ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Ελαιόλαδο και νοθεία μια σχέση αγάπης

Αν και τα ελληνικά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα κάθε χρόνο γίνονται όλο και καλύτερα ωστόσο επιτήδειοι συνεχίζουν να πωλούν χρωματισμένα σπορέλαια.
Είναι κρίμα με τόσο καλό ελαιόλαδο στην Ελλάδα να γινόμαστε θύματα απατεώνων που συνεχίζουν να χρωματίζουν σπορέλαια με αγνώστου προελεύσεως χημικά και να τα πωλούν στην αγορά ως έξτρα παρθένα. Για το λόγο αυτό η προτίμηση μας στα τυποποιημένα ελαιόλαδα θα πρέπει να είναι δεδομένη αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό καθώς νοθεία έχει διαπιστωθεί και σε τυποποιημένα ελαιόλαδα. Υπάρχουν όμως δύο τρικ που μπορεί να μας βοηθήσουν στην επιλογή του ελαιολάδου.

Το πρώτο τρικ είναι η χαμηλή τιμή που αν και δεν είναι εξ ορισμού αρνητικό χαρακτηριστικό εντούτοις θα πρέπει να μας βάλει σε υποψίες  ώστε να εφαρμόσουμε το δεύτερο.
Το δεύτερο είναι το προσεκτικό διάβασμα της ετικέτας όπου θα πρέπει να αναζητήσουμε την κατηγορία του ελαιολάδου, τον τόπο προέλευσης, τον παραγωγό, την παρτίδα αλλά κυρίως τον κωδικό έγκρισης που έχει την μορφή EL40 XXX. Ο κωδικός αυτός είναι υποχρεωτικός από το 2009, είναι μοναδικός για κάθε μονάδα τυποποίησης και ουσιαστικά είναι η ταυτότητα του. Αν έχετε και ένα smartphone τότε αναζητήστε τον κατάλογο των εγκεκριμένων τυποποιητικών μονάδων  με τον αριθμό που αναγράφεται στη συσκευασία  για να ταυτοποιήσετε την προέλευση του ελαιολάδου. 

Χάρης Τζαννής,
 Fnl-guide.com


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.