ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Τραχανάς λαχανικών, Δαρδουμά

Χειροποίητος τραχανάς λαχανικών από το Αλιβέρι της Εύβοιας και μια νέα εταιρεία που ξεκινά με μεγάλη όρεξη για σωστή δουλειά.
Η οικοτεχνία Δαρδουμά βρίσκεται στο Βέλος της Εύβοιας, λίγο πιο έξω από το Αλιβέρι. Εκεί τα αδέλφια Γιάννης και Ευάγγελος Μάλλιος, συνεχίζουν την παράδοση της οικογένειας στην παρασκευή οικιακών ζυμαρικών όπως τραχανά, χυλοπίτες και γκόγκλιες.
Η παράδοση αυτή κρατά για περισσότερα από 100 χρόνια, από την προγιαγιά Μαρία Δαρδουμά στην κόρη, την εγγονή και τώρα στα δισέγγονα.
Ο νηστίσιμος τραχανάς λαχανικών περιέχει αλεύρι, αλάτι και λαχανικά χωρίς γάλα και συντηρητικά. Τρίβεται στο χέρι με το κόσκινο είναι ελαφρώς κόκκινος πιθανόν γιατί περιέχει ντομάτα, αρωματικός και στη γεύση γλυκός με βάθος και άρωμα δημητριακών. Γίνεται εύκολα σε 15 λεπτά μόνο με νερό και είναι ένα πλήρες γεύμα με αρκετές πρωτεΐνες.
Πρόκειται για νέα παιδιά που πιστεύουν στην παράδοση και την ποιότητα και που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα εκτός Εύβοιας. Για το λόγο τους τραχανάδες τους δεν θα τους βρείτε σε κάποια καταστήματα αλλά απευθείας από τον παραγωγό.

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.