ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

Αμυγδαλωτά Μανταρίνι, Citrus

Από τη Χίο έχουν καταγωγή μερικές από τις πιο όμορφες ελληνικές γεύσεις με προεξέχουσα αυτή της μαστίχας. Ξακουστά είναι όμως και τα αρωματικά μανταρίνια του Κάμπου της που πρέπει κάποιος να δοκιμάσει έστω και μια φορά στη ζωή του.


Ήδη από το 2008 για τα αρωματικά εσπεριδοειδή από τον Κάμπο Χίου φροντίζει η τοπική οικοτεχνία Citrusνα τα αξιοποιεί με την πρέπουσα προσοχή και φροντίδα και  να τα κάνει γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο.Ένας από τους εκλεκτούς συνδυασμούς της είναι τα αμυγδαλωτά με μανταρίνι Χίου, μια γευστική έκρηξη φρεσκάδας στο στόμα που προκαλεί ευχαρίστηση.
Ο συνδυασμός του πικρού αλλά αρωματικού χυμού μανταρινιού με την γλυκιά αίσθηση του πικραμύγδαλου δημιουργεί μια μοναδική γευστική εμπειρία τόσο αναζωογονητικής που αισθάνεται κανείς ότι βρίσκεται πραγματικά στον Κάμπο. Σε αυτό βέβαια συντελούν και τα μικρά κομματάκια από το ξύσμα μανταρινιού, που από το πρώτο μάσημα σε ταξιδεύουν, και δίνουν σε αυτό το νηστίσιμο γλυκό την ένταση που του πρέπει.
Όχι δεν είναι η μέρα ποίησης αλλά το συναίσθημα που δημιουργείται όταν κανείς ανακαλύπτει έντονες ελληνικές γεύσεις σε τόσο μικρές μπουκιές. Και επειδή η απόλαυση θα πρέπει να είναι ολιστική δοκιμάσαμε τις μπουκίτσες των αμυγδαλωτών με την ευχάριστη συνοδεία ενός Metaxa12 αστέρων.
Παντοπωλείο της Μεσογειακής διατροφής, Σοφοκλέους 1, Αθήνα, τηλ. 210 3628738

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.