ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Ο μοναδικός Έλληνας οινοποιός στην Ιταλία μας ξεναγεί στον αμπελώνα του




Ο Ευάγγελος Παράσχος, ο 'Greko με τα καλά κρασιά' όπως τον αποκαλούν στην Ιταλία, έφτιαξε μια boutique οίνων με ετικέτες που κοσμούν κάβες και οινοθήκες σε gourmet εστιατόρια ή wine bar στην Τεργέστη, τη Ρώμη, τη Νέα Υόρκη, το Τόκυο, το Τορόντο αλλά και σε σκανδιναβικές πρωτεύουσες

Αυτή η γυναίκα είναι η master distiller του πιο γνωστού ελληνικού τσίπουρου Η Ιωάννα Τσιλιλή μας μυεί στον κόσμο του αποστάγματος που κάνει νέα καριέρα στα cocktail bar σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη.



Το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσει κανείς τσίπουρο περιλαμβάνει χειμωνιάτικο καιρό, κεφάτους φίλους, μια ξυλόσομπα να ζεσταίνει με τη φλόγα της το χώρο και τις καρδιές κι ένα τραπέζι γεμάτο μεζέδες.

ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε. ΜΠΥΡΑ ΒΕΡΓΙΝΑ- Τι τράβηξε ο Δημήτρης Πολιτόπουλος για να επενδύσει στην Ελλάδα 10 εκατ. ευρώ και να φτιάξει ελληνική μπύρα





«Η ΟΔΎΣΣΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΜΠΎΡΑΣ», ΌΠΩΣ ΕΊΧΑΝ ΑΝΑΦΈΡΕΙ ΟΙ ΝΥΤ, ΒΡΊΣΚΕΙ ΤΗΝ «ΙΘΆΚΗ» ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΉ. 

Σοκολάτα μάγισσα: κάτω στον Πειραιά, στο λιμάνι

Την περασμένη άνοιξη στις «Ημέρες Γαστρονομίας», την έκθεση με τα προϊόντα επιλεγμένων παραγωγών που γίνεται κάθε χρόνο στο Μπουσείο Μπενάκη, στο stand της Πυλιακής Γης δοκίμασα ίσως το πιο εκλεκτό από τα εκλεκτά προϊόντα των τελευταίων χρόνων. Ελιές Καλαμών με πικρή σοκολάτα. Αυτό το μοναδικό έδεσμα, που προκαλεί εκρήξεις έκπληξης στον ουρανίσκο και συνδυάζεται ιδανικά με γλυκό κόκκινο κρασί, είναι αποτέλεσμα της συνέργειας δύο εξαιρετικών νέων παραγωγών, της Γιάννας Μπαλαφούτη, που εδώ και μερικά χρόνια με τις συγκλονιστικές δημιουργίες της έχει απογειώσει την έννοια των παραδοσιακών γλυκών στην Ελλάδα, και του Στέφανου Διαμαντόπουλου, του μάγου της σοκολάτας.  


photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Η γλυκιά ιστορία του «Μελισσουργείου»



Μια μικρή και σύγχρονη μελισσοκομική μονάδα με έδρα τις Κονίστρες Ευβοίας έχει καταφέρει να λάβει διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς για τις εκπληκτικές ποικιλίες βιολογικού μελιού που παράγει, αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες το κατέχουν το μέλι!

Μπόρας: Η σερραϊκή εταιρεία που έδωσε πνοή στη βουβαλοτροφία



Η επιχειρηματική επιτυχία της σερραϊκής επιχείρησης «Ζ.Μπόρας & Σία ΟΕ», επαληθεύει στο έπακρο τη γνωστή ρήση, ότι δηλαδή «κάθε κρίση κρύβει και μία ευκαιρία», αν έχουμε τη διεισδυτική ματιά που απαιτείται για να ανακαλύψουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν.

Βιολογικά ή φυσικά προϊόντα;

Πολλές φορές οι έννοιες του βιολογικού και του φυσικού προϊόντος μπερδεύονται δημιουργώντας σύγχυση στους καταναλωτές που αδυνατούν να επιλέξουν.





Καθώς η τάση για αναζήτηση υγιεινών τροφίμων και διατροφικών συνηθειών είναι ανοδική, όροι όπως βιολογικό, φυσικό, organic, natural, rawχρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε ετικέτες και προϊόντα.

Σε ποια θερμοκρασία σερβίρεται το κρασί;

Αυτή και εάν δεν είναι συχνή ερώτηση. Στον ελληνικό, ζεστό καιρό βλέπουμε πλέον όλο και πιο συχνά σαμπανιέρες ή παγοκύστες πάνω στα τραπέζια αλλά και ειδικά ψυγεία στα καλά εστιατόρια. Καλό θα είναι λοιπόν να θέσουμε μια βάση.





Η μέση θερμοκρασία στην οποία θα πρέπει να σερβίρεται ένα κρασί, για να αναδεικνύει τα αρώματά του, είναι οι 14C ανεξαρτήτως χρώματος.

Παράγκα sparkling

Η Παράγκα sparkling είναι το νέο αφρώδες της Κυρ-Γιάννη, που δίνει φρέσκια άποψη και στυλ στην απόλαυση των φυσαλίδων! 




Το γλεύκος προέρχεται κατά 100% από σταφύλια στα οποία έγινε τρύγος με βάση τον  αλκοολικό βαθμό και το σημείο της τεχνολογικής ωριμότητας της ράγας. Για την επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας (11-14°C) πριν το πιεστήριο, απαιτείται η παραμονή των τρυγημένων σταφυλιών για 12 ώρες σε θάλαμο πρόψυξης.

Δοκίμασα και απήλαυσα σοκολάτα Σαντορίνης!




Παίρνω ένα κομματάκι από τη σκούρα μπαρίτσα. Βρίσκομαι σε ένα κελάρι, περιτριγυρισμένος από ξύλινα βαρέλια,ένα καυτό απομεσήμερο του Ιουλίου, στο Κτήμα Αργυρού στη Σαντορίνη. Μια γλυκιά γεύση απλώνεται στο στόμα μου. Σηκώνω το ποτηράκι και δοκιμάζω το είκοσι ετών παλαιωμένο Vinsanto (vino di Santorini) και ο γλυκός οίνος, σαν πολλαπλασιαστής τινάζει τη γευστική απόλαυση στη νιοστή.

Δωρεάν φαγητό – Πού προσφέρεται σε ολόκληρη την Ελλάδα

Δωρεάν φαγητό συνεχίζουν, ευτυχώς, να προσφέρουν πολλές δομές σε ολόκληρη την Ελλάδα. Παραθέτουμε αναλυτικό κατάλογο με τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των χώρων στους οποίους μπορεί να προσφύγει όποιος χρειάζεται ένα δωρεάν γεύμα ή δείπνο:

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Πειραϊκή Ζυθοποιία






Όλα ξεκίνησαν όταν ο φαρμακοποιός Αλέξανδρος Κουμάντος δοκίμασε για πρώτη φορά μπύρα μικροζυθοποιίας στο Ντόρμουντ της Γερμανίας. Λάτρης της καλής και γευστικής μπύρας, δημιούργησε το 2005 ένα μικρό ζυθοποιείο με έδρα τη Δραπετσώνα, στον Πειραιά και άρχισε να παράγει βιολογική και φρέσκια μπύρα με την παραδοσιακή μέθοδο και τα πιο σύγχρονα μέσα.

ΘΗΤΑ και ΖΗΤΑ


Μια Lager, που κυκλοφορεί μόνο σε φιάλη των 500ml. Άρωμα κριθαριού απ την ξανθιά μπύρα που θα είναι μια δροσερή απόλαυση στην κατάλληλη θερμοκρασία. 

Pine Forest: άρωμα δάσους από τις πλαγιές του Κιθαιρώνα.



  Ένα "Πευκοδάσος" που θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη για τη ρετσίνα. Δοκιμάστε το μαζί με λουκουμάδες φέτας σε ...φόντο χωριάτικης σαλάτας.

Εργοστάσιο χωρίς αφεντικά - Δείτε ΕΔΩ το ντοκιμαντέρ για την ΒΙΟΜΕ

H Fair Trade Hellas παρουσιάζει το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, μία καλή πρακτική από το χώρο της Συνεργατικής & Αλληλέγγυας οικονομίας. 
Ένα εργοστάσιο που εγκαταλείφθηκε στα χρόνια της κρίσης,

Ελληνικές νοστιμιές.

  Φρεσκοστυμμένος χυμός ροδιού AΣΟΠ Μας αρέσει το ρόδι, μας αρέσει πολύ και ήταν άξιο απορίας γιατί τόσα χρόνια δεν υπήρχαν ελληνικοί χυμοί ροδιού στα ράφια αφού και παραγωγή διαθέτουμε και ανάλογη τεχνολογία.

Φρεσκοστυμμένος χυμός ροδιού AΣΟΠ
Μας αρέσει το ρόδι, μας αρέσει πολύ και ήταν άξιο απορίας γιατί τόσα χρόνια δεν υπήρχαν ελληνικοί χυμοί ροδιού στα ράφια αφού και παραγωγή διαθέτουμε και ανάλογη τεχνολογία.

Νήσος Pilsner, Μικροζυθοποιία Κυκλάδων

Μια ακόμη ελληνική μικροζυθοποιία που κερδίζει διακρίσεις με δύναμη από την Τήνο.




Το νησί της Μεγαλόχαρης είναι γνωστό επίσης για την μαρμαρογλυπτική της και το καλό φαγητό που μπορεί να βρει κάποιος στα πολύ όμορφα χωριά της ενδοχώρας.

Μαύρο Σκόρδο: Ανερχόμενη ...Υπερτροφή!!



Το βιολογικό Μαύρο Σκόρδο είναι ένα προϊόν για απαιτητικούς λάτρεις του σκόρδου!
Φανταστείτε το σκόρδο χωρίς όλα τα ...ενοχλητικά στοιχεία του!

Τά ωραία τής Ελλάδας

  Γλυκό μελιτζανάκι Ικαρίας Τέσκου Η Ικαρία μας θύμιζε πάντα καλοκαίρι. Άγνωστο γιατί αφού δεν υπήρχαν προσωπικές αναμνήσεις.

Γλυκό μελιτζανάκι Ικαρίας Τέσκου
Η Ικαρία μας θύμιζε πάντα καλοκαίρι. Άγνωστο γιατί αφού δεν υπήρχαν προσωπικές αναμνήσεις. Υπήρχαν, όμως, διηγήσεις από θείες και θείους όταν η εκδρομή στο νησί την δεκαετία του ΄50 ήταν εκστρατεία. Και όταν είδαμε αυτό το παλιομοδίτικο γλυκό μελιτζανάκι-πού εξαφανίστηκε τα τελευταία χρόνια;-μας ήρθαν οι εικόνες.

Goji berry τουρσί, Berryland

Ένα ενδιαφέρον τουρσί από την Εύβοια που αναδεικνύει μια ακόμη χρήση του πολυπαθούς κόκκινου καρπού.




Η  Berryland ιδρύθηκε το 2013 με σκοπό να κάνει ευρέως γνωστές τις υπερτροφές και τα πολύτιμα οφέλη τους στον Ελλαδικό χώρο, επιδιώκοντας μακροχρόνιες σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης παρέχοντας καινοτόμα προϊόντα και μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει.

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Τεντούρα Πατρών, Αγουρίδης

Η τεντούρα αποτελεί το τοπικό λικέρ, σήμα κατατεθέν, της Πάτρας με την χαρακτηριστική γεύση κανέλας.



Πρόκειται για ένα εξαιρετικό digestive με καταγωγή από την Πάτρα, που η αυθεντική της συνταγή περιέχει αιθυλική αλκοόλη, Μαυροδάφνη ή Μοσχάτο Πατρών, κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, ζάχαρη και άρωμα από φλούδες πορτοκαλιού.

Popy’s popcorn

Ελληνικό ποπ κορν που γίνεται gourmet για μεγαλύτερη απόλαυση χωρίς ενοχές.


Ότι θα δοκίμαζα ποπ κορν μετά από τόσα χρόνια, και μάλιστα να μου αρέσει, δεν το περίμενα. Αν και είχα υποσχεθεί πως δεν πρόκειται να το ξαναβάλω στο στόμα μου εντούτοις βρέθηκε η Popy για να μου αλλάξει την άποψη και τη διάθεση προς το καλύτερο.

Λαδοτύρι Μυτιλήνης, Γαλακτοκομική Λέσβου

Η Λέσβος είναι ένας μικρός ελληνικός γαστρονομικός παράδεισος με πολλά και αξιόλογα προϊόντα. Ελαιόλαδο, σαρδέλα, ούζο, τυρί είναι μερικά από αυτά.





Όταν γίνεται λόγος για τυρί από τη Λέσβο το λαδοτύρι είναι πρώτο και καλύτερο καθώς συνδυάζει την ιστορία, την παράδοση, την παραγωγή και τη γεύση, άλλωστε είναι προϊόν ΠΟΠ που παράγεται μόνο στο νησί.

Eπανεκκίνηση της Bιομηχανίας: η πρόκληση της Nάουσας και της Kομοτηνής.

Ως δυνητική πιλοτική εφαρμογή αξιολογείται η περίπτωση της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας», η οποία παρέχει τις προϋποθέσεις, τις δυνατότητες και τις υποδομές για σημαντικές καινοτόμες επιλογές σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Οι μηχανές θα μπουν ξανά μπροστά από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Ανακοινώθηκε μία σημαντική αλλαγή στο ψωμί που τρώμε

Έπειτα από συμφωνία του ΕΦΕΤ και της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας 




Η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας (ΟΑΕ) και ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) υπέγραψαν σήμερα ένα πρωτόκολλο συνεργασίας που αφορά τη μείωση του αλατιού σε όλα τα είδη ψωμιού που πωλούνται από αρτοποιεία-μέλη της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, με στόχο η περιεκτικότητα αλατιού στο τελικό προϊόν (ψωμί) να μην ξεπερνάει το 1,2%.

Μέλι Ερείκης, MELIRA

Το μέλι υπήρξε ίσως η σημαντικότερη γλυκαντική ουσία από την αρχαιότητα έως σήμερα ενώ παράλληλα αποτελεί και μια υπερτροφή.





Το μέλι περιέχει ποικιλία θρεπτικών συστατικών που είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό ενώ μπορεί να συνοδεύσει πλήθος συνταγών και εδεσμάτων.

Γεύσεις Ελλάδας


Ημίλιαστα ντοματίνια
Ντοματάκια Σαντορίνης στην Νέα Μάκρη; Όχι ακριβώς αφού τα ντοματάκια Σαντορίνης είναι γέννημα θρέμμα του νησιού με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης αλλά τα ημίλιαστα ντοματίνια κερασόμορφης ποικιλίας Κυκλάδων της Γιώτας Σωτηροπούλου έχουν όλη την δόξα και σπιτική χάρη.

Ανθελληνικό χτύπημα από την Colgate: MADE IN…. MACEDONIA! Και δεν εννοούν την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ αλλά τα ΣΚΟΠΙΑ! (φωτο)


1327-1200x630
Ανατριχιαστικό και παράλληλα εξοργιστικό μέσα στα Ελληνικά Σούπερ Μάρκετ. Να τσεκάρετε και εσείς τις συσκευασίες στο σπίτι σας! 

Ανάκληση φωτιστικών από την ΙΚΕΑ – Οι καταναλωτές πρέπει να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν



Σε ανάκληση των… φωτιστικών Gothem προχωρά η ΙΚΕΑ, καλώντας όσους καταναλωτές τα διαθέτουν να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν και να τα επιστρέψουν σε οποιοδήποτε κατάστημά της για την πλήρη αποζημίωσή τους.

Άψητο παστέλι με μέλι, Παστέλειον

Η Κρήτη (ξανα)δημιουργεί. Ένα παστέλι που δεν είναι ακριβώς παστέλι αλλά περισσότερο μπάρα ξηρών καρπών με μέλι, αρκετά θρεπτικό και γλυκό σαν παστέλι που αυτοαποκαλείται παστέλειον, και είναι. 





Ο Γιώργος Γραμματικάκης, φτιάχνει το μοναδικό παστέλι στην Ελλάδα με ωμό μέλι και έχει καταφέρει να κερδίσει την εγχώρια αγορά. Όχι κι άσχημα, αν σκεφτεί κανείς ότι όλα ξεκίνησαν το 2003 στη μικρή γκαρσονιέρα στα Χανιά που έμενε με τη μητέρα του.

Βραβείο «Επιστήμης 2016» στην Ελληνίδα Βιολόγο της NASA Ελένη Αντωνιάδου

Μια εξαιρετική επιστήμονας,με καταγωγή από την Οξυά Ιωαννίνων




Με τo Βραβείο «Επιστήμης & Έρευνας 2016» θα βραβευτεί από τα Διεθνή Βραβεία G. Sciacca η Ελληνίδα Βιολόγος Ελένη Αντωνιάδου. Το 2011 έκανε πραγματικότητα την πρώτη επιτυχή μεταμόσχευση τεχνητού οργάνου στον κόσμο,

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Σαλιγκάρια - μια νηστίσιμη λιχουδιά!



collage
Το 80% περίπου της ελληνικής εταιρίας FEREIKOS HELIX εξάγονται!
Η Μαρία Βλάχου της επιτυχημένης ελληνικής εταιρίας εκτροφής, εμπορίας και εξαγωγής σαλιγκαριών Fereikos Helix (fereikos.com) είναι η πρώτη που το λέει: ή σου αρέσουν τα σαλιγκάρια ή δεν μπορείς να τα φας καθόλου! Δεν υπάρχει δηλαδή… “ενδοιάμεσο κοινό” και με μία έννοια αυτό είναι ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό για ένα τρόφιμο.

Εκπληκτική Ανάπτυξη σπόρου ζειάς




Πέρυσι τον Μάιο πήρα μικρό δείγμα 0,5 κιλού σπόρων από τον Παπά Ηλία που είναι αναπαραγωγή σπόρων που βρέθηκαν σε ανασκαφές αρχαίας πόλης στην Πελοπόννησο.
Φύτεψα δοκιμαστικά στην πρασιά μου στην Ηλιούπολη και σε κτήμα μου στην Φθιώτιδα.

Τα καλύτερα παραδοσιακά γιαούρτια της Αττικής



Αν σας μυρίζει μια ελαφριά ευχάριστη φρέσκια κατσικίλα ή μια ευγενική προβατίλα, αν ξινίζει ελάχιστα παραπάνω από το γιαούρτι που συνήθως καταναλώνετε αντί να γλυκίζει, αν η ημερομηνία λήξης του είναι μικρότερη από αυτήν του εμπορίου, αν έχει πέτσα και αν «νερουλιάζει» όταν σερβίρετε την πρώτη κουταλιά από τον κεσέ, τότε είστε σε καλό δρόμο: το γιαούρτι αυτό είναι ζωντανό, φτιαγμένο από γάλα και όχι σκόνη γάλακτος,

Πόσο διαρκεί το ανοιγμένο κρασί;

  Κάποια στιγμή τυγχάνει το κρασί που ανοίξαμε στο σπίτι να μην καταναλωθεί και θα πρέπει να το φυλάξουμε. Πόσο όμως διατηρείται και πώς;

Σε γενικές γραμμές ένα κρασί που έχει ανοιχθεί διατηρείται ελάχιστες ημέρες εφόσον φυλαχθεί σωστά δηλαδή στο ψυγείο ή σε σκοτεινό μέρος ανάλογα το κρασί και καλά κλεισμένο.

Say cheese στα ελληνικά

  Μια κουβέντα περί τύρου κι όσα γαργαλιστικά τυροκαμώματα κρύβει η ένδοξη ελληνική ύπαιθρος.

Με αφορμή την εν πλήρη εξελίξει και ταχύτατα ανερχόμενη ελληνική γαστρονομία, τα φώτα πέφτουν μοιραία επάνω στους μικρούς Έλληνες παραγωγούς, άλλοτε καινοτόμους κι άλλοτε παραδοσιακούς. Στο πλαίσια αυτό, βλέπουμε ξεχασμένα ή οικιακής παραγωγής τυριά να αναβιώνουν από μικρά τυροκομεία της επαρχίας, και να αποθεώνονται στα χέρια ικανών σεφ.

Ποια είναι τα δικαιώματα μας σε ένα εστιατόριο

  Τα δικαιώματα των καταναλωτών στο εστιατόριο είναι απλοί, τυπικοί κανόνες που προβλέπονται από τον νόμο.

Η εστίαση πέρα από τη γεύση και τη φιλοξενία περιλαμβάνει και μια σειρά κανόνων για τη σωστή επικοινωνία μεταξύ επισκέπτη και οικοδεσπότη.

Τι είναι τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ;

  Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνει η ένδειξη ΠΟΠ ή ΠΓΕ που φέρουν πολλά από τα προϊόντα που καταναλώνουμε.

Η ένδειξη ΠΟΠ σημαίνει Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης και αποτελεί την ονομασία που ταυτοποιεί ένα προϊόν, το οποίο κατάγεται από συγκεκριμένο τόπο, περιοχή ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις χώρα,

Τα Τρίκαλα βραβεύονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την βιώσιμη κινητικότητα

Μεταξύ των δέκα πόλεων που βραβεύονται για την Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας 2015, είναι τα Τρίκαλα και ο Δήμος Τρικκαίων, όπως ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα.





Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου, στις Βρυξέλλες, από την Ευρωπαία Επίτροπο για τις Μεταφορές Βιολέτα Μπουλτς και τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το Περιβάλλον Καρμένου Βέλα.

Τα τοπ μπακάλικα της πόλης

  Διαθέτουν μια ατελείωτη ποικιλία ελληνικών προϊόντων, καλύπτοντας με το παραπάνω τις διατροφικές ανάγκες μιας ελληνικής οικογένειας, κι έχουν αυστηρό, γευστικό και ποιοτικό κριτίριο που μας εξασφαλίζει πρώτης τάξης λιχουδιές.
Τα παρακάτω παντοπωλεία είναι δίχως υπερβολή η γαστρονομική πύλη των πανελλήνιων αγαθών, μικρών και ανερχόμενων παραγωγών. Στα ράφια τους θα βρούμε πλάι πλάι το αυγοτάραχο του Μεσολογγίου και τον Άγιο Ισήδωρο της Νάξου, με τις φακές του Βοΐου και τις πράσινες ελιές της Χαλκιδικής. 

Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Septem



Ο οινολόγος Σοφοκλής Παναγιώτου και ο οικονομολόγος Γεώργιος Παναγιώτου, δημιούργησαν το 2007 στο Ωρολόγιο Εύβοιας, μια από τις πρώτες πρότυπες ζυθοποιίες, με τη φιλοσοφία της μικρής παραγωγής. Την ονόμασαν στρατηγικά septem, από το νούμερο 7, που αντιστοιχεί και στις μέρες της εβδομάδας. Με αυτό τον τρόπο υποστήριξαν και  διέδωσαν το μότο τους "η κάθε μέρα έχει διαφορετική γεύση".

Χάρμα


Η δεύτερη κατα σειρά ζυθποιία στην Κρήτη ήρθε να προσθεθεί στον χάρτη της ελληνικής ζυθοποιίας. ξανθιά μπύρα Χάρμα τύπου Lager έχει το γνωστό ξανθοκίτρινο χρώμα ενώ είναι λίγο περισσότερο θολή από τις κοινές ξανθιές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




Σε δυσφήμιση πρώτου μεγέθους της ελληνικής επιχειρηματικότητας προχώρησε η Amstel. Η γνωστή διαφήμιση παρουσιάζει κάθε προσπάθεια μικρών και ανεξάρτητων παραγωγών μπίρας ως γελοία. Διακωμωδεί τους μικρούς ανταγωνιστές που παλεύουν για την επιχειρηματική επιβίωσή τους με ποσοστό που δεν ξεπερνά το 10% της συνολικής αγοράς.
Οι ελληνικές ζυθοποιίες προσφέρουν πολλά στην ελληνική οικονομία: θέσεις εργασίας, φόρους, εξαγωγές, ενίσχυση. Αξίζουν τη στήριξή μας!

Γιατί οι μπίρες μικροζυθοποιίας έχουν περισσότερο ενδιαφέρον;



Η ποιοτική παραγωγή μιας μικροζυθοποιίας, εκφράζει τα ιδιαίτερα αρώματα και τις γεύσεις του κάθε τόπου. 

«Τίτλοι τέλους» για τα σούπερ μάρκετ Βερόπουλος




Τίποτα δεν θυμίζει πλέον τα σούπερ μάρκετ Βερόπουλος, αφού κατέβηκαν οι πινακίδες της φίρμας και αντικαταστάθηκαν με νέες.

Συνεταιρισμός γυναικών «Νερόμυλος»: Με δύναμη από τον Έβρο




Περίπου 800 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, στην ακριτική περιοχή του Έβρου, χτυπά η καρδιά της γαστρονομικής παράδοσης.
Δέκα αγωνίστριες, πρωτοπόρες, δυναμικές και επίμονες Εβρίτισσες αξιοποιούν τις παραδόσεις τους και διατηρούν ζωντανές τις σπιτικές συνταγές που έχουν κληρονομήσει από τις οικογένειες τους.

Έλληνες Καταναλωτές: Τελευταίοι Στην ΕΕ Στη Γνώση Δικαιωμάτων Τους – Μάθε Τα Τώρα




Στην τελευταία θέση της Ε.Ε., τόσο ως προς τη γνώση των δικαιωμάτων τους, όσο και ως προς τη διεκδίκησή τους, βρίσκονται οι Έλληνες καταναλωτές.

Olive Green: Τα ελληνικά καθαριστικά από λάδι ελιάς!




Αγνό λάδι ελιάς, φυσικά συστατικά και πολύ Ελλάδα! Αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για την εταιρία VIVID & HEALTHOE!

Λάδι  το «υγρό χρυσάφι»!
Μια φιλία, μια εταιρία!

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Ελληνικές μικροζυθοποιίες



  Σκεπτόμενος το παρελθόν, όσο έγραφα για τις πρώτες ελληνικές μικροζυθοποιίες, δίψασα και είπα να πιω μια μπύρα.
Άνοιξα το ψυγείο (εννοείται πως έχει πάντα μπύρες, το πρώτο πράγμα στην λίστα με τα ψώνια είναι αυτό, μετά έρχονται τα άλλα). Εκεί βρήκα μια ξεχασμένη από το καλοκαίρι ΝΕΔΑ, δυο τρεις ΝΗΣΟΣ που είχα πρόσφατα αγοράσει και μερικές ακόμα που μου έφεραν δώρο φίλοι. Έτσι λοιπόν, πίνοντας μπύρα(ες) θα σας γράψω και μερικά λόγια γι αυτές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.