ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Θυμαρίσιο μέλι με μύρτιλο, Χρυσόμελο

Το μέλι με μύρτιλο είναι ένα ακόμη ξεχωριστό προϊόν με ενδιαφέρουσα ιστορία που αποδεικνύει την δυναμική των ελληνικών προϊόντων.
Πρόκειται για το αποδεδειγμένα καλής ποιότητας θυμαρίσιο μέλι από το Χρυσόμελο που αυτή τη φορά συνδυάζεται με αποξηραμένο μύρτιλο για να αναδείξει μια αρκετά ενδιαφέρουσα γλυκόξινη γεύση.
Το αρωματικό μέλι από θυμάρι με την γλυκιά γεύση συνδυάζεται ιδανικά με την ξινή και ελαφρώς μπαχαρική γευστική απόχρωση του μύρτιλου.
Η ιστορία λέει πως ο παραγωγός μια μέρα πρόσθεσε μύρτιλο στη σαλάτα που είχε ντρεσάρει με μέλι και το αποτέλεσμα ήταν τόσο καλό που αποφάσισε να το δοκιμάσει και ως προϊόν. Προσέθεσε λοιπόν στο μέλι του καρπούς από ελληνικό μύρτιλο που αποξεραίνεται με φυσικό τρόπο και για το λόγο αυτό η παραγωγή του είναι περιορισμένη. Έτσι, κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό το μέλι με μύρτιλο με υψηλή διατροφική αξία και τιμή λίγο πάνω από το απλό μέλι λόγω της ιδιαιτερότητας του στην παραγωγή. 

Στο εξωτερικό οι πωλήσεις εκτοξεύτηκαν αλλά στην Αθήνα οι καταστηματάρχες ήταν διστακτικοί. Το παράδοξο είναι πως εκτός Αθηνών τα καταστήματα το αγκάλιασαν ζεστά με αποτέλεσμα η πρώτη παραγωγή να εξαντληθεί, ενώ αναμένεται σύντομα η νέα. Δυστυχώς όμως αυτό το εξαιρετικό προϊόν δεν μπορούμε να το βρούμε στην Αθήνα. Εμείς το βρήκαμε στην Καλαμάτα.

Το θυμαρίσιο μέλι με μύρτιλο συνοδεύει εξαιρετικά γιαούρτι, φρέσκο ψωμί, μπορεί να προστεθεί σε γλυκά ενώ είναι ιδανικό συστατικό για μια γλυκόξινη σάλτσα σαλάτας με φρούτα και ειδικά σταφύλι.   
Ζαχαροπλαστεία Αθανασίου, Καλαμάτα, Sporus, Πάρο, 
Μπακάλικο, Λουτρά Αιδηψού, Μεσσήνια Γη, Κυπαρισσία

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.