ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Φάβα Σκύρου, Πίσες-Κτήμα Μουριές

Η αυθεντική φάβα Σκύρου από λαθούρι Lathyrus ochrus που στην τοπική διάλεκτο λέγεται πίσες και είναι πατρογονική ποικιλία με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.




Ο παραγωγός Μανώλης Τραχανάς ξεκίνησε και πάλι την καλλιέργεια της στο Κτήμα Μουριές, πριν από μερικά χρόνια, με τον παραδοσιακό τρόπο, χρησιμοποιώντας δηλαδή τα σκυριανά αλογάκια στο όργωμα και το αλώνισμα σε μια εντυπωσιακή για τα σημερινά δεδομένα διαδικασία.

Η σκυριανή φάβα έχει τη δική της ιδιαίτερη γεύση με έντονο γήινο χαρακτήρα, νότες ξηρών καρπών και ελαφρώς γλυκιά επίγευση. Τρώγεται ιδανικά σαν ορεκτικό ή σαλάτα βρασμένη και αρτυμένη με λάδι και κρεμμύδι, ενώ οι Σκυριανοί προσθέτουν και λίγο μάραθο για να την απογειώσουν.   
Ελληνικά καλούδια, Χατζηχρήστου 8, Ακρόπολη, τηλ. 210 92 24 060.
Πληροφορίες - παραγγελίες, Μανώλης Τραχανάς, τηλ. 22220 93 555, 

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.