ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

Φράουλα σε ζεστό κρασί, Άρωμ

Η προσπάθεια Άρωμ συνεχίζεται στη Σύρο όπου οι κατσαρόλες αναδίδουν σε όλο το νησί εξαιρετικά αρώματα φρούτων 





Υπεύθυνος για αυτή τη σειρά με το περίεργο όνομα Άρωμ είναι ο

Ένα κάρο: τα άφθαστα σαπούνια της Τήνου

Περίπου έναν χρόνο μετά, έχοντας δοκιμάσει χειροποίητα σαπούνια κάθε λογής, επανέρχομαι και καταλήγω πως από τα πλέον τσαχπίνικα, πράγμα προφανές, μα και ευεργετικά και ευχάριστα στη χρήση τους είναι εκείνα της Γεωργίας Ζήλου, κατά κόσμον Ένα κάρο, από την Τήνο.



Η πρώτη γνωριμία με το Κάρο για τους bostanistas ήρθε τον περασμένο Ιανουάριο. Από τότε τα σαπούνια του έχουν περάσει ξανά και ξανά από τα χέρια του σπιτιού μας - σου φτιάχνουν το κέφι και μόνο να τα περιεργάζεσαι! Καλοκομμένα και φροντισμένα, διστάζεις να τα “χαλάσεις” χρησιμοποιώντας τα μα έλα που εκεί καταλαβαίνεις την αξία

7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού: όσα είδαμε και δοκιμάσαμε

 Εκθέσεις, πρωτότυπα προϊόντα, παραγωγοί, δοκιμές. Ε, το πέρασμα επιβεβλημένο!


Το βραβευμένο βιολογικό μέλι «Αμοργιανό» του Παναγιώτη Μαρούλη
Το βραβευμένο βιολογικό μέλι «Αμοργιανό» του Παναγιώτη Μαρούλη

Παραγωγοί περισσότεροι από 250, από τη Βυτίνα και την Κρήτη ως την Ηλεία, τη Ροδόπη και την Ικαρία, κάθε περιοχή με τις δικές της χαρακτηριστικές ποικιλίες, θυμαρίσιο, από ρείκι (ναι, εκείνο το κοκκώδες που θες να το αλείψεις σε ψωμί αυτοστιγμεί), ελάτης και πόσα ακόμα. Μέλια αγνά, ποιοτικά, κάποια ΠΟΠ και άλλα με το πολυπόθητο αυτοκόλλητο

Οινόραμα 2016: Ο ελληνικός αμπελώνας στο κέντρο της Αθήνας

Οινόραμα 2016: Ο ελληνικός αμπελώνας στο κέντρο της Αθήνας
 Με περισσότερα από 200 οινοποιεία και περίπου 1.500 κρασιά, το Οινόραμα 2016 αποδεικνύει πως δεν φέρει τυχαία τον τίτλο της μεγαλύτερης έκθεσης ελληνικών κρασιών στον κόσμο και σίγουρα της πιο σημαντικής στην Ελλάδα. Λίγες μέρες πριν από τη διεξαγωγή της, η έκθεση είναι έτοιμη, είναι πλήρης, είναι εξαιρετικά δυνατή και γεμάτη καινοτομίες.

Τα ζυμαρικά της Σοφίας από την Ξάνθη Παράδοση και νεοτερισμοί σ` ένα οικογενειακό εργαστήρι

Σε αναζήτηση του αυθεντικού -πάντα- πέσαμε πάνω στη Σοφία Σεβαστού και τα πολύ καλά ζυμαρικά που φτιάχνει στην Ξάνθη.
Το οικογενειακό εργαστήριο βρίσκεται στο Σούνιο Ξάνθης, ένα μικρό χωριό στους πρόποδες του όρους Ροδόπη και κοντά στη λίμνη Βιστωνίδα. Οι “Σοφίας Γεύσεις” (το Σοφία επιλέχτηκε όχι μόνο για το όνομα αλλά και ως αναφορά στη “σοφία της παράδοσης”, όπως μας λέει η Σοφία Σεβαστού)  δημιουργήθηκαν με στόχο να αναβιώσουν και να διατηρήσουν τη θρακιώτικη γαστρονομία με παραδοσιακές συνταγές, όπως οι χυλοπίτες, οι τραχανάδες, το κους κους, οι χυλοπίτες λαχανικών, πάντα με αγνές πρώτες ύλες και χωρίς χρωστικές και συντηρητικά.

Αλλατίνη και Φιξ: Η ιστορία πίσω από τις παλαιότερες εταιρείες της Θεσσαλονίκης [φωτό]




"Μάλλον αβέβαιο" εξακολουθεί να μοιάζει, λόγω και της οικονομικής κρίσης, το μέλλον της αποκατάστασης και επανάχρησης του βιομηχανικού συγκροτήματος των μύλων Αλλατίνη στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

Τώρα ΑΤΜ θα πωλούν γάλα και στην Αθήνα!


Ο γαλατάς επιστρέφει, τρόπον τινά, στην Αθήνα! Πλέον και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θα μπορούν να πιουν φρέσκο γάλα απευθείας από τον παραγωγό.

Πως με τη φέτα μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα

Πως με τη φέτα μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα 

Του Γιάννη Κολλάτου

Ήρθε η ώρα σε αυτό τον τόπο να φύγουμε από τις διαπιστώσεις και να περάσουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις και παραδείγματα για τον τρόπο με τον οποίο θα δημιουργήσουμε ένα νέο εθνικό αφήγημα, ένα νέο στρατηγικό συλλογικό σχέδιο.

Η "ΑΛΛΗ" ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ Μεγάλη επιτυχία σε χαλεπούς καιρούς - Το καλύτερο εμφιαλωμένο νερό στον κόσμο είναι ελληνικό (φωτό)


της Μαρίνας Νικολάκη

Λίγες μέρες πριν, συγκεκριμμένα το περασμένο Σάββατο, στο Berkeley Springs της Δυτικής Βιρτζίνια, 700 νερά από όλο τον πλανήτη διαγωνίστηκαν στο 26ο ετήσιο "Berkeley Springs International Water Tasting", τον παλαιότερο και σημαντικότερο γευστικό διαγωνισμό στον χώρο του νερού και ένα ελληνικό προϊόν κέρδισε την πρώτη θέση!

Το «νησί της ελιάς» στο Λονδίνο

«Τη στιγμή που σχεδόν όλοι αποφεύγουν οποιαδήποτε επένδυση αφορά την Ελλάδα, εμείς, ακολουθώντας την αντίθετη κατεύθυνση, αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε αυτήν και τα εκλεκτά προϊόντα της». Αυτή είναι η θέση της Παυλίνας και του Γρηγόρη, των δύο νέων επιχειρηματιών που αποτελούν την ψυχή του Isle of Olive, ίσως του πιο πρόσφατου καταστήματος γεμάτο με ελληνικά, ποιοτικά καλούδια στο Λονδίνο.


Photo: isle_of_olive@Flickr
Photo: isle_of_olive@Flickr

Ενώ οι παντός τύπου πρεσβευτές μας, από παντοπωλεία ως γκουρμέ εστιατόρια, πληθαίνουν στη βρετανική πρωτεύσουσα, το «Νησί της ελιάς»

Η 'βασίλισσα' των ελληνικών αφεψημάτων επεκτείνεται σε Βόρεια Ευρώπη και Ασία


Η Γιάννα Ματθαίου μιλά για τις νέες αγορές και τα νέα προϊόντα που θα προστεθούν στην «οικογένεια» της Anassa (Pics)

Θεσσαλονίκη - Άμστερνταμ: μια σπανακόπιτα δρόμος

Σπανακόπιτα, τυρόπιτα, ντολμαδάκια, πλιγουροσαλάτα και μπακλαβάς: με αυτά τα εδέσματα η θεσσαλονικιά Κατερίνα Τζωρίδου τους τελευταίους τρεις μήνες ενθουσιάζει όλο και περισσότερους κατοίκους του Άμστερνταμ, που εξοικειώνονται και, εν τέλει, αποζητούν τις παραπάνω νοστιμιές. Το παραδοσιακό, ελληνικότατο παντοπωλείο της, ονόματι Olivity, έχει μετατραπεί σε αγαπημένο στέκι των Ολλανδών.



Η ιστορία της Κατερίνας, και κατ΄επέκταση της Olivity, άκρως ενδιαφέρουσα: Μέχρι το 2007 εργαζόταν στην Ελλάδα ως μεταφράστρια και συγγραφέας παιδικών βιβλίων και, για μικρά μόνο διαστήματα, βρισκόταν εκτός συνόρων για επαγγελματικές υποχρεώσεις. Ώσπου, τον Απρίλιο του 2008, αποφάσισε να δοκιμάσει «πώς θα ήταν η ζωή εκτός Ελλάδας», όπως αναφέρει η ίδια. Επέλεξε το Άμστερνταμ ύστερα από φιλική προτροπή που, αν και ξεκίνησε ως αστείο, εξελίχθηκε σε σοβαρή επαγγελματική απόφαση.

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Λονδίνο: για φάβα και χταπόδι στο "Κελάρι"

Το e-mail που έλαβα κάτι παραπάνω από ενθουσιώδες: «μακράν η καλύτερη φάβα και σπανακόπιτα που έχω δοκιμάσει εδώ στα ξένα!». Έτσι περιέγραφε η εν Λονδίνω φίλη τα πιάτα του Greek Larder (= ελληνικό κελάρι) που βρίσκεται στο King's Cross κοντά στον ομώνυμο, κομβικό για την πόλη, σιδηροδρομικό σταθμό. Της ζήτησα δεύτερη επίσκεψη και αναλυτικό ραπόρτο.



Εστιατόριο με κατά βάση ελληνικά πιάτα που "τρέχει" από τα τέλη του περασμένου Οκτώβρη και έχει ενθουσιάσει Έλληνες και μη. Η ιδέα ανήκει σε δύο από τους πλέον έμπειρους του χώρου: τον περιλάλητο σεφ Θεόδωρο Κυριακού, ιθύνοντα νου του εμβληματικού εστιατορίου the Real Geek που πρωτολειτούργησε στο Λονδίνο το 1999, και τον

Στο στόχαστρο τα ελαιοτριβεία και τα τυποποιητήρια ελαιολάδου

Ξανακυκλοφόρησε το «τρομοκρατικό σενάριο» της μελέτης McKinsey για 1-2 μεγαθήρια των 100.000 – 150.000 τόνων που θα καταργήσουν τα περίπου 2.000 ελαιοτριβεία και τις 500 μονάδες συσκευασίας - τυποποίησης. Υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά;





του Βασίλη Ζαμπούνη
Η υπόθεση δεν είναι τωρινή. Το 2006 στο ΕΣΣΑΑ (Εθνικό Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης) του ΥΠΑΑΤ για την προγραμματική περίοδο 2007-2013, διαβάζουμε (σελ.17): «9. Σε ό,τι αφορά το ελαιόλαδο, (…) Ένα ελαιοτριβείο – τυποποιητήριο,

Το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης!



Η λέξη Τσικνοπέμπτη προέρχεται από τις λέξεις «τσίκνα» (η μυρωδιά του καμένου ψημένου κρέατος) και «Πέμπτη». Στις μέρες μας η Τσικνοπέμπτη θεωρείται η αρχή της αποκριάς.

Το ελληνικό μπακάλικο του αυστριακού Γκρατς

Στην πλατεία Lendplatz του Γκρατς στην Αυστρία, εδώ και περίπου πέντε μήνες δεν κυριαρχούν μυρωδιές στρούντελ και λουκάνικων αλλά... καλομαγειρεμένης φακής και γαλακτομπούρεκου!
Υπεύθυνο είναι το Bakaliko των Εύης Παναγιώτου και Τίνο Ζιάμπρα, που από τον περασμένο Σεπτέμβρη έχει μετατρέψει τους Αυστριακούς σε ελληνικότερους των Ελλήνων σε θέματα διατροφής.



Μηχανολόγος μηχανικός η Εύη και πολιτικός μηχανικός ο Τίνο αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τις δουλειές τους και την Κοζάνη όπου ζούσαν και να μετατρέψουν την αγάπη τους για το καλό φαγητό σε ένα ελληνικότατο εκτός ελλαδικών συνόρων μπακάλικο.

Πρωινό στην Ολλανδία: τουλούμπα και ελληνικός

Τους τελευταίους δύο μήνες το τυπικό πρωινό των κατοίκων της πόλης Βαγκενίγκεν (Wageningen) της Ολλανδίας, δηλαδή τα λουκάνικα, οι ομελέτες και οι λιπαρές τηγανίτες, έχει εκχωρήσει τη θέση του στη μπουγάτσα, τον ελληνικό καφέ και το παραδοσιακό, πρόβειο γιαούρτι. Χάρη στον Γεώργιο Μήτρακα και το καφενείο - μεζεδοπωλείο του ονόματι «Morning tales» οι Ολλανδοί γεύονται ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η ελληνική γαστρονομία και παραγωγή.



Πώς όμως ένα καθ' όλα ελληνικό καφενείο - παντοπωλείο στήθηκε στην ολλανδική πόλη; 

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

Παλιές ελληνικές διαφημιστικές αφίσες!





Διαφημίσεις από μια άλλη εποχή χωρίς τηλεόραση, τότε που οι καταχωρήσεις στα έντυπα αλλά και οι αφίσες σαν αυτές που παρουσιάζουμε ήταν το σημαντικότερο μέσο προβολής.
Κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα δεν υπάρχουν ενώ άλλα αναφέρονται σε πολύ γνωστές φίρμες. Οι παλιοι σίγουρα θα θυμούνται κάποια από αυτά!
Δείτε τις εικόνες:

Nέο υλικό για τον καλύτερο καθαρισμό των πετρελαιοκηλίδων από...Έλληνες!


Ένα νέο πορώδες υλικό από πολυουρεθάνη, που μοιάζει με σφουγγάρι, ανέπτυξαν Έλληνες ερευνητές στην Ιταλία και το προτείνουν ως τη λύση του μέλλοντος για τον καθαρισμό μεγάλων πετρελαιοκηλίδων από την επιφάνεια της θάλασσας.

"Το να καλλιεργείς την τροφή σου είναι σαν να τυπώνεις το δικό σου νόμισμα"




http://1.bp.blogspot.com/-N2Bdw_Zv7SA/VZmWGxsYezI/AAAAAAAAFx8/T6rASZr1kk8/s400/11693062_998928260131684_552902740_n.jpg
Αυτές τις "δύσκολες μέρες" για τη χώρα μας, κάποιοι από μας τις περάσαμε φτιάχνοντας νέα παρτέρια, ψάχνοντας για γερά καλάμια (για να στηρίξουμε τις ντοματιές μας), φτιάχνοντας τσάι από πολυκόμπι (ως φάρμακο για τις μυκητιάσεις των φυτών), οριοθετώντας παρτέρια βοτάνων, υπολογίζοντας τα μέτρα για τους ποτιστικούς σωλήνες και πόσα μπεκ χρειάζονται, βάζοντας νέους σωλήνες και μπεκ, φυτεύοντας-

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΙΔΗ - ΚΑΛΥΜΝΟΣ Delicatessen








Τα απόκρυφα της Τσικνοπέμπτης!




Angie
Χοντρό αλάτι Μεσολογγίου. Κρητικό , Μάνης ή Κυθήρων. Θαλασσινό, τουλάχιστον σήμερα…
Ρίγανη Ταυγέτου πλατύφυλλη. Τη μάζεψα μόνη μου!
Ελαιόλαδο , ελληνικό, φρέσκο και μυρωδάτο. Να σε πιάνει ελάχιστα η οξύτητά του στον ουρανίσκο.
Και τα τρία , πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του ψησίματος χαιδεύουν το κρέας και του χαρίζουν τη μοναδική ελληνική γεύση της ψησταριάς και τη πιό νόστιμη τσίκνα του χρόνου. Στη πρωτοκαθεδρία το κρέας τη Τσικνοπέμπτη αλλά και τα μικρά αθόρυβα υλικά που το συνοδεύουν εξίσου σημαντικά. Ηχούν κι’ αυτά…

CLEVERSTROM - ΣΤΡΩΜΑΤΑ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ




Η Clever Strom λειτουργεί στην πόλη της Καρδίτσας από το 1988, διαθέτοντας ανατομικά στρώματα και μαξιλάρια, μοναδικού σχεδιασμούκαι κορυφαίας ποιότητας. Όλη η φιλοσοφία της εταιρείας κινείται γύρω από την ανάγκη για υγιεινή ζωή και σωστή στάση του σώματός μας, καθ’ όλη ​τη διάρκεια της ημέρας. Τα προϊόντα της Clever Strom διανέμονται σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι κτηνοτρόφοι ρίσκαραν και βγήκε το «Γιαννιώτ’κο».

Tο «Γιαννιώτ’κο» καλύπτει σήμερα την πόλη των Ιωαννίνων μέσα από δίκτυο μικρών καταστημάτων που δέχτηκαν να το βάλουν στα ράφια τους.





Τον τελευταίο χρόνο, οι Γιαννιώτες μπορούν να βρουν στην αγορά της πόλης φρέσκο γάλα και γιαούρτι «Γιαννιώτ’κο», προϊόντα μιας ομάδας περίπου 20 κτηνοτρόφων της περιοχής που έκαναν το βήμα, πήραν την τύχη στα χέρια τους και προχώρησαν από την παραγωγή στην κατανάλωση.

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Προϊόντα της Κρήτης στα ράφια της Πολωνίας






Με 29 κωδικούς προϊόντων και συγκεκριμένα ελαιόλαδο, αρωματικά φυτά, ελιές, πάστα ελιάς, σάλτσα ντομάτας, αλάτι, προβάλλεται  ο πρωτογενής τομέας της Κρήτης στη μεγαλύτερη αλυσίδα τροφίμων «ντελικατέσεν» στη Πολωνία.

Από την Καλιφόρνια.. στη Τζια ΕΝΑ ΝΗΣΙ, ΈΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΒΕΛΑΝΙΔΟΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ




Μυρσίνη Γρηγόρη
Πριν από 32 χρόνια μια Αμερικανίδα φοιτήτρια, ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα και δεν έφυγε ποτέ. Από τη Μύκονο έφτασε στην Αθήνα, άνοιξε το εστιατόριο «Blue Velvet» στου Ψυρρή (1989) και χρόνια αργότερα εγκαταστάθηκε στην Τζια. «Τότε, όταν είδα τις τεράστιες βελανιδιές του νησιού, θυμήθηκα ένα πάθος που είχα ξεχάσει τελείως.

Ποιοί ψήφισαν "ναι" για να πλημμυρίσει η αγορά με τυνησιακό λάδι

"Σκότος" επικρατεί εδώ και λίγα 24ωρα για την πραγματική στάση των Ελλήνων ευρωβουλευτών απέναντι στο μέτρο, που πέρασε τελικά, των εισαγωγών αφορολόγητου τυνησιακού λαδιού 35.000 τόνων φέτος και άλλων 35.000 τόνων του χρόνου, όπως έγραψε το neakriti.gr,

Μια θέση στο Γκίνες για την Ξάνθη – 12 ζαχαροπλάστες θα φτιάξουν καριόκα 200 κιλών!




Μια θέση στο βιβλίο Γκίνες πρόκειται να διεκδικήσουν οι 12 ζαχαροπλάστες της πόλης Ξάνθης που στηρίζουν την προσπάθεια πιστοποίησης της καριόκας Ξάνθης. Την είδηση αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.

Παραδοσιακά προϊόντα







Η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, ένα σύνολο που στη βάση του έχει τα αγνά προϊόντα της ελληνικής φύσης αποτελεί ένα ισορροπημένο μοντέλο διατροφής, που μπορεί να εξασφαλίσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής και σωματικής υγείας.

Η μονάδα μας παράγει χειροποίητο σαπούνι με γάλα γαϊδούρας, μέλι, αγνό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας, λάδι Καρύδας, απεσταγμένο νερό και σόδα.







Η μονάδα παραγωγής γαϊδουρινού γάλακτος και του σαπουνιού ΟΝΟΣ σας καλωσορίζει από τον Μελιγαλά Μεσσηνίας.

Οι συνταγές της πείνας στην Κατοχή! Οι συνταγές της επιβίωσης στην Κατοχική Αθήνα, μέσα από τις μαρτυρίες γυναικών της εποχής... Πώς γίνεται να μαγειρεύεις χωρίς φαγητό; (φωτογραφίες)

«Καθόλου κρέας ή ψάρι, μια αλεσμένη αγκινάρα για φαγητό. Καλό μάσημα της τροφής για να νιώθει το στομάχι γεμάτο και μην ξεχνάτε να μαζεύεται τα ψίχουλα από το τραπέζι σε ένα βαζάκι. Στο τέλος της εβδομάδας, η ποσότητα θα είναι αρκετή». Προτροπές επιβίωσης στον Τύπο της Κατοχής. Από τον Απρίλιο του 1941, η Ελλάδα βίωνε την εξαθλίωση, τον αφανισμό και χιλιάδες πολίτες πέθαιναν κυριολεκτικά από ασιτία!Τι έτρωγε ο κόσμος τότε; 

Απλά μαθήματα πατριδογευσίας






Τριάντα γνωστά-άγνωστα τοπικά προϊόντα, ξεχασμένα από πολλούς, στην καρδιά και στα άξια χέρια ορισμένων, δείχνουν ότι η αυθεντικότητα του παρελθόντος μπορεί να οδηγήσει τη νεοελληνική γαστρονομική κουλτούρα σ’ ένα λαμπρό μέλλον – και όχι, το κομμάτι δεν είναι πατριωτικό! 

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

"Λικεράκι θα πάρετε;"-Βάζουμε τα ελληνικά λικέρ στο σέικερ!







Ελληνικά λικέρ

"ΛΙΚΕΡΆΚΙ ΘΑ ΠΆΡΕΤΕ;"

Αυτές είναι οι 5 τροφές που δεν έχουν ημερομηνία λήξης

Τα περισσότερα από τα προϊόντα που αγοράζεις και καταναλώνεις καθημερινά έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής. Υπάρχουν όμως και εκείνα που όσο καιρό και αν τα κρατήσεις στο ντουλάπι θα είναι πάντα φρέσκα για να τα χρησιμοποιήσεις.

Πάμε να δούμε ορισμένα από αυτά:

Ο Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός με το όνομα Η Πορταριά λειτουργεί από το 1997 και παρασκευάζει μια σειρά τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων, χωρίς τη χρήση συντηρητικών και χρωμάτων.









Ο γυναικείος

Κορινθιακή σταφίδα: Μαύρη, ελληνική και πολύτιμη Νέες μελέτες δείχνουν ότι είναι ένα «superfood» ευεργετικό για όλους, και ιδιαίτερα για τους διαβητικούς!







Από τον Μιχάλη Καρβέλα
O Μιχάλης Καρβέλας είναι Χημικός M.Sc. του Α.Π.Θ. και εν ενεργεία φοιτητής του ΜΒΑ (Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Εργάζεται στη Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας (Σ.ΚΟ.Σ.) και μετέχει ενεργά σε ειδικά προγράμματα και μελέτες για την ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων της κορινθιακής σταφίδας.

Τις καλύτερες επιδόσεις 15ετίας σημείωσαν οι εξαγωγές προς την Ιαπωνία




Ρεκόρ σημείωσαν οι ελληνικές εξαγωγές προς την Ιαπωνία το 2015, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοσή τους των τελευταίων 15 ετών. Ειδικότερα, σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ιαπωνία το 2015 οι ελληνικές εξαγωγές προς τη “χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου” ανήλθαν σε 61,4 εκατομμύρια

Από το Τσοτύλι Κοζάνης ο πρώτος τυποποιημένος ελληνικός πατσάς




Άννη Καρολίδου

Ο Γ. Καλαγασίδης φέρνει στο τραπέζι μας τον πρώτο μαγειρεμένο και τυποποιημένο Ελληνικό Σπιτικό Πατσά. Τα επόμενα βήματα για νέα οικογένεια προϊόντων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.