ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Τυρί 4 εποχές, Ρούμελη

Οι 4 εποχές εκτός από το κλασικό έργο του Βιβάλντι μπορούσε να το συναντήσει κανείς και ως συνταγή για πίτσα της Βόρειας Ιταλίας. Δεν σας κρύβω την έκπληξη μου όταν το συνάντησα και σε τυρί.




Πρόκειται για ένα σκληρό τυρί ωρίμανσης που παρασκευάζεται από ένα μέρος αιγοπρόβειο και ένα μέρος αγελαδινό γάλα. Η γοητεία του βρίσκεται στην επικάλυψη από βότανα και μπαχαρικά που, πέρα από τη γευστική διαφοροποίηση, αναδεικνύουν και την αισθητική παρουσία του τυριού που αποτελείται από 4 κομμάτια διαφορετικού χρώματος, ένα για κάθε εποχή.

Έτσι έχουμε επικάλυψη βασιλικού και βοτάνων για τον χειμώνα, διάφορα είδη ελληνικής πιπεριάς για την άνοιξη, επικάλυψη πάπρικας για το καλοκαίρι και θυμάρι με μυρωδικά για τοφθινόπωρο.
Πρόκειται για ένα τυρί «παρέας» που συνοδεύει ικανοποιητικά ένα κρασί ή τσίπουρο [προσωπικά το ευχαριστήθηκα περισσότερο με τσίπουρο], και σίγουρα κεντρίζει την περιέργεια και εξάπτει τη φαντασία.

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.