ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΣΕΜΕΛΗΣ Απόσταγμα στέμφυλων σταφυλής Παραγωγός: Σεμέλη Α.Ε.


Άγνωστα μέχρι πριν από μερικά χρόνια, τα παλαιωμένα τσίπουρα, ή αποστάγματα στέμφυλων σταφυλής αν προτιμάτε, αποτελούν πλέον μια γρήγορα αναπτυσσόμενη κατηγορία, τουλάχιστον σε αριθμό ετικετών.

Αφού το ίδιο το τσίπουρο ξέφυγε από τα καφενεία των χωριών και κατέκτησε, στην τυποποιημένη μορφή του, τα cult στέκια των αστικών κέντρων, ήταν λογικό να αναπτυχθούν και οι παλαιωμένες εκδοχές του ακολουθώντας τα χνάρια της ιταλικής γκράπα. Το ενδιαφέρον της ιστορίας είναι πως καθώς πρόκειται για μια καινούργια κατηγορία, χωρίς πρότυπα και στερεότυπα, κάθε παραγωγός δημιουργεί στην πραγματικότητα και ένα διαφορετικό προϊόν.
Η Σεμέλη Α.Ε., γνωστή για τη μεγάλη συλλογή των κρασιών της, παράγει το δικό της απόσταγμα αξιοποιώντας τα στέμφυλα από την οινοποίηση τριών εμβληματικών ποικιλιών σταφυλιού του πελοποννησιακού αμπελώνα, του Μοσχοφίλερου, του Ροδίτη και του Αγιωργίτικου. Διπλή απόσταξη και ωρίμανση σε νέα, δρύινα γαλλικά βαρέλια για περίπου 6 μήνες συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ιδιαίτερης προσωπικότητάς του. Το χρυσόξανθο, λαμπερό χρώμα του υποδηλώνει τη σχετικά βραχεία επαφή του με το ξύλο, ενώ το επιβεβαιώνει και η βεντάλια των αρωμάτων του, καθώς ξεκινούν από τα λευκά λουλούδια –αγιόκλημα και γιασεμί–, περνούν στα ζαχαρωμένα φρούτα –βερίκοκο, μάνγκο και ανανάς– και ολοκληρώνονται με νύξεις βανίλιας, μπαχαρικών και καρύδας. Στο στόμα δείχνει αμέσως τους 42 αλκοολικούς βαθμούς του κυριαρχώντας με τη θέρμη και τη δύναμή του, αν και η «μύτη» μάς προϊδέαζε για περισσότερη φινέτσα και πολυπλοκότητα. Το σύνολο, πάντως, παραμένει ενδιαφέρον, ειδικά αν συνδυαστεί με ξερά φρούτα ή ένα ελαφρύ πούρο.Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.

https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.