ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Μαρμελάδα σύκου με λευκή σοκολάτα, Γλυκάκι

Ένας εξαιρετικός συνδυασμός γλύκας και μια πρωτότυπη μαρμελάδα από την μικρή οικοτεχνίας της Ευβοίας.

Το Γλυκάκι είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση τοπικής επιχείρησης που συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά της αποκεντρωμένης ανάπτυξης που θα έπρεπε να υπάρχει σε μια σοβαρή χώρα.

Βουβαλίσιος καβουρμάς, Φάρμα Κερκίνη

Καβουρμάς νεροβούβαλου από τη λίμνη Κερκίνη με υψηλή διατροφική αξία και ελάχιστα λιπαρά.

Ο υδροβιότοπος της λίμνης Κερκίνης  στο Νομό Σερρών

Το καλάθι της εβδομάδας

Ανθρακούχο νερό με μαστιχόνερο Μastiqua
Yπάρχουν ορισμένα πράγματα που τα εκτιμάς με τον χρόνο. Και η αλήθεια είναι ότι όταν πρωτοκυκλοφόρησε υπήρχε η προκατάληψη του μάρκετινγκ. Το Mastiqua, όμως, απέδειξε ότι εκτός από τους κανόνες του design και της έξυπνης προώθησης, κατέχει και τους κανόνες της γεύσης.Ανθρακούχο νερό με μαστιχόνερο Μastiqua
Yπάρχουν ορισμένα πράγματα που τα εκτιμάς με τον χρόνο. Και η αλήθεια είναι ότι όταν πρωτοκυκλοφόρησε υπήρχε η προκατάληψη του μάρκετινγκ. Το Mastiqua, όμως, απέδειξε ότι εκτός από τους κανόνες του design και της έξυπνης προώθησης, κατέχει και τους κανόνες της γεύσης. Βελούδινο, στην αρχή το νοιώθεις γλυκό στο στόμα αλλά σιγά-σιγά, μένει το άρωμα της μαστίχας που καθαρίζει τον ουρανίσκο. Και η τέχνη του μαστιχόνερου δεν είναι τυχαία αφού πρώτοι την δοκίμασαν οι Αιγύπτιοι πριν τέσσερις χιλιάδες χρόνια, κυρίως για τις χωνευτικές του ιδιότητες.

Ένα χωριό παράδειγμα προς μίμηση

Η ανάπτυξή αυτής της απομακρυσμένης κοινότητας, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την ελληνική επαρχία, τους πολιτικούς της παράγοντες, αλλά και για κάθε πολιτικό.Ο δήμαρχος του ορεινού χωριού της Ανάβρας Μαγνησίας, αποδεικνύει ότι υπάρχουν περιπτώσεις Ελλήνων που πηγαίνουν  κόντρα στην διαφθορά και την μιζέρια, και ενδιαφέρονται πραγματικά για τον τόπο τους.
Κατ' αρχήν παρουσιάζουμε το βίντεο μίας ομιλίας του με αρκετό ενδιαφέρον:

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Μπίρα Kirki, Elixi

Η μπίρα αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η αποκάλυψη της εβδομάδας, γιατί όχι και του μήνα 

Είναι η στιγμή που δοκιμάζεις ένα προϊόν για πρώτη φορά και ξέρεις αμέσως πως έχεις έναν winner.

ALS Ακταία, Αλυκές Σουνίου

Αλάτι φυσικής αφύγρανσης από τη θάλασσα του Αιγαίου με την πολύτιμη συμβολή του ηλίου.

Τα περισσότερα αξιόλογα ελληνικά προϊόντα  παρουσιάζουν  ένα γοητευτικό ενδιαφέρον που ξεκινά από το όνομά και φτάνει έως τη διαδικασία παραγωγής τους.

Μr. Jukes: Όταν η «Άτακτη Φράουλα» και ο «Ένοχος Αδάμ» έγιναν χειροποίητα ελληνικά προϊόντα

«Τα αγόρια δεν κλαίνε», «Τζον Λέμον», «Άτακτη Φράουλα», «Ένοχος Αδάμ». Εάν σας δίναμε μία ευκαιρία να μαντέψετε που ανήκουν αυτές οι ονομασίες, βάζουμε στοίχημα ότι το μυαλό σας δεν θα πήγαινε σε τσάτνεϊ, curds, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού.

Έρευνα από το ΑΠΘ εξέτασε 48 διαφορετικά ελληνικά μέλια και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Βρέθηκε το Ελληνικό μέλι με την περισσότερο ευεργετική δράση.Έρευνα από το ΑΠΘ εξέτασε 48 διαφορετικά ελληνικά μέλια και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ στο Κιλκίς! Φυσικά Γαλακτομικά Προϊόντα με άριστη ποιότητα και αγνό, ολόφρεσκο 100% ΕΛΛΗΝΙΚΟ γάλα!


gala2
Η Φάρμα Κουκάκη αποτελεί μία πλήρως καθετοποιημένη μονάδα επεξεργασίας γάλακτος.
Σε ένα απόλυτα φυσικό περιβάλλον στον κάμπο των κάτω Αποστόλων του Κιλκίς καλλιεργούνται ζωοτροφές, εκτρέφονται αγελάδες και παράγονται υψηλής ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα.

ΠΕΤΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ: O “ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΕΣΛΑ” KAI OI ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
“ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΕΣΛΑ” KAI OI ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Πετρος Ζωγράφος Οκ.

ΠΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΠΡΩΤΟΠΩΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; 

Novello Chocolate


Ξεκινώντας μία σύντομη αναδρομή, η επιχείρηση με τον διακριτικό τίτλο ELMAK ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2011 από τον κ. Ελευθέριο Μακριδάκη, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο της εμπορικής προμήθειας HO.RE.CA εδώ και αρκετά χρόνια.

Μυρίζεις όμορφα...

Σκέψεις για τον … Βαλεντίνο της Γεωργίας Ζήλου,δημιουργού της εταιρίας “Ενα κάρο χειροποίητα σαπούνια” με έδρα την Τήνο. 
Ερχεται κάθε χρόνο αυτή η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να ταράξει το νευρικό σου σύστημα! Από τη μία σκέφτεσαι ότι, έλεος πια, όλα στο βωμό του εμπορίου και από την άλλη, το ξέρεις, κάνοντας ένα συμβολικό δωράκι στο άλλο σου μισό, θα δεις στο χειλάκι του να σκάει ένα χαμόγελο χαράς και ανακούφισης : με αγαπάει! Η συνταγή για αυτά τα βαρβάτα αδιέξοδα της ζωής είναι απλή: υπομονή, λίγο χιούμορ, ένα μικρό δωράκι και θα περάσει αυτή η μέρα και φέτος! Ναι, αλλά τι;
junglecolorsr
Μια επιλογή με σίγουρα αποτελέσματα είναι τα χειροποίητα σαπούνια.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ! Είναι 23 χρόνων και κερδίζει όλους τους διαγωνισμούς αρτοποιίας! (ΦΩΤΟ)


S1
Ο Σταύρος Ευαγγέλου, μόλις 23 χρόνων είναι ο καλύτερος φούρναρης της Ευρώπης! Ο Έλληνας που διαπρέπει στο εξωτερικό έχει κερδίσει σε όλους τους διαγωνισμούς αρτοποιίας στη Γερμανία αλλά πρόσφατα βγήκε πρώτος και σε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Οι δημιουργίες του βασίζονται σε ελληνικές και γερμανικές επινοήσεις με άρωμα Ευρώπης.

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Στο Ζευγολατιό σήμερα δημιουργούμε για εσάς την... Παστέλεια Γεύση!!!

Κορινθιακή σταφίδα: Ο μαύρος χρυσός στο πιάτο μας
'Μαύρο χρυσό''... έτσι την ονόμαζαν παλιότερα στην Ελλάδα και αυτό όχι μόνο γιατί αποτελούσε το νούμερο ένα αγαθό εξαγωγής,αλλά και γιατί οι άνθρωποι της εποχής καταλάβαιναν τις ευεργετικές της ιδιότητες εντάσσοντας την στο διαιτολόγιό τους.
Φυσικά τότε δεν μπορούσαν να αποδείξουν τα οφέλη που έκρυβε με κλινικές μελέτες όπως έχει γίνει σήμερα, αλλά το καταλάβαιναν με την χρήση της στην καθημερινότητά τους.

Η ιστορία της μαύρης σταφίδας στο πέρασμα των αιώνων:

Ο τοίχος της καλοσύνης. Kάτι ωραίο συμβαίνει μέσα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών της ΧαλκιδικήςΗ δράση «Τοίχος της Καλοσύνης» άρχισε επισήμως στις 21 Δεκεμβρίου 2015 στο facebook, από μια παρέα στη Λάρισα.
 Πλέον εξαπλώνεται σε πολλές πόλεις. 

Καπνιστός Τσίρος, YFF

Θα μπορούσε να είναι το ελληνικό σούσι μαζί με την σαρδέλα Καλλονής αλλά ευτυχώς παραμένει ο εκλεκτός τσίρος.

Ο τσίρος είναι μεζές με τρυφερό, ζουμερό και αρωματικό κρέας που με το κάπνισμα γίνεται μια τέλεια και εκλεκτή λιχουδιά.

Goji berry τουρσί, Berryland

Ένα ενδιαφέρον τουρσί από την Εύβοια που αναδεικνύει μια ακόμη χρήση του πολυπαθούς κόκκινου καρπού.

Η  Berryland ιδρύθηκε το 2013 με σκοπό να κάνει ευρέως γνωστές τις υπερτροφές και τα πολύτιμα οφέλη τους στον Ελλαδικό χώρο, επιδιώκοντας μακροχρόνιες σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης παρέχοντας καινοτόμα προϊόντα και μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει.

Η εταιρεία Κoχύλι Ι.Κ.Ε είναι μία Ελληνική Οικογενειακή επιχείρηση, που βασίζεται σε ηθικές αρχές και αξίες. Έχει εστιάσει στην παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων σοκολάτας, έχοντας ως βασικούς στόχους την καινοτομία, την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και την συνεχή ανάπτυξη.Η εταιρεία ΚΟΧΥΛΙ Ι.Κ.Ε. «Κοχύλι» είναι μία Ελληνική Οικογενειακή Επιχείρηση , που βασίζεται σε ηθικές αρχές και αξίες.
Έχει εστιάσει στην παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων σοκολάτας, έχοντας ως βασικούς στόχους την καινοτομία, την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και την συνεχή ανάπτυξη.

"Λικεράκι θα πάρετε;"-Βάζουμε τα ελληνικά λικέρ στο σέικερ!


Ελληνικά λικέρ

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Η ΙΤΑΛΙΑ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ! Ανεκμετάλλευτος θησαυρός το ελληνικό ελαιόλαδοΣτην Ιταλία γράφεται το ελληνικό «success story» του ελαιολάδου. Μπορεί το ελληνικό ελαιόλαδο να είναι περιζήτητο στις διεθνείς αγορές, παρουσιάζοντας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποσπάσει μερίδιο αγοράς από τους βασικούς ανταγωνιστές σε παγκόσμιο επίπεδο, την Ισπανία και την Ιταλία, ωστόσο από από τους περίπου 100.000 τόνους που εξάγει η Ελλάδα ετησίως, μόλις το 15% αφορά επώνυμο τυποποιημένο ελληνικό προϊόν προστιθέμενης αξίας και το 85% εξακολουθεί να πηγαίνει χύμα στην Ιταλία, για να επανεξαχθεί με ιταλικό brand name.

Στο έδαφος της Ελλάδας καλλιεργούνται περισσότερα από 132 εκατομμύρια ελαιόδενδρα,

Ο Μανώλης Λεράκης μεταμορφώνει το κρητικό αβοκάντο σε νόστιμες παραλλαγέςΈχετε δοκιμάσει να αλείψετε ποτέ στο ψωμί σας αβοκάντο με σοκολάτα; Να προσφέρετε στους καλεσμένους σας ένα dip με αβοκάντο, φέτα και ελιά; Ο Μανώλης Λεράκης, όχι μόνο το σκέφτηκε αλλά και το έκανε πραγματικότητα. Έχοντας ως βάση του την Κρήτη καλλιεργεί αβοκάντο και παρασκευάζει προϊόντα με βάση το ελληνικό αβοκάντο, τα οποία συσκευάζει σε βαζάκια, με την επωνυμία «AVOEL», και τα διανέμει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με μεράκι, αγάπη και πίστη στην παράδοση παρασκευάζουμε το παραδοσιακό ποτό της Νάξου "Κίτρο Προμπονά" που αποτελεί αγνό απόσταγμα από τα φύλλα της κιτριάς.Όταν η παράδοση συνάντησε την ποιότητα & τη γεύση.
Η ζυθοποιία

Όταν η παράδοση συνάντησε την ποιότητα & τη γεύση.

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Και ξαφνικά «βρέχει» Ελληνική μπύρα-Από το Άργος στην Εύβοια κι από την Κρήτη στη Ρόδο τη Σαντορίνη και την Κέρκυρα, δικές μας μπύρες (φωτό)Και ξαφνικά βρέχει ελληνική μπίρα! Από το Αργος (Ζέος) μέχρι την Εύβοια (Septem), από την Κρήτη (Χάρμα) μέχρι τη Ρόδο (Magnus Magister) και από τη Σαντορίνη (Volkan, Crazy Donkey) μέχρι την Κέρκυρα (Corfu Beer), νέοι επιχειρηματίες που επένδυσαν εν μέσω κρίσης στη μικροζυθοποιία, σήμερα απολαμβάνουν τα αποτελέσματα: η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς και τα προϊόντα τους διακρίνονται εντός και εκτός συνόρων, όπως γράφει το kathimerini.gr.

Θεσσαλονίκη: Νέο εκπτωτικό σούπερ μάρκετ από αλυσίδα της πόλης!

Ένα νέο κατάστημα Discount Markt, 1000m2  ανοίγει τις πόρτες του στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου!
Πρόκειται για το τέταρτο στη σειρά κατάστημα στην περιοχή, σε έναν άκρως μοντέρνο και ευχάριστο χώρο, όπου οι πελάτες του θα  έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν όπως πάντα μία πολύ μεγάλη ποικιλία ελληνικών προϊόντων άριστης ποιότητας, ιδιωτικής ετικέτας αλλά και αυθεντικών επωνύμων προϊόντων σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Ξάνθη: Ο άνθρωπος με τους λουκουμάδες - Συνεχίζει την παράδοση του παππού του!
Συνεχίζει την παράδοση του παππού του! «Είναι κάτι που μου αρέσει. Κοντά στον παππού έμαθα τα μυστικά της δουλειάς και συνεχίζω κι εγώ κάνοντας με τα γλυκά μου τους ανθρώπους ευτυχισμένους»δηλώνει και σημειώνει «ό,τι ετοίμαζε εκείνος μου έδινε κι εμένα και δοκίμαζα, έτσι σιγά-σιγά έμαθα να φτιάχνω μόνος μου.»

Με τις Φυσικές Μπάρες Ενέργειας Wish Bars, χωρίς την προσθήκη ζάχαρης & συντηρητικών, η Wish εκπληρώνει μια ακόμα Ευχή για Υγιεινή Απόλαυση!Μια σειρά από ελληνικά προϊόντα σοκολάτας, με καταγωγή από τη Λευκάδα, καταφέρνουν εκείνο που αναζητούμε σε κάθε γλύκισμα: απενοχοποιημένη απόλαυση.

Κομοτηνή:Επιστροφή στην κουζίνα της γιαγιάςΤα παραδοσιακά ζυμαρικά επιστρέφουν! Χυλοπίτες, τραχανάς, κοφτό μακαρονάκι, βίδες, πλιγούρι, κους κους, κριθαράκι στο κέντρο της θρακιώτικης κουζίνας.
Τα τελευταία χρόνια ομάδες γυναικών, οικογενειακές επιχειρήσεις, μικρές μονάδες παραγωγής ή μεμονωμένα άτομα αναζητούν την γεύση στο χθες και διεκδικούν με την παραγωγή τους θέση στο μενού των σύγχρονών, πολυάσχολων Ελλήνων.

Παντοπωλειο Στο Ρολόι - Κεντρικό Παντοπωλείο ΚομοτηνήςΑνοιχτά κάθε μέρα από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ.
Γεμίζουμε καθημερινά

Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

Kale chips: όταν το Rho σημαίνει ωμό

Τα kale chips είναι αποξηραμένα λαχανικά που διατηρούν τα θρεπτικά τους συστατικά και αποτελούν μια νόστιμη και υγιεινή εναλλακτική πρόταση σνακ.
Τα kale chips είναι σχετικά νέο προϊόν στην ελληνική αγορά καθώς έκαναν την εμφάνιση τους μόλις τον Ιούνιο του 2014. Βέβαια αυτό δεν είναι περίεργο καθώς η Ελλάδα, παρά την κρίση, προσπαθεί και αυτή να ακολουθήσει μια διεθνή τάση των τελευταίων ετών που ξεκίνησε στην Αμερική, επεκτάθηκε στην Ευρώπη, και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά trendsτης παγκόσμιας γαστρονομίας. Την κατανάλωση υγιεινών τροφών, φυσικά επεξεργασμένων ή αν είναι δυνατών ωμών [raw food].

Πάστα μαύρου σκόρδου, Πυλιακή Γη

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο προϊόν με πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την σφραγίδα ποιότητας της Πυλιακής Γης. 
Εάν υπάρχει κάτι που αναδύεται ως ενθαρρυντικό μέσα από την μιζέρια της εποχής είναι η διάθεση των Ελλήνων παραγωγών να καινοτομήσουν και να προχωρήσουν εμπρός. Είναι σαφές πλέον πως το επίπεδο των ελληνικών προϊόντων ολοένα και ανεβαίνει υπάρχουν όμως κάποιες στιγμές που πραγματικά λες Wow! [με την καλή έννοια].

Μαθητής από την Άρτα (Άγγελος Γκέτσης) έφτιαξε ειδικά γυαλιά για τυφλούς και τον αποθεώνει η Google!ARTA-620x330
Μαθητής από την Άρτα (Άγγελος Γκέτσης) έφτιαξε ειδικά γυαλιά για τυφλούς και τον αποθεώνει η Google!
Ο Άγγελος Γκέτσης είναι μαθητής στη Γ” Λυκείου στο 3ο Λύκειο της Άρτας και ονειρεύεται να περάσει στο τμήμα Μηχανικών Υ/Η και Πληροφορικής στα Ιωάννινα. Πρόσφατα διακρίθηκε με το Local Prize (1ο στην Ελλάδα) στονδιαγωνισμό Google Science Fair 2014, που απευθύνεται σε παιδιά από 13-18 ετών. Τι άλλο μπορείς να ζητήσεις από ένα παιδί-θαύμα;

Επισήμως παραδοσιακό φάρμακο η μαστίχα


ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΑ

Την ώρα που οι μαστιχοπαραγωγοί βρίσκονται επί ποδός πολέμου για το ασφαλιστικό τη φορολόγηση αλλά κυρίως για την άρση της αναγκαστικότητας του συνεταιρισμού, η μοναδικότητα της μαστίχας κερδίζει άλλη μια μάχη, αυτήν της επίσημης αναγνώρισης της ως παραδοσιακό φάρμακο.

Θεσσαλονίκη: Το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΘ βραβεύθηκε σε διεθνές συνέδριο

Στόχος είναι η πληροφόρηση επιβατών που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη σύγχρονη τεχνολογία.
Παγκόσμια διάκριση πέτυχε το σύστημα τηλεματικής του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.