ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Καραμέλες με μαστίχα, δυό δυό

Μια πρωτότυπη και βραβευμένη μαύρη καραμέλα χωρίς ζάχαρη αλλά με μαστίχα, φυσικά από την Χίο.




Η ιστορία της καραμέλας του κ. Κοκκινάκη ξεκινά έναν αιώνα πριν από την Οδησσό της Ρωσίας όπου ο παππούς Παντελής διατηρούσε κατάστημα ζαχαρωτών τόσο εκεί όσο και στην Πετρούπολη.
Σήμερα, ο κ. Δημήτρης Κοκκινάκης συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση στην Χίο μέσω της εταιρείας του Kokkinakis Sugar και διακριτικό τίτλο «δύο-δύο» που ως γνωστόν πάνε οι Χιώτες. Φαίνεται πως η Χίος εμπνέει αρκετά τον κύριο Κοκκινάκη και έτσι πέρα από την ονομασία της εταιρείας και τα προϊόντα συνδέονται εμφανώς με τον τόπο.
Οι μαύρες καραμέλες δυό δυό μοιάζουν με μικρό βότσαλο ενώ το χρώμα τους είναι εμπνευσμένο από την παραλία Μαύρα βόλια στα Αρμόλια.
Οι μαύρες καραμέλες μαστίχας με την ισορροπημένη γεύση και άρωμα της διάσημης ρητίνης δεν περιέχουν ζάχαρη ενώ απέσπασαν 2 αστέρια από το International Taste & Quality Institute (ITQI), με έδρα τις Βρυξέλλες. Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση καθώς από το Ινστιτούτο αξιολογούνται χιλιάδες προϊόντα από όλον τον κόσμο ενώ την αξιολόγηση διενεργούν περισσότεροι από 100 chefsκαι sommeliersπου προέρχονται από 16 συνεργαζόμενες ευρωπαϊκές ενώσεις chef.
Το κόσμημα του τραπεζιού, Ξάνθου 4 Νέο Ψυχικό, τηλ. 21 0674 7260

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.