ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Συκόπαστο, Τα Χειρομύλια

Το Συκόπαστο ή συκοπάστελο, δηλαδή το αλεσμένο σύκο με ξηρούς καρπούς και σουσάμι αποτελεί μια νέα και ενδιαφέρουσα μικρή απόλαυση στο τραπέζι μου.





Στην πραγματικότητα δεν αποτελεί νέα εφεύρεση ή συνταγή καθώς ακολουθεί τη λογική τουκυδωνόπαστου και της συκομαΐδας. Ξεκίνησε ως ανάγκη συντήρησης του σύκου αλλά σήμερα αποτελεί έναν χαρισματικό μεζέ στο τραπέζι .

Έτσι, ήταν μεγάλη ευτυχία όταν ανακάλυψα ξανά το συκόπαστο από τα Χειρομύλια όπως έχει ονομάσει την προσπάθεια της η Φωτεινή Παπαδοπούλου από τη Ρόδο. Εξαιρετική γεύση και γλυκιά ηδονή από ένα τόσο δα μικρό κομματάκι. Η κυρία Φωτεινή, χαμηλών τόνων πρόλαβε να με προειδοποιήσει, «δεν είναι σαλάμι, δεν έχει κρέας» για να εισπράξει το ανακουφιστικό για εκείνη χαμόγελο μου.
Η μικρή αυτή λοιπόν αποκάλυψη από τη Ρόδο ταιριάζει απόλυτα με τυριά ξεκινώντας από τα μαλακά λευκά και φθάνοντας ως τα μαλακά κίτρινα. Εγώ θα επιμείνω λοιπόν στην κλασική μου αγάπη με βρεμένο παξιμάδι, ανθότυρο και πλέον ένα κομμάτι συκόπαστο. 
Τα Χειρομύλια, Φωτεινή Παπαδοπούλου, Ρόδος, Τηλ.:22440 29310

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.