ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

Τι είναι ακριβώς το fuelGR;

Φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Εφαρμογών Φώτη Κόκκορα, δημιούργησαν την εφαρμογή fuelGR, όπου οι χρήστες smartphone ή H/Y μπορούν δωρεάν να δουν σε χάρτη τα πρατήρια και τις τιμές καυσίμων σε όλη την Ελλάδα. Η δωρεάν εφαρμογή υπάρχει σε εκδόσεις για Android, Windows 8/8.1/10, Windows Phone 8, καθώς και σε web έκδοση (χρήση με browser). Ο καθηγητής Εφαρμογών δημιούργησε το μηχανισμό τροφοδοσίας δεδομένων και όρισε τις λειτουργικές προδιαγραφές των εφαρμογών.

11 έξοχες ελληνικές μπύρες που κάνουν θραύση!




Ξεκινώντας την αναζήτηση ελληνικών εταιρειών παρασκευής μπίρας, προκύπτουν αρκετές ζυθοποιίες με εξαιρετικά προϊόντα σε όλη την χώρα. Η ποικιλία αλλά και η ξεχωριστή ποιότητά τους είναι ικανές να ικανοποιήσουν ως και τους πιο απαιτητικούς ζυθοπότες ενώ η εγχώρια παραγωγή αποδεικνύεται απόλυτα επαρκής για την ελληνική αγορά.
Προτιμήστε Ελληνική μπύρα, όχι γι' άλλο λόγο, αλλά γιατί είναι υπέροχες.

Η Ντία Παπανικολάου μας μιλάει για την μπύρα Marea



Το BeerBartender βρέθηκε στην εκδήλωση της εισαγωγικής DEALS, για να δοκιμάσει τα προϊόντα που εισάγει και διακινεί η εταιρεία. Ανάμεσα σ’ αυτά είναι και η μπύρες της Ζυθοποιίας ΕΛΙΞΗ,

M.ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ: Αυτός είναι ο Έλληνας εφευρέτης που 22 χρονιά δεν πληρώνει ΔΕΗ & καύσιμα και…”τον έχουν στην απομόνωση”.

O Μιχάλης Καλογεράκης, ένας εφευρέτης και πολυμήχανος… ηλεκτρολόγος μηχανικός και ηλεκτρονικός από την Κρήτη, μιλάει στον δημοσιογράφο Ιωσήφ Παπαδόπουλο για όσα έχει επιτύχει στους τομείς της αιολικής και ηλιακής ενέργειας και στις εναλλακτικές μορφές καυσίμου που παράγει, χρησιμοποιώντας σάπια φρούτα, σακχαροκάλαμο και νερό με την μορφή υδρογόνου.

Velo Lab: Χειροποίητα ποδήλατα «Made in Greece» που ταξιδεύουν στην Αγγλία, την Γερμανία και το Κατάρ






Ο Στάθης Στασινόπουλος θυμάται ότι από μικρό παιδί του άρεσε να παίρνει το ποδήλατό του και να κάνει βόλτες, να κάνει ορεινή ποδηλασία, BMX, αγωνιστική ποδηλασία, μέχρι που μεταμορφώθηκε σε έναν αστικό ποδηλάτη.

ο πιο Nostimo κορίτσι στην Ελλάδα!


IMG_7057
Η Βίβιαν με τον γιό της Γιάννη στoυς λόφους από αλάτι στις αλυκές του Μεσολογγίου
Από τις μεγάλες χαρές της δουλειάς μου είναι να γνωρίζω από κοντά τους παραγωγούς και δημιουργούς περίφημων ελληνικών προιόντων . Εδώ και πέντε χρόνια με το μπλογκ μου θα έλεγα ότι έχω συναντήσει μερικούς από τους “μερακλήδες της Ελλάδας”, ανθρώπους που δουλεύουν με κύριο αντικείμενό τους την τροφή που απλόχερα ακόμα παράγει η χώρα αλλά και σεφ που δημιουργούν εκλεκτά φαγητά με αυτά.

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Voreia: Η σερραϊκή μπύρα πάει Λος Άντζελες




Η βορειοελλαδική μικροζυθοποιία, μετά την επιτυχή προώθηση στην ελληνική αγορα, κάνει το πρώτο άνοιγμα στο εξωτερικό.

Guacamole, Avoel

Έτοιμο γουακαμόλε από κρητικό αβοκάντο στην αρωματική μεσογειακή του εκδοχή που αξίζει συγχαρητηρίων.





Ήταν θέμα χρόνου να παρουσιαστεί στην ελληνική αγορά μια σος γουακαμόλε υψηλών προδιαγραφών με βάση τα κρητικά αβοκάντο.

Ικανοποιητικές αποδόσεις από την καλλιέργεια φραγκοσυκιάς

Αν και δεν καλλιεργείται ακόμα συστηματικά στη χώρα μας, το φραγκόσυκο υπόσχεται υψηλά έσοδα, χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Τι πρέπει να προσέξουν οι παραγωγοί





Μια εναλλακτική καλλιέργεια που μπορεί να αξιοποιήσει φτωχά εδάφη αποτελεί η γνωστή φραγκοσυκιά, η εκμετάλλευση της οποίας μπορεί να προσφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Άμστελ, όχι, η δική μας μπύρα!

by 
amstel
Η διαφημιστική καμπάνια της Άμστελ σνομπάρει την Ελλάδα που αντιστέκεται
Του Κωνσταντή Σεβρή από τη Ρήξη φ. 120 
Τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες η νέα διαφήμιση της Άμστελ. Σε αυτήν πρωταγωνιστούν δύο νεαροί, οι οποίοι, αγαπώντας την μπύρα, ιδρύουν σε αυτοσχέδια καζάνια τη «δική μας μπύρα (beer)».

Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2016: Κυκλοφόρησε η αφίσα - "Σαν Παλιό Σινεμά" το θέμα

Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2016: Κυκλοφόρησε η αφίσα 




http://www.xanthinea.gr/


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.

https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

200 ΧΡΟΝΩΝ ΦΟΥΡΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


Ανάμεσα στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος του κ. Γιώργου Αλεξανδράκη στέκει όρθιος παρά τα εκατοντάδες του χρόνια. Σε δύσκολες και ταραγμένες εποχές, σε πολέμους και περιόδους οικονομικής ένδειας ο πετρόχτιστος αυτός φούρνος έχει ψήσει αμέτρητα ψωμιά κι έχει «ταΐσει» χιλιάδες Ρεθεμνιώτες στο διάβα του χρόνου και συνεχίζει να το κάνει ακόμη και σήμερα με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο.


Χτισμένος πριν από 200 χρόνια, ντυμένος όλος με πέτρα, χρησιμοποιεί το ξύλο για το ψήσιμο του ψωμιού, η μυρουδιά του οποίου μοσχοβολά σε όλα τα γύρω στενά της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου. Στα χρόνια αυτά της αδιάκοπης λειτουργίας του έχει αλλάξει πολλούς ιδιοκτήτες για να καταλήξει τα τελευταία είκοσι έξι στον 50χρονο κ. Γεώργιο Αλεξανδράκη, ο οποίος διατηρεί τον φούρνο με την παραδοσιακή του μορφή από το 1988.

Tο πρώτο modular prefab οικολογικό σπίτι στην Ελλάδα



Φανταστείτε ένα σπίτι που μπορείτε να συνθέσετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να το τροποποιήσετε σύμφωνα με τις μελλοντικές συνθήκες που θα προκύψουν.

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Say cheese στα ελληνικά

Μια κουβέντα περί τύρου κι όσα γαργαλιστικά τυροκαμώματα κρύβει η ένδοξη ελληνική ύπαιθρος.
Με αφορμή την εν πλήρη εξελίξει και ταχύτατα ανερχόμενη ελληνική γαστρονομία, τα φώτα πέφτουν μοιραία επάνω στους μικρούς Έλληνες παραγωγούς, άλλοτε καινοτόμους κι άλλοτε παραδοσιακούς.

Χωριό της Κρήτης σου προσφέρει δουλειά και στέγη αρκεί να μείνεις εκεί!




Νέους κατοίκους ψάχνει ένα χωριό στα Χανιά προκειμένου να ενισχύσει το πληθυσμό του και να καλύψει τα κενά στον εργασιακό τομέα. Από την Αργυρώ Ντόκα

Ευάγγελος Κλωνής: Ο στρατιώτης σύμβολο των Αμερικανών στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο! (φωτογραφίες)



Είναι ίσως η διασημότερη φωτογραφία του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, τραβηγμένη από τον σπουδαίο Γιουτζίν Σμιθ. Δείχνει καλύτερα από κάθε άλλη τη γενναιότητα και το θάρρος του ανώνυμου Αμερικάνου στρατιώτη που πολέμησε για την ελευθερία.
Με το τσιγάρο να κρέμεται μάγκικα στα χείλη, και με ένα βλέμμα που τσακίζει κόκαλα, αυτός ο στρατιώτης έγινε το σύμβολο της Μεγαλύτερης Γενιάς των Αμερικάνων. Αυτός ο στρατιώτης, όμως, δεν είναι Αμερικανός, είναι ο Έλληνας Ευάγγελος Κλωνής!

Παραδοσιακά αποκριάτικα δρώμενα στα Κύρια της Δράμας! Mε τη συμμετοχή του Συλλόγου Μικρασιατών της Καβάλας και του Συλλόγου του Ακροποτάμου Καβάλας



Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Οι Ιάπωνες λένε ένα μεγάλο ΝΑΙ στο ελληνικό “λαδάκι”!!


ladi-elaiolado
Το γεγονός πως το ελαιόλαδο της πατρικής, ελληνικής μας γης είναι ένα από τα καλύτερα του κόσμου, είναι σε όλους μας γνωστό! Αυτό που δεν θα περίμενε κανείς είναι πως το ελαιόλαδο αυτό θα χτυπούσε την πόρτα της Ιαπωνικής κοινωνίας και οι Ιάπωνες θα άνοιγαν με χαρά την πόρτα του σπιτιού τους!

Τα τρουφάκια της Αργυρώς, Αργυρώ Αναστασίου

Μια εξαιρετική περίπτωση επαρχιακού ζαχαροπλαστείου που έχει καταφέρει να κατακτήσει τις καρδιές των ανθρώπων σε ολόκληρη την Ελλάδα.



Η Αργυρώ Αναστασίου διατηρεί το ζαχαροπλαστείο της στο Καρλόβασι της Σάμου επιλέγοντας εξαιρετικές πρώτες ύλες για τις παραδοσιακές της συνταγές. Από τα τις πιο γνωστές είναι τα χειροποίητα ταχινοπιτάκια της που είναι διάσημα σε ολόκληρη τη Σάμο αλλά και σε αρκετούς λάτρεις της γεύσεις εκτός νησιού.

Μανούρα Σίφνου

Ένα από τα πολλά αξιόλογα ελληνικά τυριά με ιστορία και παράδοση που αξίζει λίγη περισσότερη από την προσοχή μας





Η Μανούρα Σίφνου είναι ένα ελληνικό παραδοσιακό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα.

Λικέρ ροδιού με ρακή, Spitiko Meraki

Μια οικογενειακή επιχείρηση στην Κρήτη πειραματίζεται με σπιτικές συνταγές και φυσικά τσικουδιά





Το λικέρ ροδιού είναι μια συνηθισμένη σπιτική συνταγή στην Κρήτη όπου ως βάση κυριαρχεί, τι άλλο, η τσικουδιά.

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

Η πρώτη ελληνίδα κυνηγός-τρούφας



Η Παυλίνα Κλαδοπούλου, γοητεύτηκε από τον συναρπαστικό τρόπο ανεύρεσής τρούφας σε φυσικό πεδίο και αφιέρωσε τη ζωή της στην ανεύρεση, παραγωγή και τυποποίηση του πολύτιμου υπόγειου μανιταριού.

Στεφανία Μαλαματίνα, «η ρετσίνα είναι… ελευθερία»




Η Στεφανία Μαλαματίνα είναι η εκπρόσωπος της πέμπτης γενιάς στην οινοποιία που έχει ταυτίσει το όνομά της με την Ρετσίνα. Μας μιλά για την ιστορία, το μέλλον και τις ιδιαιτερότητες ενός από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, αλλά και για την εντυπωσιακή πορεία της «Μαλαματίνα»!



Αυτό το παγωτό-γιαούρτι είναι Yasu.

Μισή ώρα έξω από την Αθήνα βρίσκεται το καινούριο – για τα ελληνικά δεδομένα- εκπτωτικό χωριό, το Mc Arthur Glen Designer Outlet Athens. Ο λόγος για να το επισκεφτείτε δεν είναι μόνο ο προφανής. Μόλις περάσετε απ’την κεντρική είσοδο, στον πρώτο όροφο σας περιμένει μια έκπληξη. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μπορείτε να δοκιμάσετε το κρεμώδες, παγωμένο γιαούρτι με διάφορα toppings της δικής σας επιλογής στο κατάστημα Yasu.





Η μόδα είχε ξεκινήσει από την Καλιφόρνια περί το 2005. Λίγο η στροφή του lifestyle σε μια πιο υγιεινή διατροφή, λίγο η λεπτή και φίνα γεύση του γιαουρτιού γέννησε την ιδέα ενός νέου προιόντος, του παγωτού-γιαουρτιού.

Οδηγίες για αυτοσχέδια οικιακή και συνοικιακή κομποστοποίηση

Α. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΠΟΣΤ

Compost ονομάζεται το φυσικό «λίπασμα» που παράγεται από την αποσύνθεση των οργανικών υλικών (φύλλα, κλαδιά, υπολείμματα κουζίνας: φρούτα, λαχανικά, κατακάθια καφέ κ.λ.π.).

Αρτιζανάλ ελληνικά αλλαντικά

Περιέχουν λιγότερα συντηρητικά και βελτιωτικά γεύσης, από ότι τα μαζικής παραγωγής κι έτσι έχουν και μικρότερη διάρκεια ζωής. Γεύσεις σπάνιες, φτιαγμένες από ατόφιο κρέας, με έντονο κουλέρ λοκαλ, που συχνά παρασκευάζονται σχεδόν χειροποίητα.





Ανοίγοντας το μεγάλο κεφάλαιο, ελληνικά αλλαντικά, δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω διαφορετικά, παρά εκθειάζοντας τα

Athena ονομάζεται ο πρώτος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου που γίνεται στην Ελλάδα!

Τη διοργάνωση του πρώτου διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου στην Ελλάδα ανακοίνωσε η εταιρεία επικοινωνίας και εκθέσεων Vinetum. Και είναι από μόνο του, αυτό, ένα γεγονός που ξεπερνά την είδηση του.




Θα μπορούσα να αφιερώσω πολλές σελίδες στο ελληνικό ελαιόλαδο. Όχι ασφαλώς για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του, τις διάφορες ποιότητές του και τη διαδικασία παραγωγής του, αλλά για το πως έχει συνδεθεί με το DNA του Έλληνα

Tι παράγει η Eλλάδα και δεν ξέραμε



Αν απευθύναμε σε κάποιους ανθρώπους την ερώτηση ‘’Γνωρίζετε τι παράγει η Ελλάδα; ’’, οι απαντήσεις σίγουρα θα περιστρέφονταν γύρω από τις γνωστές παραγωγές της χώρας όπως λάδι, ελιές, σταφύλια και γενικότερα θα παίρναμε όλες τις κοινότυπες απαντήσεις. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου η Ελλάδα πραγματικά πρωτοπορεί παράγοντας προϊόντα τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά αλλού καταρρίπτοντας το μύθο πώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πρωτοποριακές παραγωγές.Ας δούμε λοιπόν τι παράγει η Ελλάδα.

Να τι παράγει η Ελλάδα που ακούμε συνέχως τελευταία ότι δε παράγουμε τίποτα




1) Μαγνήσιο
Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Ελληνικά delicatessen κάνουν θραύση στην Ευρώπη!



Εκτός από τα συνηθισμένα και συνήθως πανάκριβα σουβλατζίδικα με τις «ευφάνταστες» ταμπέλες «Zorbas souvlaki» ή τις ταβέρνες με τους κίονες και τα ξεπερασμένα γαλανόλευκα σουβενίρ, υπάρχουν και εκείνοι οι εκπατρισμένοι Έλληνες που τα τελευταία χρόνια εκπροσωπούν επάξια την ελληνική γαστρονομία στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις. Ιδού!
1. «Evi Evane», Παρίσι
perierga.gr - Ελληνικά delicatessen κάνουν θραύση στο εξωτερικό!
Η διάσημη τηλεοπτική σεφ  Ντίνα Νικολάου μοιράζει το χρόνο  της εδώ και μερικά χρόνια μεταξύ Αθήνας και Παρισιού. Ο λόγος; Ένα μικροσκοπικό εστιατόριο, το «Evi Evane» (διονυσιακό επιφώνημα

"Κορυφαίος Εργοδότης της Χρονιάς" για την Ελλάδα η Παπαστράτος

Το Top Employer Institute απένειμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον συγκεκριμένο τίτλο στην Παπαστράτος 




Τον τίτλο του «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα από το Top Employer Institute κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Παπαστράτος, προσθέτοντας έναν ακόμη τίτλο στις συνεχόμενες διακρίσεις της εταιρείας ως Great Place to Work τα τελευταία χρόνια (2012, 2013 και 2014) αλλά και στα πρόσφατα χρυσά βραβεία που απέσπασε στο διαγωνισμό Ανθρώπινου Δυναμικού HR Awards 2015. 

Στα καλύτερα προϊόντα του κόσμου το Αυγοτάραχο Τρικαλινός από τη Λιμνοθάλασσα Αιτωλικού – Μεσολογγίου- Dark Cave Παλαιωμένο τσίπουρο 5 ετών Τσιλιλή.



Το τραπέζι μας αποκτά αίγλη και ιδιαίτερο χαρακτήρα με τον γευστικό συνδυασμό δύο μοναδικών ελληνικών premium brands, του παλαιωμένου τσίπουρου “Dark Cave” και του “Αυγοτάραχου

Κρόκος: Ο ελληνικός χρυσός

Πρώτη ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης ως προς την παραγωγή κρόκου αναδεικνύεται η Ελλάδα που έχει εισέλθει δυναμικά στην παγκόσμια αγορά του ακριβότερου μπαχαρικού στον κόσμο καθώς χρειάζονται περίπου 150.000 άνθη κρόκου για ένα κιλό αποξηραμένων στιγμάτων!

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Δύο γλώσσες, δύο πολιτισμοί, φιλοξενούν τον ίδιο καρπό κι έρχονται στην απόλυτη ένωσή τους να δώσουν το πούρο VAMMA DEL SOL.







VAMMA DEL SOL
Δύο γλώσσες, δύο πολιτισμοί, φιλοξενούν τον ίδιο καρπό κι έρχονται στην απόλυτη ένωσή τους να δώσουν το πούρο VAMMA DEL SOL.

Ζέος Argos Star - Και γαυγίζει και δαγκώνει...



Θα ‘λεγε κανείς πως οι καταστάσεις εδώ στη Πρωτεύουσα έχουν ξεφύγει από κάθε προηγούμενο… Ηελευθερία ιδεών καταλύεται σε κάθε εισπνοή και η ιδέα της ξενοφοβίας επιβάλλεται σε κάθε εκπνοή. Μέσα σε ένα μήνα έχουν δημιουργηθεί όλες εκείνες οι συνθήκες για μια κοινωνική αποστόμωση με συνεχείς συλλήψεις, προβοκάτσιες, φιλοεθνικιστική προπαγάνδα και τόνους τόνων ξύλου… πολύ ξύλο φίλοι μου! Άνθρωποι στην εξαθλίωση να διαβιούν δίκην ερπετού, να χώνονται σε λαγούμια για να αποφύγουν όσο μπορούν τη κατακραυγή. Άλλοι, ιδεολόγοι από τη μεριά τους, απομακρύνονται με τονευγενέστατο τρόπο της ΕΛΛ.ΑΣ από κοιτίδες πολιτισμού και τέχνης δεκάδων ετών, στέκια που μόνο ο ελεύθερος νους μπορούσε να γεννήσει. Και στη μέση… ο τρομαγμένος ΕΛΛΗΝ, αυτός που μόνο αξίζει να λέγεται ΕΛΛΗΝ γιατί απλούστατα ο σπόρος του άνθισε σε τούτο δω το τόπο, ο ελληναράς της διπλανής πόρτας! 




Πρόλογος σκέτη πρόκληση για πολλούς, μα και για άλλους ηδονή… Κι όλα τούτα μου ήρθαν στο μυαλό καθώς πήρα στα χέρια μου την “Argos Star”.

Upstream: Μια ελληνική εταιρεία με το 100% του τζίρου της στο εξωτερικό

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας Μάρκος Βερέμης στη «Ν»

Ο Μάρκος Βερέμης διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Upstream στην αποκλειστική του συνέντευξη στη «Ν» μιλά για τη δραστηριότητα της εταιρείας και κυρίως την εξωστρέφεια που την διέπει.

Μιλήσαμε με τον Pro Olive Oil Expert Γιάννη Καρβέλα για όλα όσα νομίζαμε ότι ξέραμε για το μοναδικό ελληνικό τρόφιμο, το ελαιόλαδό μας.




Τα πήγαμε καλά στη Νέα Υόρκη! Το ελληνικό ελαιόλαδο κέρδισε το 8% των βραβείων στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό ελαιόλαδου. Η Ισπανία πρώτη, η Αμερική δεύτερη, η Ιταλία επίσης θριάμβευσε. Μιλήσαμε με τον Pro Olive Oil Expert Γιάννη Καρβέλα της εταιρείας Paratus Europe (που διοργανώνει πιστοποιημένα σεμινάρια ελαιόλαδου) για όλα όσα νομίζαμε ότι ξέραμε για το μοναδικό ελληνικό τρόφιμο, το ελαιόλαδό μας. 

Σοκολάτα με φράουλα και ροζ πιπέρι, Αλέξανδρος



Οι σοκολάτες Αλέξανδρος είναι το αποτέλεσμα του νεαρού σοκολατοποιού  Αλέξανδρου Δημητρίου που μετά από σχετικές σπουδές επέστρεψε στην Ελλάδα για να μας γλυκάνει.

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

Ερίφι medallion με σκορδοπίπερο, Ίναχος

Κατσικίσιο μαλακό τυρί από την Φθιώτιδα που κατατάσσεται κάλλιστα στις ελληνικές λιχουδιές.





Ο Ίναχος που λειτουργεί εδώ και 60 χρόνια παράγοντας τυροκομικά προϊόντα, σήμερα βρίσκεται στην Γραμμένη Φθιώτιδας, λίγο έξω από την Λαμία στο δρόμο προς Καρπενήσι. Παράγει εξαιρετική ΠΟΠ βαρελίσια φέτα ενώ ενδιαφέρον έχουν και οι δύο σειρές του, η Ρούμελη με τα κίτρινα τυριά και η Ερίφι με τα κατσικίσια.

Ένα ημίσκληρο τυρί από την Φλώρινα ιδανικό για σαγανάκι που έρχεται να διεκδικήσει τη θέση του στο τραπέζι μας.

Ένα ημίσκληρο τυρί από την Φλώρινα ιδανικό για σαγανάκι που έρχεται να διεκδικήσει τη θέση του στο τραπέζι μας.





Ο Κώστας και ο Γιάννης Δημητρίου αδέρφια κτηνοτροφικής οικογένειας από την Μαρίνα, ένα μικρό ακριτικό χωριό της Φλώρινας , αποφάσισαν το 1995 να μετατρέψουν την καθημερινή οικογενειακή παράδοση της μητέρας να μεταποιεί το γάλα της κτηνοτροφικής μονάδας , σε επιχείρηση. Με τον καιρό τα προϊόντα τους και κυρίως η φέτα έγινε περιζήτητη, η επιχείρηση εκσυγχρονίστηκε και σήμερα παράγει μια σειρά πολύ καλών προϊόντων.

Η αξεπέραστη δεκάδα των κυκλαδίτικων προϊόντων

Αυτή τη χρονιά οι Ημέρες Γαστρονομίας ταξιδεύουν Κυκλάδες και μαζί τους πήραμε και εμείς το καΐκι…





1.γλυκό του κουταλιού παμπιλόνι Ανδρου: το τρως και λιώνεις. Κάτι σαν φράπα, πορτοκάλι και νεράντζι, θυμίζει τα αιώνια καλοκαίρια στο νησί. Οι Ανδριώτες ζαχαροπλάστες είχαν μάθει την τέχνη στην μεγάλη σχολή της Αλεξάνδρειας και τα παστιτσάκια τους είναι θαύμα

Χυμός Φραγκόσυκο με Λεμόνι, En Mani

Ένας νέος χυμός από φραγκόσυκο που παρασκευάζεται στη Λακωνία και έρχεται να εμπλουτίσει τη γευστική μας παλέτα.




Η εταιρεία En Mani, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2015 και ασχολείται με την μεταποίηση φραγκόσυκου και αλόης στην περιοχή της Μάνης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.