ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Δηλητηρίαση από πικραμύγδαλα. Γιατί;

Δύο περιστατικά πριν από μερικές ημέρες ανάγκασαν τον ΕΦΕΤ να εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με την κατανάλωση βερίκοκων και πικραμυγδάλων.
Δυστυχώς η αναφορά περιστατικών δηλητηρίασης από κουκούτσια βερίκοκου καιπικραμύγδαλου μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει καθώς αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα παραπλάνησης. Τα κουκούτσια (πυρήνες) των δύο αυτών καρπών περιέχουν την ουσίααμυγδαλίνη από τη διάσπαση της οποίας παράγονται κυανιούχες ενώσεις (υδροκυάνιο), οι οποίες μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τον άνθρωπο. 
Έτσι, ο ΕΦΕΤ θέτει ως ανώτερο όριο κατανάλωσης τους δύο πυρήνες ημερησίως για ενήλικο άτομο και καθόλου για παιδιά, εγκύους και θηλάζουσες μητέρες.
Γιατί όμως κάποιος να φάει κουκούτσια πικραμυγδάλου και βερίκοκου που είναι και πικρά;
Δυστυχώς γιατί η αμυγδαλίνη λανθασμένα έχει συνδεθεί με την καταπολέμηση του καρκίνου. Επιπροσθέτως, έχει αναπτυχθεί μια ψευδής θεωρία πως κάποιες φυλές στο Ουζμπεκιστάν, που τρέφονται μόνο με τέτοια κουκούτσια, δεν γνωρίζουν από καρκίνο. Τέλος, μια παγκόσμια συνωμοσία του καρτέλ των φαρμάκων που κερδίζει από τον καρκίνο δεν θέλει να διαδοθεί το μυστικό και έτσι πείθεται κάποιος να φάει κουκούτσια βερίκοκου και πικραμύγδαλου.
Η πραγματικότητα όμως είναι πως η κατανάλωση άνω των 2 πυρήνων ημερησίως κατά πάσα πιθανότητα είναι εισιτήριο για το νοσοκομείο.

Χάρης Τζαννής,

 Fnl-guide.com


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.