ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

Η ροδιά ένωσε τους παραγωγούς

Τα ρόδια έχουν γευτεί καταναλωτές στη Γερμανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ιταλία, το Βέλγιο.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ηταν άνοιξη του 2011 όταν ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος υποστήριζε ενώπιον των συντοπιτών του ότι πλησιάζει μια οικονομική κρίση που θα ανατρέψει την κοινωνική δομή και ότι μόνον η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με νέους όρους θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ανάχωμα.

Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία Βιολογική από... έρωτα








Η πρώτη ελληνική βιολογική μπίρα γεννήθηκε πριν από 14 χρόνια στο Ρέθυμνο από τον έρωτα ενός Γερμανού και μιας Κρητικιάς. Ο μαθηματικός Bernd Brink έστησε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 την πρώτη αναγνωρισμένη ελληνική ζυθοποιία, κάνοντας επάγγελμα το χόμπι που εξασκούσε ως φοιτητής.

Διπλή παγκόσμια πρωτιά για Έλληνα επιστήμονα της διασποράς





Δημιούργησε το πιο γρήγορο «φλας» στον κόσμο και μέτρησε για πρώτη φορά σε πόσο χρόνο τα ηλεκτρόνια των ατόμων αντιδρούν στο φως

Πόσα ξέρεις για τις ελληνικές μπύρες;

Fix-Beer-unknown-1864
1. Η πρώτη ζυθοποιία που άνοιξε στην Ελλάδα ήταν η ΦΙΞ το 1864. Ο Johann Fuchs, γιος του Georg Fuchs που είχε ακολουθήσει τον βασιλιά Όθωνα από τη Βαυαρία, την ονόμασε FIX αντί για Fuchs και άρχισε να την παράγει κατ’ απαίτηση των πολλών Γερμανών που ζούσαν τότε στην Αθήνα.

«Σάρωσαν» τα ελληνικά σχολεία: Κέρδισαν τις 3 πρώτες θέσεις σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για την Νανοτεχνολογία .



nanotexnologia-650
Δύο δημοτικά σχολεία από τα χωριά Αμμοχώρι και Βαικό Φλώρινας κέρδισαν το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό για την Νανοτεχνολογία.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από όλη την Ευρώπη αλλά και τα τρία πρώτα βραβεία πήγαν στην Ελλάδα. Το δεύτερο βραβείο το κέρδισε σχολείο από την Αθήνα, ενώ το τρίτο δόθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Το τραπεζικό στέλεχος που έγινε καντινιέρης και λέει «καλημέρα» με ελληνική κουζίνα στο Λονδίνο! [εικόνες]

kalimera3-650-800x547
Μία ελληνική καντίνα στο City του Λονδίνου... Στο σημείο όπου χτυπάει η καρδιά της παγκόσμιας οικονομίας. Δεν πουλάει «βρώμικο» αλλά μουσακά, παστίτσιο, σουβλάκι, με αβοκάντο τζατζίκι ή μελιτζανοσαλάτα, σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια, ρυζόγαλο και σπιτική κομπόστα.

Εμφιαλώνοντας το μύθο




ΕΜΦΙΑΛΏΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΎΘΟ

Σπάνιες είναι οι φορές που ένας αμπελώνας έχει να διηγηθεί μια ιστορία 3000 χρόνων. Εδώ στη Μαρώνεια, κάθε στοιχείο της φύσης είναι μια ζωντανή απόδειξη μιας τέτοιας πολύτιμης κληρονομιάς. Από τη βεράντα του οινοποιείου, η θέα είναι μοναδική: οι λόφοι αγκαλιάζουν τον αμπελώνα από τα νοτιοδυτικά, ενώ οι εντυπωσιακοί όγκου της οροσειράς της Ροδόπης στέκεται αγέρωχα στα βόρεια. Μοιάζει σαν ένα γιγάντιο αμφιθέατρο, το οποίο βλέπει στη θάλασσα του Αιγαίου.

Το µοναδικό τυροκοµείο σε ένα κτηνοτροφικό νησί



Τυροκομείο Παπανικολάου: Βραβείο Παραγωγής Τυροκομικών Προϊόντων στην Σαμοθράκη

Βραβείο Παραγωγής Τυροκομικών Προϊόντων
Το µοναδικό τυροκοµείο σε ένα κτηνοτροφικό νησί

Το χαρούπι από τροφή της κατοχής, «μαύρος χρυσός» στην Ελλάδα της κρίσης



Ένας Ελληνοκαναδός πίστεψε στις ευεργετικές του ιδιότητες και επένδυσε σε αυτό
«Το χαρούπι ήταν η τροφή των φτωχών και πεινασμένων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη γερμανική κατοχή», ίσως να σκεφτείτε.

Κεφίρ θερμίδες, ιδιότητες και θρεπτική αξία


Γράφει ο Τόνι Νζέιμ

Το κεφίρ είναι ένα όξινο και ήπιας αλκοολικής ζύμωσης γαλακτοκομικό προϊόν, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και προβιοτικά, το οποίο σχετίζεται με αρκετά οφέλη στην υγεία, όπως για παράδειγμα στην καλή πέψη και υγεία του εντέρου. Υπάρχουν δυο είδη κεφίρ, εκείνο που ζυμώνεται σε νερό με ζάχαρη και εκείνο που ζυμώνεται σε γάλα.

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Eλαιοτριβείο «τσέπης» – Παγκόσμια πατέντα Ηρακλειώτη

Eλαιοτριβείο

Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά από ατομικά ελαιοτριβεία που έχουν κατασκευάσει οι Ιταλοί, αφού λειτουργούν όπως τα κανονικά, με τη φυγόκεντρο δύναμη, όπως εξηγεί στη «Νέα Κρήτη» ο Μηνάς Καμπιτάκης, αποκαλύπτοντας δημόσια τη σημαντική του εφεύρεση, που από φέτος είναι πλέον στη διάθεση των ελαιοπαραγωγών!

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Γκερεμέζι με μπούκοβο, Καϊδαντζής

Το γκερεμέζι είναι παραδοσιακό τυρί από πρόβειο γάλα ή κατσικίσιο γάλα που διατίθεται πλέον σε διάφορες γεύσεις.




Το Γκερεμέζι το συναντούμε συνήθως στην Αίγινα, την Αργολίδα και την Αττική.

Φιλέτο γαύρου, Stella Mare

Μαριναρισμένο φιλέτο γαύρου σε με βελούδινη γεύση και ελληνική απόχρωση 




Η λιχουδιά αυτή μας έρχεται από τη Μεσσηνία, και συγκεκριμένα τη Μαραθόπολη κοντά στους Γαργαλιάνους.

Φατουράδα, κίτρο ή μαστίχα;

Τα λικέρ που θα σας κάνουν να κολλήσετε με το ....νεομοδήτικο στυλ τους.
Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί κάτι τόσο νόστιμο κι ενδιαφέρον θα πρέπει να θεωρηθεί πασέ. Εντάξει, προφανώς η εποχή που το λικέρ φοριόνταν με τρέλα, έχει περάσει προ πολλού, κι ίσως ο βασικός λόγος να είναι η ταχύτητα εξέλιξης και το υψηλό επίπεδο που κατέκτησαν τα υπόλοιπα, πιο σοφιστικέ και λιγότερο απλοϊκά ποτά. Ίσως να φταίει που στο παρελθόν η παραγωγή τους στηρίχτηκε σχεδόν εξολοκλήρου σε προσθήκη τεχνητών αρωμάτων και χρωστικών, αντί για περίτεχνες αποστάξεις κι εκχυλίσεις αληθινών καρπών, ίσως να ευθύνεται και η υπερβολική περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη, που κουράζει τον ουρανίσκο.  Πολλές αλλαγές έχουν επέλθει στο κλάδο, μεταξύ των οποίων κι η αισθητή μείωση της σακχαροπεριεκτικότητάς τους.  
Το ρετρό πάντως είναι πολύ της μόδας, κι αν αποφασίσετε να σερβίρετε λικεράκι, κάντε το με δόξα και τιμή, στα

Η τρούφα, το... χαβιάρι της γης

Επένδυση με πολύ μικρό αρχικό κεφάλαιο, χωρίς πάγια έξοδα και με ελκυστικές αποδόσεις αποτελεί η καλλιέργεια της τρούφας. Εως και 900 ευρώ το κιλό φτάνει η τιμή παραγωγού

Η τρούφα, το... χαβιάρι της γης, αξιοποιώντας άγονες εκτάσεις και απαιτώντας ελάχιστες ποσότητες νερού, παρέχει μια εναλλακτική ευκαιρία αξιοποίησης των ορεινών αγρών που εγκαταλείπονται με αυξανόμενο ρυθμό.
10 «χρυσά» μυστικά για την καλλιέργεια τρούφας
Είναι μια επιχείρηση που υλοποιείται με πολύ μικρό αρχικό κεφάλαιο, δεν έχει πάγια έξοδα και μπορεί να εξασφαλίσει ελκυστικό εισόδημα. Πρόκειται για ένα προϊόν χωρίς καλλιεργητικές απαιτήσεις και με ελάχιστο κόστος, η αξία του οποίου ανταγωνίζεται το χαβιάρι, αφού η τιμή παραγωγού φθάνει έως και 900 ευρώ το κιλό.

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Το αντίδοτο στην κρίση κρύβεται στην ελληνική γη!!



Σπαράγγια




Είναι οι αγρότες που τολμούν το παραπάνω βήμα, δοκιμάζουν την τύχη τους σε καλλιέργειες ή εκτροφές λιγότερο διαδεδομένες. Τουλάχιστον στο ξεκίνημά τους οι περισσότεροι ρισκάρουν. Με μικρή ή χωρίς καθόλου επιδότηση, δεν το βάζουν κάτω ούτε τώρα,

Πώς ένα αυτοκόλλητο εκτίναξε την κερδοφορία του συνεταιρισμού «Zagorin» - «Άλλαξε τα πάντα» λέει ο διευθυντής




Όπως αναφέρει ο διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου, Διονύσης Βαλασσάς, ο συνεταιρισμός πραγματοποιεί ετήσιο τζίρο της τάξης των 10-12 εκατ. ευρώ, κλείνει φέτος 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, έχοντας

Ελληνικές νοστιμιές.

Γλυκό μελιτζανάκι Ικαρίας Τέσκου Η Ικαρία μας θύμιζε πάντα καλοκαίρι. Άγνωστο γιατί αφού δεν υπήρχαν προσωπικές αναμνήσεις.
Γλυκό μελιτζανάκι Ικαρίας Τέσκου
Η Ικαρία μας θύμιζε πάντα καλοκαίρι. Άγνωστο γιατί αφού δεν υπήρχαν προσωπικές αναμνήσεις. Υπήρχαν, όμως, διηγήσεις από θείες και θείους όταν η εκδρομή στο νησί την δεκαετία του ΄50 ήταν εκστρατεία. Και όταν είδαμε αυτό το παλιομοδίτικο γλυκό μελιτζανάκι-πού εξαφανίστηκε τα τελευταία χρόνια;-μας ήρθαν οι εικόνες.

Σιρόπι μανταρινιού, Ροδάμυ

Μια ορχήστρα αρωμάτων κλεισμένη σε βαζάκι αναμένει τη στιγμή της απελευθέρωσης για να μας εντυπωσιάσει με την δυναμική της και το καταφέρνει.
Συμβαίνουν τόσα πολλά τη στιγμή που ανοίγεις ένα βαζάκι με το σιρόπι μανταρινιού της εταιρείας Ροδάμυ που δύσκολα μπορούν να περιγραφούν με λέξεις. Το μεθυστικό άρωμα του

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Πολύ πριν το CERN ... Οταν η Ελλάδα είχε δικό της επιταχυντή και έκανε πειράματα Πυρηνικής Φυσικής



Πολύ πριν το CERN, πολύ πριν δημιουργηθούν οι υπερσύγχρονοι επιταχυντές σωματιδίων, στην Ελλάδα μια μικρή ομάδα με όνομα «Δημόκριτος» έκανε τα πρώτα της πειράματα στην πυρηνική φυσική.
Κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1950, ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενεργείας δώρισε στο «Δημόκριτο» έναν επιταχυντή 400 keV,

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΕ ΕΒΑ Ε.Β.Α.

Ε.Β.Α.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΕ ή αλλιώς “ΕΒΑ” αποτελεί γενεσιουργό βάση όλων των παραπάνω προϊόντων, ταυτόσημων με την ίδια την κουλτούρα της Λέσβου. “ΕΒΑ”είναι μία σύντομη εκφορά του γνωστού “εβίβα”. Υποδηλώνει την ζεστή κίνηση τσουγκρίσματος των ποτηριών μέσω της οποίας ανοίγουν οι ορίζοντες στις σχέσεις των ανθρώπων, τη
μοναδικότητα της στιγμής, την ίδια τη ζωή.

Ελληνικό λάδι σε συσκευασία αρώματος




Η Poqa Services Ltd  είναι μια εταιρεία gourmet τροφίμων  που δημιουργήθηκε το 2012 με σκοπό να κάνει re-branding στο ελληνικό ελαιόλαδο επενδύοντας στην συσκευασία και στην ποιότητα.  Το πρώτο προϊόν της εταιρείας είναι το extra virgin olive oil Poqa.

Ένας γαλατάς 89 ετών στην Ηλιούπολη φτιάχνει το καλύτερο γιαούρτι στην πόλη Καθώς και εξαιρετικό παγωτό, ρυζόγαλο και κρέμες.



IMG_5980
Ο κύριος Βασίλης Μπακογιάννης.
Σε ένα μικρό στενό στην Ηλιούπολη, στο νούμερο 15 της Χρυσοστόμου Σμύρνης, θα συναντήσεις ένα από τα πιο παλιά γαλακτοπωλεία της Αθήνας που μοσχοβολάει άρωμα βανίλιας και κρατάει γερά στην κρίση, πουλώντας 150 κιλά γιαούρτι την ημέρα, εδώ και 60 χρόνια.

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ «ΣΦΡΑΓΙΔΑ» Πόρσε αλα ελληνικά



Στους ελληνικούς δρόμους θα μπορούν να κυκλοφορήσουν από φέτος οι ρεπλίκες ιστορικών μοντέλων της Πόρσε που κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Κατερίνη από την Replicar Hellas και μέχρι σήμερα πωλούνται αποκλειστικά στο εξωτερικό.

<p>Η ομάδα της Replicar ποζάρει με τις εντυπωσιακές δημιουργίες της.</p>
Η ομάδα της Replicar ποζάρει με τις εντυπωσιακές δημιουργίες της.
Μετά από χρόνια προσπαθειών, η εταιρεία βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο να πάρει την πολυπόθητη έγκριση

Φυσικός χυμός πορτοκάλι και μανταρίνι, Myrtiful

Φυσικός χυμός φρούτων με καταγωγή από τη λίμνη Τριχωνίδα και την εύφορη περιοχή της Μυρτιάς στο Θέρμο.
Η Μυρτιά είναι ένα ιστορικό χωριό του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στον Δήμο Θέρμου δίπλα στη λίμνη Τριχωνίδα. Είναι γνωστή για τα εσπεριδοειδή της και κυρίως για το σαγκουίνι και το λεμόνι της. Έτσι, από τα περιβόλια της Μυρτιάς γεννήθηκαν οι χυμοί Myrtiful με σκοπό να επαναφέρουν μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια.

Η έκθεση Ελλάδος Γεύση «έκλεισε» για τις 15-18 Απριλίου


Σε μερικούς μήνες από τώρα, για 4 ημέρες, όλη η Ελλάδα θα βρίσκεται στην Αθήνα
Τον Απρίλιο πρόκειται να δοκιμάσετε το πιο ξεχωριστό πιάτο, με 3 βασικά συστατικά: τηγαστρονομία, τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Η έκθεση Ελλάδος Γεύση που

Sette herbe - Ένα λικεράκι για την χώνεψη

Sette herbe
Οι μυστηριώδεις ιστορίες πάντα είναι αγαπημένες και όταν άκουσα για ένα λικέρ που πωλείται μόνο στο μοναστήρι της Κυράς της Φιλέρημου στη Ρόδο δεν μπορούσα να αντισταθώ στον πειρασμό. Η συνταγή του sette herbe προέρχεται από τους φραγκισκανούς μοναχούς και, παρόλο που έχουν αποχωρήσει από το νησί, φυλάσσεται ακόμα με θρησκευτική ευλάβεια.

Πώς η Ελλάδα θα γίνει ζάμπλουτη με τα δίκτυα ηθικών συνεργασιών στις βιολογικές καλλιέργειες φυτών και βοτάνων

Η Ελλάδα είναι μια πολύ πλούσια χώρα! Φιλοξενεί το 50% της φυτικής βιοποικιλότητας στην ΕΕ και το 80% της χλωρίδας στα Βαλκάνια. Σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο, ευδοκιμούν σπάνια βότανα και περισσότερα από 6.500 διαφορετικά είδη και υποείδη φυτών (ενώ π.χ. στην Αγγλία ευδοκιμούν μόλις 800 είδη), εκ των οποίων τα 1.200 είναι ενδημικά – αριθμός που την τοποθετεί στις τρεις πρώτες χώρες του κόσμου (με βάση τον λόγο του αριθμού ενδημικών φυτών προς τη γεωγραφική έκταση).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.