ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Χοιρινό Απάκι, Τσι καμινάδας γεύσεις

Παραδοσιακό χοιρινό απάκι από την Κρήτη με γεύση από την καμινάδα.




Το απάκι αποτελεί παραδοσιακό καπνιστό έδεσμα από την Κρήτη αιώνων καθώς οι κάτοικοι συνήθισαν μετά τα χοιροσφάγια να αποθηκεύουν κρέας για το Χειμώνα.
Μια από τις τεχνικές που χρησιμοποιούσαν ήταν το ξίδιασμα και κατόπιν το κάπνισμα του χοιρινού κρεάτος που έδινε προϊόντα όπως το απάκι και τα λουκάνικα. Το κάπνισμα γίνονταν με την καύση αρωματικών κλαδιών από ελιά, κυπαρίσσι, πορτοκαλιά αλλά και την προσθήκη αρωματικών βοτάνων όπως δεντρολίβανο και ρίγανη.
Με την ίδια τεχνική παράγονται σήμερα στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, στην επαρχία Αποκορώνου τα κρητικά καπνιστά «τσι καμινάδας γεύσεις» από τον Γιώργο Κωστάκη και την Χρυσή Κρητικού. Τρυφερό κρέας, βαθιά γεύση και εξαιρετικό κάπνισμα παραδίδουν ένα από τα πιο αξιόλογα κρητικά αλλαντικά.
Τρώγεται σκέτο με τη συνοδεία τσικουδιάς, προστίθεται σε ομελέτες, ζυμαρικά και σαλάτες.  
Τσι καμινάδας γεύσεις, Δημοτική Αγορά (κατάστημα 26), Χανιά τηλ. 28210 40939

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.