ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Pinot Noir, Κτήμα Άλφα 2013

Κόκκινο κρασί από την ποικιλία Pinot noir καλλιεργημένη και οινοποιημένη στο Αμύνταιο από την οινοποιία Κτημα Άλφα. ΒΑΘΜΟΣ 88/100
Υψόμετρο αντί γεωγραφικού πλάτους.
Κόκκινο αρκετά βαθύ με ιώδεις ακόμη αποχρώσεις. Αρώματα ξύλου σε πρώτη επαφή. Στη συνέχεια εμφανίζονται μεσαίας έντασης αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων, λουλουδιών, γλυκόριζας και άφθονες βοτανικές νότες.
Με ανακίνηση καταφέρνουν να έρθουν στην επιφάνεια αρώματα κόκκινων φρούτων που είναι αρκετά πυκνά άλλα όχι σε αρκετή ένταση για να διαπεράσουν τα αρώματα του ξύλου του βαρελιού. Στόμα μεσαίου όγκου με τανίνες και πίκρα που σταδιακά εμφανίζονται χωρίς να φτάνουν σε μεγάλη ένταση και οξύτητα που σταδιακά το ισορροπεί χωρίς να επικρατήσει. Επίγευση με τανίνες που μένουν στο στόμα επίμονα.
Βαθμός 88/100 για ένα κρασί από μια πραγματικά δύσκολη και ακριβή ποικιλία στον τόπο καταγωγής της, τη Βουργουνδία. Στην περιοχή αυτή δίνει κρασιά που είναι δύσκολο για κάποιον να δικαιολογήσει οργανοληπτικά τις τόσο υψηλές τιμές και να βεβαιώσει την ποιότητα τους. Εκεί καλλιεργείται σε μεγάλο γεωγραφικό πλάτος, εδώ σε μεγάλο υψόμετρο. Έχοντας απομακρυνθεί από την περιοχή γέννησής της, χάνει το μεγαλύτερο μέρος της φήμης της και φυσικά και της τιμής της. Το κρασί της δοκιμής έχει καλή συμπύκνωση και αρκετό αλλά όχι πολύ φρούτο. Ένα κρασί με αρκετό σώμα και καλά ώριμες τανίνες, για τα μέτρα της ποικιλίας. Έχει αποκτήσει αρκετό πάχος από την αλκοόλη. Οι μελλοντικές προσδοκίες του μπορούν να βασιστούν στο να χαμηλώσει ο πήχης του βαρελιού και να αναπτυχτούν τα αρώματα με τον τρόπο που μόνον το Pinotnoirξέρει να κάνει παλιώνοντας. Επίσης υπάρχει η προσδοκία ότι οι ελαφρά βοτανικοί χαρακτήρες θα του δώσουν μεγαλύτερη πολυπλοκότητα. Στο στόμα δεν έχει ανάγκη παραπάνω παλαίωση. Οι τανίνες του έχουν μεν ελαφρά έντονο χαρακτήρα αλλά δεν χρειάζεται να γίνουν πιο μαλακές γιατί το κρασί κινδυνεύει να χάσει την απαραίτητη ζωντάνια του. Από την παραμονή του στο ποτήρι βγαίνει το συμπέρασμα ότι μια μετάγγιση σε καράφα, καθώς παράλληλα θερμαίνεται, το βοηθά στο να εμφανίσει με μεγαλύτερη ένταση τα αρώματά του.

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.