ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

Elênica! Ερχεται το πρώτο ελληνικό supercar με παραμετρικό σασί







Ρεπορτάζ
Γεράσιμος Κόντος

«Σάρκα και οστά» παίρνει το όραμα του μηχανολόγου - μηχανικού δρα Δημήτρη Χατζηκακίδη και των συνεργατών του, που έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα στον χάρτη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, μέσω της τεχνολογίας του παραμετρικού σασί και του στοιχείου αναρτήσεως (Parametric Chassis and Suspension Module Technology).

Η νέα εποχή της μικρής ζυθοποιίας

Το απολύτως πρόσφατο trent είναι οι ελληνικές μπίρες από μικρές ζυθοποιίες, οι οποίες δικαίως έχουν φανατικό κοινό και για τον επιπρόσθετο λόγο που θέλει την αγορά να στηρίζει τα ελληνικά προϊόντα.

Έχετε προσέξει αυτοκόλλητα με αριθμούς σε φρούτα; Ιδού τι σημαίνουν




Οι περισσότεροι δεν δίνουν σημασία στα μικρά αυτοκόλλητα, που μερικές φορές υπάρχουν πάνω στα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουν στο σούπερ μάρκετ. Τα ενοχλητικά στρογγυλά αυτοκόλλητα έχουν πάντα κάποιους αριθμούς πάνω τους και παρά τα όσα πιστεύουν πολλοί, δεν βρίσκονται εκεί απλά για να μας ενοχλήσουν.

Πως οι ελληνικές οικογένειες πληρώνουν με καπέλο 30% τα προιόντα

Πανάκριβα πληρώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά τα προϊόντα των πολυεθνικών. Οι διαφορές για τα προϊόντα των ίδιων ομίλων στην χώρα μας ξεπερνούν το 50% ειδικά σε δημητριακά, είδη υγιεινής και αναψυκτικά.


















Η ΕΡΤ με έρευνα της ρίχνει φως στο στημένο κερδοσκοπικό παιχνίδι πίσω από τις τιμές που πληρώνουν καθημερινά οι καταναλωτές στο ράφι. Παράλληλα οι μέχρι τώρα έλεγχοι δείχνουν ότι οι εκπτώσεις που κάνουν οι πολυεθνικές μετά την χονδρική πώληση των προϊόντων τους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα λιανικής φουσκώνουν την τελική τιμή για τον καταναλωτή έως και 30%.

Άνοδο σημειώνουν οι εξαγωγές ιχθυηρών από την Ήπειρο




Διπλασιάστηκαν σε αξία την τελευταία πενταετία οι εξαγωγές ιχθυηρών από την Ήπειρο, οι οποίες διαγράφουν σταθερά άνοδο με υψηλό μέσο ρυθμό τα τελευταία χρόνια. Οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι η «βαριά βιομηχανία» της περιφέρειας, με κατεξοχήν εξαγωγικό προσανατολισμό, ενώ συνολικά οι εξαγωγές τροφίμων αντιπροσώπευαν το 68% των συνολικών της περιφέρειας για το 2014.

Οικογενειακό τυροκομείο Μπαμπούνη: Ένα πραγματικό αρσενικό από τη Νάξο.


Αν και οι περισσότεροι γνωρίζετε τη γραβιέρα Νάξου, εντούτοις ο βασιλιάς των τυριών στο νησί είναι το αρσενικό, ένα ιδιαίτερο πικάντικο κεφαλοτύρι που αποδεικνύει τις λαμπρές προοπτικές του για το μέλλον καθώς τα πρώτα δείγματα ήταν εντυπωσιακά.

Η γνωριμία μου με το αρσενικό, όπως με όλα τα γοητευτικά πράγματα στη ζωή μου, έγινε και αυτή αναπάντεχα στις Ημέρες Γαστρονομίας του 2014 στο Μουσείο Μπενάκη.

Σήμερα η Καλαμάτα στα... γιορτινά της και για την "Κόκκινη Νύχτα"

Η καλή οργάνωση και η πανελλαδική προβολή αναμένεται να οδηγήσουν χιλιάδες επισκέπτες  
σήμερα, στην Καλαμάτα, για την Κόκκινη Νύχτα. Ήδη καταφθάνουν επισκέπτες με οργανωμένες εκδρομές για την Κόκκινη Νύχτα, κατά την οποία αναμένεται ...κατάρρευση τιμών στα τοπικά καταστήματα, σε συνδυασμό φυσικά με την έναρξη του 4ου Καλαματιανού Καρναβαλιού την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. Τη μετάβαση των επισκεπτών στην Καλαμάτα ευνοεί και ο τερματισμός των μπλόκων από πλευράς αγροτών.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΒΑΠ Π. Κούγιος Α.Ε.Β.Ε.





Τήνος…το τοπίο της γεύσης Μια γαστρονομική επίσκεψη με εκπλήξεις στο κυκλαδίτικο νησί

Κάτω από τη σκέπη της Παναγίας κρύβεται καλά  ένα ενεργό ηφαίστειο τοπικών προϊόντων και γαστρονομίας σ' αυτό το τόσο ξεχωριστό κυκλαδίτικο νησί. Χρειάζεται κανείς να το επισκεφτεί στην ενδοχώρα του, να σταματήσει σε χωριά, να μιλήσει με κατοίκους και παραγωγούς για να νιώσει και να γευτεί την εκρηκτικότητα του... 
Πλειάδα προϊόντων, πλούσια τοπική κουζίνα, πολλές παραδοσιακές συνταγές, ξεχωριστά γλυκά, γηγενείς ποικιλίες κρασιών, ντόπιο ρακί και πολλά ακόμα που αξίζει να ανακαλύψουμε… Σαλπάρουμε λοιπόν για ένα τηνιακό γαστρονομικό ταξίδι…

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

2015: Το πανόραμα της Ελληνικής αγοράς μπύρας


ΕΙΚΟΝΑ---Μπύρα,-πανόραμα
Η Ελληνική αγορά διαθέτει πλέον εκατοντάδες ετικέτες μπύρας Ελληνικής παραγωγής. Οι εξαιρετικής ποιότητας μπύρες που παράγονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, από το Καστέλι Κισσάμου, το Ρέθυμνο ή το Ζουνάκι της Κρήτης,  την Σαντορίνη, την Ρόδο, την Χίο, την Τήνο, την Εύβοια, ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά, σφραγίζοντας μέσα σε κάθε φιάλη μπύρας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά διαφορετικών περιοχών της πατρίδας μας, περιμένουν τους Έλληνες καταναλωτές αλλά και τους επαγγελματίες κάθε κατηγορίας (μαζικής εστίασης, τουρισμού, λιανικών πωλήσεων) να τις επιλέξουν και να τις διαθέσουν στα εκατομμύρια των ξένων επισκεπτών μας.

Ελλάδα=Νοστιμιές.


Tσάι του βουνού Pure Happiness Anassa Τι θέλει κανείς κάθε μέρα; Πραγματική ευτυχία. Και μπορεί από την πραγματική να μην έχουμε περίσσευμα έχουμε, όμως, εικονική.
Tσάι του βουνού Pure Happiness Anassa

Μελιτζανοσαλάτα Αγιορείτικη, Φιλύρα

Μια ενδιαφέρουσα μελιτζανοσαλάτα από την κεντρική Ελλάδα με σπιτική φροντίδα και αγνά υλικά.





Η Φιλύρα είναι εργαστήρι παραδοσιακών γεύσεων με έδρα την Άνω Σωτηρίτσα που βρίσκεται στους πρόποδες του Κισσάβου στα ανατολικά του νομού Λαρίσης.

Παραδοσιακά Πλεκτά Κεριά Φλώρινας-ΜΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΤΕΧΝΗ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΣΑΣ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΙΔΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ "καλαθάκι" ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ,ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΝΟΣ ΤΟ ΕΔΙΝΑΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΑΥΓΟ ΜΕΣΑ & ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΛΑΜΠΑΔΑ

Γκουσιάρη: Ντομάτες από την Καρδίτσα… στη Χαβάη

Πριν από αρκετά χρόνια έκαναν το «ντεμπούτο» τους στην ελίτ των διεθνών αγορών, κατακτώντας, μεταξύ άλλων, τα ράφια του περίφημου βρετανικού πολυκαταστήματος Harrods.
Σήμερα, τα προϊόντα Γκουσιάρη, από μια οικοτεχνία με έδρα ένα πολύ μικρό χωριό στα ανατολικά του νομού Καρδίτσας, με μόλις 30 κατοίκους, το χωριό Ηλιάς, έχουν βάλει πλώρη για άλλες αγορές: το Χονγκ-Κονγκ αλλά και την εξωτική Χονολουλού, στη Χαβάη.

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Η Κομισιόν απαιτεί από την Ελλάδα να αλλάξει τη φορολογική νομοθεσία για το γάλα -



H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε την Πέμπτη επίσημα από την Ελλάδα να τροποποιήσει τη διακριτική, όπως την χαρακτηρίζει, φορολογική νομοθεσία της για το γάλα, τα προϊόντα με βάση το γάλα και το κρέας από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ιαπωνία: Έκθεση για την Ελλάδα «Ταξίδι στη Χώρα των Αθανάτων – 4000 χρόνια Ελληνικών Θησαυρών»




Η μεγαλύτερη έκθεση που έχει γίνει ποτέ στην Ιαπωνία με εκθέματα αποκλειστικά από ελληνικά μουσεία θα εγκαινιαστεί το ερχόμενο καλοκαίρι στο Εθνικό Μουσείο του Τόκιο και θα συνεχισθεί σε δύο ακόμα μουσεία, το Νομαρχιακό Μουσείο Τέχνης του Ναγκασάκι και το Μουσείο του Κόμπε.

Αν και μικρή στο μέγεθος, η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία κάνει μεγάλο θόρυβο σε όλο τον κόσμο



Αν και μικρή στο μέγεθος, η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία κάνει μεγάλο θόρυβο σε όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας καινοτόμα προϊόντα, όπως η μπύρα Ionian Epos η οποία είναι εμπνευσμένη από μια αναφορά του Ομήρου για τον κρίθινο οίνο που διέθετε ο βασιλιάς Αλκίνοος των Φαιάκων. Με τη συγκεκριμένη μπύρα, που

Στην Κέρκυρα παράγονται διάφορα προϊόντα που αποδεικνύουν πόσο ευλογημένο νησί είναι αλλά και τη δεξιοτεχνία των Κερκυραίων.



Στην Κέρκυρα παράγονται διάφορα προϊόντα που αποδεικνύουν πόσο ευλογημένο νησί είναι αλλά και τη δεξιοτεχνία των Κερκυραίων. Μερικές από τις βιοτεχνίες αριθμούν πολλά χρόνια ζωής και προσδίδουν στον χαρακτήρα και την οικονομία του νησιού.





alt

Corfu Beer - Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία

Η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιχείρησης στον κλάδο της παγκοσμίως. Παράγει αποκλειστικά φρέσκια, αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπίρα με διάρκεια ζωής 45 ημερών. Η γκάμα της ζυθοποιίας περιλαμβάνει από την ξανθή Pilsner "Ionian Gold" έως και την "Ionian Epos", μια μπίρα διπλής ζύμωσης αρωματισμένη με μέλι ανθέων με αναφορές στο Ομηρικό Έπος. Θα την βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα και σε τοπικά σούπερ μάρκετ.

Τι εξάγει η Ελλάδα; Τα 20 πιο εξαγώγιμα προϊόντα το 2015


Στα περισσότερο εξαγώγιμα προϊόντα της Ελλάδας το 2015 αναφέρεται ανάλυση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

13 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανοσοποιητικό σύστημα, Αντιγήρανση, Αρτηριοσκλήρυνση, Ασθένειες - Παθήσεις, Ατονία, Βιταμινες, Βότανα, Γλυκαντικά, Δέρμα,Διαβήτης, Διατροφή, Δόντια, Δυσκοιλιότητα, Δυσπεψία, Εγκέφαλος, Ηπαρ, Ιδιότητες Τρόφων, Καρκίνος, Καταθλιψη, Κολίτιδα,Κρυολόγημα, Κυστίτιδα, Μαστού, Μελανχολία, Μυοσκελετικά, Νευραλγία, Ομορφιά, Οστών, Πάγκρεας, Παχέος Εντέρου, Πεπτικό Σύστημα, Ρευματικά, Ροφήματα, Στομάχι, Στρες, Συνταγές Ομορφιάς, Σώμα, Φαρμακευτικά, Φλεγμονές, Ψωρίαση
lokahiou
Χρησιμοποιήσετε το μέλι
Το Φυσικό μέλι το οποίο δεν έχει θερμανθεί είναι μια εξαιρετική πρώτη ύλη για την υγεία σας:

Ναύπλιο, ανοιξιάτικο τριήμερο του ονείρου

  Μιάμιση ώρα από την Αθήνα, με ιστορία αλλά και φυσική ομορφιά που κόβει την ανάσα, το Ναύπλιο είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μου ανοιξιάτικους προορισμούς.

Φταίει ίσως και το ότι είναι ο τόπος καταγωγής της μητέρας μου, και μεγάλωσα ακούγοντας ιστορίες για τα παιχνίδια και τις σκανταλιές της στα γραφικά σοκάκια, όπως και να ΄χει πάντως, κάθε φορά που βρίσκομαι εκεί, νοιώθω να επιστρέφω σε έναν τόπο οικείο.

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Ελληνική μπύρα με τη «σφραγίδα» της Chimay - Notias: Μια νέα μπίρα με σαφράν!

Η Notias βάζει κρόκο στο λυκίσκο, μετουσιώνοντας την περίφημη Chimay σε ιστορία ελληνοβελγικής φιλίας.

Sparosa στα Εξάρχεια: το πιο τέλειο μείγμα λεμονιού - πορτοκαλιού και το πιο μυρωδάτο τσάι Μια οικογενειακή επιχείρηση που δημιουργεί μείγματα από βότανα και μπαχαρικά― μόνο από γυναίκες!




"Είμαστε πολύ περήφανοι για το μείγμα μας, αλλά κάνει την διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Το βάζουμε κυρίως στα μυρωδικά. Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μείγματα βοτάνων, μπαχαρικών και τσαγιού"....

«Μινωική Γη»: Ο Παγκρήτιος συνεταιρισμός με βιολογικές καλλιέργειες που έφτιαξαν νέοι με σπουδές! (Φωτογραφίες)




Τα μέλη των συνεταιρισμών είναι άνθρωποι που στράφηκαν με αγάπη και μεράκι στη φύση και βρήκαν διέξοδο στο αδιέξοδο με τις εναλλακτικές καλλιέργειες



Με βιολογικές καλλιέργειες υποτροπικών φυτών απαντούν κόντρα στην κρίση πολλοί νέοι στην Κρήτη με σπουδές, πτυχία και διπλώματα! Η αλόη, οι φραγκοσυκιές, το αβοκάντο και αρωματικά φυτά είναι δημοφιλείς καλλιέργειες με μέλλον στο νησί και που συνεχώς «μαγνητίζουν» νέους καλλιεργητές σε συνέχεια των παραδοσιακών καλλιεργειών του ελαιολάδου και των σταφυλιών.

Γιαούρτι με γάλα ημέρας - Κρι Κρι




Η Κρι Κρι σας παρουσιάζει περήφανα τα γιαούρτια με γάλα ημέρας!
Τι σημαίνει, όμως, «Γιαούρτι Κρι Κρι με γάλα ημέρας»;
ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΜΑΣ ΦΑΡΜΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ!

Μπαριάμης: Ένα λουκούμι… λουκούμι

ΧάρηςΤζαννής


Μια οικογενειακή επιχείρηση από το Αγρίνιο ανανεώνεται εντυπωσιακά και ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο με τα λουκούμια της.

Στην ελληνική παράδοση υπάρχουν μερικά εδέσματα που είναι συνδεδεμένα με τις απλές στιγμές της καθημερινότητας μας δημιουργώντας γευστικές μνήμες και ανέμελες εικόνες.

Θεσσαλονίκη: Ένα ενεργειακά ανεξάρτητο οικοχωριό 50 χιλιόμετρα από την πόλη!



Περίπου 50 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, κοντά στο Ζαγκλιβέρι, στις παρυφές ενός δάσους από βελανιδιές, βρίσκεται το οικοχωριό «Σκάλα». Πρόκειται για έναν χώρο στον οποίο ζουν μόνιμα επτά ενήλικες και τέσσερα παιδιά, σε δύο σπιτάκια και δύο τροχόσπιτα. Όσο για τις ομαδικές συγκεντρώσεις τους, οι κάτοικοι χρησιμοποιούν ένα τρίτο σπίτι – πυρήνα, όπου μαγειρεύουν σε κοινή κουζίνα και τρώνε, συνήθως, όλοι μαζί. Δείτε ΕΔΩ την ιστοσελίδα τους.

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Τσίπουρο με lime και ginger, Yamas

Ένα νέο ελληνικό προϊόν που έρχεται να διεκδικήσει μια θέση στην αγορά των αλκοολούχων αναψυκτικών με αφετηρία την παράδοση.





Η Yamas είναι μια σχετικά νέα εταιρεία που δεν έχει κλείσει ακόμη χρόνο ζωής αλλά ιδρύθηκε από ανθρώπους της αγοράς των τροφίμων. Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει τα πρώτα ελληνικά ποτά στην κατηγορία RTD, δηλαδή, ready to drink ποτά από ελληνικά αποστάγματα. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να δημιουργήσει χαμηλόβαθμα ποτά με βάση το ούζο, τη μαστίχα και το τσίπουρο και την προσθήκη ανθρακικού.

Μπύρα Βιολογικής Γεωργίας, Β29




Η τρέλα με τα βιολογικά προϊόντα τώρα και σε αφρώδη μορφή. Η Β29 είναι μια μπύρα Βιολογικής Γεωργίας η οποία έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.
Ιανουάριος 1964.

Best of 2015

ΧάρηςΤζαννής


Αν το 2014 μπορεί να χαρακτηριστεί ως η χρονιά της αφύπνισης, το 2015 ήταν η χρονιά της συνειδητοποίησης για τους Έλληνες παραγωγούς και τα ελληνικά προϊόντα.

Σίγουρα ήταν μια αξιομνημόνευτη χρονιά για την ελληνική παραγωγή που σημαδεύτηκε, ακριβώς στη μέση της, από την επιβολή των capital controls.

Golden Black, κορινθιακή σταφίδα μαύρος χρυσός

ΧάρηςΤζαννής


Γλυκιά στη γεύση, βελούδινη στην υφή και ευεργετική για την υγεία μας. Με δύο αστέρια Great Taste, ένα το 2013 και ένα το 2014, η κορινθιακή σταφίδα Golden Black πρωταγωνιστεί στη δυναμική επανεμφάνιση μιας ελληνικής υπερτροφής.

Η κορινθιακή σταφίδα αποτελεί μια μοναδική, αυτοφυή, ελληνική ποικιλία με μακραίωνη ιστορία, που καλλιεργείται κυρίως στο βόρειο και δυτικό μέρος της Πελοποννήσου αλλά και στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά. Στην αποξηραμένη της μορφή αποτελεί ένα εξαιρετικό προϊόν που καταναλώνεται σκέτο ή ως βασικό συστατικό σε κέικ, μπισκότα, πουτίγκες και αρτοσκευάσματα.

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Oι "ελληνικές" Πόρσε που κατασκευάζονται στην Κατερίνη ετοιμάζονται να πάρουν άδεια κυκλοφορίας και στην Ελλάδα! [βίντεο]




Η Θεσσαλονίκη «μπαίνει στο μάτι» των Γερμανών καθώς από φέτος θα  κυκλοφορήσουν στους ελληνικούς δρόμους οι ρεπλίκες ιστορικών μοντέλων της Πόρσε που κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Κατερίνη από την Replicar Hellas και μέχρι σήμερα πωλούνται αποκλειστικά στο εξωτερικό!

Η κρητική τεκίλα έτοιμη να κατακτήσει και το Ντουμπάι!




Το είπαν και το έκαναν. Μια δυναμική «παρέα» από την Κρήτη, που δημιουργήθηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο και αριθμεί σήμερα 117 μέλη, δημιούργησε την κρητική εκδοχή της τεκίλας.

33 από τις πιο όμορφες αφίσες του ΕΟΤ για τον ελληνικό τουρισμό.



Το 1929 ιδρύεται ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, μια κίνηση που σηματοδοτεί επίσημα την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια διεθνούς προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό. Την ίδια χρονιά αρχίζουν να εμφανίζονται και οι πρώτες αφίσες του ΕΟΤ, μιας και η αφίσα ήταν το κύριο διαφημιστικό μέσο εκείνη τη περίοδο.

Ελληνικές νοστιμιές.

Σύγκλινο Μάνης Το σύγκλινο για τους Μανιάτες είναι ό,τι το απάκι για τους Κρητικούς: η ασφάλεια του χειμώνα.
Σύγκλινο Μάνης
Το σύγκλινο για τους Μανιάτες είναι ό,τι το απάκι για τους Κρητικούς: η ασφάλεια του χειμώνα. Τα ζώα κάποτε δεν ήταν πολλά και το μοναδικό χοιρινό έπρεπε να ζήσει όλη την οικογένεια τους δύσκολους μήνες του κρύου. Τίποτα, λοιπόν, δεν πήγαινε χαμένο: από το κεφάλι που γινόταν πηχτή μέχρι τα υπόλοιπα κομμάτια από όπου έβγαιναν οι τσιγαρίδες. Από αυτή την τέχνη κατάγεται και το σύγκλινο που φτιάχνουν ο Ηλίας και Γιάννης Κουράκης. Μερακλήδες κρεοπώλες έκαναν το σύγκλινο τέχνη. Ένα καθαρό κομμάτι χοιρινού που παστώνουν και στην συνέχεια, καπνίζουν με φασκόμηλο.

Αρτόδεντρο: Αυτό είναι το φρούτο που μπορεί να λύσει το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας



Το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας είναι πιθανό να λύσει ένα τροπικό φρούτο με μοναδικές ιδιότητες...
Ο «ήρωας» ονομάζεται αρτόδεντρο και ενώ εξωτερικά μοιάζει με ένα οποιοδήποτε άλλο φρούτο, στην πραγματικότητα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό.

ΙΑΜΑ: Η ΑΧΤΥΠΗΤΗ ΚΡΗΤΙΚΗ "ΑΣΠΙΡΙΝΗ" ΠΟΥ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ ΓΡΙΠΗ, ΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ! - Cretan IAMA

Κυκλοφόρησε επιτέλους η φοβερή ελληνική "ασπιρίνη", το Κρητικό "Ίαμα", με την πολύ ωραία ελληνική λέξη που κοσμεί πλέον την όμορφη, λιτή και συνάμα αρχοντική συσκευασία που κατακτά πλέον τα Φαρμακεία!

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

Είστε βέβαιοι πως ξέρετε την αξία της Ελλάδας; Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η…
Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον…

Κόκκινο δαμάσκηνο, Ρίζες

Οι Ρίζες Ελληνικά Delicatessen είναι μία οικοτεχνία παραγωγής τροφίμων, εγκατεστημένη στον Κρόκο Κοζάνης.





Οι Ρίζες Ελληνικά Delicatessen είναι μία οικοτεχνία παραγωγής τροφίμων, εγκατεστημένη στον Κρόκο Κοζάνης.

Το καλάθι της εβδομάδας

Λικέρ Μαστιχοκανέλλα Κακίτση Με τα λικέρ δεν το έχουμε πάντα. Το ομολογούμε. Φταίει το παρελθόν από θείες με κεράσματα οικογενειακά λικέρ. Τελευταία, όμως, αποδεικνύουν το ταλέντο τους σε ελληνικής καταγωγής κοκτέιλ και αυτό μας αρέσει πολύ...
Λικέρ Μαστιχοκανέλλα Κακίτση
Με τα λικέρ δεν το έχουμε πάντα. Το ομολογούμε. Φταίει το παρελθόν από θείες με κεράσματα οικογενειακά λικέρ.

Καπνιστό χταπόδι, Στέφος

Μια εξαιρετική λιχουδιά που αξίζει να δοκιμάσει κανείς από την είναι το καπνιστό χταπόδι Στέφος.





Η οικογένεια Στέφου μεγάλωσε δίπλα στην λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού παράγοντας για πολλά χρόνια εξαιρετικό αυγοτάραχο. Ένα προϊόν ΠΟΠ γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο για την νοστιμιά και την μοναδικότητα του.

Ένα ακόμη γευστικότατο ταχίνι από τη Δράμα σε δύο γεύσεις για νόστιμα και θρεπτικά σνακ .

Ένα ακόμη γευστικότατο ταχίνι από τη Δράμα σε δύο γεύσεις για νόστιμα και θρεπτικά σνακ .





Ο Ελευθέριος Παπαδόπουλος παράγει χαλβά με μεράκι εδώ και πολλές δεκαετίες συνεχίζοντας την παράδοση του προπάππου του, πρόσφυγα από την Καππαδοκία. Το εργαστήριο του βρίσκεται λίγο έξω από τη Δράμα στο δρόμο προς Καβάλα και παράγει μικρές ποσότητες που διατίθενται μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα ελληνικών προϊόντων.

Ανεκτίμητα προϊόντα της ελληνικής γης και η «αναδιάρθρωση» των καλλιεργειών



Γιώργος Κολέμπας 

‘Ενα σωρό αγροτικά προϊόντα της ελληνικής γης βγαίνουν από την αφάνεια, καλλιεργούνται, προωθούνται και αρχίζουν να αποφέρουν αποτελέσματα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.