ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

Παγκόσμιες καινοτομίες made in... Κρήτη! Κρέμα και προϊόντα διατροφής από σαλιγκάριαΟ Χαράλαμπος Κιαγιάς είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει να πρωτοπορεί, να πρωτοτυπεί και να καινοτομεί. Και μάλιστα σε... παγκόσμιο επίπεδο. Εδώ και δώδεκα χρόνια στην Κρήτη από όπου κατάγεται έχει δημιουργήσει μια μοναδική μονάδα εκτροφής σαλιγκαριών και ένα εργοστάσιο παραγωγής προϊόντων που ζηλεύουν πολλοί επαγγελματίες του κλάδου!

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο κ. Κιαγιάς μονίμως καινοτομεί!
Διαθέτει την μοναδική μονάδα ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ που παράγει σαλιγκάρια 365 μέρες το χρόνο και όχι συγκεκριμένους μήνες με αποτέλεσμα οι 50 τόνοι σαλιγκάρια που παράγει να γίνονται ανάρπαστα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες 17 χώρες.
Ο κ. Κιαγιάς (διδάκτορας) διαθέτει τέσσερα στρέμματα εκτροφής σαλιγκαριών, μια ερευνητική μονάδα αναπαραγωγής και μια σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησής τους στο Ρέθυμνο.
Μιλώντας στο ka-business.gr ο κρητικός επιχειρηματίας αναφέρει: «Σαν εταιρία από την αρχή πήραμε την απόφαση να βγάζουμε μόνο προϊόντα που είναι παγκοσμίως καινοτόμα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».  Κι όπως φαίνεται το καταφέρνει.
Η εταιρία ESCARGOT DE CRETE ήταν η πρώτη που δημιούργησε  προϊόντα σαλιγκαριών σε μορφή έτοιμων γευμάτων σε 4 υπέροχες συνταγές:
-           Φιλέτα σαλιγκαριών σε ελαιόλαδο.
-          Φιλέτα σαλιγκαριών με θυμάρι λεμόνι και πράσινη βιολογική χονδρολιά Κρήτης σε ελαιόλαδο.
-          Φιλέτα σαλιγκαριών με ξύδι, δενδρολίβανο και βιολογικές σταφίδες σε ελαιόλαδο.
-          Και φιλέτα σαλιγκαριών με σκόρδο και μαϊντανό σύμφωνα με τη γαλλική συνταγή escargots de Bourguignon, με την καινοτομία ότι δεν χρησιμοποιείται βούτυρο αλλά το κρητικό ελαιόλαδο.
Το 2015 ο κ. Κιαγιάς αποφάσισε να τοποθετήσει τα φιλέτα σαλιγκαριών μέσα σε αφέψημα φασκόμηλου. Το προϊόν αυτό έρχεται να ανταγωνιστεί ευθέως την μέχρι σήμερα συντήρηση φιλέτων σαλιγκαριών μέσα στην άλμη. Το συγκεκριμένο καινοτόμο προϊόν μάλιστα, δεν περιέχει καθόλου αλάτι, ενώ η συντήρηση των φιλέτων μέσα στο αφέψημα από φασκόμηλο είναι πολύ ποιοτικότερη.
Τελευταία καινοτομία του Κρητικού επιχειρηματία είναι η δημιουργία κρέμας από έκκριμα  σαλιγκαριών. Η κρέμα «προσώπου Πανάκεια 3» αποτελεί ένα μοναδικό παγκοσμίως προϊόν. Πρόκειται για ένα 100% φυσικό προϊόν, χωρίς ύπαρξη μικροβιακού φορτίου και που περιέχει μέχρι και 170 φορές μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των ευεργετικών συστατικών του εκκρίματος των σαλιγκαριών από γνωστές κρέμες της παγκόσμιας αγοράς. 
«Κάνουμε μια ειδική εκτροφή που παράγουμε πολύ ισχυρό σάλιο σαλιγκαριών, το οποίο συντηρούμε με μηδενικό μικροβιακό φορτίο» λέει ο κ. Κιαγιάς στο ka-business.gr. Όπως σχολιάζει η κρέμα Πανάκεια 3 αποτελεί μοναδική λύση για τα περισσοτερα δερματικα προβλήματα όπως οι πληγές, η ακμή, οι αλλεργίες, οι ουλές και οι ψιλές ρυτίδες, η αφυδάτωση και η ξηροδερμία αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι κατάλληλη και σε πολύ σοβαρότερα δερματικά προβλήματα.
Η κρέμα από... σάλιο σαλιγκαριού εξάγεται σε τέσσερις χώρες και έχει γίνει ήδη ανάρπαστη!Εξάγεται ήδη στην Κύπρο, στην Γαλλία και τη Ρουμανία εκτός από την Ελλάδα. Στους άμεσoυς στόχους είναι η εξαγωγή του προϊόντος και στο Μπαχρέιν.
Σημειώνεται πως στην εταιρία του κ. Κιαγιά εργάζονται τέσσερα άτομα, ενώ υπάχει και πλήθος συμβούλων που ασχολείται με τις εξαγωγές.


Από: ka-business.gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.