ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ταλαγάνι, Αποστόλου

Το Ταλαγάνι είναι μαστιχωτό τυρί που παράγεται από πρόβειο γάλα και θυμίζει πολύ το κυπριακό χαλούμι.
Το Ταλαγάνι αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση τυριού που κρύβει μια ενδιαφέρουσα ιστορία, γνωστή ίσως σε κάποιους του χώρου. Για όσους όμως δεν το γνωρίζουν ας κάνουμε μια προσπάθεια προσέγγισης.

Το Ταλαγάνι είναι μαστιχωτό τυρί που παράγεται από πρόβειο γάλα και θυμίζει πολύ το κυπριακό χαλούμι. Βασικό του χαρακτηριστικό είναι η ιδιότητα του να μην λιώνει στο ψήσιμο γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τηγάνι και σχάρα. Εάν έχετε δοκιμάσει φορμαέλα από την Αράχοβα τότε σίγουρα θα ξέρετε πώς να το χειριστείτε. Στην γεύση υπερισχύει το αλμυρό με μια ανεπαίσθητη νότα γλυκού αλλά και πλούσιο άρωμα από το γάλα και τον δυόσμο με το οποίο μαρινάρεται.
Αυτό το τυρί λοιπόν ξεκίνησε να το παράγει πριν από μερικά χρόνια ο, Κύπριος στην καταγωγή,Κώστας Αποστόλου στην περιοχή της Μεσσηνίας. Μάλιστα επέλεξε να το ονομάσει Ταλαγάνι από την τοπική ονομασία για την κάπα του τσοπάνη. Έτσι, το ταλαγάνι καταχωρίστηκε ως Μεσσηνιακό προϊόν ευελπιστώντας να δημιουργήσει μια σύγχρονη παράδοση. 
Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα γευστικό τυρί με εξαιρετική συμπεριφορά στο ψήσιμο συνοδεύοντας ιδανικά σαλάτες, καπνιστά κρέατα και αλλαντικά, κοτόπουλο, ζυμαρικά ενώ μπορεί να συνδυαστεί με τσίπουρο αλλά και γλυκά επιδόρπια κρασιά.  
Super market Σκλαβενίτη

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.