ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

Γλυκό φλούδα μανταρινιού, Citrus

Εάν υπάρχουν εμβληματικά γλυκά του κουταλιού στην Ελλάδα τότε ένα από αυτά πρέπει να είναι και η φλούδα χιώτικου μανταρινιού.
Η Citrus δραστηριοποιείται στην Χίο την τελευταία δεκαετία με έναν διπλό στόχο. Αφενός να παράγει γλυκά αξιοποιώντας τα τοπικά χιώτικα προϊόντα, αφετέρου να αναβιώσει την παραγωγική ιστορία του Κάμπου με τα περίφημα εσπεριδοειδή και το εμπόριο τους ήδη από τον 14ο αιώνα.
Μια επίσκεψη στο μοναδικό αρχοντικό της Citrus όπου βρίσκεται η μονάδα παραγωγής, η φάρμα, ένα ήσυχο καφέ και το Μουσείο Μανταρινιού πείθει εύκολα πως οι σκοποί υπηρετούνται με ευλάβεια.
Για την παρασκευή του συγκεκριμένου γλυκού χρησιμοποιείται το τοπικό χιώτικο μανταρίνι, ξεχωριστή ποικιλία με ένδειξη ΠΟΠ καθώς θεωρείται ένα από τα πιο αρωματικά μανταρίνια στον κόσμο. Έτσι, το γλυκό φλούδας χιώτικου μανταρινιού διαθέτει όλο το άρωμα του φρεσκοκομμένου καρπού παρά το βράσιμο με ζάχαρη, γεγονός που το ξεχωρίζει από αντίστοιχα γλυκά εσπεριδοειδών. Μάλιστα για το λόγο αυτό διακρίνεται επανειλημμένα με Great Tasteδιατηρώντας την ποιότητα και την γευστική του αξία στον χρόνο.
Το εξαιρετικό του άρωμα γίνεται αντιληπτό τόσο εάν καταναλωθεί σκέτο όσο και ως συνοδευτικό σε γιαούρτι, παγωτό ή τυριά.

http://www.fnl-guide.com/


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.