ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Καβουρμάς Sary, ένα παραδοσιακό προϊόν ποιότητας


«Καβουρμάς» κυριολεκτικά σημαίνει καβουρντισμένο. Η λέξη είναι γλωσσικό δάνειο από την τουρκική kavurmak-καβουρντίζω. Το ελληνικό αντίστοιχο ρήμα είναι σιγοκαίω, σιγοψήνω, τσιγαρίζω, ψήνω ανακατεύοντας διαρκώς.



Με προέλευση από τον Πόντο, και ονομασία από το τούρκικο kavurma που σημαίνει καβουρδίζω, η συνταγή αυτή για συντήρηση του κρέατος συνηθίζεται περισσότερο στη Θράκη και κατάγεται από πολύ παλιά. Γίνεται με πολλά είδη κρεάτων, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα της περιοχής: μοσχάρι, βουβάλι, πρόβατο ή κατσίκι.
Το κρέας αλατίζεται αρχικά για να στεγνώσει και κατόπιν μαγειρεύεται σε σιγανή φωτιά με μπαχαρικά (μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, κανέλα, γαρύφαλο) και σιγοκαβουρδίζεται με λίπος. Κατόπιν διατηρείται σε δοχεία σκεπασμένο με το λίπος του (στα σπίτια) ή συσκευάζεται σε κυλινδρικό σχήμα. Ο καβουρμάς έχει συμπαγή υφή και κόβεται σε φέτες. Πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο αλλαντικό, με υψηλή τιμή που δικαιολογείται από τη διαδικασία παρασκευής του.
…»

Καβουρμάς μαγειρεμένος
Καβουρμάς μαγειρεμένος
Σε παλαιότερες εποχές – χωρίς ψύξη, το καβούρντισμα ήταν συνηθισμένη μέθοδος συντήρησης του κρέατος. Σήμερα ο καβουρμάς παρασκευάζεται για την απόλαυση της νοστιμιάς του, αφού πρόκειται για ένα παραδοσιακό προϊόν κρέατος, υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.
Ο καβουρμάς αποτελείται από βρασμένα κομμάτια κρέατος ανακατεμένα με το ζωμό τους και μοιάζει λίγο με πηχτή, αλλά η υφή του είναι πιο συμπαγής. Έχει ιδιαίτερη γεύση κι αποτελεί μεζέ για πραγματικούς μερακλήδες. Τρώγεται ωμός, κομμένος σε μικρά κομμάτια και ταιριάζει πολύ με κόκκινο κρασί ή τσίπουρο. Επίσης προστίθεται δίνοντας πρωτοτυπία, νοστιμιά και άρωμα σε ζυμμαρικά, πίτες, σαγανάκι και ομελέτα,
αναδεικνύοντας τα πιάτα στα οποία συμμετέχει.

Εργαστήρια Sary, από το 1938
Εργαστήρια Sary, από το 1938
Εργαστήρια αλλαντοποιίας Sary
Ο καβουρμάς Sary παράγεται από βοδινό κρέας μαγειρεμένο, σύμφωνα με παραδοσιακές συνταγές από την Καππαδοκία. Δεν περιέχει καθόλου συντηρητικά και παρασκευάζεται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της οικογένειας Σαρήμπογια, πιστοποιημένες κατά ISO και HACCP.
Ο καβουρμάς Sary διατίθεται χύμα με κοπή και σε συσκευασία των 300 γραμμαρίων.
Αυθεντικά Αλλαντικά Ανατολίας
Αυθεντικά Αλλαντικά Ανατολίας
Μπορείτε να προμηθευτείτε καβουρμά Sary, όπως και όλα τα προϊόντα από τη σειρά Αυθεντικά Αλλαντικά Ανατολίας, των εργαστηρίων αλλαντοποιίας Sary, στα «Καραμανλίδικα του Φάνη», Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52.

karamanlidika.gr




Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.