ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Σάμος : Δεκαεπτά «καταδυόμενες Αφροδίτες»(Μαργαρίτα Ικαρίου)
Καμπυλόγραμμες, με λεπτό λαιμό και γεμάτες περιεχόμενο. Νέες οι περισσότερες μα μεστές, ωριμασμένες στις καλύτερες συνθήκες. Το υπέροχο άρωμά τους όπως και το σημείο που έχουν καταδυθεί θα παραμείνουν κρυφά για έναν ολόκληρο χρόνο. Είναι 17 και λατρεύουν τα θαλασσινά βάθη-ειδικότερα από 10 έως και 50 μέτρα.

samostimes underwater wine6
Όποιος καταδύεται στην περιοχή Κέρβελη της Σάμου, αν είναι τυχερός, μπορεί και να τις εντοπίσει στα σκιερά βάθη και τις υποθαλάσσιες σπηλιές, να αντιστέκονται περήφανα στα υπόγεια ρεύματα και τις δυνάμεις του θαλασσινού νερού. «Καταδυόμενες Αφροδίτες» δεκαεπτά φιάλες με τα καλύτερα κρασιά παραγωγής της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου.
samostimes underwater wine4
Η πειραματική δράση υποβρύχιας αποθήκευσης φιαλών κρασιού αποτελεί μια εμπνευσμένη συνεργασία του Κέντρου Καταδύσεων του ξενοδοχείου Κerveli Village Hotel και της Ε.Ο.Σ Σάμου. Ο βασικός εκπαιδευτής καταδύσεων Γιώργος Μαγγανάς με τους συνεργάτες του, επί έναν ολόκληρο μήνα (Ιούλιο του 2016) τοποθέτησαν έτσι τα μπουκάλια με το κρασί στην υποθαλάσσια περιοχή της Κέρβελης, ώστε να παραμείνουν ασφαλή και σφραγισμένα επί έναν ολόκληρο χρόνο.
samostimes underwater wine7
Στόχος; Να διερευνηθούν οι αλλαγές που μπορεί να επιφέρει σε κάθε οίνο η υποβρύχια εναπόθεση. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σχέδιο σε εξέλιξη, το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στον Ελλαδικό χώρο. Κάτι αντίστοιχο έχει επιχειρηθεί επιτυχώς μόνο από επιλεγμένα οινοποιεία σε Ιταλία και Ισπανία. Θα διερευνηθεί η πιθανότητα, κάποια από τα πολυβραβευμένα κρασιά της Ε.Ο.Σ Σάμου να αποθηκεύονται σε θαλάσσιο περιβάλλον, εάν αυτό με τα θερμά και ψυχρά ρεύματα κατά τη διάρκεια του έτους, επηρεάσουν τη γεύση και τα αρώματα του κρασιού ή συντελέσουν στην παλαίωση κάποιων ξεχωριστών και συλλεκτικών οίνων.
samostimes underwater wine2
Ήδη, μεταξύ των φιαλών που τοποθετήθηκαν υπάρχουν και κάποιες εσοδείας 1999. Σύμφωνα με τους εμπνευστές αυτής της δράσης, κάτι τέτοιο μπορεί επίσης να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο καταδυτικός.

samostimes


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.