ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΛΙΟΣΤΑΓΜΑΤις τελευταίες δεκαετίες, από τότε δηλαδή που το ελληνικό τσίπουρο κατέλαβε κι επίσημα πια τη θέση του ανάμεσα στα παραδοσιακά οινοπνευματώδη ποτά, με προστατευμένη ονομασία, γίνονται πολλές προσπάθειες να εξελιχθεί και να διατεθεί στον καταναλωτή με ποικίλες μορφές. 

Έτσι εκτός από το παραδοσιακό μακεδονικό τσίπουρο διπλής απόσταξης με γλυκάνισο και κρόκο Κοζάνης, μπορούμε πια να διαθέσουμε το παλαιωμένο μας τσίπουρο, με το ξεχωριστό άρωμα και το χρυσό-κεχριμπαρένιο χρώμα. Παράγεται από επιλεγμένο απόσταγμα και τοποθετείται για χρόνια μέσα σε δρύινα βαρέλια. Με αυτή την τεχνική το χρώμα του σκουραίνει με εντελώς φυσικό τρόπο, ενώ αποκτά χαρακτηριστικά πικάντικα αρώματα και γεύσεις από την επιρροή του ξύλου. Και παρότι δεν έχει προστεθεί κανένα αρωματικό, εν τούτοις ο έμπειρος ουρανίσκος του καλού πότη θα διακρίνει μυρωδιές από μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα.

Απολαύστε το είτε σαν απλό τσίπουρο, παρέα με καλό μεζέ, είτε σαν ευγενές ποτό τύπου whiskey, σε χαμηλό ποτήρι με πάγο και ξηρούς καρπούς. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα ευχάριστο ξάφνιασμα και μια αξέχαστη εμπειρία.
Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.