ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

Ολόκληρη η Μεσσηνία σε ένα παγωτό Kayak!




Εμπνευσμένη από τη φιλοσοφία της Costa Navarino, η Kayak δημιουργεί νέες γεύσεις, με στοιχεία της ελληνικής και Μεσσηνιακής γαστρονομικής παράδοσης.

Δαμασκηνοελιά, Velouitinos

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ποικιλία βρώσιμης ελιάς με καταγωγή από την Αργολίδα και τεράστιο μέγεθος.
Η δαμασκηνοελιά είναι μια ιδιαίτερη ποικιλία ελιάς που διακρίνεται οπτικά για το μέγεθος και το σχήμα της. Πιστεύεται πως πρόκειται για την αρχαία ποικιλία Ορχάς που πήρε την ονομασία της από την ομοιότητα με τον όρχι. Με βάση το μέγεθος κατατάσσεται στην κατηγορία super mammoth καθώς ο κάθε καρπός φτάνει έως 20gr βάρος.

Η αλήθεια για τη Βιαμάξ και το τέλος της ελληνικής αμαξοποιΐας [Εικόνες]






Η πραγματική ιστορία για την αναστολή των παραγωγικών δραστηριοτήτων ενός από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Ελλάδας 



Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου


Ακούω πολλούς που με ρωτούν ή συχνά απορούν γιατί έκλεισαν οι μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες αμαξωμάτων, οι οποίες συμπαρέσυραν εκατοντάδες μικρότερους αμαξοποιούς, βιοτεχνίες που εργάζονταν ως προμηθευτές στην παραγωγική εφοδιαστική αλυσίδα λεωφορείων και λοιπών οχημάτων.

KORRES P4: ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ SUPER CARS


Στην Κατερίνη θα κατασκευαστούν τα πρώτα δύο καινοτόμα αυτοκίνητα παντός εδάφους που δημιούργησε ο μηχανολόγος μηχανικός Δημήτρης Κορρές. Στα 230.000 ευρώ η τιμή αγοράς του εντυπωσιακού P4.

Τσαι Του Βουνου - Αγροκτημα ΖΑΧΟΥ




Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΥΡΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ


42 χώρες, όλες οι ήπειροι, 1613 μπύρες,τυφλή γευσιγνωσία από 105 ειδικούς κριτές: «European Beer Star», ο Διαγωνισμός των Διαγωνισμών στη καρδιά της Βαυαρίας, αναδεικνύει για πρώτη φορά μία Ελληνική μπύρα, τη «Νήσος» Pilsner, στο βάθρο των νικητών.

Παραδοσιακά Λουκούμια "Βίκυ Παπαζιώγα" Γκιμπής Νικόλαος




Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Vasilissa: Το μέλι από την Εύβοια με τα φύλλα χρυσού που έχει κατακτήσει Ευρώπη, Αμερική και Ιαπωνία

Ο Γιάννης Καρυπίδης είναι ένας πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που σπούδασε λογιστικά, αλλά ποτέ δεν τα άσκησε. Ασχολήθηκε με την διαφήμιση, όμως στη συνέχεια ήρθε η κρίση. Η Στέβη Θεοδώρου είναι τελειόφοιτη παιδαγωγός, αλλά ποτέ δεν διορίστηκε. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια σπουδών της Στέβης.

Κομπιουτεράς παρασκευάζει το φημισμένο σουτζούκ λουκούμ της Κομοτηνής








Τα σουτζούκ λουκούμ της Κομοτηνής

Η τέχνη του λουκουμιού στην Ελλάδα, γενικά.

Το γλυκό των ρεκόρ από την Ξάνθη





Η Ιστορία μας
istoria2-webΤο ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευά ιδρύθηκε το 1926 από τον αείμνηστο Γεώργιο Παπαπαρασκευά , λειτουργεί μέχρι σήμερα και είναι το ζαχαροπλαστείο που έκανε γνωστή την Ξάνθη για τα γλυκά της.

Ανεκμετάλλευτος θησαυρός η παραγωγή ελληνικής φέτας





ΑΝΤΙΣΤΡΌΦΩΣ ΑΝΆΛΟΓΗ Η ΖΉΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΆ, ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΊΔΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΑΓΟΡΆ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΜΌΛΙΣ 28%, ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΊ ΠΡΟΪΌΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΌΜΕΝΗΣ ΟΝΟΜΑΣΊΑΣ ΠΡΟΈΛΕΥΣΗΣ

Σαλιγκαροτροφείο Φιλίππων







Μυτιλήνης 6
(+30) 2510 517940 (+30) 6980483583

Ο Ακανές Λαϊλιά Σερρών "ΒΑΣΑΚΗ" παρασκευάζεται εδώ και πολλά χρόνια με πολυ μεράκι, σύμφωνα πάντα με τον παραδοσιακό τρόπο.






Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Tρίγωνα Ελενίδη-Ο καλύτερος τρόπος νά αντισταθείς στόν πειρασμό είναι... νά υποκύψεις.








Καλώς ήλθατε στο site της εταιρίας Γ. Ελενίδης που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια γλυκιάς επιτυχίας με εμμονή στην ποιότητα και στην παράδοση.

Σήμερα, με πυξίδα τη διατήρηση της παράδοσης και των προϊόντων του τόπου μας






 Το εργαστήριό μας εδρεύει στην πόλη της Παραμυθιάς (Νομός Θεσπρωτίας).

Το Φραγκόσυκο , μια νέα και αποδοτική καλλιέργεια



Γενικά
Το επιστημονικό όνομα της φραγκοσυκιάς είναι Opuntia ficus- indica. Ανήκει στην οικογένεια των Cactaceae και είναι ένας πολυετής κάκτος.

Ελληνική τεκίλα από φραγκόσυκα








Να ποιοι είμαστε: Με Ελληνική υπογραφή το πρώτο υβριδικό πλοίο στον πλανήτη!


Το πρώτο υβριδικό πλοίο στον κόσμον που κινείται από πετρελαιομηχανή και ηλεκτροκινητήρα με μπαταρίες έκανε την εμφάνισή του στη Βόρεια Θάλασσα.

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Οι καλύτερες ελληνικές μπίρες μας συστήνονται...

Τι μπίρα βγάζει η Εύβοια; Ποια είναι η παλιότερη ελληνική ζυθοποιία και τι χρώμα έχει η κερκυραϊκή μπίρα; Εσείς πιστεύετε ότι ξέρετε τα πάντα για τις ελληνικές μπίρες;


Αν νομίζετε ότι καλή και γευστική μπίρα μπορείτε να πιείτε μόνο εισαγόμενη από την Τσεχία ή τη Γερμανία, μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσετε τις απόψεις σας. Η Ελλάδα προσφέρει εδώ και μερικά χρόνια, αρκετές επιλογές μπίρας από τοπικές ζυθοποιίες, με ωραία αρώματα και εξαιρετική γεύση, ισάξιες των ξένων.

ΝΕΟ: Καινοτόμο ελληνικό προϊόν που δημιουργήθηκε από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βάζει φωτιά στο μεταβολισμό!!!


Κάθε χρόνο παρακολουθούμε το TEDxAcademy κυρίως γιατί σε πείσμα των καιρών μας ανεβάζει το ηθικό. Μαθαίνουμε ιστορίες επιτυχίας ανθρώπων που είχαν όραμα, το ακολούθησαν, δούλεψαν σκληρά -πολλές φορές ενάντια στις δυσκολίες που συνάντησαν- και τελικά τα κατάφεραν.

ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ: Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ !

Οι καταπληκτικές ιδιότητες της μαύρης σταφίδας !
 
Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας ότι η μαύρες σταφίδες παράγονται κατ’αποκλειστικότητα στην Κόρινθο και είναι παγκοσμίως γνωστές ως μαύρες σταφίδες ,

Η πρώτη μπίρα με πέντε δημητριακά της ελληνικής γης Κατέκτησε την πρωτιά στα παγκόσμια βραβεία Sial D’Or στο Παρίσι



Σε πρεσβευτή της Ελλάδας στην καινοτομία στα τρόφιμα και ποτά αναδείχθηκε η μπίρα ΒΙΟΣ 5, η πρώτη μπίρα στον κόσμο που παράγεται από τη ζυθοποίηση 5 δημητριακών. Η ΒΙΟΣ 5, που παράγεται από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία από 100% ελληνικά δημητριακά, διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο για τη μοναδική της συνταγή, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα προϊόντα της ελληνικής συμμετοχής και κερδίζοντας έτσι το βραβείο Sial D’Or Country στο διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας Sial D' Or. Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 21 Οκτωβρίου.

Μύθος η διατροφική εξάρτηση της Ελλάδας από άλλες χώρες



ΕΆΝ ΘΈΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΊΣΕΙΣ ΚΆΠΟΙΟΝ ΛΈΓΟΝΤΆΣ ΤΟΥ ΨΈΜΜΑΤΑ, ΤΌΤΕ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ "ΣΥΜΜΆΧΟΥΣ" ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΏΣ ΤΟ ΨΈΜΑ ΠΟΥ "ΣΕΡΒΊΡΕΙΣ". ΜΆΛΙΣΤΑ, Η ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΘΕΩΡΕΊΤΑΙ ΔΕΔΟΜΈΝΗ ΌΤΑΝ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΖΌΜΕΝΟ ΨΈΜΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΈΧΕΙ ΟΎΤΕ ΊΧΝΟΣ ΑΛΉΘΕΙΑΣ. ΑΡΚΕΊ, ΦΥΣΙΚΆ, ΝΑ ΕΜΦΑΝΊΖΕΙΣ ΣΥΝΕΧΏΣ "ΠΡΌΣΩΠΑ" (ΕΙ ΔΥΝΑΤΌΝ ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΎΣ) ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΏΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΛΉΘΕΙΑ" ΤΟΥ ΨΕΎΔΟΥΣ...

Μία τέτοια "επιχείρηση" απαιτεί χρόνο και χρήμα.

Έχετε Προσέξει ποτέ τους Κωδικούς στα Αυγά που αγοράζετε; Αυτή είναι η σημασία τους!


avga
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε!
Για τους περισσότερους που ψωνίζουν τα ψώνια της βδομάδας, η ημερομηνία λήξης είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάνε όταν θέλουν να αγοράσουν τρόφιμα όπως γάλα και αυγά. Και όταν είναι αρκετά μακρυά στο μέλλον, τα αγοράζουν και συνεχίζουν με τα ψώνια τους.

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Πώς τέσσερις φίλοι δημιούργησαν την πρώτη Μικροζυθοποιία της Θεσσαλονίκης





Η Άλη είναι η μπύρα που παράγει η πρώτη Μικροζυθοποιία της Θεσσαλονίκης. Πώς τέσσερις φίλοι κάνουν το όνειρο για φρέσκια μπύρα, πραγματικότητα.

Ἑλληνικὲς Μπῦρες



Ξεκινώντας αὐτὴ τὴν άναζήτηση Ἑλληνικῶν ἐταιρειῶν ζύθου, όμολογῶ πὼς δὲν περὶμενα τὴν εὐχάριστη ἔκπληξη νὰ ὑπάρχουν τόσες ἐξαιρετικές ζυθοποιῖες. Ὑπάρχει μεγὰλη ποικιλὶα στὰ προϊόντα τους, ἐξαιρετική ποιότητα σὲ ΟΛΕΣ καὶ ἐκτιμῶ ὅτι μᾶς καλύπτουν ἀπόλυτα. ΟΙ ΜΠΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ. ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ!

Κὰνοντας κλὶκ πάνω στὶς εἰκόνες μπορεῖτε νὰ ἐπισκεφθεῖτε τὶς ἐταιρεῖες καὶ νὰ δεῖτε ἀναλυτικά ὅλα τὰ προϊόντα τους.

Οι πιο trendy ελληνικές τροφές!





Παλιοί διατροφικοί μας γνώριμοι επανακάμψαντες με νέα μορφή αλλά και καινούριες προτάσεις από Έλληνες παραγωγούς…

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Το Ιόνιο υποδέχεται το καλοκαίρι τα υδροπλάνα


Στην άμεση αδειοδότηση των υδατοδρομίων Παξών, Πατρών, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας, μετά και το αδειοδοτημένο ήδη υδατοδρόμιο της Κέρκυρας, προσανατολίζονται τα Υπουργεία Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ και τους συναρμοδίους φορείς, με στόχο την δημιουργία του πρώτου δικτύου υδατοδρομίου στην Ελλάδα.

Το ελληνικό τσιγάρο έχει όνομα KΑΡΕΛΙΑ



Ο ΒΑΣΊΛΗΣ ΜΑΣΤΟΡΆΚΗΣ ΜΙΛΆ ΣΤΟ FORTUNEGREECE.COM ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑ ΠΟΥ ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ.

Είναι μια από τις μακροβιότερες ελληνικές επιχειρήσεις που σηκώνει στους ώμους της το βάρος μιας ιστορίας 126 ετών.

Το καλό μας Τσίπουρο, από την Εύβοια Η οικογένεια Σπυρόπουλου υπογράφει δυο νέες ετικέτες

Μια νέα προσθήκη έχουμε στη λίστα με τα καλά τσίπουρα που κυκλοφορούν σε ψαγμένα spots. To ελληνικό απόσταγμα μας ήρθε από την Εύβοια και την οικογένεια Σπυροπούλου...




Αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες, μάθαμε ότι η οικογένεια -και συγκεκριμένα ο Σταύρος Σπυρόπουλος- είχε πάθος με την απόσταξη και έκανε πειραματισμούς από το 1998,

Γιατί διαμαρτύρονται τα οινοποιεία της χώρας

Τα οινοποιεία όλης της χώρας θα παραμείνουν σήμερα κλειστά ως κίνηση διαμαρτυρίας για την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί. Γιατί όμως διαμαρτύρονται;
Η διαμαρτυρία ενός κλάδου ή μιας κοινωνικής ομάδας για την επιβολή ενός φόρου τις περισσότερες φορές είναι φυσιολογική. Ποιός θέλει να πληρώνει extra φόρους;

Δείτε τα Ελληνικά οχήματα για ακραίες συνθήκες που… κόλλησαν στην γραφειοκρατία [Εικόνες]





Τελικά οι Έλληνες δεν κατασκευάζουμε μόνο… αυτοκίνητα. Κατασκευάζουμε και πολλά επαγγελματικά οχήματα, κάτι που γνωρίζουν κυρίως οι παλαιότεροι.


Διαβάζοντας βιβλιογραφία σχετικά με το θέμα αυτό διαπιστώνουμε πως η χώρα μας διέθετε βαριά βιομηχανία. Δυστυχώς πολλές μικρές βιομηχανίες έβαλαν λουκέτο, κάτι που δεν θα αναλύσουμε, το πως και το γιατί, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

Το Ελληνικό Ρόδι - ο Μοναδικός Ελληνικός 100% Φυσικός Χυμός!






Γνωρίστε ένα μοναδικό τοπικό προιόν της περιοχής μας και ξεχωρίστε το στις αγορές σας.

Δείτε πως δημιουργείται στις Σέρρες ένα εντυπωσιακό εργοστάσιο γιαουρτιού από το μηδέν, μέσα σε 6μήνες!

Πρέπει να είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες, γιατί όταν βάζουμε ένα στόχο - τις περισσότερες φορές - τον πετυχαίνουμε! Η περίπτωση της Κρι Κρι είναι μία από αυτές τις πετυχημένες φορές…

Ουίσκι "αλά ελληνικά" από Λαρισαίο ποτοποιό!







Ουίσκι "made in Larissa"! Και, δη, ουίσκι που παράγεται από κρασί και από το μεράκι Λαρισαίου που φαίνεται πως κέρδισε το "στοίχημα" ενός προσωπικού πειράματος κι έφερε στο θεσσαλικό κάμπο ένα ποτό που μπορεί να αποτελεί έμπνευση Ιρλανδών μοναχών του Μεσαίωνα αλλά αναμφισβήτητα έχει "δέσει" το όνομά του με τη Σκωτία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.