ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Μαρμελάδα καρπούζι, ροδάκινο, πικραμύγδαλο, Citrus

Μετρώντας αντίστροφα για τον χειμώνα δοκιμάζω την μαρμελάδα πικραμύγδαλο της Citrus και γυρίζω τη μνήμη πίσω προς το καλοκαίρι. Δυνατή γεύση και άρωμα σε ένα βαζάκι.




Η Citrus δραστηριοποιείται στην Χίο την τελευταία δεκαετία με έναν διπλό στόχο. Αφενός να παράγει γλυκά αξιοποιώντας τα τοπικά χιώτικα προϊόντα, αφετέρου να αναβιώσει την παραγωγική ιστορία του Κάμπου με τα περίφημα εσπεριδοειδή και το εμπόριο τους ήδη από τον 14ο αιώνα. Μια επίσκεψη στο μοναδικό αρχοντικό της Citrus όπου βρίσκεται η μονάδα παραγωγής, η φάρμα, ένα ήσυχο καφέ και το Μουσείο Μανταρινιού πείθει εύκολα πως οι σκοποί υπηρετούνται με ευλάβεια.

Η μαρμελάδα καρπούζι, ροδάκινο, πικραμύγδαλο είναι μια ιδιαίτερη συνταγή ειδικά για αυτούς που αγαπούν το πικραμύγδαλο. Οι τρεις γεύσεις συνεργάζονται με ξεχωριστό ρόλο η κάθε μία που φαίνεται στο αποτέλεσμα. Το πικραμύγδαλο κυριαρχεί στο άρωμα και τη γεύση τόσο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μαρμελάδα πικραμύγδαλου. Το ροδάκινο δίνει σώμα και βάθος στη γεύση ενώ το καρπούζι αναπάντεχα δημιουργεί διάρκεια στην επίγευση που χρειάζεται λίγος χρόνος για να ξετυλιχθεί.
Στις δοκιμές μου η μαρμελάδα αυτή βρήκε τον ιδανικό σύντροφο στο σώμα μιας φέτας μαύρου ψωμιού.
Παντοπωλείο της Μεσογειακής διατροφής, Σοφοκλέους 1, Αθήνα, τηλ. 210 3628738

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.