ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Λαδοτύρι Μυτιλήνης, Γαλακτοκομική Λέσβου

Η Λέσβος είναι ένας μικρός ελληνικός γαστρονομικός παράδεισος με πολλά και αξιόλογα προϊόντα. Ελαιόλαδο, σαρδέλα, ούζο, τυρί είναι μερικά από αυτά.
Όταν γίνεται λόγος για τυρί από τη Λέσβο το λαδοτύρι είναι πρώτο και καλύτερο καθώς συνδυάζει την ιστορία, την παράδοση, την παραγωγή και τη γεύση, άλλωστε είναι προϊόν ΠΟΠ που παράγεται μόνο στο νησί.
Πρόκειται για σκληρό τυρί από πρόβειο γάλα τοπικών κτηνοτρόφων που φυλάσσεται σε λεσβιακό ελαιόλαδο για συντήρηση, μια τεχνική που εφαρμόζεται από την αρχαιότητα και δίνει το όνομα στο τυρί.  Το λαδοτύρι της Γαλακτοκομικής Λέσβου συμμετέχει και στο πρόγραμμα του ελληνικού πρωινού των ξενοδοχείων.
Αρωματικό όσο χρειάζεται, ερεθιστικά πικάντικο και αρκετά αλμυρό καταναλώνεται μόνο του [για ούζο], ή συμμετέχει ως βασικό συστατικό σε συνταγές όπως τα κλασικά μυτιληνιά σφουγγάτα  με αυγά και κολοκύθια, γκιουζλεμέδες, γέμιση σε κολοκυθοανθούς, ομελέτες κ.ά. Προσωπικά τα δοκίμασα σε μπρουσκέτες φρυγανισμένου ψωμιού και φέτες παντζαριού και απήλαυσα για ακόμη μια φορά τον συνδυασμό αλμυρού, γλυκού και πικάντικου. 
Super market Σκλαβενίτης

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.