ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Το πορτοκαλί κρασί είναι το νέο trendΙδιαίτερο χρώμα, ιδιαίτερο κρασί
Ένα νέο κρασί που παράγεται αφήνοντας τη φλούδα των σταφυλιών στο χυμό τους, βρίσκει τη θέση του πλάι σε πολλά διαφορετικά πιάτα και συνθέτει μια νέα τάση στο κρασί.

Ξεχάστε το ροζέ. Ένα νέο «πορτοκαλί» κρασί ήρθε να κλέψει τις εντυπώσεις, παραγόμενο με τη χρήση μιας αρχαίας τεχνικής που προτιμούσαν οι Ρωμαίοι.
Το ιδιαίτερο αυτό κρασί, το οποίο φτιάχνεται αφήνοντας τη φλούδα των σταφυλιών στο χυμό τους για μερικές ημέρες ή εβδομάδες, αντί να αφαιρείται αμέσως, έγινε ιδιαιτέρως δημοφιλές μέσα στο καλοκαίρι ανάμεσα στους λάτρεις του κρασιού και σε foodies ανά τον κόσμο.
Έχει, μάλιστα, μια πιο πλούσια και πολύπλοκη γεύση από το κλασικό λευκό κρασί και κατά την παραγωγή του ζυμώνεται φυσικά σε πήλινα δοχεία, μαζί με τη φλούδα των σταφυλιών σε αρρύθμιστες θερμοκρασίες.
Η τεχνική αυτή έχει ρίζες πίσω στο 8.000 π.Χ. και αποτελούσε τον κύριο τρόπο δημιουργίας κρασιού μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα, όπου οι σύγχρονες μέθοδοι παραγωγής υπερίσχυσαν, με τη φλούδα το σταφυλιού και το χυμό του να χωρίζονται άμεσα.
Τα διάφορα χρώματα του κρασιού
Το comeback του πορτοκαλί κρασιού
Το ξεχασμένο αυτό κρασί σήμερα φαίνεται πως κάνει comeback, αφού κάποιοι οινοποιοί ξεκίνησαν να το παράγουν σε μικρές ποσότητες, με κάποια μπουκάλια να φτάνουν σε εστιατόρια και ράφια του σούπερ μάρκετ.

Η φλούδα που παραμένει στο χυμό, δεν αλλάζει μόνο το χρώμα, αλλά και τη γεύση, όπως και τις τανίνες του κρασιού. Η γεύση του, μάλιστα, εκτός από το χρώμα, είναι πολύ ιδιαίτερη και φαίνεται πως έχει διχάσει κριτικούς και λάτρεις του κρασιού.
Σύμφωνα με τη βρετανίδα ειδικό στο κρασί, Amelia Singer, οι άνθρωποι δείχνουν ενδιαφέρον στο κρασί αυτό για πολλούς λόγους. Πρώτον, γιατί φτιάχνεται μεφυσικό τρόπο, με ελάχιστα ή καθόλου πρόσθετα, με κάποια κρασιά να είναι ακόμη και αφιλτράριστα, ακολουθώντας τα πρότυπα των αρχαίων Ρωμαίων και Ελλήνων και διατηρώντας ένα ιστορικό στοιχείο. Δεύτερον, γιατί αποτελεί μια πραγματική τάση για πιάτα στυλ τάπας και πιατέλες, που σημαίνει ότι μπορούν να το συνοδέψουν με πολλές διαφορετικές γεύσεις. Τέλος, οι άνθρωποι φαίνεται πως γίνονται πιο περιπετειώδεις, ειδικά όσοι ανήκουν στις νεότερες γενιές. Δεν αποθαρρύνονται από την όψη του κρασιού και αναζητούν να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο.
Μπορεί να μην έχει μαζική παραγωγή, αλλά καταφτάνει σιγά-σιγά στα μενού των εστιατορίων
Προς το παρόν, πάντως, το πορτοκαλί κρασί είναι αρκετά σπάνιο, αν και κερδίζει έδαφος. Σύμφωνα με την ειδικό, δεν πρόκειται να υπάρξει μαζική παραγωγή του, αλλά σίγουρα θα υπάρχει όλο και περισσότερο στα μενού των εστιατορίων και τα σούπερ μάρκετ.
Με την πρώτη ευκαιρία, δοκιμάστε κι εσείς τηνκαπνιστή γεύση του και τη διαφορετική υφή του, βάζοντας άλλο ένα ιδιαίτερο κρασί στις οινικές σας δοκιμές.http://www.clickatlife.gr/


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.