ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Κρητικό απάκι, Αφοί Κασσάκη

Το παραδοσιακό κρητικό αλλαντικό σε μια από τις καλύτερες εκδοχές του τόσο σε γεύση όσο και σε κάπνισμα.




Στην Κρήτη θα βρει κανείς ποικιλία γαστρονομικών θησαυρών και γεύσεων. Τα τελευταία χρόνια η τυποποίηση της παραγωγής έχει βοηθήσει ώστε πολλά κρητικά προϊόντα να βρουν τη θέση τους στα τραπέζια και άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Η παραγωγή αλλαντικών στην Κρήτη εξελίσσεται συνεχώς και αποδίδει εκλεκτά εδέσματα όπως το παραδοσιακό κρητικό απάκι των αδελφών Κασσάκη, με έδρα τον Γαλατά στο Δήμο Μίνωα Πεδιάδος Ηρακλείου.
Το συγκεκριμένο απάκι παράγεται από χοιρινή μπριζόλα και περιέχει μόνο ξίδι, αλάτι και μπαχαρικά χωρίς άλλα συντηρητικά, ενώ αποδίδει ένα εξαιρετικά αρωματικό και εκλεπτυσμένο κάπνισμα που υπενθυμίζει με τον καλύτερο τρόπο την παραδοσιακή παρασκευή του συγκεκριμένου κρητικού εδέσματος.
Το απάκι κόβεται σε φέτες και αφού περάσει από το τηγάνι για ένα λεπτό είναι έτοιμο να συνοδεύσει τσίπουρο, να δώσει γευστικό βάθος σε ένα σάντουιτς, να απογειώσει μια ομελέτα, αυγά ή σταπατσάδα, να ανακατευτεί με όσπρια ενώ ακόμη και σε πράσινες σαλάτες μπορεί να αποδειχθεί θησαυρός. Προσωπικά το προσθέτω ακόμη και στις σούπες όπως αυτή από κολοκύθα ή ακόμη καλύτερα από γλυκοπατάτα. 
Χαλκιαδάκης, Ανδρέα Παπανδρέου 68, Χαλάνδρι, τηλ. 2106893495
Χαλκιαδάκης, Μάρκου Μπότσαρη 1 & Γ.Παπανδρέου, Γλυφάδα, τηλ. 2108947832

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.