ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Kερκυραϊκή Μικροζυθοποιία



Kερκυραϊκή Μικροζυθοποιία ιδρύθηκε το 2006 από τον Σπύρο Καλούδη στον Αρίλλα της Βορειοδυτικής Κέρκυρας, 35 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας. Το 2009 βγήκαν οι πρώτεςμπύρες Corfu Beer στην αγορά, τον επόμενο χρόνο πλησίασαν τα 100.000 λίτρα  και σήμερα το 2015, έξι χρόνια μετά, η αρχική παραγωγή έχει εξαπλασιασθεί, γεγονός που την καθιστά ως μία από τις δυναμικότερες μικροζυθοποιίες στην Ελλάδα.


Οι μπύρες της Corfu Beer είναι όλες τύπου Real Ale – ζωντανό προϊόν που παράγεται με φυσικό τρόπο – και η ζύμωση και η ωρίμανσή τους γίνεται σε ειδικά τάνκερ για αρκετές εβδιμάδες χωρίς σταθεροποιητές, χρωστικές ουσίες και άλλα χημικά πρόσθετα. Είναι για όλα τα γούστα και διατηρούνται απαραίτητα στο ψυγείο έχοντας μικρή διάρκεια ζωής:
Red ale special. Κόκκινη, αφροζύμωτη, αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπύρα από καραμελωμένη βύνη και μαγιές με φρουτώδη αρώματα.
Dark ale bitter. Σκουρόχρωμη, αφροζύμωτη και απαστερίωτη, όπου τα καβουρντισμένα κριθάρια συνδυάζονται αρμονικά με τον λυκίσκο και τη μαγιά και προσδίδουν μια ευχάριστη πικράδα.
Amorosa weiss. Η διαδικασία διπλής ζύμωσης απελευθερώνει άρωμα μπανάνας.
Contessa ira. Μπύρα διπλής ζύμωσης, αφιλτράριστη, με δυνατό άρωμα, γεμάτο σώμα, ευχάριστη επίγευση.
Royal Ionian Pilsner. Φρέσκια αρωματική ξανθιά μπύρα με απαλή ευχάριστη πικράδα.
Ionian Epos Ο “κρίθινος οίνος” των Φαιάκων, σύμφωνα με τον Όμηρο, 2800 μετά με προσθήκη αγνού μελιού ανθέων.
Ionian Gold. Φρέσκια βαρελίσια  lager.
1842 Ginger beer. Aπό το 1842 η Κέρκυρα απολάμβανε την δροσιά της ginger beer.

Ο Σπύρος Καλούδης, ένας εργατικός και αεικίνητος Κερκυραίος, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση του χοντρικού εμπορίου και του παραγωγού από τον παππού του και τον πατέρα του, μέχρι την αρχή του αιώνα μας ασχολείτο αποκλειστικά με το χοντρεμπόριο ειδών διατροφής και ποτών, εκπροσωπώντας  μεγάλες εταιρείες τροφίμων. Το μυαλό του όμως ήταν επικεντρωμένο στην παραγωγή ενός Κερκυραϊκού προϊόντος που θα κάλυπτε τις ανάγκες του αγαπημένου του νησιού. Πεισματάρης και παθιασμένος, όχι μόνο πέτυχε τον προσωπικό του στόχο ως επιχειρηματίας, αλλά και ως ηγέτης της ομάδας «Η Κέρκυρα παράγει» δημιούργησε μια δυναμική που αγκάλιασε όλους τους ντόπιους πιστοποιημένους παραγωγούς της Κέρκυρας.



Στην έδρα της Kερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας στον Αρίλλα, το εργοστάσιο της μπύρας είναι επισκέψιμο και κάθε Σάββατο το επισκέπτονται οργανωμένα γκρουπ, όπου ο Σπύρος και η οικογένειά του, υποδέχονται τον κόσμο με την παροιμιώδη φιλοξενία τους, κάνοντας  μαθήματα γευσιγνωσίας της Κερκυραϊκής μπύρας Corfu Beer, αλλά και παντρέματος της μπύρας με τα εδέσματα και τις λιχουδιές του νησιού.

http://www.greekgastronomyguide.gr/


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.