ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Μακαρόνια του Σπάρτου, Χιώτικο Κελλάρι

Ζυμαρικά από την Χίο που παντρεύουν παράδοση και πρώτη ύλη με αξιόλογο αποτέλεσμα.
Η οικοτεχνία Κωνσταντουλάκη γνωστή με τον διακριτικό τίτλο Χιώτικο Κελλάρι βρίσκεται στηΒέσσα της Χίου. Η Βέσσα είναι ένα πανέμορφο μεσαιωνικό, πετρόχτιστο χωριό που βρίσκεται στην νοτιοδυτική πλευρά της Χίου, στην περιοχή των Μαστιχοχωρίων μια περιοχή που επλήγει από την μεγάλη φωτιά του Ιουλίου του 2016.

Σε αυτό το χωριό βρίσκεται εγκατεστημένο το εργαστήριο του Νίκου Κωνσταντουλάκη που παράγει ζυμαρικά όπως τα χιώτικα στριφτάρια σε διάφορες γεύσεις και τα λαζανοφυλλα. Αυτά όμως που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσει κάποιος είναι τα παραδοσιακά χερίσια ζυμαρικά ήμακαρόνια του σπάρτου τα οποία και επέλεξα να δοκιμάσω στο σπίτι.
Πρόκειται για ζυμαρικά που παρασκευάζονται από μόνο από σιμιγδάλι σίτου και νερό χωρίς την προσθήκη άλλων υλικών. Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες ενώ έχουν χαμηλά λιπαρά και αλάτι. Η μοναδική τους γεύση όμως είναι αυτή που κερδίζει τις εντυπώσεις με αρκετό βάθος και ένταση δημητριακών. Πρόκειται για σκληρά ζυμαρικά με προτεινόμενη ώρα βρασίματος τα 18 λεπτά, εντούτοις είναι έτοιμα και σε λιγότερα. [Στη δική μου δοκιμή έβρασαν 12 λεπτά].
Στην Χίο συνηθίζονται με κόκορα κοκκινιστό ενώ παρόμοια ήταν και η δοκιμή μου με κοκκινιστό κοτόπουλο και τριμμένη μυζήθρα.   

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.