ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Τσουμπέκι χειροποίητο, Ήπειρος γη

Μια από τις μαγικές ιδιότητες της γεύσης είναι η ανάκληση της μνήμης που συνδέεται με αυτή και ονομάζεται γευστική μνήμη. Η ανάκληση της ευθύνεται για τη δημιουργία συναισθημάτων θετικών ή αρνητικών, σε κάθε περίπτωση όμως ταξιδιάρικων.
Μια από αυτές τις περιπτώσεις όπου η γεύση σε ταξιδεύει χιλιόμετρα μακριά με μια μόνο μπουκιά είναι και το χειροποίητο Τσουμπέκι, μια παραδοσιακή κονιτσιώτικη συνταγή που δεν υπάρχει σε άλλη περιοχή της Ελλάδος.

Αν και στο παρελθόν συνηθιζόταν ως χειμωνιάτικο γλύκισμα εντούτοις, η εκδοχή του με το σουσάμι αποτελεί ένα εξαιρετικό σνακ για όλες τις εποχές. Στην ουσία πρόκειται για έναν τύπο λουκουμιού σαν σουτζούκι, με καρύδια και μούστο. Βασικό συστατικό της συνταγής είναι η πλούσια αναλογία σε καρύδι, πλεονέκτημα στο γευστικό αποτέλεσμα του προϊόντος, καθώς εμπλουτίζεται με γαρίφαλο, κανέλλα και μοσχοκάρυδο.
Η διαδικασία παρασκευής είναι χειροποίητη καθώς τα υλικά βράζουν μαζί για περίπου 2,5 ώρες και κατόπιν ο πηκτός χυλός, αφού κρυώσει,  κόβεται σε μπαστούνια. 
Ελληνικά καλούδια, Χατζηχρήστου 8, Ακρόπολη, τηλ. 210 92 24 060

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.