ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

Τοματάκι λιαστό Σαντορίνης, Ένωση Συνεταιρισμών Σαντορίνης

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν ιδιαίτερο τόπο, ξεχωριστό σε ολόκληρο τον κόσμο που συνδυάζει εξαιρετική μορφολογία, κλίμα, περιβάλλον και Ιστορία.
Τα παραπάνω την καθιστούν κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί και σε εξαιρετικό γαστρονομικό προορισμό. Σαντορίνη στο φαγητό και από πλευράς τοπικών προϊόντων σημαίνει φάβα, κρασί, τοματάκι, κάπαρη.

Το περίφημο ΠΟΠ τοματάκι Σαντορίνης Santo από την  Ένωση των Συνεταιρισμών του νησιού έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη. Σε αυτή την εκδοχή του που αφήνεται στον ήλιο για 3 μέρες και κατόπιν συσκευάζεται με παρθένο ελαιόλαδο, το άνυδρο και ηφαιστιογενές έδαφος της Σαντορίνης παραδίδει ένα μοναδικό λιαστό τοματάκι  με γλυκιά γεύση και όξινη επίγευση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί umami.
Καταναλώνεται σκέτο, με τσίπουρο ή προστίθεται σε πλήθος συνταγών όπως πίτσες, πάστες, σαλάτες, κρέας, κοτόπουλο, κεφτέδες και άλλες. Η αγαπημένη μου συνταγή σε μια πάστα al dente σκόρδο, λιαστή τομάτα και κάπαρη πάντα θα κρατάει θέση για το τοματάκι της Ένωσης από την Σαντορίνη.  
Ελληνικά καλούδια, Χατζηχρήστου 8, Ακρόπολη, τηλ. 210 92 24 060

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.