολο να βρει κανείς ένα πραγματικά προσεγμένο γλυκό που θα τιμά έστω τις βασικές αρχές της ζαχαροπλαστικής. 

Αφυδατωμένη Χρυσή Τρομπέτα, Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών

Ίσως το μέρος που είναι πιο πολύ συνδεδεμένο με τα μανιτάρια να είναι τα Γρεβενά. Από εκεί μας έρχεται και η χρυσή τρομπέτα.




Ίσως το μέρος που

Λουκάνικα Μαύρου χοίρου, Φάρμα Φωτιάδη

Τα λουκάνικα μαύρου χοίρου, ένα νέο προϊόν που αναζητά μια θέση στο τραπέζι μας με μια ενδιαφέρουσα πρόταση από τη Φάρμα Φωτιάδη 



Ο μαύρος χοίρος μπήκε στο λεξιλόγιο μας τα τελευταία χρόνια αν  και πρόκειται για μια αρχαία φυλή. Σήμερα, κάθε εστιατόριο που σέβεται τον εαυτό του έχει στην κάρτα του και μια επιλογή από μαύρο χοίρο.

Premium Extra Virgin Olive Oil GET

Μονοποικιλιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο G.E.T. [Greek Exquisite Tastes] χαμηλής οξύτητας από Κορωνέικη ποικιλία.





Παράγεται στην Λακωνία και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Μονεμβασιάς.

Παραδοσιακά παξιμάδια Κυθήρων, Αφοί Χρυσαφίτη

Στη νότια άκρη της Πελοποννήσου, τα Κύθηρα αποτελούν εκτός από μοναδικό τουριστικό προορισμό και γευστικότατη γαστρονομική όαση




Τα Κύθηρα αποτελούν έναν πραγματικά ξεχωριστό τόπο από πολλές απόψεις μια εκ των οποίων είναι η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα του.

4 βασικές ενδείξεις που πρέπει να γνωρίζετε για τη δυσανεξία στη λακτόζη



Όσο κι αν δυσκολεύεστε να το πιστέψετε, το σώμα σας ίσως δεν αγαπά το παγωτό! Η δυσανεξία στη λακτόζη εκδηλώνεται όταν δεν παράγεται στο λεπτό έντερο επαρκής ποσότητα λακτάσης, ενός ενζύμου που παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό του βασικότερου σακχάρου που περιέχει το γάλα, της λακτόζης.

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

Αληθεύει κύριοι "υγειονομικοί ελεγκτές" η "φήμη" πως ΗΔΗ ("σιωπηρά") επιτρέπει η ΕΕ να αναμειγνύεται στα λουκάνικα τύπου HOT DOG (και όχι μόνον;) "σώμα" εντόμων, σκουληκιών, κλπ στα "πλαίσια της προώθησής τους στην Δυτική διατροφή;





γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος 

Πως θα σας φαίνονταν η σκέψη ότι στον όροφο κάτω από εσάς κάποιος έχει στήσει ένα παράνομο «εκτροφείο φιδιών/ερπετών» και ανά πάσα στιγμή μπορεί να δείτε«κάτι» να μπαίνει στο σπίτι σας από το φωταγωγό;

Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος ανθρώπου από γενετικά μεταλλαγμένη τροφή...



ntomates_3.jpg
Οι γιατροί του νοσοκομείου Carlos III στη Μαδρίτη επιβεβαίωσαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα ανθρώπου από πρόσληψη γενετικά μεταλλαγμένης τροφής.

Ο άνθρωπος που μπορεί να συντρίψει την Monsanto και να αλλάξει εντελώς τον κόσμο (βίντεο)





Το 2006 χορηγήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε έναν από τους μεγαλύτερους μυκητολόγους στον κόσμο, τον Paul Stamets. Ωστόσο, λίγοι έμαθαν γι” αυτή την ευρεσιτεχνία. Γιατί;

3 Εργοδότες-Φαινόμενα, που ξεχωρίζουν στην Ελλάδα της Κρίσης.



Όταν ακόμη και η δουλειά τείνει να γίνει «άγνωστη λέξη» υπάρχουν κάποιες, ελάχιστες, εργασιακές οάσεις να μας δίνουν ελπίδα.
«Είσαι τυχερός που έχεις δουλειά». Αυτή είναι η φράση που η ιστορία πιθανώς να αναδείξει ως ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ της οικονομικής κρίσης. Δεν έχει σημασία αν δουλεύει…

"Το ψωμί είναι σαν την ανθρωπότητα"



Angie
betty2
“Το ψωμί είναι σαν την ανθρωπότητα, έχει πολλά και διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, χρώματα και μορφές. Αλλά κάτω από την τραγανή κόρα, το δέρμα, όλοι είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό. Και το μυστικό για να βρούμε την ευτυχία και να ζήσουμε αρμονικά είναι να τιμήσουμε και να απολαύσουμε τόσο τις διαφορές όσο και τις ομοιότητές μας με τον ίδιο ενθουσιασμό.”

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.