ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Nectar Samos 2007Ίσως το καλύτερο ελληνικό κρασί ανεξαρτήτως κατηγορίας.
Χρώμα σκούρο πορτοκαλοκίτρινο σαν κονιάκ. Εκρηκτικά και εκπληκτικά αρώματα που συμπεριλαμβάνουν οποιαδήποτε μορφή και είδος ξηρού φρούτου από τη σταφίδα και το σύκο, κυδωνόπαστο και ξηρούς καρπούς, μαύρη ζάχαρη, καραμέλα άλλα και νότες λουλουδιών που του δίνουν αρωματική φρεσκάδα με τριανταφυλλένιες νότες που προδίδουν την προέλευσή του, μπαχαρικά του μπακλαβά με κανέλα, γαρύφαλλο και μέλι.

Στόμα με σιροπιαστή γλύκα σακχάρων που την υποστηρίζει το σώμα, οξύτητα που το ισορροπεί και ελαφριά αίσθηση της πτητικής οξύτητας να ενσωματώνεται με τον καλύτερο τρόπο αυξάνοντας την πολυπλοκότητα. Είναι αυτή που αποτρέπει την γλύκα να κυριαρχήσει ως μοναδική γευστική αίσθηση.
Βαθμός 96/100 για ένα κρασί που στη κατηγορία των γλυκών μοσχάτων πρέπει να είναι το καλύτερο στον κόσμο. Η αρχική περιγραφή είναι υπεραρκετή για να δικαιολογήσει τον βαθμό του. Καταφέρνει να διατηρήσει την ανάμνηση της προέλευσης του και να προσθέσει όλα τα αρώματα που συναντά στη διαδρομή της εξελικτικής του πορείας. Είναι ώριμο και παλιωμένο, άλλα ταυτόχρονα νεανικό και ζωντανό. Στόμα που έχει το σώμα και την οξύτητα που ελέγχει την γλύκα. Το σώμα πελώριο βέβαια χάρη στα σάκχαρα αλλά όχι μόνον, αφού δέχεται την επίδραση τόσο των αρωμάτων όσο και της συμπύκνωσης που έχει υποστεί το σταφύλι στο κλήμα, όσο και απ’ την επίδραση του σαμιώτικου ήλιου. Η επίγευση είναι ατελείωτη με τα αρώματα να κολλάνε στο στόμα και να το αρωματίζουν με τον πιο επίμονο τρόπο που μπορείτε να συναντήσετε σε ένα κρασί. Προσέξτε στην επίγευση την ευχάριστη αίσθηση που αφήνει η ελαφρά πτητική οξύτητα που αφήνει το κρασί καθώς γλιστράει. Είπαμε ότι τα μεγάλα κρασιά χρειάζονται και μικρά ελαττώματα. Ένα κρασί που θα εξελίσσεται και θα μεταβάλλεται για μερικές γενιές ακόμη.

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.